Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vincie lekker chillen thuis

door de lens: coronahulp, cadeaus, commissie

Er staat weer een gloednieuw weekoverzicht klaar! Een week vol mooi werk, heel veel cadeautjes, fijne dingen en meer. Ik kan eindelijk mijn handen uit de mouwen steken om ‘iets te doen’ rondom de coronacrisis, schrijf briljante dingen (echt) en ik geef je weer heel veel leuke tips! Van boeken tot prints en van Brengdang tot eerste hulp bij ondernemen. Ik hoop dat je gezond bent en dat ook jij een fijne week had. Bedankt dat je hier weer bent. Liefs!

ZONDAG
Wie mij al langer en trouw volgt, weet dat ik normaal op zondag schoonmaak. Dit keer deed ik dat niet — ik heb het de dag hiervoor gedaan. Vandaag dus uitgebreid de tijd om mijn haren te wassen, te wandelen met mijn hond en lekker langzaam te leven. Als ik na het wandelen terugkom met mijn hond, is het tijd voor ontbijt. Tegenwoordig verschillen mijn dagen niet meer zo veel van elkaar, dus ik ontbijt ook maar gewoon hetzelfde als iedere andere dag: een bakje fruit, een boterham met jam en een plak roggebrood met pepersmeerkaas.
Ontbijt met roggebrood en brood
Tijd om de was weer te doen. Ik voel me echt zo’n superblije huismusvrouw als het huis helemaal schoon is en ik alle was weer heb opgeruimd. Ik heb gisteren zelfs de douchecabine helemaal geschrobd. ?
De was doen
Als je haar maar goed zit. Je zou er bíjna mee naar buiten gaan. Ik zette deze foto ook in mijn stories op Instagram — sterker nog, daar maakte ik ‘m voor. Ik vroeg me namelijk af wat deze tijd jullie heeft geleerd of gebracht. En ik kreeg er heel mooie en kwetsbare reacties op. Als jij er één van bent: dank je wel.

De dag hiervoor plaatste ik op Instagram mijn blogpost over passief inkomen genereren. Die werd heel goed gelezen, dus ik maakte nog een keer een verwijzing naar mijn #projectpassiefinkomen door te vertellen dat ik deze trui heb gekocht van mijn passieve inkomen van twee maanden geleden. Zo maak ik tastbaar wat ik ermee verdien (in ieder geval een trui van Adidas dus) en komt het meer tot leven. Werkte, want ik kreeg weer extra bezoekers naar mijn blog en mijn highlights. (Niet die in mijn haar, maar kunnen we éven een momentje nemen hoe fantastisch mijn haar hier zit? ?)Fantastisch haar
Mijn huis wordt steeds meer thuis — qua inrichting. Qua gevoel was het dat al vanaf de bezichtiging. Het is echt nog lang niet af, maar alleen al dit hoekje in mijn kleedkamer geeft me een fijn gevoel. Ik denk dat ik binnenkort een blogpost ga maken om een huisupdate te geven! Het boek dat je ziet liggen, is trouwens een aanrader. Het is Op je lijf geschreven.

Leuk om te weten: ik deelde een soortgelijke foto op Instagram en kreeg de vraag of ik fan ben van Maarten van Roozendaal. Kennelijk een groot man, al kende ik hem nog niet. Er is in januari 2019 een boek over hem gemaakt dat vrijwel dezelfde titel heeft, maar ik had dit bord al ruim een jaar eerder staan. ?  Toen deelde ik die foto trouwens met deze blogpost: dit ga ik telkens lezen als ik me rot voel. Vooral lezen als je wel een peptalk kan gebruiken. ?
Letterbord weer op de kledingkamerTussen het werken door ook even iets voor freelennse.nl doen: foto’s maken van Grip van Rick Pastoor. Het is tijd om de recensie te gaan schrijven! ✨
Foto's maken van boek Grip
Een half uurtje voordat ik met Vince ga wandelen, wil ik toch nog even in de zon zitten. Dus ik ga op mijn lievelingsplekje in de vensterbank een boek lezen. Dit is De Cambridge happiness-profiler en ik kan nu al verklappen dat het een aanrader is.
De Cambridge happiness-profiler lezen in de vensterbank
Geen zin om te koken of om überhaupt nog iets te doen, dus ik wandel met zonder jas (wat een genot, die allereerste keer in alleen je legging en trui naar buiten) naar de allerliefste snackbarmevrouw en bestel voor mij en mijn zeven magen eten. Dit moet een zondag zijn. ??
Patat eten

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: verrassen, verwennen, verbouwen

MAANDAG
Een bakje vla voor lunch. Ik had volgens mij al jaren geen vla meer gegeten, hahaha. Doen jullie ook hagelslag in je vanillevla? En kauwen jullie ook altijd alsof je gewoon vast voedsel eet? ? Tip, trouwens, voor de mensen die al een tijdje azen op dezelfde koptelefoon: hij is nu (in ieder geval zondag 12 april) in de aanbieding met €120 korting! Het is deze koptelefoon.
Vla eten
Ik heb tot laat gewerkt vandaag en toen ik opkeek, zag ik ineens dit vanuit mijn raam. Ik hou van mooie luchten. Van de zomer. Van de vogels. M’n huissie. Leven is fijn.
Mooi uitzicht
Ik werkte vandaag onder andere voor een marketingbureau en ik kwam met een vrij briljante tekstvondst.

Blogpost die vandaag online kwam → grip

DINSDAG
Wakker worden, vogels horen en altijd even genieten van hoe mooi en rustig het hier is.
Wakker worden in de rust
Nou, over wakker worden gesproken — daar had deze maar weinig zin in. Dan maar even bij hem zitten, aaien, kroelen en wachten tot hij een beetje zin heeft om te gaan wandelen.
Kroelen met Vince om hem wakker te maken
Ik had zelf ontzettende hoofdpijn, dus na het eten van mijn lunch (een schnitzel met brood), hield ik het voor gezien. Ik weet dat ik moet stoppen als ik migraine krijg, want anders duurt het alleen maar langer en wordt het nog heftiger dan ik het al vind. Gelukkig is mijn aantal aanvallen veel lager dan ooit.
Lunchen met schnitzel Chili con carne is alleen maar één van mijn lievelings, omdat je dan chips bij je avondeten kan eten. Kom op. Chips als diner. Dreams do come true.
Chili met chips

Wat dan weer wel heel leuk was vandaag: @mayralouise deelde mijn blogpost in haar stories, over hoe je je eigen ‘Linktree-pagina’ maakt om meerdere links te kunnen delen via je link in je Instagram-bio. Werd meteen weer vet goed bekeken. Zo leuk. Mayra vond het óók heel makkelijk om te doen, dus als je twijfelt: als je internet en WordPress hebt, kan lezen én tien minuten tijd hebt, kan jij het ook. Hier vind je het handige stappenplan om je eigen linkpagina te maken.

Blogpost die vandaag online kwam → wat ik van de quarantaine heb geleerd

WOENSDAG
Weer een drukke dag, zoals eigenlijk elke dag deze week, haha. Ik had onder andere een videobelafspraak met teamleden van project COVID-19 Extra handen. Ik maak deel uit van dit landelijke project waarbij mensen die ooit in de zorg werkten zich aanmelden om terug te gaan, omdat er een tekort is aan zorgpersoneel. En ik kan niet eens onder woorden brengen hoe ontzettend stoer het is dat mensen dit doen. Je kíest er gewoon voor om terug te gaan om zulk heftig werk te doen, in deze omstandigheden. Mocht je benieuwd zijn welk project het is en hoe je je aanmeldt: Extra handen voor de zorg.
Extra handen voor de zorg
Oja! Ik mocht ook weer wat offertes uitbrengen en ze werden goedgekeurd. Superleuk, want ik heb nu weer een nieuwe vaste klus te pakken. Altijd fijn — zeker in onzekere tijden. Normaal deed ik een vreugdedansje als ik een nieuwe klus binnenhaalde, maar momenteel geef ik met gemak een show van een uur weg. Omdat bijna al mijn offertes goedgekeurd worden, besloot ik er een reeks stories over op te nemen. Je vindt ze in mijn highlights.
Reeks stories over extra's voor klanten en offertes
Ik voel me op twee momenten héél volwassen: als ik boerenkool eet en als ik zuurkool eet. Dit is een probeersel met sambal en tomatenpuree en het was héél lekker. Iets te veel zuurkool misschien, in verhouding. Maar ach. En die worst was vies. Ik moet nodig weer naar HEMA om ze te redden van de ondergang door alle worsten op te kopen.
Zuurkool uit de oven met worst
Yeah, sex is great, maar heb je weleens heel bewust genoten van je verschoonde bed? Dit is altijd mijn favoriete moment, hoor. En nee, ik strijk mijn beddengoed zeer zeker niet en ja, ik wacht nog steeds op mijn brief voor Zweinstein.
Bed verschoond

Blogpost die vandaag online kwam → momenten die mijn leven veranderden

DONDERDAG
Eén van de favoriete plekjes in huis: mijn bed en alles wat ernaast ligt. Dit is mijn soort van nachtkastje, met Een bundeltje licht van Britt Nelissen, één van haar kaartjes, een rozekwarts en de ketting van mijn opaatje.Britt Nelissen Een bundeltje licht versjes
Lekker wandelen en de schaapjes weer buiten zien staan. Lammetjes behoren toch wel echt tot de categorie schattigste dieren sinds ooit.
Schapen zijn weer buiten
Even checken wat ik weer verdiend heb met affiliatemarketing. Het blijft lekker doorgaan, zo leuk om te zien. Ik schreef weer een blogpost over passief inkomen genereren en deelde er natuurlijk over op Instagram. Er komen nieuwe mogelijkheden voor me aan, dus ik blijf jullie meenemen in #projectpassiefinkomen!

Ontbijtje voor mij, ontbijtje voor Vince. Normaal ben ik eten snel zat als ik langere tijd achter elkaar hetzelfde eet, maar het verse brood van de bakker met jam én roggebrood met pittige smeerkaas… och. Nu weer zin in.

Post! Vorige week kreeg ik een kaartje van @KUT.illustraties van Maaike, maar die was beschadigd bij het versturen. Dus nu kreeg ik nieuwe kaartjes én stickers. Is er iemand die een kaartje van mij wil? ?
Kut.illustraties kaarten
Nog meer post! Ik kreeg Opgeruimd! op het werk van Marie Kondo van de uitgever. Bedankt, Lev.! Zin in om te lezen.
Opgeruimd! op het werk - Marie Kondo
Toen kreeg ik digitale post: het boek van Lianne Keemink lag voor me klaar bij het afhaalpunt! Ja, beetje onhandig om daar nu heen te moeten, maar ik heb het boek al besteld in de pre-order en toen hiervoor gekozen. Dat was lang voor alle maatregelen… Nou ja, de pret was er niet minder om: ik heb eindelijk het tweede boek van mijn goeroe. Benieuwd naar de recensie van Liannes eerste boek: ‘Je moet bijna niks’?
Dingen anders doen van Lianne Keemink
Oké, nu wordt het een beetje gênant met post, misschien. Ik kreeg namelijk het boodschappenpakket van de lokale ondernemers bezorgd! Voor €70 kan ik 98 jaar eten, geloof ik. Broden, eieren, verse melk, buffelyoghurt (ik weet nog niet of ik dit durf), kilo’s groenten, aardappelen, vlees…

… paddenstoelen en pasta voor de maaltijd die de Buitenkok voor je bedacht heeft.
Paddenstoelenmix
Ahhh, kijk nou hoe veel eten! Ik heb al bedacht dat ik een andijvietaart ga maken en courgettesoep. ? Heel leuk 
Boodschappen bij de boer

Blogpost die vandaag online kwam → focus AAN/UIT

VRIJDAG
Ik volg het nieuws liever niet, want ik vind het vrijwel allemaal maar ellende. Maar toen stuitte ik op een bericht waar mijn hart een sprongetje van maakte. Jongens, geen paniek, ik neem deze crisis wel voor mijn rekening!
Meer friet eten
When je tuintje weer een stuk toonbaarder is. ? Het pad moet weer even volgegooid worden met gravel(?) en de vijver mag wel weer een schoonmaakbeurtje hebben. Maar goed, geen haast. Loooove mijn omahobby’s als wandelen, koken en tuinieren. Ik wil dus nog een stuk tuin omtoveren tot moestuin en er mogen heel veel wilde bloemen in. Zin in.
Tuintje weer een beetje schoon
Ineens had ik heel erg behoefte aan lang en uitgebreid douchen en die droge huid effe een lik bodylotion geven. Ik smeerde me in met kokoslotion, dus als ik mijn ogen dichtdeed, was ik even een soort van op vakantie. (Die lelijke plek op mijn knie is nog steeds van het dweilen van de vloer, hahaha.)
Uitgebreid douchen en insmeren
‘s Avonds kookte ik de maaltijd die ze bij het boodschappenpakket hebben bedacht. Je kreeg alle ingrediënten: pittige worstjes (die je uit het vel moest knijpen), tagliatelle, de paddenstoelen, een blokje kaas om te raspen, peterselie, tijm, knoflook en ui. Het was zó lekker. Wow.
Koken met boodschappen van de boer
Begin gewoon te watertanden nu ik dit weer zie.
Pasta gemaakt

Blogpost die vandaag online kwam → als ik ongelukkig ben

ZATERDAG
Jongens, voel me zo hashtag blessed en ben niet eens sarcastisch. Ik kreeg deze week al zo veel leuke dingen (dit is geen verzoek om me heel veel op te sturen, want ik wil niet veel spullen hebben) en vandaag kwam daar nog eens een berg bovenop.
Blessed
Ik kreeg een heel lief pakketje van Carmen, met haar zelfgemaakte kleurplaten, een zelfgemaakte kaart en bloemzaadjes! Carmen wist niet eens dat ik op het punt stond om die te bestellen, dus ze had nog geen idee hoe goed die terechtkomen. Als het goed is, krijg ik ook nog zaadjes van Moesmeisje, zo leuk. Maar goed, nu kan ik dus weer lekker kleuren en in de tuin rommelen. (Dit is niet voor het eerst dat deze vrouw mij aan het huilen maakte, in positieve zin.)Pakketje illustrator Carmen GroenefeltEn ik kreeg ook nog het perspakketje van heldin Lianne Keemink! Voor de oplettende kijker: ja, ik heb het boek nu dus dubbel. Of er een winactie aan komt, vraag je? JA, NATUURLIJK! Ik ga het boek zo snel mogelijk uitlezen, zodat ik aan de recensie een winactie kan koppelen. ?Perspakketje Lianne Keemink Dingen Anders Doen
Ik lag lekker te lezen op de bank en deze kwam weer lekker bij me chillen, natuurlijk. Wat een knappe kop is het toch ook.
Vincie lekker chillen thuis
Blogpost die vandaag online kwam → passief inkomen genereren: zo begin je (vandaag nog)

Leuke dingen die #lenninquarantain voorbij zag komen

Net als vorige weken zet ik weer wat ondernemers en/of initiatieven in het zonnetje. We moeten het toch samen doen allemaal, jongens. En ik word hier gewoon heel blij van.

Prints van Prisca

Voor fotografen is het natuurlijk ook een heftige tijd: alle opdrachten zijn verplaatst of afgezegd. Maar, dacht Prisca, ik ga mooi niet bij de pakken neerzitten — ik ga bij de prints neerzitten. Dus zocht ze haar mooiste foto’s uit en die kunnen nu allemaal boven jouw bank hangen. Of waar je ‘m dan ook maar wil. Ze heeft écht prachtige prints en jij kan zelf kiezen op welk materiaal en hoe groot je de foto wil. Ook leuk: bij elke foto heeft Prisca een omschrijving neergezet waarin ze haar herinnering met je deelt.

De prints koop je in de shop van Prisca.
Prints Prisca Visser

Brengdang

Nou, jongens, dit is té gek. Brengdang (alleen al de naam is briljant) is een concept van Laura. Laura dacht: ja, lekker zonde, al die lege keukens nu. Daar kunnen we wel wat mee! Deze chef zorgt ervoor dat er in de lege horeca-keukens nu Rendang kan worden gemaakt en die wordt dan bezorgd bij de bestellers. Ze doet dit puur om ondernemers te helpen, want alle opbrengst gaat naar de restauranthouders. Laura verdient hier zelf geen cent mee. Dus, zeg het voort, want dit is écht een heel, héél mooi concept.

Eerste hulp bij online ontwerpen

Nog een ondernemer die andere ondernemers helpt: mevrouw Knot. Ik ben fan van haar werk, dus het kon niet anders dan dat ze hier verscheen. Heb jij in deze tijd hulp nodig in de vorm van templates voor Instagram, visuals voor op sociale media, online werkboeken of presentaties of zelfs een online spreekuur om 1.001 ideeën op te doen voor een symbolisch bedrag van €19? Bel Knot. Hoef jij niet langer met je handen in het haar te zitten. 
EHBOh-oh

Boeken die je voorbij zag komen:

Gadgets die ik gebruik en enorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘verrassen, verwennen, verbouwen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

 1. Helemaal leuk dat de post je zoveel moois bracht! Hier ook twee lieve kaarten binnen gekregen, dat doet een mens goed. Mooi dat je je ook inzet voor Extra handen voor de zorg.
  Zelf hoop ik deze week ook mijn werk weer op te kunnen pakken, maar dan moet ik eerst echt helemaal klachtenvrij zijn en moet het met de andere zieken hier in huis weer beter gaan. Even afwachten dus nog, maar ik hoop wel echt snel weer aan het werk te kunnen en me nuttig te kunnen maken.

  1. Nou, echt hè? Het is zo simpel, maar het levert zo veel plezier op. Heel leuk. Ben je ‘gewoon ziek’ of ben je nu ook geveld door corona? Nou ja, in ieder geval: beterschap! ?

 2. Je weekoverzicht is altijd heerlijk om te lezen! Ik stond afgelopen week met De cambridge happiness-profiler in mijn handen maar (nog) niet gekocht. Misschien dat ik het ebook ga aanschaffen :)

  1. Aaah, dank je wel! Word elke keer weer zo blij als iemand dat zegt, haha. Je mag ook mijn recensie nog even afwachten als je twijfelt. ?

 3. Ik snap mensen die hun beddengoed strijken echt niet. In een fris bed stappen is idd zo heerlijk! Ik heb deze week ook onwijs genoten van het weer. Enne: yep, in vanillevla hoort (melk)hagelslag en een huisupdate is altijd leuk!

  1. Hahaha, nou ja, ik snap het wel, want het ziet er wel netter uit. Maar ik heb er het geduld niet voor — ik vind het kennelijk toch echt niet belangrijk genoeg. En ik zie het toch niet als ik slaap, hahaha. Oh, leuk! Dan ga ik eerdaags eens even fotootjes maken. Dank je wel voor je leuke reacties altijd! :-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.