Zoek
Sluit dit zoekvak.
Kaartjes voor Fien

door de lens: verrassen, verwennen, verbouwen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij mij vliegen die weken voorbij. Deze week was ik thuis (joh), werkte ik veel (en daar ben ik nu nóg dankbaarder voor dan hiervoor), at ik nog meer, deed ik extra mijn best voor een opdrachtgever, zette ik een verrassingsactie op touw en kreeg ik een ongelooflijke kutkaart. Het was me weer een weekie, hoor. Oh, en net als vorige week deel ik weer héél leuke dingen die #lenninquarantain voorbij zag komen. Dank je wel dat je weer hier bent.

ZONDAG
Weet je wat ik leuk vind? Al die initiatieven en lieve dingen die nu gebeuren. Van #coronahulp tot de berenjacht. En wat ik óók te gek vind: altijd extra geven aan klanten. Ik wilde voor een opdrachtgever een blogpost schrijven voor gezinnen die weinig geld hebben: leuke én goedkope dingen om te doen met je kinderen. Dus ik ging zelf op zoek naar beren, vroeg Moesmeisje om een video te maken over heel goedkoop je eigen tomaten kweken en kinder-, slaap- en opvoedcoach Aisha gaf tips om het thuiswerken en thuisscholing te combineren. ?
Berenjacht
Het was niet alleen het weekend van het opruimen, ook het weekend van de boel weer een beetje verbouwen! Eindelijk mijn toverstokken van de Strijders van Perkamentus ophangen en spullen die ik voor de verhuizing kocht en bewaarde voor het nieuwe huis. De stokken kocht ik trouwens bij de expositie van Harry Potter.
Toverstokken Strijders van Perkamentus Ook deze kasten hangen! M’n typemachine kwam ook weer onder het stof vandaan. Ook hier nog steeds heel blij mee. Bovenop komen nog plantjes. Ik wilde een groenekneusjesbox kopen (veel planten voor weinig), maar ik bedacht me dat ik helemaal geen potten heb. Eh, ja, da’s niet handig. Even wachten maar tot ik weer naar de kringloop en het tuincentrum kan.Klusjes klaren

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: opruimen, ontdekken, ophalen

MAANDAG
Het is druk, drukker, drukst, dus ik maak wederom geen foto’s van wat ik allemaal doe, haha. Ik ben bezig voor opdrachtgevers én voor een eigen project. Hopelijk is dat eigen ding snel klaar — dan kan ik het delen. Ik ben er nu al heel enthousiast over, namelijk.

‘s Avonds maak ik witlof met ham en kaas uit de oven en gebakken aardappelen. LEKKER. (When you hoopt dat je nog overhoudt voor de volgende dag, maar je per ongeluk alles opeet.)Witlof met ham en kaas
Door drukte en andere dingen ging de samenwerkingsskype met Carmen een paar keer niet door, maar vandaag waren we allebei on fire! Het is fijn om met andere ondernemers te sparren.
Skypen met Carmen

DINSDAG
Op een of andere manier had ik heel veel zin in eiersalade, maar dat heb ik precies nooit in huis. Dus ik maakte het zelf. Eieren koken, prakken met mayonaise en mosterd, peper en zout, beetje ketchup. Och. Heerlijk.
Zelfgemaakte eiersalade
Sinds de nieuwe vloer zie ik heel de tijd álles liggen. Dus ik zuig me gek. Stof, welteverstaan. Zo fanatiek dat de blaren op mijn vinger staan. Beter dan op mijn knieën, dat is waar.Blaar op mijn vinger
Hoe is het trouwens met jullie handen? Bij mij breken mijn nagels af (zo lang op gespaard, maar in deze situatie wél heel blij dat ik geen acrylnagels heb die nu ontzettend uitgroeien, mis ze wel écht). Ik maakte een lijstje voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten over je handen wassen en pink nu voorzichtig een traantje weg als ik naar die droge kluifjes kijk. (Ik weet het, het is niks vergeleken bij mensen die in de zorg of andere contactberoepen werken.)

Tijd om weer de keuken in te duiken! Ik maakte iets met ‘één teentje knoflook’ (ook daar maakte ik een keer een grappig lijstje over) en een peper. Lekker. Laatst wreef ik dus in mijn oog na het snijden van peper, knoflook en sjalot en ik kan je zeggen: janken geblazen. Heb een kwartier met mijn hoofd onder de kraan gehangen en dan overdrijf ik nie… een heel klein beetje. Maar wel echt vijf minuten.
Peper en knoflook
Het werd pittige boerenkool. Lekker. Ik voel me altijd heel volwassen als ik boerenkool eet (mag ook wel, ben bijna 30), want vroeger vond ik dat echt niet weg te krijgen. En nu maak ik het zelf. Vrijwillig. ??‍?Pittige boerenkool

WOENSDAG
Nou, je kan wel merken dat ik het druk heb, ook vandaag heb ik alleen maar foto’s van mijn eten. Normaal maak ik mijn weekoverzicht per dag, dus op de dag zelf. Nu heb ik dat niet gedaan en ik wéét niet eens meer wat ik vandaag deed. Goed verhaal, hè? Gelukkig hebben we de foto’s no… oh, nee. Het goede nieuws is dat ik me wel altijd een vette chefkok voel als ik met meerdere (vier) pannen tegelijk kook.
Voel me chef
Het werd andijviestamppot met spekkies en gehaktballen. En zelfgemaakte aardappelpuree.
Andijviestamppot met ballen
Blogpost die vandaag online kwam → lullen met lenn: over wat ik allemaal hoop

DONDERDAG
Vandaag was een bijzondere dag: kleine Fien werd 3! Driewerf hoera en in de gloria, maar door corona werd het een verjaardag zonder bezoek. Dat ging me aan het hart, dus ik deed een oproep om verjaardagskaartjes te sturen. Toen kreeg ik allemaal foto’s van haar moeder Lisa: veel kaarten, cadeaus en een blije Fien. Dit waren nog niet eens alle kaarten — deze kwamen al een dag voor haar verjaardag binnen. Missie: geslaagd. ✅
Kaartjes voor Fien
Over kaarten gesproken: toen ik thuiskwam zat deze in de brievenbus. Ik heb hier zó hard om gelachen. Ik kreeg de kaart van Maaike — een heel leuk mens met minstens zulke leuke cursussen aquarel en handlettering. Helemaal online, mocht je nog iets zoeken dat corona-proof is. Maaike bedankte me voor het verspreiden van liefde op het internet en hoopte dat deze kaart me aan het lachen maakte. Deed het. En daarna was ik ontroerd. Mensen zijn te gek. ?

De kaart is van @kut.illustraties.
Kutcorona
Ik deelde de kaart op Instagram en tagde @kut.illustraties. Ik kreeg al gelijk een dm dat iemand ook kaarten bestelde en dat vind ik toch altijd zo tof. Het gebeurt heel vaak dat mensen iets kopen dat ik deel en/of aanbeveel en ik voel me dan echt zo’n vriendin die allerlei toffe tips geeft, haha. Maar goed, dít is dus waarom het zo waardevol is als je je favoriete ondernemer of producten of Instagramaccount of wat dan ook in het zonnetje zet.

Belangrijk om te delen
Van de week had ik hier al zin in: brood met tomaten, ui, knoflook, peper, sojasaus, beetje ketjap, kerriepoeder en paprikapoeder. Ik had alleen geen uien in huis, dus dat werd ‘m niet. Nu had ik ze wel en ohhh, ik kom echt als fitgirl uit deze quarantaine — kan niet anders.
Wederom brood met tomaat en ui
“Lenn, wil je creatieve en opvallende teksten schrijven voor een marketingbureau?” Dat kan je wel stellen, dat ik dat wil. Effe lekker een ander tekstuele aantrekkingskracht geven, daar ben ik altijd wel voor te porren. Onder andere dit schreef ik…
Teksten schrijven
… en dit was de reactie. Genieten. Elke keer weer. Hier lees je meer blije klanten, als je dat wil.Reactie klant
Blogpost die vandaag online kwam → binnen en dicht bij jezelf blijven

VRIJDAG
In de ochtend heb ik gewerkt, maar ‘s middags moest ik andere dingen doen. En dus was ik weer heel even terug op mijn oude stek in Nieuwegein. Op een of andere manier heb ik ook héél veel honger de laatste dagen, maar echt extreem. (Mensen die mij in het echt kennen denken nu: Lenn, alsof jij ooit geen honger hebt. Maar geloof me: het is nu zelfs voor mij bizar.) Het enige wat ik nu kon bedenken was het tankstation en McDonald’s. Het werd effe door de Drive gieren.
McDrive
Eenmaal weer thuis maakte ik risotto met paddenstoelen. Er zijn weinig dingen die ik zo vaak kan en wil eten als dit. Op friet na, dan.
Paddestoelenrisotto

Blogpost die vandaag online kwam → huidhonger

ZATERDAG
Vandaag was een fijne dag. Het is prachtig weer, Vince en ik wandelen een uur in de ochtend en eenmaal thuis, maak ik lekker schoon. Met een podcast op, zoals bijna altijd. Blijft een favoriet. Ik luisterde deze week (vrijdag) naar weer een ijzersterke aflevering van Big Vegan Sister, over dromen durven loslaten. Ik kon alleen maar ‘yaaas’ roepen en knikken, want ik ben het zo eens met wat Lisa zegt. Ik schreef er zelf ook al eens over, dat je altijd op keuzes terug mag komen en dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen. Vandaag luisterde ik een aflevering van Wat ik wou dat ik wist, over hoe het is om influencer te zijn. Ik vond die aflevering wel vermakelijk, maar niet leerzaam of inspirerend. Het was wel oké, niet per se een aanrader.
Mooie boom
Na het schoonmaken weer achter mijn iMac om nog wat werk te doen en dit weekoverzicht in elkaar te zetten. Ik wil eigenlijk dat ‘ie elke zondag gewoon om 6 uur online komt en dat ik daar niet op die dag zelf nog mee bezig ben. Nou, da’s deze week in ieder geval gelukt. En toen zei mijn Apple Watch ook nog eens heel slimme dingen. (Als je benieuwd bent naar waarom dat ding me een betere ondernemer maakt, lees dan mijn review.)

Apple Watch zegt slimme dingen
Blogpost die vandaag online kwam → passief inkomen verdienen: dit doe ik

Leuke dingen die #lenninquarantain voorbij zag komen

Net als vorige week zet ik weer wat ondernemers en/of initiatieven in het zonnetje. We moeten het toch samen doen allemaal, jongens. En ik word hier gewoon heel blij van.

Merel en haar vegan recepten

Heb je nu ook zin om in de keuken te staan? We kunnen dan wel niet meer uiteten (oké, wel laten bezorgen vaak), maar dankzij Merel kunnen we restaurantwaardige maaltjes op tafel toveren zonder driemiljoenmiljard jaar voor chef te hebben gestudeerd. Merel is een luie kok (zegt ze zelf), dus dan moet dit ons ook lukken. Wat denk je van een vegan risotto met knoflookpaddenstoelen? Meer knoflook is meer beter, natuurlijk. Of pittige Thaise frietjes? Ja, ik bedoel maar.

Merel schrijft ook heel fijne stukken over haar leven en haar denken. Dus als je lekker zit te wachten tot je ovengerecht klaar is, kun je je tegoed doen aan één van haar andere stukken.

(k)raamfotografie met Debby

Ben je zwanger of heb je net een kindje gekregen, dan wil je haar of hem het liefst als een Simba aan de wereld tonen. Maar ja, we zitten binnen en bezoek is niet mogelijk. Wat doe je dan? Debby bellen. Want Debby komt foto’s maken van achter een raam: een (k)raambezoek. (Mocht je nou geen kersverse mama zijn of worden, dan kan je Debby natuurlijk ook voor andere foto’s inschakelen. Van je gezin, terwijl jullie binnen spelen? Of juist van je oudere dierbaren, die je in deze tijd heel graag wil laten vastleggen? Woon je niet in Gelderland, maar wil je dit wel, neem dan ook contact op met deze fantastische vrouw.

Online danslessen voor je kind

Een van mijn liefste en kleinste vriendinnen werd op 2 april 3 jaar oud. En dan ben je eindelijk jarig, kan er niemand op je feestje komen. Da’s sip. Daar stak tante Lenn een stokje voor: een oproep om kaartjes te sturen volgde. Jennifer volgt mij op Instagram en vond een kaartje maar een tikkie saai, dus… ze deed danslessen cadeau! En dat leverde weer iets heel tofs op. Tot 10 april kan je meedoen aan deze winactie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Dansformule (@dedansformule) op

Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boeken die ik momenteel lees:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘opruimen, ontdekken, ophalen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Mijn apple watch zegt nooit dat soort dingen, hoe krijg je dat voor elkaar?

    1. Haha, dit is de app 1SE, die zulke dingen zegt. Een app waarmee ik elke dag één seconde film om aan het einde van dit jaar een video te hebben van heel 2020.

  2. Ooooh man al dat lekkere eten! Ik heb het wat lastig om echt te koken maar krijg hier wel zin van om lekkers te maken.

  3. Homemade eiersalade is zoooo goed! Ik heb laatst een grote bak gemaakt en toen de hele tijd geluncht met eiersalade op geroosterd brood (sowieso een tip).

    1. Jaaaa, héérlijk! Ik vind geroosterd brood ook zo lekker. Maar sinds ik hier woon, tegenover een bakker, eet ik het liefst hun verse brood. Op maandag zijn ze dicht en dan vind ik het zo jammer dat ik ‘oud’ brood van zaterdag eet, haha. Hoe lang kan je de eiersalade bewaren?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.