Zoek
Sluit dit zoekvak.
Dingen anders doen - Lianne Keemink

dingen anders doen

Zoals ik al schreef in de recensie van het vorige boek van Lianne: zij is al lange tijd mijn goeroe. ‘Je moet (bijna) niks‘ las ik binnen een dag uit en dat was met Dingen anders doen niet anders. En dat terwijl de titel… nou ja, je snapt ‘m. Oké, ik geef toe, hier deed ik een avond en een middag over. Hoe het ook zij — ik bestelde Dingen anders doen zodra Lianne bekendmaakte dat er een nieuw boek kwam én ik kreeg haar perspakket. Dat kan maar één ding betekenen: ik heb nu twee exemplaren en één ervan gaat naar iemand van jullie. Onderaan deze recensie lees je meer over hoe je het boekie kan winnen. Eerst belangrijkere zaken. ?

Dingen anders doen

Jezelf goede gewoontes aanleren en slechte gewoontes afleren is volgens veel zelfhulpboeken een kwestie van een knop omzetten. Kom op, gewoon een beetje wilskracht tonen en zo veel mogelijk motiverende spreuken tot je nemen. De werkelijkheid is meestel net wat anders. In Dingen anders doen onderzoekt en vertelt Lianne hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met het scrollen langs sociale media, minder chocola inhaleren, om meer te sporten, geconcentreerder te werken en een opgeruimder huis te hebben. Is het een kwestie van mindset of komt er veel meer aan te pas? Ja, jongens, hoe doe je dat nou écht — gewoontes veranderen? Het korte antwoord is als een relatiestatus op Facebook: it’s complicated. Het uitgebreide antwoord? Dat is dit boek.

Volgens de achterflap is dit het meest nuchtere en praktische zelfhulpboek ooit. Haalbaar voor iedereen. Je hoeft je leven niet 180 graden om te gooien, maar leert kleine, wezenlijke dingen definitief veranderen en realistische doelen stellen.

Dingen anders doen - Lianne Keemink

En? Heb ik nou zin om dingen anders te doen?

Ohhh, wat ben ik weer blij met dit boek. Want ik ben soms een veel te lui varken dat haar gezicht niet schoonmaakt (oké, ik draag op die dagen dan ook nul make-up, maar toch, een schoon bekkie is wel lekker) en van uitstellen lust ik wel pap. Dus toen Lianne bekendmaakte dat dit boek er kwam en dat het hierover gaat, wilde ik meteen een gat in de lucht springen, maar deed ik dat pas na een minuut of vijf. Nou, goed, Dingen anders doen is uit en ik ben geïnspireerd. Ik heb zin om kleine en grotere dingen aan te passen, wil een ritueel gaan doen om mezelf het signaal te geven dat ik echt aan het werk ga. Ik heb zin om wéér mijn telefoongebruik te verminderen (dat probeerde ik al eerder en ik gaf toen ook nog een update) — hoewel het nu dankzij mijn Apple Watch al minder is dan ooit.

Dingen anders doen leest héél lekker weg. Het is heerlijk geschreven, uiteraard, zoals we van Lianne gewend zijn. De samenvattinkjes én tips aan het einde van elk hoofdstuk vind ik ook erg fijn. Heb nu weer een hoop te doen en te lezen, haha. Deed ook een stiekem vreugdedansje en een high five in mijn hoofd toen Lianne schreef dat ze Focus ook een topboekie vindt. De voorbeelden die Lianne geeft, maken het boek lekker ‘tastbaar’. Het zette mij aan het denken: oh, ja, ik kan ook best wel even wat doen in de tijd dat mijn koffiemachine loopt. In ieder geval niet op die stomme telefoon kijken. En ik besefte ook dat ik ook met yoga voor het slapengaan kan beginnen door het maar twee minuten te doen, in plaats van meteen het half uur dat ik eigenlijk wil. Ik hóef niet altijd van nul naar honderd. Het maakt het voor mij behapbaar en laagdrempelig. Ik kan me met Lianne identificeren, dus ik denk dan ‘ja, als zij het kan, dan kan ik het ook!’.

Ik denk dat ik over een tijdje (30 dagen?) een blogpost ga schrijven over wat Dingen anders doen voor me veranderd heeft, want ik ga écht dingen anders doen. Zin in wel. ✨

Kijk het boekie van Lianne eens even shinen! Prima rijtje om bij te staan, dacht ik zo. ? De illustratie die je ziet liggen is gemaakt door Carmen. Over illustraties gesproken: die in Dingen anders doen zijn on point!

Winactie vind je onderaan deze recensie! De winactie is inmiddels afgelopen.
Lianne Keemink - Dingen anders doen

♥ Waardering: 9.

Lianne Keemink — Dingen anders doen
Uitgeverij Nieuw Amsterdam / 2020 / 9789046826515
Dingen anders doen is bij Bol.com te koop voor €20,99.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Dingen anders doen winnen?

Recensie Dingen anders doen - Lianne Keemink
Goed, zoals ik al zei: ik heb twee exemplaren van Dingen anders doen, dus één ervan (het ongelezen boek, hoewel je bij mij het verschil nooit ziet) mag naar iemand van jullie! Wat je ervoor moet doen om kans te maken? Bijna niks. Want je moet bijna niks. Snap je ‘m? Hehehe.

1. Laat een reactie achter waarin je me vertelt dat je meedoet aan de winactie en waarom juist jij dit boek wil lezen.
2. Ik vind het te gek als je zegt “omdat jij zegt dat het een goed boek is”, maar ik vind het nog veel leuker als je uit te doeken doet welke dingen jij graag anders wil doen. Hoe groot of hoe klein ook.
3. Gebruik je echte e-mailadres, anders kan ik geen contact met je opnemen als je gewonnen hebt.
4. Ik kies op 20 april de winnaar, dus ga maar vast op je digitale deurmat liggen.

Inmiddels is de winactie afgelopen en heeft de winnaar bericht gekregen. Als je hebt meegedaan: dank je wel! ♥️

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

72 reacties

 1. Top, dit boek klinkt alsof het mij wel eens de laatste schop onder mijn kont kan geven. Ik doe dus mee! Ik wil ook erg graag mijn schermtijd verminderen en gewoon in het hier en nu leven. Zeker nu ik twee jonge kinderen heb, ik wil hen gewoon het goede voorbeeld geven. Soms heb ik van die dagen dat ik in mijn oude patroon val, hopelijk kom ik met dit boek echt van die rottige vastgeroeste gewoonte`s af.

 2. Ik doe mee! Ben fan van Lianne en volg haar op Insta en Twitter. Heb ook haar vorige boek gekocht. Ik wil deze heel graag winnen omdat ik momenteel blut ben en graag dingen anders wil doen. Maar ik val continu terug in oude patronen die in feite sabotagegedrag zijn.

  1. Hoi Lenneke,
   Bedankt dat je dit boek met ons deelt! Ik word er nu al enthousiast van :) De tijd waar we op dit moment allemaal in leven heeft mij doen beseffen dat ik eigenlijk helemaal niet blij ben met hoe het nu gaat. Dat ik mijn hele leven tot nu toe heb geleefd om het goed te doen in de ogen van anderen. Dat is zo sterk dat ik eigenlijk niet eens weet wat ík zou willen. Nadenken over de vraag alleen al roept paniek op. Daarom denk ik dat dit boek me kan helpen om vaker voor mezelf te kiezen en gezonde keuzes te maken, voor mij. Fijne dag! ?

   1. Ik doe mee! En waarom… Ik heb het meedoen aan deze winactie echt precies vier dagen uitgesteld. “Doe ik straks wel!” “Oja, doe ik morgen!” Ik ben de ultieme uitstelkampioen, zeker nu in deze rare coronatijd. Want ik heb toch niks te doen, dus dan kan ik het net zo goed uitstellen naar morgen (of later), want ja, dan heb ik toch ook niks te doen! En juist dit wil ik zo graag anders doen! Als ik dit boek win, komt er misschien toch nog wat moois voor mij uit deze rare tijd. Maar nu ga ik eerst nog even dingen anders doen… ;-)

 3. Lijkt me een super fijn boek! Een van mijn voornemens voor dit jaar is om meer rust te creëren in mijn hoofd. Tot nu toe vind ik dat toch best lastig, dus hopelijk kan dit boek daarbij helpen!

 4. Dit klinkt als een boek dat ik heel erg goed kan gebruiken! Na een relatie van 7 jaar ziet mijn leven er nu compleet anders uit. Daar horen ook de kleine rituelen bij die ik graag nog wil veranderen. Zoals wat vaker sporten, meer creativiteit in mijn werk stoppen of eerder naar bed gaan om nog even een boek te lezen, ipv op de bank blijven hangen met Netflix.

 5. Mijn hoofd zit altijd vol met dingen die ik anders wil doen. Of moet doen van mezelf. Het voorbeeld van de yoga is wel een tikkie herkenbaar. Ik wil altijd erg graag van 0 naar 100 en het resultaat zie ik liever gisteren dan vandaag. Dit boek klinkt als een goede hulp en nuchtere kijk bij deze doelen zoals: schermtijd verminderen, mediteren, weer gezonder eten en volhouden en meer boeken lezen in plaats van doelloos op insta scrollen.

 6. Ik doe heel graag mee! Ik heb Liannes eerste boek met plezier gelezen en ben benieuwd naar deze opvolger ? Net als de helft van de wereld zou ik minder vaak doelloos op m’n telefoon willen scrollen en nog vaker een boek erbij willen pakken, omdat je moet doen wat je het liefste doet, toch? Daarnaast zou ik heel graag wat aan m’n conditie willen doen, maar ook ik val regelmatig in de valkuil om van 0 naar 100 te willen, waardoor ik het vaak na 2 keer maar weer opgeef omdat ik dan weer niet kan lopen van de spierpijn. ? Kom maar op met die schop onder m’n kont!

 7. Ik probeer op verschillende manieren mijn leven wat beter, leuker, mooier te maken, maar soms kan ik wel wat hulp/motivatie/schop onder m’n kont gebruiken. Dit boek zou me daar ongetwijfeld bij kunnen helpen!

 8. Oooh ik herken direct wat je zegt met voor het naar bed gaan gezicht schoonmaken. Daarnaast meer bewegen, bewuster tijd voor mijzelf maken, meer tijd voor vrienden (vooral als het weer mag). Als het boek nu komt is het helemaal ideaal. Want ik mag nu niet werken(masseur en fotograaf), nou je snapt dat mijn handen jeuken dus ik kan beter deze tijd gebruiken om wat kleine dingen aan te passen waar ik zo direct enorm voordeel van heb. Ik ga duimen!

 9. Een van mijn grootste struikelblokken is energie: ik wil sporten en goed slapen, maar als ik thuiskom van coschap ben ik moe, ga ik toch weer te lang op mijn telefoon scrollen, komt het sporten er niet van en val ik te laat in slaap. Nu mijn coschappen stilliggen begon ik met goede voornemens om het nu dan anders te doen met fanatieke sportschemas en elke nacht 22-7 slapen, maar in de praktijk versloft mijn aandacht na 2/3 weken toch weer en vind ik uit bed komen nog steeds moeilijk. Ik zou handvatten om op een andere manier hiermee aan de slag te gaan goed kunnen gebruiken!

 10. Ik doe heel graag mee met deze winactie. Ik heb al meerdere lovende reacties gelezen over dit boek en het eerste boek van Lianne vond ik ook helemaal top! Er zijn heel veel dingen die ik anders wil doen (vooral als het normale leven weer begint en ik weer voor de klas mag). De meeste zijn stomme kleine waardoor ik (hopelijk) beter in mijn vel ga zitten. Dingen zoals echt de tijd nemen om thuis yoga te doen, dingen doen waar ik zin in heb in plaats van de 100ste aflevering van weer een serie op Netflix of Disney+ te kijken (niet dat dat niet leuk is, maar af en toe moet ik eens met die luie billen van de bank af komen). En nog veel meer van dit soort “goede voornemen ideeën” die 9 van de 10 keer maar een of twee keer worden uitgevoerd en dan weer verdwijnen. Al met al, er is nog veel verandering mogelijk ??

 11. Ja ik doe mee! Allereerst – ik kende je nog niet voor dit artikel maar wat fijn om jouw blogs te lezen. ??‍♀️ Ik ben zo fan Lianne – haar eerste boek veranderde mijn leven in positieve zin. Ik probeer elke dag mijn leven een stukje beter/fijner/efficiënter te maken. En als dat niet lukt – dan kan ik er best wel heel erg over balen. Ik denk dat dit boek mij daar enorm bij kan helpen. Ook in deze tijd is het zo dat we juist bewuster worden van het feit dat je maar één leven hebt en het leert je te reflecteren op je gewoonten. Zoals ik ben – ben ik me nu al zoveel dingen aan het voornamen in een apres Corona tijd. Minder op sociale media etc maar vooral meer tijd aan mijzelf besteden. In deze gekke tijd heb ik zoveel hobby’s opgepakt – waar lukte me dat daarvoor niet? Ik hoop dat dit boek mij hierbij kan helpen – ook na deze gekke tijd! ? Fijne Tweede Paasdag. ?

 12. Ik doe heel graag mee! Momenteel ben ik bezig met een 100 dagen durende training van Hormeaun. Dit staat in het teken van zelf ontwikkeling op allerlei verschillende manieren. De laatste dagen liet ik dit wat versloffen, dat thuis zitten haalde mijn ritme er een beetje uit. Ik vind lezen heerlijk en ben altijd op zoek naar leuke boeken die je weer een stapje in de goede richting helpen.

 13. Leukkk! Ik heb het vorige boek in m’n kast staan, met pen en marker in de hand gelezen (en ingekleurd) en aan meerdere mensen aangeraden / cadeau gedaan. Tijd voor deze! Wat ik anders zou willen doen, is uitstelgedrag aanpakken (klein voorbeeldje: deadlines zijn wedstrijden, je kunt altijd van jezelf winnen door volgende keer nog net iets later te beginnen en ze toch te halen), sporten in quarantainetijd routine maken en beter voor mezelf zorgen (tijd voor ontbijt en lunch maken in plaats van tegelijk met andere dingen, ‘s avonds echt koken etc.) Tijd om dingen anders te doen!

 14. Ondanks dat ik van het geld wat ik normaal uitgaf aan sigaretten nu alleen maar boeken mag kopen van mijzelf, is een boek winnen natuurlijk de overtreffende trap daarvan! Ik ben dol op dingen anders doen, met kleine stapjes bij groot resultaat uit komen. Ik win ‘m graag! (en anders koop ik ‘m alsnog via een linkje van jouw kant!)

 15. Ik wil heel graag meedingen naar dit boek, omdat het zo herkenbaar is wat je schrijft. Als ik iets doe moet het ineens volop (willen sporten? Dan 3x in de week 5km. Yoga? Idem meerdere avonden een halfuur tot uur). En als het dan een keer een dag niet lukt, of je er echt even geen zin in hebt (want dat soms niks doen omarm ik volop sinds jij erover schreef, en dat voelt zoveel beter dan altijd bezig zijn met ‘maar wat vinden anderen ervan als ik niks doe’. Turns out, helemaal niks. Who knew!), dan stop ik er ook ineens weer mee. Plus ik ben toe aan de fase van zelfverbetering in mijn leven. Voor mezelf. En daar kan ik best een sprankje hulp bij gebruiken :)

  Oja en natuurlijk ook omdat jij zegt dat het zo’n tof boek is.

 16. Leuk dat je dit doet! Op dit moment loop ik mijn afstudeerstage vanuit huis. Dat is – nog steeds – even dingen anders doen. Eerlijk gezegd kan ik mijn draai dus nog steeds niet helemaal vinden. Ik wíl wel op tijd beginnen, écht pauze nemen en en mijn schermtijd van 5 uur per dag minderen (oeps). Maar mijn hoofd zegt: ach, waarom? Gaat toch prima zo? Haha! Ben dus heel benieuwd naar de tips in het boek.

 17. Graag doe ik mee aan deze winactie. Al jaren kies ik de ‘verstandige’ weg, ik neem bijvoorbeeld een baan aan omdat het zekerheid biedt en niet omdat ik het zo leuk vind. Nu ik gediagnosticeerd ben met baarmoederhalskanker (en nee, dit is geen tactiek om te winnen) wil ik mijn leven drastisch omgooien en de dingen doen waar mijn hart ligt. Ik ben druk bezig aan mijn beginnende blog en mijn volgende stap is de stap naar freelance tekstschrijver. Heel anders voor mijn doen, maar ik heb hier zoveel zin in!

 18. De wens om dingen anders te doen is er zeker wel. Maar ik weet nog niet wat en hoe. Zoals het nu gaat, gaat het :) Ik zou alleen zo graag (elke dag?) even bewust het moment voor mijzelf ervaren.

 19. Oehh super leuk! Ik vond haar vorige boek heel tof en nuttig, dus ik ben heel benieuwd naar dit nieuwe boek. Er zijn een hoop dingen die ik anders zou willen doen, maar ik denk vooral meer mijn hart volgen en de ballen hebben om kleine en grote stappen op gevoel te durven nemen. En minder chocolade eten, dat misschien ook wel..

 20. Oeh, ik doe heel graag mee! Ik heb nog nooit eerder een boek van Lianne gelezen, maar door jouw enthousiasme wil ik dít boek en ook haar eerdere boeken zeker gaan lezen. Net zoals ik door al jouw geïnflulennse ook al Marie Forleo en Jij bent een Badass heb gelezen (en nu bezig ben in Grip). Hmm… eigenlijk denk ik dat ik dit boek gewoon verdíen, na al dat geld dat jouw recensies mij al hebben gekost! ;-). Goed, ik ga nu op de deurmat liggen wachten, met Grip in mijn handen om de tijd te verdrijven… :-)

 21. Hoi Lenneke, meestal doe ik niet mee met winacties omdat ik denk dat er andere mensen meer behoefte hebben aan het boek en ik niet wil winnen ‘voor de heb’. Maar dit lijkt een boek dat mij enorm zou kunnen helpen. Ben al wel bezig meyt het maken van nieuwe kleine gewoontes maar zonder structuur. Daarom zou ik graag met behulp van dit boek echt aan de slag willen.

 22. Jouw enthousiasme over dit boek en deze schrijfster werkt aanstekelijk! Ik doe graag mee met de winactie. Ik ben student en pieker veel, over mijn studieschuld in het leenstel, verwachtingen van mensen om me heen, mijn (financiële) toekomst… Dit gaat dan vaak weer ten koste van focus op de studie. Daarom zou ik graag meer rust en mindfullness willen toepassen in mijn dagen. Dit boek kan me daar vast en zeker bij helpen!

 23. Hoi Lenneke,
  Momenteel ben ik, zoals de hele wereld wellicht, stuurloos. En ik blijf in mijn slechte gewoontes hangen samen met mijn puber die bovenop de corona-blijf-thuis-periode ook al net op zoek was naar een passende school. Structuur is ook een lastig woord deze dagen.
  Als ik eerlijk ben, ken ik de schrijfster niet. Maar het is voor mij al een groot ding dat nu eens iemand uit Nederland (nuchter, zoals wij dat fijn vinden) een verbeter jezelf boek schrijft.
  Misschien helpt het lezen ons om een lekkere richting te vinden en samen van de telefoon af te blijven en niet meer zoveel bananenbrood en cake te bakken.

 24. Ik zou dit boek graag willen winnen. Het vorige boek las als een trein en ga ik binnenkort nog weer herlezen.
  Momenteel lig ik in scheiding met mijn man (ja lastig nu in soort van quarantaine) en kijk ik uit naar de periode straks dat ik alleen met onze zoon van zes woon. Ik wil een hoop gewoonten die erin zijn Geslopen aanpakken. Ik heb nu de tijd aan mezelf. Ik hoef met niemand meer rekening te houden in de avonden.(behalve dan dat ik thuis zal moeten Zijn) En ik zal dingen anders moeten doen omdat ik alles gewoon alleen moet gaan doen. Dus bepaalde gewoonten (schermturen, zinloze spelletjes op een iPad en lui zijn en tot niets komen) moeten gewoon anders. Minder vaak.
  Ook in het huis waar ik blijf wonen moeten dingen anders en als ik door andere zaken beter onder controle te hebben tijd overhou om zaken aan te pakken in huis zodat het mijn huis wordt in plaats van ons oude huis is dat absoluut een pré.
  Kortom het boek komt absoluut van pas hier!

 25. Zoveel dingen om anders te doen…. al dat zuurdesembrood wat ik uit verveling bak niet opeten maar meteen weggeven bijvoorbeeld… maar ik wil m niet winnen hoor! Ik ga het boek bestellen. Via jouw blog bij de bol. Zo verdient iedereen er een beetje aan :)
  #zolanghetnogkangevenwegelduit

  Ik hoop dat iemand die dit normaliter nooit voor zichzelf zou kopen het wint!

 26. Ik ben sinds 2 jaar veel bezig met zelfontwikkeling. In eerste instantie omdat mijn studie niet lukte en daar heb ik zoveel van geleerd dat ik benieuwd ben naar wat er nog meer haalbaar is op persoonlijk vlak. Toch ben ik vaak lui, sta ik te laat op op vrije dagen, maak ik m’n huis te weinig schoon en stel ik altijd alles uit wat niet leuk is. Ik ben op zoek naar een nuchtere manier om, inderdaad, kleine dingen te veranderen. Ik ben niet zo van de grootspraak en die verhalen van mensen die alles zomaar hebben omgegooid. Ik heb geleerd realistisch met mijn eigen verwachtingen om te gaan. Ben dus erg benieuwd wat dit boek me kan brengen.

 27. Het is tijd dat ik dingen anders ga doen -punt-. Ik loop al een tijd tegen dingen aan, blijf ronddraaien in datzelfde cirkeltje en als dat nou een mooie pirouette was… Ik ben perfectionistisch (niet echt handig in mijn vak, maar kan het daar redelijk naast me neerleggen) en wil door dingen vaak meteen goed doen. Van 0 naar 100 en wegrijden in de 5e versnelling, dat niveau en ik kan niet eens autorijden. Dus een boek met veel praktische tips en kleine stapjes lijkt mij precies goed voor deze ouwe sukkelaar. Ga ik nu even een potje duimen dat ik win!

 28. Je moet bijna niks vond ik een topboek dus ik ben heel benieuwd naar dit boek. Ik ga binnenkort verhuizen en ik wil graag het huishouden anders gaan doen

 29. Ik doe heel graag mee met deze winactie! Ik zit in een nogal lastige periode en zou graag heel veel anders willen doen. Om te beginnen met kleine stapje, op tijd opstaan, niet te veel piekeren, doelen voor mezelf stellen etc etc. Maar eerst dit boek lezen!

 30. Jaaaa ik wil super graag meedoen aan deze winactie! Ik volg Lianne al een tijdje op Twitter en heb vorige week net Je moet (bijna) niks uitgelezen :-) Ik worstel al een tijdje met de manier waarop ik nu leef en hoe ik in de toekomst dingen anders wil doen, dus misschien komt dit boek precies op het juiste moment ;-)

 31. Misschien dat ik door dit boek als 51 jarige beter keer om te gaan met mijn tijd, zeker nu ik moet dealen met minder energie door telkens terugkerende astma met complicaties.

 32. Ik doe ook mee! De reden? Omdat jij zegt dat het goed is ;) haha nee, mopje (en ook niet natuurlijk). Ik heb echt moeite met nieuwe gewoontes aanleren of ‘slechte’ gewoontes afleren. Ik vind dat heel lastig en zo te lezen kan dit boek wel helpen. Ben ook heel benieuwd naar je update hierover, of het je effectief geholpen heeft!

 33. Heel tof, Liannes eerste boek is echt fantastisch en heeft mij geholpen om stappen te zetten die ik in jaren niet heb kunnen zetten. Ben daarom heel benieuwd wat dit boek kan gaan doen ;)

 34. Lijkt me heel tof om dit boek te winnen! Ik heb het andere boek van Lianne ook gelezen en dat was echt een fijn boek. Helemaal niets moeten is nog steeds wel een relevant thema, dus dat is zeker één van die dingen die ik anders zou willen doen. Milder voor mezelf zijn, ook als iets even niet lukt of als ik even minder productief ben. Ik kan slecht ontspannen en voel me vaak verplicht iets nuttigs te doen. En dat is lang niet altijd gezond. Op dat vlak kan ik best wat (extra) praktische tips van Lianne gebruiken.

  Liefs, Eline

 35. Ik doe heel graag mee met de winactie!
  Waarom? Omdat ik soms op de bank zit en mijn zoveelste Netflix-serie aanzet (ik krijg ook nét iets te vaak dat : Ben je nog aan het kijken?”-scherm) en stiekem ook denk dat ik die tijd productief had kunnen besteden. Zodra ik mezelf dan ziet zitten in de weerkaatsing van het zwarte Netflix-scherm is dit gevoel sterker dan ooit. En tóch kies ik ervoor om nog 1 aflevering te kijken. Want het is net heel spannend. Of ik hoef er nog maar eentje voor het seizoen afgelopen is.
  En daar ben ik klaar mee! Ik wil het anders doen!

  En daarom verdien ik dit boek. Zodat ik niet meer zo vaak geconfronteerd word met dat chips-etende mormel op de bank die ik in dat zwarte scherm zie weerkaatsen.

 36. Oeeh ik doe mee! Ik vond Lianne’s eerste boek ook al heel fijn, dus hoge verwachtingen voor deze :)
  Ik zou vooral in mijn werk dingen anders willen doen: ik ben boekvertaler en mag helemaal zelf weten hoe ik een opdracht aanpak, als het maar voor de deadline klaar is. Nu is dat halen van de deadline niet zo’n probleem, maar ik twijfel weleens aan mijn werkwijze, maar durf die dat toch ook weer niet te veranderen uit angst dat de nieuwe manier van werken die ik kies te veel tijd kost en ik de deadline opeens níét haal. Hartstikke onzin als je het mij vraagt, maar op de een of andere manier durf ik het niet anders te doen.

  Ik hoop dus dat dit boek me dingen laat dúrven veranderen. Meer durf, meer beter ;)

 37. Potdorie, Lenneke. Ik wilde eigenlijk niet meedoen maar na twee keer je recensie gelezen te hebben, opende ik ‘m vandaag toch nog maar een keer. Want je hebt me in elk geval aan het denken gezet. Ik ga ontzettend lekker met betaalde klussen, maar werk te weinig voor mijzelf. Elke week plan ik vier tot acht uur in mijn agenda om voor mezelf te werken, bloggen en creatief schrijven, maar het komt er bar weinig van. Terwijl ik er heel blij van word. Dus dat wil ik veranderen. Meer tijd maken voor mij.

  Ben hoe dan ook onwijs benieuwd naar je review over dertig dagen! En dit boek gaat ook direct op mijn verlanglijstje. Want één ding dat ik vorig jaar wel wist te veranderen, is geen impulsaankopen meer doen om vervolgens met mijn verjaardag en sinterklaas geen idee te hebben wat ik op mijn lijstje te zetten. ;)

 38. What tof, ik doe mee! Ik wil dit boek graag lezen omdat ik nog wel wat veranderingen in mijn leven kan aanbrengen. Zo hoop ik volgend jaar af te gaan studeren, maar zou ik eindelijk mijn uitstellende gedrag willen aanpakken om dat ook te kunnen bewerkstelligen.

 39. Ik doe een gooi naar deze hoofdprijs – normaal durf ik dat niet want ik win toch nooit. Ben dus al gestart met dingen anders doen, moet het alleen nog ‘ff’ doorvoeren. Broodnodig, want nu ik mijn leven herzie bij de psycholoog én ik mn baan kwijt ben, moeten er ook dingen Echt anders gaan gebeuren.

 40. Dat lijkt me een leuk boek! Ik wil af van altijd maar alles plannen. Zelfs mijn vrije dagen zijn in mijn hoofd al helemaal volgepland (ook als het leuke dingen zijn). Als corona ons iets heeft geleerd is dat je niet alles kunt plannen en daar zou dit boek nog een steentje aan bij kunnen dragen :) daarnaast ben ik met een boekenproject gestart (Instagram #pakjeboek) waarbij ik boeken die ik zelf uit heb inpak en weer doorgeef. Dus dan krijgt het ook nog een volgende ronde :) Liefs!

 41. lief dat je een van de boeken weggeeft. Ik wil heel graag meedingen, omdat het zo herkenbaar is wat je schrijft. Als ik iets doe moet het ineens volop en merk zeker in deze gekke tijd dat ik toch best veel dingen zou moeten aanpakken. Dus dan begin ik veels te extreem, haak ik na een paar dagen af, baal hiervan, begin opnieuw en nu nog strenger en faal weer. ik ga duimen :)

 42. Natuurlijk wil ik elk boek lezen waar jij een review over schrijft! Maar oké je hebt al aangegeven dat dat nou niet de beste reden is.
  Wat ik zou willen veranderen? Ik gebruik de laatste tijd mijn telefoon ineens weer veel meer. Dus dat wil ik weer terugdringen (Einddoel is max 1 uur schermtijd per dag).
  Daarnaast wil ik meer lezen, gaat de ene keer beter dan de andere keer. Maar de laatste tijd lees ik zo goed als niet. Dit boek winnen zorgt dan wel echt voor een win-win-win ;)

 43. Ook ik doe graag mee! Veel van de digitale gesprekken die ik momenteel met vriendinnen heb gaan, naast dromen over post-corona, over dingen die we nu noodgedwongen anders doen, dingen waar we in deze situatie tegenaan lopen en die we anders willen doen (maar wat niet lukt) en dingen die we door de crisis zijn gaan waarderen en hierna anders willen blijven doen (maar waarvan we bang zijn dat we weer in oude gewoonten vervallen). Bijzonder actueel thema dus. :-) Ik zou ‘m graag met vriendinnen delen om deze issues te tackelen.
  Daarnaast heb ik na ruim 15 jaar nog steeds slechte oude gewoonten uit de tijd dat mijn eetstoornis hoogtij vierde. Eens in de zoveel tijd merk ik ‘opeens’ dat ik weer een stap in de goede richting heb gezet en realiseer ik me dat die eetstoornis dus nog niet helemaal verleden tijd is. Ik ben benieuwd of dit boek me kan helpen om ook hier bewuster dingen anders te doen

 44. Oeh Len! Lekkere win-actie hebbie. Doe met liefde mee, natuurlijk omdat jij zegt dat het een goed boek is (en tot nu toe heb je altijd gelijk, doh), maar ook omdat ik Lianne haar vorige boek in één ruk heb uitgelezen. Raad hem nog steeds aan bij mensen. Ben super benieuwd naar Dingen Anders Doen.

 45. Dit klinkt goed. Ik had net mijn ene baan opgezegd om dingen anders te gaan doen maar toen kwam Corona en werd ik opeens huisvrouw XL, schooljuf en probeer mijn werk er tussendoor te proppen. De tijd die ik had bedacht voor een nieuwe balans zorgt dus voor een hele andere balans. Door dit boek denk ik handvatten te krijgen om alvast kleine veranderingen door te voeren zodat ik wat minder verzand in aanrommelen in huis en in mijn telefoon. Dan kan instraks (ruim begrip nu) als de kinderen weer naar school gaan echt gaan doorhakken!

 46. Ik wil! Waarom? Omdat ik helaas niet tot de groep behoor die stiekem wel lekker tot rust komt tijdens quarantine. Ik ga namelijk wél graag naar mijn yogaschool om yoga te doen of naar de bieb om een paper te typen, en hoe graag ik het ook wil, die positiviteit is bij mij lastig op te brengen. Thuis zit mijn gebrek aan motivatie (voor wat dan ook – van een ademhalingsoefening om rustig te worden tot aan 3 groepsopdrachten, 3 tentamens en een bachelorscriptie) mij ontzettend in de weg, waardoor ik minder uit mijn dag haal en me lustelozer voel. Het ritueel wanneer je opstaat, de manier hoe je tegen jezelf praat, de pauze die je neemt: ik weet heus dat er van alles anders kan, maar ik heb net dat duwtje nodig die mijn denken in doen transformeert.

 47. Oeeeeh! Dit klinkt mega-interessant! Sinds ik moeder ben wil ik mijn leven anders. Niet alleen als voorbeeld voor mijn kleine man, maar ook (of juist?) omdat ik het nu nog belangrijker vind om mezelf te blijven ontwikkelen. Sinds een traject bij de psycholoog maak ik al veel bewuster keuzes voor mezelf: waar word ik blij van, wat geeft me energie, moet ik dit nu echt doen? En daar wil ik graag meer over leren – want het leukste leven, dat maak je echt zelf.

 48. Klinkt als een boek dat ook ik kan waarderen! Omdat ik eigenlijk altijd, maar echt altijd, vind van mezelf dat ik dingen anders moet doen. Ik kan nogal kritisch zijn op mezelf. Eindelijk weer een keertje sporten resulteert niet in de gedachte: “props! Goed dat je bent gegaan!” Nee, het is dan direct: “zie je wel, luie dondert. Je moet vaker sporten!” Ik vind het blijkbaar nog vrij moeilijk om blij te zijn met 10 in plaats van 100. En dat is een van de dingen die ik anders wil doen. Gewoon iets minder streng zijn voor mezelf. Ik wil juist trots zijn op de dingen die ik anders dúrf te doen. En al zijn dat, vind ik, kleine” dingen, dan nog wil ik dat het een groots gevoel oplevert. Volgens mij is dat met dit boek zeker haalbaar als ik zo jouw recensie lees. ;-)

 49. Hoi Lenneke! Heel graag zou ik dit boek willen lezen en winnen:). Lianne haar 1e boek heb ik ook gelezen, en erg fijn! Momenteel zit ik thuis, omdat mijn werk failliet is gegaan, wat me dwingt om met mezelf te zijn. Iets wat ik nog een beetje moet leren..Daar kan ik dit boek goed bij gebruiken.
  Ook wil je gelijk even bedanken voor je dagelijkse blog. Doet me goed. Dank!x

 50. Ik wil dit boek graag winnen,omdat ik wil leren om mijn dag anders in te plannen. Ik doe momentueel de havo en ik merk dat ik weinig tijd heb voor mezelf en alleen maar druk ben met leren
  En misschien kan dit boek me erbij helpen

 51. Graag doe ik mee omdat ik bij mijn beoordelingsgesprek realiseerde dat ik best wel druk / stress nodig heb om te presteren. Soms zou ik dat het wel anders willen zien. En dan goede tips om die to lijst of mogelijkheden lijst nu eens echt af te kunnen strepen.

 52. Ik doe graag mee! Heb het vorige boek van Lianne met veel plezier gelezen en ben heel benieuwd naar dit boek. Tot nu toe lees ik alleen maar positieve reacties. En dingen anders doen, tja, daar ben ik al een poosje mee bezig. Hopelijk kan dit boek mij daarbij helpen.

 53. Wat heb je toch weer veel mensen geïnspireerd om dit boek te willen lezen! Je omschrijft het fantastisch en ook ik wil dit boek graag lezen / winnen. Wij hebben een behoorlijk dezelfde lees smaak, dus ik geloof je volledig op je recensie. Daarnaast heb ik vorig jaar het andere boek van Lianne gelezen en dat heeft me zoveel productiever gemaakt, dat ik benieuwd ben wat dit boek gaat doen! Als ik je recensie lees, raakt het voor mij het vlak om productiever met mijn tijd om te gaan. Iets nuttigs doen terwijl ik wacht en vooral minder met mijn telefoon. Ik ben al bezig om gedurende de dag minder op mijn telefoon te zijn, ik hoop dat het lezen van dit boek me ermee gaat helpen om daar bewuster mee om te gaan zonder meteen asociaal als kluizenaar te gaan leven.

  Doordat ik als nomade leef, mag ik van mijzelf geen nieuwe papieren boeken meer kopen. Alle boeken die ik lees omdat ik ze van anderen krijg, geef ik daarna ook weer door. Dus wanneer ik hem zou winnen, zou ik hem daarna weer doorgeven. Meer mensen, meer vreugde!

 54. Superleuk dat je deze winactie hebt!
  De afgelopen periode heeft me aan het denken gezet over dat ik dingen anders wil doen met mijn leven. Ik wil werken aan meer structuur creeren overzicht en planning en daarnaast ook werken aan mijn faalangst. Iedere dag een stapje voor stapje. Dit in meerdere facetten van mijn leven: Ik heb een edelsteen sieraden bedrijf met webshop naast mijn fulltime baan. Ik vind beide erg leuk. Ik vind het leuk om mensen te inspireren en zich mooier te laten voelen met sieraden :) Daarnaast is mijn passie ook om via mijn instagrams @lightbylaura en @innerlazuli mensen te inspireren en mensen te leren kennen. Het eerste boek van Lianne vond ik erg tof dus ik zou graag aan het tweede beginnen :)
  Hartelijke groeten!

 55. Ik ben heel benieuwd wat voor handvatten er in het boek gegeven worden en hoe jij er over 30 dagen in staat!

  Nu met corona ben ik al dingen anders aan het doen (werk hoofdzakelijk in de finance, heb ernaast een eigen bedrijf). Ik ben aan het kijken waar mijn hart echt naar uit gaat (steeds meer de creativiteit in plaats van de routines waar ik voor opgeleid ben). Ik kan wel wat hulp gebruiken om met (kleinere) aanpassingen groots resultaat te behalen. Dus ik wil vooral op werkgebied meer focus aanbrengen, omdat dat nu nog de grootste energievreter is. Ben in ieder geval benieuwd naar jouw follow up!

 56. Ook ik wil dingen anders doen. Zowel het boek als in mijn leven. Deze tijd laat me inzien dat ik een leven voor mezelf wil vormgegeven waarin ik meer kan genieten en minder ‘moet’. Maar daar kan ik nog wel wat hulp bij gebruiken..

 57. Ooh dat lijkt me echt een fijn boek! Ik ben echt de allerbeste uitsteller en dat is eigenlijk niet zo’n beste titel. Voornamelijk gewonnen door de lat heel hoog te leggen en dan te denken… nahh.. niet zo’n goed moment om NU aan de slag te gaan. Of zonder deze en deze dingen eerst in huis te hebben. Of ja nu is de dag al zo’n eind op weg..
  Terwijl ik dit typ valt me op dat ik misschien ook de titel Beste Uitvluchten Verzinner wel kan winnen, maar misschien kan ik beter een poging doen om dit boek te winnen en deze eer aan me voorbij te laten gaan!!

 58. Oeh, dit boek klinkt goed zeg! :) Door mijn burnout van vorig jaar struggel ik nog met hoe ik structuur aanbreng, hoe ik meer rust in mn donder krijg (hopelijk kan bijv. opruimen of andere gewoontes hierbij helpen?) en wat ervoor kan zorgen dat ik meer gedaan kan krijgen (i.p.v. alles uit te stellen). Doordat ik nog steeds in de ZW zit, is m’n budget op t moment niet toereikend voor extra’tjes. Dus een waardevol boek winnen, wat qua kennis een helpende hand kan zijn, is daarom van harte welkom! :) Ik duim alvast ??

 59. Op de valreep! Ik heb vaak het gevoel dat ik veel moet, waardoor ik weinig rust heb. Zoals een goede tekstschrijver ooit zei: ‘al dat moeten hè, daar moeten we eens vanaf.’ Misschien dat dit boek kan helpen om wat minder te moeten, dingen die echt moeten anders te doen of gewoon andere keuzes te maken.

 60. Vooruit, ik doe eens gek en ik doe mee met deze winactie. :) Ik gun anderen dit boek van harte omdat ik de schrijftstijl van Lianne ken en ze altijd zo heerlijk straight to the point is met een goede dosis humor. Maar hey, ik gun ‘m mezelf ook. Deze periode neem ik heel erg de tijd om te reflecteren. Wie ben ik? Hoe heb ik het de afgelopen jaren gedaan? Hoe wil ik het niet meer en hoe wil ik het juist wel? Ik wil Dingen Anders Doen en zet hierin al mooie stappen. Ik besteed steeds meer tijd aan het pleasen van mezelf en steeds minder tijd aan het pleasen van anderen en dat bevalt me goed. ik heb nog steeds bepaalde doelen waarvan ik soms puzzel hoe ik daar kom en tegelijkertijd probeer ik heel erg te genieten van het hier en nu en vanuit daar kleine stappen te zetten. Ik heb er zin in. En ik heb zin in dit boek. <3

 61. Ik volg je al een tijdje Lenneke en dat is oa heerlijk ontspannen op nieuwe inzichten komen! Dank daarvoor!
  Op dit moment verdiep ik mezelf in mijn gewoontes en hoe ik die kan ontwikkelen (de goede:) of doorbreken (de slechte:).
  Het boek van Wendy Wood; Good Habits, Bad Habits ben ik dan ook nu aan het lezen. ‘Dingen anders doen’ zou hier denk ik erg goed op aansluiten als jouw recensie zo lees!
  Ik wens je een hele fijne zondag en veel schoonmaak plezier, want volgens mij is dat jouw gewoonte op de zondag toch? Lekker met een podcast en gaaaaan!!

 62. Ja, ik word hier zo blij van Lenn! Ik doe mee! Loop er al tijden tegenaan dat ik wat meer rust in mijn leven wil creëren en echt met de dingen bezig wil zijn waar ik blij en gelukkig van word. Die voor mij belangrijk zijn. Ik ben een alles of niets persoon wat dat betreft, dus als ik iets wil veranderen (lees: minder schermtijd, elke dag minstens een half uur mediteren want hee wat is een half uur nou op een dag?, op tijd opstaan zonder gehaast, dingen waar ik tegenop zie niet uitstellen, lekker elke dag lezen etc.) ga ik er volgas voor! Voor 1.5 week…. Dan geef ik weer op omdat de verandering te groot is in 1 keer.
  Daarom ben ik heel benieuwd wat Lianne voor praktische, kleine tips heeft zodat ik toch de veranderingen door kan zetten die ik graag vol wil blijven houden! Duimen, duimen maar!

  1. Hoera, je hebt gewonnen! Ik heb je een mailtje gestuurd — wil je mij je adresgegevens sturen? Dan zorg ik ervoor dat het boek jouw kant op komt. Dank je wel voor het meedoen! ♥️

 63. Ik doe zeker graag mee met de winactie! Waar ik van Lianne geleerd heb dat je bijna niks moet (hehhee), heeft ze me vooral ook geleerd wat ik wíl. En dat is nu dingen anders doen. Een ander resultaat vereist een andere aanpak, and I’m all in to realize those dreams of mine. Als er iets is wat me daarmee kan helpen, dan weet ik zeker dat het Liannes tweede boek is!

 64. Wat een heerlijk boek om doorheen te gaan, lijkt mij. Recent ben ik begonnen aan NLP, omdat ik tegen wat obstakels aanloop waardoor ik denk dat ik soms vaatloop. Niet alles eruit haal wat er in zit. Daarin ook te onrustig ben. Wellicht moet ik dingen gewoon anders doen ? Zoals eent ding tegelijk, ipv alles tegelijkertijd willen veranderen. Of echt een missie hebben en alle obstakels die dat oproept eens aangaan en volhouden. Dúrven doen! Dus ik ben ontzettend benieuwd of dit boek mij een duw in de juiste richting zou kunnen geven.

 65. Oh, ik wil! Ik vind het zo lastig te knallen nu. Ik kwam net terug van zes maanden Australië en ging op zoek naar een baan toen Corona uitbrak. Ik vind het heel moeilijk ‘s ochtends op tijd op te staan. Maar ook niet overspoeld te worden door emoties van: dat lukt je toch niet. Denk dat dit boek die boost zou kunnen geven.

 66. Ohh ik houd zo van de geur van (nieuwe) boeken ? Alleen daarom zou ik ‘m al willen winnen!
  Na een jaar tegen mezelf vechten kwam ik er begin dit jaar achter dat ik dingen anders moest gaan doen, maar je leven na 4 jaar veranderen blijkt toch niet zo gemakkelijk. Daarom kan ik alle hulp gebruiken om te komen waar ik hoor te zijn!

 67. Ik doe graag op de valreep mee met je winactie.
  Al een paar dagen twijfel ik of ik mij wel moet opgeven voor het boek. Bij deze dan!
  Wat ik graag zou willen aanpassen in mijn leven is meer consistentie creëren. Beter mijn dag managen, zeker nu we thuis werken en de grens tussen werk en privétijd in elkaar begint over te lopen. Hopelijk staan hiervoor de tools in dit boek.

 68. Ik was op zoek naar nieuw leesvoer en heb op jouw site een heleboel inspiratie gevonden. Dankjewel daarvoor!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.