Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een bundeltje licht van Britt Nelissen

een bundeltje licht

Men neme iemand waar je bewondering voor hebt, een post op Instagram en een bestelknop en het resultaat is dat je dit gedichtenbundeltje op je mat hebt liggen. Britt Nelissen (@little_universe.nl) is die iemand en het gedichtenbundeltje is dat van haar: een bundeltje licht. In november bestelde ik het als pre-order en in december kwam hij binnen. Ik heb er zo naar uitgekeken! Was het het wachten waard? Dat breng ik nu aan het licht. ?En lees ook even door tot het eind, want misschien vind je daar wel een mooie winactie. Inmiddels is de winactie afgelopen en heeft de winnaar bericht gekregen.

Pakketjes van Britt zijn altijd een feest — haar kaartjes liggen ook overal in mijn huis als inspiratie. Toen ik het pakketje hoorde binnenkomen (of vooral toen ik Vince hoorde blaffen, want postbode, alarm, iemand aan de deur, dit is mijn eigendom), heb ik het meteen uitgepakt en ben ik ermee op de bank gekropen. Tijd om m’n poëtische hart even op te halen.

Een bundeltje licht

Een bundeltje licht is, zoals je inmiddels wel begrepen hebt, een dichtbundeltje. Het bestaat uit 55 kleine gedichtjes met een groot hart. De versjes gaan over geluk, verdriet, angst, liefde, het donker en, ja, natuurlijk, het licht. Volgens Britt zijn we allemaal een bundeltje licht en is het aan ons om het te laten schijnen. En als je me een beetje kent, weet je dat ik van dit soort mensen en gedachtes ga gloeien. Hoop zo dat iedereen zichzelf de ruimte gunt om te stralen. Britt verpakt bijzondere boodschappen over het leven in een poëtisch jasje, met een wel heel duidelijke missie: meer hart in de wereld brengen. ❤️
Een bundeltje licht van Britt Nelissen

Een bundeltje geluk(t)

Ohhh, wat een fijn bundeltje heeft Britt gemaakt. Wat mij betreft is de volgende een heuse bundel met drie keer zo veel versjes, want wat een pareltjes zitten ertussen. De onderwerpen zijn fijn en de versjes zijn raak. Ik heb niet per se verstand van hoe gedichten technisch ‘in elkaar horen te zitten’ — ik schrijf zelf ook altijd op gevoel. En met dichterlijke vrijheid heb je natuurlijk al genoeg reden om eventuele regels gewoon te breken. Je vóelt wat Britt schrijft en dat vind ik zo belangrijk. Je voelt haar missie om meer hart in de wereld te brengen, meer licht. Je voelt haar liefde voor leven, voor taal. Echt een fijn boekje om jezelf (en een ander, in het kader van liefgeven) cadeau te doen.

Gelukkig staat m’n lievelingsversje er ook in. Toen ik dat voor het eerst las, stroomden de tranen over mijn wangen. Dan kan je schrijven, hoor. Het versje is te lezen onder deze foto. ??
Britt Nelissen — Een bundeltje licht

Het meisje van heel veel 

Laatst vertelde iemand mij dat ik een meisje ben van heel veel.
Van heel veel liefde, maar ook van heel veel verdriet.
Van heel veel blij, maar ook van heel veel boos.

Ik moest eerst even heel veel nadenken,
maar opeens was ik heel veel blij.
Gewoon omdat ik heel veel toch beter vind dan heel weinig mij.

♥ Waardering: 9.

Britt Nelissen — Een bundeltje licht
Een bundeltje licht is voor €14,95 te koop via de webshop van Britt — Little Universe.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Een bundeltje licht winnen?
1. Laat onder deze blogpost een reactie achter dat je meedoet en vertel me wat jij dit jaar wil doen om de wereld een stukje mooier te maken.
2. Gebruik je echte e-mailadres, anders kan ik geen contact met je opnemen als je gewonnen hebt.
3. Ik kies op 10 januari de winnaar, dus ga maar vast op je digitale deurmat liggen.

Inmiddels is de winactie afgelopen en heeft de winnaar bericht gekregen. Als je hebt meegedaan: bedankt!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

28 reacties

 1. Wat een prachtig gedichtje. Wat ik dit jaar wil doen om de wereld een beetje mooier te maken is misschien een wat egoïstisch doel (maar wie zegt dat egoïsme per definitie negatief is?). Ik wil namelijk wat meer van mezelf en daarmee van mijn leven én de wereld gaan houden. Dat ik over een jaartje ook heel veel blij ben met heel veel mij. Fijn 2020! :)

  1. Ik ga positiever het nieuwe jaar in, en elke keer als ik mijn hond uitlaat ruim ik zwerf afval op…druppel op de gloeiende plaat maar dan toch…lfs Belinda

 2. Ik doe mee!!
  Ik ga bijna bevallen van onze zoon en hij zal dit jaar beginnen met de wereld een beetje mooier maken. Ik wil hem daarbij zoveel mogelijk ondersteunen met liefde, warmte en veiligheid om zichzelf te ontdekken en de mooiste versie van zichzelf te zijn en te blijven :)

  1. Oh geweldig!! Als Energetisch coach vind ik dit soort boekjes geweldig. Ik zocht nog een mooi gedichtenbundeltje die ik in kan zetten tijdens mijn coaching, om mijn klanten een mooie boodschap mee te kunnen geven die passend is bij hun situatie!

   Dit boekje zou dan ook meer dan welkom zijn.♡ ik ga duimen!!

 3. Ah, wat lief weer dat je dit doet Lenneke! Zo mooi hoe je andere ZZP’ers ondersteund.

  De dichtbundel van Britt stond voor de decembermaand al op mijn verlanglijstje. Jammer genoeg heb ik ‘m toen niet gekregen.

  Wat ik dit jaar wil doen om de wereld een stukje mooier te maken?
  Ik wil meer liefde uitdelen door meer van mijzelf aan de wereld laten zien.

  Ik voel mij vaak ‘het meisje van heel veel’ en durfde daarom de afgelopen jaren minder ruimte in te nemen. Grenzen stellen en mijn echte ik laten zien waren voor mij uit den boze. Behalve als het echt niet anders meer kon.
  Ik ben aan het leren dit eerder te gaan doen.

  Ik ga dus meer complimenten geven. Niet alleen aan de mensen die dicht om mij heen staan, maar ook aan die gezellige caissière die net wat meer openstaat voor een praatje aan de kassa.

  Ik wil meer mijn (digitale) stem laten horen over onderwerpen die mijn hart raken. Te lang heb ik mij stilgehouden omdat ik niet te activistisch over wilde komen.

  En ik wil dus meer mijn grenzen gaan uiten. Niet omdat ik dan egoïstisch ben, maar juist omdat ik daardoor meer in staat ben oprecht liefde te geven op de momenten dat ik dat voel. Grenzen aangeven maakt mijn ‘mij’ echter en ik denk dat dat weer helpt meer liefde de wereld in te sturen. ♡

 4. Ik doe erg graag mee! Komend jaar maak ik de wereld wat mooier (hoop ik) door mijn vrijwilligerswerk voor zowel het verduurzamen van het bedrijf waar ik werk als door het leiden van kampen waarbij de focus ligt op persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. De mooie teksten uit dit boekje kunnen me daarbij hopelijk helpen ❤️ grow & share ✨

 5. Ik kende deze gedichtjes van Britt helemaal niet, maar het gedichtje wat je uit hebt gekozen is prachtig. Ik doe daarom graag mee met de winactie. Groetjes, Ellie

 6. ik doe graag mee aan deze leuke winactie. Ik wil dit jaar beginnen in het klein: een groet, een glimlach tegen een vreemde op straat, bij de bakker, in de supermarkt of waar dan ook. Even een helpende hand bieden hoe en waar dan ook, voor zover mogelijk gezien ontbreken van gezondheid. Een belletje, een kaartje, een klein gebaar. Maar juist in die kleine dingen kan het leven al zoveel mooier worden.

 7. Door dát ene versje over het meisje dat wat veel is doe ik graag een poging om het boekje te winnen. Wie weet wat er allemaal nog meer instaat waar ik mezelf wat fijner en minder alleen door ga voelen.
  Dit jaar wil ik de wereld een beetje mooier maken door het helpen in de locale bieb vol te houden en door te gaan met het borduren dat ik tegenwoordig doe. Sinds kort maak ik familie portretjes! Mensen worden zo blij van wat ik ze kan geven! Iets wat ik zelfs begin december nog niet eens wist dat mogelijk was!! En blije mensen betekent een mooiere wereld ♥️

 8. Ik vind dat gedichtje ook zo mooi! Ik kreeg het vorig jaar van mijn zus toegestuurd en het was een feest van herkenning. Ondertussen staat het op mijn bureau en lees ik het nog vaak, want het geeft troost op 1 of andere manier. Dat ik er mag zijn zoals ik ben.

 9. Ik doe graag mee, dat gedichtje wat jij deelt klinkt namelijk al prachtig. Ik wil de wereld dit jaar een beetje mooier maken, door beter om mijzelf te denken. Afgelopen jaar liep ik mijzelf zo voorbij dat ik nog steeds niet ‘mijzelf’ ben. Hierdoor ben ik vaak moe en zeg ik afspraken af. Door wat beter te plannen en rustig aan te doen (niet meer alles tegelijk) kan ik anderen laten zien dat ‘me-time’ en ‘nee’ zeggen echt niet iets is om je voor te schamen. En zo kan ik op de momenten dat ik mij wel goed voel er echt zijn voor de persoon met wie ik heb afgesproken!

 10. Hoi hoi!,
  Ik doe graag mee aan deze mooie winactie. Ik vind de gedichtjes van Britt erg mooi en inspirerend. Vorig jaar kocht in haar winkel ‘Daily Poetry’ o.a. het kaartje met het gedichtje ‘spiegel’ voor mijn zus. Dit jaar wil ik de wereld (ik begin bij mijn dierbaren) iets mooier maken door vaker uit het niets een kaartje met de inspirerende teksten van Britt op te sturen. Om te laten weten hoeveel ze betekenen en omdat überhaupt de wereld wel wat positiviteit kan gebruiken. Laten we wat liever voor elkaar zijn en dit ook naar elkaar uitspreken of schrijven. En wie vind het nu niet leuk om zo’n mooi stukje tekst in zijn of haar brievenbus te krijgen, x

 11. Wow, ik krijg er een warm gevoel van hoe je over het boek schrijft. In 2020 begin ik de eerste maand zonder alcohol om een beetje lief te zijn voor mijn eigen lijf. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk liefde en aandacht te geven aan de dierbaren dichtbij mij. Daarvan wordt iedereen blij.

 12. Eigenlijk lees ik nooit dichtbundels, maar jouw blog maakt me zeker enthousiast. Het gedicht dat je deelt is echt prachtig en maakt me nieuwsgierig naar de rest van de bundel. (Dus ik doe graag mee met de winactie!)
  De wereld een stukje mooier maken. Ik weet niet of ik dat kan. Ik doe in ieder geval altijd mijn best om vriendelijk te zijn voor de mensen die ik tegenkom. Gedag zeggen tegen vreemden, een complimentje maken. Klaar staan voor vrienden en familie. Hopelijk maak ik daarmee de wereld een klein stukje mooier.

 13. Ooo ze heeft een bundel uitgebracht! Dat wist ik helemaal niet (dit soort dingen mis ik dus sinds ik geen insta meer heb). Wat tof! Ik vind haar versjes zo mooi. Er zit altijd iets in wat me raakt of ergens over na doet denken. Ik vind deze van haar zo mooi:
  Begin vandaag
  Gisteren een herinnering, morgen vol dromen.
  Iedere dag lopen we in de toekomst, die gister nog moest komen.
  Dus begin vandaag, met grootse dingen in het klein.
  Begin vandaag met gelukkig zijn.

  Die heb ik nu al vaak gelezen en blijft altijd binnenkomen.
  Ik weet niet zo goed hoe ik de wereld dit jaar mooier wil maken, dat klinkt zo groots. Ik wil de mensen om mij heen om wie ik geef, meer laten merken dat ze me ontzettend dierbaar zijn. Dat ik ze zo dankbaar ben dat ze er voor me zijn, we samen kunnen lachen, huilen en vloeken. Maar dat maakt de wereld niet echt mooier natuurlijk. Of misschien ook wel, misschien maakt het hun wereld iets mooier? Of is dat een rare gedachte? Nou ja, ik wil het ze zeggen omdat ik om ze geef en gek op ze ben. En dat mag best eens gezegd worden.
  X

 14. Ik wil dit jaar de wereld een beetje beter maken door te glimlachen naar vreemden of ze te begroeten. Dat we elkaar weer eens zien in plaats van verstopt te zitten in ons eigen wereldje.

 15. Ik doe ook graag mee :-) Korte gedichtjes boeken zijn fijn: ergens random openslaan, lezen en bezinnen.

  Enne, die wereld ga ik beter maken door in echt contact te zijn met mensen. Goeie gesprekken voeren, onderzoeken wat onze eigen angsten, onzekerheden, wensen en ambities zijn om zo zelf en anderen een beetje bewuster en gelukkiger te maken.

  Fijn weekend :-)

 16. Ik maak dit jaar de wereld een beetje mooier door bloemetjes te zaaien. Ik heb in de herfst bloemenzaadjes verzameld en in koffiefiltertjes gestopt. Nu liggen ze te wachten tot het zover is. Dan fiets ik rond en strooi ik alles overal en wacht ik daarna op de regen en de zon en de tijd. En dan hoop ik dat er overal iets lichts en fijns opkomt, en dat mensen dan voorbij fietsen en moeten lachen. Korenbloemen, zonnebloemen en goudsbloemen. Allemaal vrolijks :)

 17. Wat een prachtige bundel! Ik maak heel graag kans. Dit jaar wil ik de wereld graag een beetje mooier maken door mijn creatieve projecten te delen en zo hopelijk anderen te inspireren. Mijn droom voor dit jaar is om ook workshops te gaan geven.

 18. Ik doe graag mee! Wat ik dit jaar wil doen om de wereld een stukje mooier te maken, is echt volledig focussen op mijn eigen heling en groei. Ik wil niet meer negativiteit ‘bloeden’ op mijn naasten door mijn nog altijd ongeheelde wonden. Groeien in zelfliefde betekent groeien in licht uitstralen en liefde uitzenden naar de wereld. Tenslote bepaald je state of mind hoe mooi de wereld is.. Wat je aandacht geeft, groeit. The law of attraction is real :)

 19. Wat een mooie winactie, lief dat je dit doet ?.
  Na jarenlange behandeling en opnames vanwege chronische pijn en conversiestoornis gaat het inmiddels wat beter met me. Ik kom van ver dus ik ben heel trots opdat ik heb doorgezet, met mn leven..
  ik wil, naast de (hoop ik) dagelijkse liefde geven aan de mensen om me heen, dit jaar voorlichting gaan geven in de kliniek waar ik een half jaar behandeling heb gehad. Dit is mij vorig jaar al gevraagd, maar ik hoop dit jaar er voldoende sterk voor in mijn schoenen te staan.

  Beter een meisje van heel veel dan een meisje van heel weinig denk ik maar..
  Fijne dag! Xx Maureen

 20. Dit jaar maak ik de wereld wat mooier en lichter door heel veel te gaan dansen en andere lieverds uit te nodigen met me mee te dansen ❤️

 21. Het klinkt misschien een beetje gek. Maar ik ga dit jaar de wereld een beetje mooier maken door te werken aan mezelf. Ik sta nu op de wachtlijst voor cognitieve gedragstherapie, zodat ik kan omgaan met mijn ocd en depressie.
  Zo wordt ik een meer ontspannen moeder, vrouw, dochter, zus en vriendin.
  En als het wat beter gaat kan ik weer mijn werk oppakken, en anderen helpen (verpleegkundige in de wijk).

 22. Ik herken mij in het meisje van heel veel. Ik weet dat ik heel veel liefde heb. Mijn wens is om dat de wereld meer te kunnen laten zien. En dat ik andersom ook meer liefde van de wereld kan toelaten tot mijzelf.

 23. Ik doe ook graag mee om dit mooie gedichten bundeltje te winnen! ‘Het meisje van heel veel’ heeft mij echt geraakt en voelde zoveel herkenning dat ik heel erg benieuwd ben naar de rest.
  Ik wil dit jaar de wereld een stukje mooier blijven maken door middel van mijn werk waar ik mij inzet voor jongeren die minder kansen hebben tot (economische) ontwikkeling, en ze daarbij blijven ondersteunen middels projecten waarbij ze skills leren en hun eigen bedrijf kunnen opzetten.
  Privé wil ik graag de liefde blijven verspreiden zodat iedereen weet dat, ook al ben je een meisje (of jongen) van heel veel, je precies goed bent zoals je bent.
  Liefs ?

 24. Wat een Prachtig boekje. Ik doe graag mee met de winactie! Dit jaar doe ik graag iets goeds voor de wereld. Vandaag precies twee jaar geleden is mijn vader overleden. Hij heeft jarenlang in een verzorgingshuis moeten leven door drie beroertes. Hij was mijn vader en tegelijkertijd ook niet meer. Ik heb in die jaren meegemaakt hoe zwaar het is voor mensen die weinig meer kunnen en vaak eenzaam in zo tehuis terecht komen. Het is ook zwaar voor de familie. Ik ben al een aantal weken aan het brainstormen over hoe ik mijn coaching ook op deze groep mensen kan richten. Ik wil dit jaar dus mij meer gaan inzetten voor (jonge) mensen in een verzorgingshuis om hun leven een stukje lichter te maken. Xxx

 25. Heey :) ik doe graag mee met deze mooie actie. ik hoop in dit jaar meer te kunnen geven aan de kwetsbare mensen/dieren/natuur, in wie je tegen komt of over hoort. En juist omdat ikzelf heel kwetsbaar ben, weet ik hoe waardevol het is en hoe warm het voelt dat je hen iets laat merken dat ze er juist mogen zijn en dat ze net zoveel waard zijn als ieder ander mens of dier. En de natuur net zo goed omarmen door bewuste keuzes te maken ;) Het gaat me er om hen liefde, fonkeltjes en sprankeltjes te brengen, en om om te kijken ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.