Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meerdere links in je bio op Instagram met eigen pagina in Wordpress

je eigen ‘linktree-pagina’ maken in WordPress voor meerdere links in je Instagram-bio

Ik hou van dingen delen en ik hou van Instagram. Prima combi, zou je denken. Is ook zo, tenzij je nog geen 10.000 volgers (of een vinkje) hebt en daarmee ook geen ‘omhoog-veeg-functie’. De ‘swipe up’ is ideaal om mensen direct naar je kersverse blogpost, affiliatelink van het boek dat je aan het lezen bent of… eh, ja, waarheen eigenlijk niet, te sturen. Ik tik nog geen 3.000 volgers aan (maar noem mezelf wél trots influencer) en moet het dus op een andere manier oplossen. Gelukkig was daar dan Linktree.

Als blogger heb ik het liefst meer dan één link in mijn bio. Deel ik een nieuwe blogpost, dan wil ik een directe link delen, zodat mijn volgers niet hoeven te zoeken. En marketingtechnisch is het ook wel handig om standaard een link te hebben naar mijn diensten als freelance tekstschrijver en hoe het is om met mij samen te werken. Hartstikke blij was ik met die linkboom, totdat ik weer een berichtje kreeg met: ‘Linktree heeft storing’. Ik wilde al langer een eigen pagina om meerdere links aan mijn Instagram-bio toe te voegen, maar ik stelde het vragen aan mijn webdesigner telkens uit. En nu dacht ik: dat kan ik vast zelf. En welja, in WordPress is het kinderspel.

TIP: volg in januari 2023 mijn korte cursus via Instagram, waarin je binnen 8 dagen leert (een uur per dag, tenzij je langer over de oefeningen wil doen of meteen met je eigen teksten aan de slag gaat) om copy te schrijven die verkoopt. De eerste editie was met 179 te gekke deelnemers — van copywriters tot fotografen en van een bloggende politieagente tot webdesigners — een groot succes! Lees meer informatie (met 20+ reviews!) en koop je kaartje nu met €50 korting! De eerste deelnemers stapten al in. Kom ook jij erbij? Je bent zo welkom! ♥️

Linktree? Wat is dat dan?

Linktree is een tool om heel simpel meerdere links in je ‘link in bio’ te zetten. Hartstikke handig, makkelijk en als je niet te veel eisen stelt ook nog eens helemaal gratis. Wat kan daar nou mis mee zijn? Nou, in principe is er niet per se meteen iets mis mee. Totdat Linktree een storing heeft en niemand meer wat kan via je link in bio. Sta je dan, met je goede gedrag, je kersverse post op je blog en je handen in het haar. Daarnaast is het ook wel een tikkie krom dat je al het verkeer in eerste instantie naar Linktree stuurt. Nu heb ik iedereen die klikt meteen op mijn eigen website en dat is natuurlijk áltijd beter. Linktree is trouwens niet de enige tool die je kan gebruiken — je hebt bijvoorbeeld ook elink en de Milkshake-app.

Linktree voorbeeld
Hoe Linktree eruitziet

Geen Linktree meer gebruiken, maar je eigen pagina maken om meerdere links toe te voegen aan je bio op Instagram?

Als je WordPress hebt, is het heel makkelijk om je eigen pagina met links te maken. Ik ga je nu laten zien hoe ik het heb gedaan, maar het kan zijn dat het voor jou anders werkt als je bijvoorbeeld een ander thema hebt. Mijn thema is voor mij gebouwd en ik weet niet hoe het bij jou zit. Nou, goed. Ik heb m’n vriend Google een tijdje geraadpleegd, maar dat zal ik jou dus besparen. Komt ‘ie.

1. Maak een nieuwe pagina aan in WordPress door naar je omgeving te gaan, ‘Pagina’s’ aan te klikken en vervolgens op ‘Nieuwe pagina’
2. Je geeft je pagina een titel en een url/slug/permalink mee en slaat ‘m op — je hoeft hem nog niet te publiceren
3. Download bij Plugins ‘MaxButtons’ door bij ‘Nieuwe plugins’ te plugin op te zoeken en op ‘Nu installeren’ te klikken
4. MaxButtons verschijnt nu in de balk links en via ‘Add new’ maak je je eigen buttons
5. Op de pagina die je gemaakt hebt, zie je nu in toolbar ook het logo van MaxButtons staan, waar je vervolgens de buttons die je hebt gemaakt, simpel toevoegt
6. Centreer al je buttons, publiceer je pagina en geef jezelf een ferme schouderklop, want je hebt nu je eigen pagina gemaakt met meerdere links
7. Pas je link aan in je bio, daar plaats je nu de url van de pagina die je zojuist gemaakt hebt
8. Champagne!

Voorbeeld van link in bio Instagram
Hier zie je dus mijn ‘link in bio’

Voor nu heb ik er een simpele pagina van gemaakt. Ik heb bijna alle links die ik in Linktree had staan overgenomen. In MaxButtons is het heel makkelijk je eigen buttons vorm te geven, dus ik heb de groene tint uit mijn eigen huisstijl gekozen. Het is exact dezelfde kleur, doordat ik in Photoshop de kleurcode heb opgezocht door met het pipetje een kleurmonster te nemen. Kind kan de was doen. Hierrr zie je hoe mijn ‘Instagram-pagina’ geworden is.

Meerdere links in je bio op Instagram met eigen pagina in WordPress

Binnenkort wil ik nog wel eens kijken om deze pagina nog meer op te kalefateren, maar voor nu ben ik er superblij mee! Geen Linktree meer, gewoon al het verkeer naar mijn eigen website en tóch meerdere links in mijn Instagram-bio.

Volg je mij al op Instagram? Daar geef ik regelmatige leuke tips voor ondernemers en het leven van een lekker leven.

Nog meer uit je website halen? Boek dan copy koffie voor conversie- en teksttips!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

11 reacties

    1. Ik heb het niet zelf bedacht, hoor! Er zijn meer mensen die dit hebben. Ik heb alleen zelf uitgevogeld hoe het moest, want niemand leek dat te delen op het wereldwijde web, haha.

  1. Ik moest laatst onderzoek doen voor mijn stage en dacht, misschien is Linktree ook voor hen wel interessant, tot ik er achter kwam dat het niet goed synchroniseert met je weergaven en bezoekers en een aantal ‘achterhoudt’ als ik het me goed herinner. Hoe vreemd? Ik heb gelijk zo’n zelfde pagina aangemaakt, haha!

    1. Hey, wat goed dat je er ook meteen een gemaakt hebt! Ja, het schijnt inderdaad dat er heel wat bezoek verloren gaat, dus ik ben benieuwd of ik daar nu iets van merk.

  2. bedankt voor deze tip! Ik kwam er achter dat er standaard buttons in mijn thema zitten, dus hoefde de plugin niet te downloaden. Was binnen 3 minuten gemaakt. Veel makkelijker en sneller dan gedacht!

  3. Super bedankt. Toen ik link tree zag staan dacht ik wat is dat nu weer. En daarna las ik dat het misschien niet goed is, dus meteen jouw advies gevolgd, hartstikke leuk!

  4. Superfijne Nederlandstalige tip! Veel van WordPress is goed te vinden in het Engels, soms wil je gewoon iets lezen in het Nederlands

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.