Hoe iets kleins groots kan zijn • illustratie Carmen Groenefelt • freelennse
dingen die je humeur opkrikken

hoe iets kleins heel groots kan zijn

Huilen moest ik. Als een klein kind. Met van die snottebellen overal en van die uithalen waar je niet mee kan stoppen. Dit keer was het van geluk en dat werd mogelijk gemaakt door Naomi (Follow Your Nature) en Carmen. Ik wist al dat Naomi me een cadeautje zou opsturen, maar hoe, wat, waar en wanneer — ik had geen idee. Totdat ik dus laatst mijn brievenbus opendeed en een envelop zag liggen. (Niemand stuurt mij ooit post, behalve de Belastingdienst en deze envelop was niet blauw, dus ik wist meteen dat het van Naomi kwam.) Ik griste het uit het bakkie en rende naar boven om het te openen. En ja, daar kwam mijn ugly cryface.

Naomi deed me namelijk een prachtige illustratie van mij en mijn hond cadeau, gemaakt door Carmen. Alleen de illustratie al vind ik enorm tof, maar Naomi deed er ook een ontzettend lief kaartje bij. Haar timing is grandioos, want #bijdepsycholoog had ik net besproken om eens op te letten hoe mensen op me reageren. Wat mensen voor me doen. En ik weet niet of dat de Wet van Aantrekking is of zo, maar deze week was echt zo bijzonder. De dingen die mensen tegen me zeiden, dingen die mensen voor me deden en nou ja, you get the point. Naomi (trouwens ook wel bekend als de verloofde van Prins Harry) schrijft op haar kaartje dat ze me heeft zien bloeien, dat ik humor inzet om te verbinden, dat ik haar inspireer om kroketten te eten en schaamteloos te leven en te delen. Woorden die raken en die ik koester. Het fijne eraan is dat ik het dit keer ook écht voelde. Ik bén waardevol. Het is mijn kracht mensen te laten zien dat je echt voor jezelf mag zorgen. Dat het niet egoïstisch is, maar nodig. Dat het allemaal gaat met vallen en opstaan en dat van jezelf houden een enorm proces is. Of in ieder geval kan zijn.


En weet je, laten we eens meer van dit soort dingen voor elkaar doen. Al is het maar een complimentje maken, want het kan voor de ander zoiets groots zijn. Laten we delen, verbinden, er voor elkaar zijn. Zeg het gewoon eens een keer als iets je positief opvalt. Deze vrouw deed het bij mij en ze maakte mijn dag. Het zijn de kleine dingen die het doen. Waarmee je iemands dag en mindset kan verbeteren. En het is zo waardevol. Waarom heet ‘liefhebben’ niet gewoon ‘liefgeven’? Kan ik dat al ergens opgeven als woord van het jaar 2018?

Illustraties van Carmen Groenefelt

Carmen begon afgelopen zomer met bewust doen wat goed voelt. Als kunstenaar en illustrator vertaalde ze dit door naar haar bedrijf en wil ze niets liever dan anderen helpen mooie momenten te vieren en mensen te inspireren om te verbinden. Daarom maakt Carmen ‘Soft Smiles‘. Deze persoonlijke illustraties zijn écht geweldig om cadeau te doen of te krijgen. ♥️ In mijn geval is het echt heel goed gelukt om mij en Vince weer te geven en werkelijk alles klopt. De plant, het kussen, de boeken. Dit is met zó veel aandacht en liefde gemaakt, dat zie je gewoon. Ik heb de illustratie als profielfoto op WhatsApp en zo veel mensen willen laten weten hoe tof ze het vinden en hoe goed het lijkt. Soft Smiles zijn 13 x 13 centimeter (hoe iets ‘kleins’ dus heel groots kan zijn, is nu wel duidelijk), gemaakt op mooi aquarelpapier met waterverf en fineliner. Wil jij ook een illustratie bestellen? Dat kan hierrr!

— Deze blogpost is niet gesponsord en ik heb de illustratie niet gekregen met als doel erover te schrijven. Ik ben gewoon echt heel erg geraakt en enthousiast, dus ik deel het met liefde met jullie.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reply Mevrouw Marloes 24/01/2018 at 08:58

  Ik zag ‘m ook al op je Instagram, maar ik vind dit echt zo’n mooie illustratie! Heel mooi getekend en zo’n leuk persoonlijk cadeau.

  • Reply freelennse 24/01/2018 at 10:43

   Het is echt prachtig! Ben er zo ontzettend blij mee. Krijgt echt een mooi plekje in mijn huis.

 • Reply Dan 24/01/2018 at 09:34

  Leuk dat je met ons deelt wat het met je doet.

  Nu je hebt gevoeld dat je er mag zijn, is dit wel een mooi moment, om dit 66 dagen tegen jezelf te zeggen. Lijkt mij een mooie gewoonte / gevoel, om aan te leren.

  • Reply freelennse 24/01/2018 at 10:43

   Wat een lieve reactie. Dank je wel! Ik ga het proberen!

 • Reply Naomi 24/01/2018 at 10:01

  Mijn gezicht werd ook eventjes nat. Mooi hoe je erover schrijft Lenneke. En het doet me goed dat je ‘m ook binnenvóélde komen. <3

  • Reply freelennse 24/01/2018 at 10:44

   Jij bedankt. Dit is écht goud. Jíj bent goud! ♥️

 • Reply Alyssa 24/01/2018 at 10:26

  Wat onwijs lief en wat een mooie tekening. Zo liefdevol afgebeeld met Vince samen <3!

  • Reply freelennse 24/01/2018 at 10:45

   Héél lief. Ik kan hier echt weken op teren, haha. En we zijn zo herkenbaar afgebeeld — heel knap.

 • Reply Johanne 24/01/2018 at 10:43

  Zag ‘m idd ook al op Instagram voorbij komen, maar het is echt een mooi plaatje. En wat een fijn bericht erbij. ’t Is je ook helemaal gegund om zoiets moois te hebben! En dit is iets wat je voor altijd bij je kunt houden.

 • Reply Marjolein 24/01/2018 at 11:15

  Echt prachtig en een enorm lief cadeau!

 • Reply Stella 24/01/2018 at 11:56

  Wat een prachtige illustratie zeg! Jeetje! Kan me helemaal voorstellen dat dat je raakte, en dan ook nog met zo’n lieve tekst erbij. Helemaal het steuntje in de rug wat je kunt gebruiken denk ik, met al die lastige gesprekken bij de psych en alle EMDR-dingen. Zal we enorm heftig zijn, maar je slaat je er dapper doorheen vind ik. Het is zo waardevol als je zoiets dan ook om kunt zetten naar een manier om anderen te helpen en inderdaad mensen en ‘dingen’ te verbinden. Weet even niet hoe ik dit mooi moet verwoorden, maar ik hoop dat je me snapt, hihi. Veel liefs en een dikke knuffel!

  • Reply freelennse 24/01/2018 at 13:03

   Superlief dit. Ik snap je zeker! Dank je wel! ?

 • Reply Niels 25/01/2018 at 20:51

  Ontzettend gaaf! Goed werk, zowel van de illustrator als de gever.

 • Reply Saskia 28/01/2018 at 12:20

  Prachtig<333

 • Reply Weekreview: omringt met bazen en podcast interview - Carmen Groenefelt 02/03/2020 at 18:58

  […] voor Lenneke al illustraties maken voor op haar blog, we maakten eerder samen een ansichtkaart en ik maakte haar aan het huilen van geluk. Tijdens dit Skype gesprek besloot ik dit te gaan doen: een weekoverzicht op mijn blog. […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.