Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: vierdaagse, vieren, vegeteren

Het kabinet weg, freelennse weer terug! Heeft niets met elkaar te maken, maar hé, de kans voor deze opening krijg je niet vaak, dus ik pak ‘m gewoon. Mijn laatste weekoverzicht was eind februari(!), dus er is een hoop bij te kletsen. In deze editie zie je Dingen Die Misgingen, dingen die juist heel fijn waren én hét ding waar #ophef over was bij de 4Daagse. Fijn dat je er weer bent!

ZONDAG
Als dan tóch alles anders is, ontbijt ik ook maar eens een keertje níet met taart — terwijl er zo veel reden was voor gebak. De week hiervoor zag ik een hoop ziekenhuis en artsen, dus de planning kon grotendeels in de prullenbak. Dit weekend besluit ik dus lekker bij te komen en geen stap in een winkel te zetten, dus we doen het met wat er is. En, eerlijk, er is weinig mis met warme toast met smeltende boter en hagelslag. 🤤 Ontbijten doe ik achter m’n iMac, want er kwamen weer 15 aanmeldingen binnen voor Selling Stories: de nieuwsbrief voor ondernemers waarin je een rauw inkijkje krijgt in m’n ondernemersbrein en -leven, tips voor marketing en copy zodat verkopen makkelijker voor je wordt en lessen die ik leerde.

De nieuwsbrief verstuurde ik al eerder en besloot er nog wat Instagramstories over te maken, want ik vind ‘m zo goed dat ik ‘m graag promoot en nog een keer verzend naar de slimme ondernemers die ‘m ook willen ontvangen. Heb ‘m pas een paar keer genoemd en verstuurd (dit was de zesde editie) en er staan al 190 te gekke mensen op de lijst. 🥰 Omdat ik e-mailmarketing zó leuk vind en er goed in blijk te zijn, besloot ik hier een extra bonus over toe te voegen aan Copy School. 🎁 (Je krijgt nu dus drie(!) bonussen: 1) slimme, effectieve e-mailmarketing waarmee je je klanten blij maakt, 2) verkopen via Instagram en 3) je online aanbod strategisch lanceren.)

Toen ik voor m’n voormalige werkgever een e-mail verstuurde waar ze in één klap een ton mee omzetten, was het ineens wel héél duidelijk: ik ben goed in wat ik doe. Ik werkte toen al één dag in de week voor mezelf en dat was het moment waarop ik besefte dat ik dit best weleens uit kon breiden en ontslag kon nemen. En de rest is geschiedenis. 🥰

Vandaag tien jaar geleden zat ik bij de Kamer van Koophandel. (En toen begon deze ellende. Who can relate?!) En wat is er sindsdien veel gebeurd. Daar komt nog een Selling Stories over (zie de PS onderaan dit weekoverzicht). Dit neem ik nooit voor lief. 🙏🏻

De meid is lekker gewoon gebleven, dus ik maakte mijn huis schoon. Plaatste dit erover op Instagram en heb uit zeer betrouwbare bron (m’n volgers) vernomen dat kinderen vooral voor Veel was extra zorgen en ze die níet doen. Toch eens babbelen met die bedenker van dit gezegde.

Ohhhh, een tijd terug kocht ik de PlayStation 5 speciaal voor Hogwarts Legacy (#potterhead — heb je deze magische tip voor iPhone-eigenaren al gezien?) en inmiddels is dat spel uit. Zó van genoten. Ga ‘m absoluut nog een keer spelen, want moest heel erg wennen aan de PS — het is duidelijk different cook als je het vergelijkt met de Nintendo Switch. Maar… doordat er een nieuwe Zelda* uit is, werd ik weer herinnerd aan het feit dat ik Breath of the Wild* nog heb liggen! Kocht ik Heul Lang geleden voor m’n verjaardag en stopte er vrij snel mee vanwege de release van Pokémon. Ben helemaal opnieuw begonnen en I love it. Word zelfs in games beste matties met de doggo’s. 🥰 Mocht je trouwens tips hebben voor spellen voor de PS5 of de Switch: drop ze in de reacties! Ik houd niet van gewelddadige spellen of dingen als FIFA. Ben meer van Animal Crossing-vibes.

* Alle links met een sterretje erachter zijn affiliatelinks. Dat betekent dat als jij iets koopt via die link, ik een percentage van jouw bestelbedrag krijg. Dat kost jou geen cent extra — ik snoep winst weg van de grote vrienden van Bol. Kenne ze lije. 😆 Dit is een vorm van passief inkomen waar ik ook over blog. Soort van sluimerend rijker worden. 😌

‘s Avonds eet ik voor de tweede keer op rij pizza (ja, dezelfde), want potverdikkie, da’s toch het allerbeste aan volwassen zijn? Zelf bepalen wat je eet én wanneer. Kan me nog zo goed herinneren hoe ik kon balen als ik thuiskwam, de deur opendeed en bloemkool rook. 🤣 En dat terwijl ik onderweg naar huis lekker werd gemaakt met alle heerlijke geuren uit de woningen die op m’n route lagen vanaf de tram.

Mét hartje op de pizzasnijder. 🍕♥️ Als dat geen liefde is, dan weet ik het ook niet meer.

MAANDAG
Dat je je afvraagt: wordt het zó’n dag, ja? Gratis tip, doe ermee wat je wil: zet je glas/beker/mok daadwerkelijk zo neer dat de koffie erin loopt in plaats van ernaast. 👍🏻

Of ik bij een foutmelding bij het volgende bakkie overwoog de maandag te cancelen en terug te gaan naar bed? Hell fucking yes. 🌚

Godzijd(r)ank staat er een heleboel leuks op het menu vandaag, dus ik besluit toch maar aan het werk te gaan. Ik help cursisten van Copy School door ze feedback te geven op hun copy en door mee te denken: wie is nu de ideale klant, wat is de pijn (ja, iedere ideale klant heeft pijn), waarmee raak je ze nou echt? Love my job.

Dacht ook nog even gauw een pakketje op de post te doen, maar het PostNL-punt in de supermarkt hier is verdwenen. No biggie, dacht ik: er staat een vet handige pakketautomaat waar je kan verzenden én ophalen! Nooit eerder zo’n ding gebruikt, maar wat kan er misgaan? Nou, in principe ALLES DUS. 🥲 Met de staart tussen m’n benen en het pakketje nog steeds in m’n handen dus maar weer huiswaarts. Erg benieuwd wanneer ik dit dan wél ga wegbrengen bij een postpunt in een ander dorp. 🙃

‘s Avonds keek ik The Good Doctor. Is zo ontzettend mijn lievelingsserie. Heb wat seizoenen tussendoor gemist (en ze zijn ook (nog) niet op dvd te koop), maar zó blij dat dit weer op tv is. Het is zo spannend — en af en toe heel goor, dus dan zit ik als een klein kind met een kussen voor mijn gezicht. 🤠

DINSDAG
Vorig jaar stopte ik met bijna al m’n klantwerk. Maar… als er dan een organisatie aanklopt waar je ontzettend hart voor hebt en waar je vreselijk mooi werk voor mag doen, dan zeg ik geen nee. Sterker nog: ik zei ja. Voor deze organisatie interview ik mensen die bijzondere verhalen vertellen. Een tijdje terug zat ik bij een vrouw die mantelzorger is voor haar ex-man met Korsakov. Daar ligt een enorm taboe op, want De Mensen vinden dat het zijn eigen schuld is (‘hij besloot toch zelf te drinken?’) en tóch zorgt ze voor hem. Wat natuurlijk invloed heeft op haar eigen leven…

Ilse (een verzonnen naam) nodigde me uit bij haar thuis en het was zo’n ontzettend mooi gesprek. Waar tranen vloeiden, we lachten en waar uiteindelijk een prachtig artikel uit voortkwam. (Ja, lieve mensen, bescheidenheid siert de mens niet per se. Dat leren de cursisten in CS ook. 😏 Geen ‘al zeg ik het zelf’ hier dus — ben ontzettend trots op het interview en op het feit dat Ilse me zo dichtbij liet komen én we nu ook nog contact hebben.)

In een volgend weekoverzicht vertel ik je meer over het maken van samenwerkingsvoorstellen — voor nu houd ik het hierbij: het is zó waardevol als klanten naar jou komen, in plaats van dat je aan ze moet trekken. Nog nooit gaf ik een euro uit aan advertenties en ook is koude acquisitie niet m’n ding. Laat je copy voor je werken en je werkt met de mensen waar jij het allergelukkigst van wordt. 🙏🏻

Speaking of klanten die naar je toekomen: weet je wat de allerbeste marketing is? Tevreden klanten. Dat is dan ook precies de reden dat ik je geen gouden bergen beloof en een drol voorschotel. Ik underpromise & overdeliver. Huidige cursisten gaven al aan dat de prijs van Copy School echt omhoog kan (moet 😅) vanwege de waarde én het half jaar begeleiding. En daar ben ik het uiteraard ontzettend mee eens. (Alles over waarom ik met lage(re) prijzen begin, leer je dus in de training Wat moet dat kosten dan? — ook daar krijg je niets opgelegd, je krijgt wél gefundeerde informatie en de voors en tegens, zodat je je eigen keuze kan maken.)

Er stapte weer een cursist in Copy School! Zó fijn als je dit soort reacties krijgt. Dít is waar ik het voor doe: voor jouw dromen en jouw succes. En het is zo heerlijk dat het ook echt vruchten afwerpt. Wauw. Als je dit voelt, als je wil verkopen op een eerlijke, integere en bovenal jouw manier — kom er dan bij. Goed om te weten: de prijs stijgt binnenkort naar €549. Stap je nu in, dan krijg je ook de 3 bonussen er nog bij én je kan direct starten. ♥️ Je ontvangt een werkboek met daarin alle informatie en je krijgt een half jaar toegang tot de community op Instagram. Daar krijg je begeleiding van mij, zodat je antwoorden krijgt op al je niet te googelen vragen en feedback op je uitgewerkte opdrachten. Je bent zó welkom.

Extra motivatie voor de dagelijkse hot girl walk unlocked: ijsjes halen! Eigenlijk zijn die met pindakaas m’n lievelings, maar ik verdenk de supermarkt hier ervan dat ze die uit het assortiment hebben gehaald. Boe. Een leven zonder ijs is geen leven, vraag dat maar aan Wim Hofman, dus dit is een prima oplossing. (En dat kleurverschil tussen m’n boven- en onderbeen? M’n cabrio doet je de groeten.)

WOENSDAG
Opgestaan met een Hoofdpijn des Doods. ⚰️ Ze zeggen weleens dat what doesn’t kill you je stronger maakt, maar hoe dat hierbij werkt (of in het algemeen, eigenlijk): géén idee. Ik neem wat pijnstillers en ga op de bank liggen met m’n spijkerkussen*. Dol op dat ding! Vaak verdwijnt m’n hoofdpijn dan ook zonder ibuprofen en dus met alleen het kussen, maar omdat ik bang ben dat het migraine wordt, neem ik voor de zekerheid toch iets in. Ondertussen lees ik een stukje in dit boek* (gekregen van de uitgeverij #lekkertransparant). Las het al eerder in het Engels en vind het zó’n aanrader dat ik ‘m graag nog een keer lees. Ja, ja, recensies komen ook weer terug op mijn blog. 😌📚 Niet meer helemaal up to date, maar hier is een overzicht van de boeken die ik al las.

Spijkerkussen van Flowee op de bank gebruiken om van mijn hoofdpijn af te komen

Eenmaal up & running maak ik mijn lijstjes af voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten. Al sinds 2019 part of the team (heb het weekoverzicht waarin ik dat vertelde effies opgezocht) en blijf dat zo leuk vinden om te doen. 🥰 De lijstjes die ik maakte:

Eén van de eerste dingen die Ontzettend Nodig heb en die ik laat varen als ik druk ben: wandelen. Überhaupt goed voor mezelf zorgen. Zeker als ik de drempel voor mezelf vet hoog maak door de lat hoger te leggen dan m’n standaarden (🤪). Dus op de dagelijkse planning: minimaal 20 minuten wandelen. Weer of geen weer, druk of niet druk. Je hoeft niet eerst zelfvertrouwen te hebben dat het je lukt — je krijgt dat vertrouwen door iets iedere keer weer te doen.

Tippie van Flippie voor mensen met (schurende) benen: smeer er deo tussen. Geen idee of dat met alle rollers zo goed werkt met deze — ook niet of deze specifieke deo in Nederland te koop is. Geef het een probeer (ik wilde het Engels in dit weekoverzicht beperken, maar give it a try zo letterlijk vertalen is ook geen porem) of koop ‘m bij je favoriete oosterbuurtjes aka de Duitsers.

DONDERDAG
Genieten bij de fysio. 😬 Het was alweer 8 weken geleden dat ik daar was, dus het was de hoogste tijd. We proberen wat af te bouwen en het gaat ook best aardig, moet ik zeggen. Dat wandelen doet me goed!

De rest van de dag lag ik er een beetje af en voelde het alsof ik nog steeds in een wachtkamer zat. Tussen twee en drie mocht ik bellen voor de uitslag van m’n uitstrijkje. Een half jaar geleden ontdekte ik dat ik PAP3 (en HPV) heb. Of, nou ja, niet dat ik zelf een biopt van m’n baarmoederhals op de kweek zette — die uitslag kreeg ik wel gewoon. PAP3 houdt in dat ik afwijkende cellen heb en dat de kans groter is dat ik baarmoederhalskanker krijg. Niet direct een reden voor paniek, want meestal is dat niet het geval, maar kan niet ontkennen dat ik schrok van de uitslag. Het voelde toch een beetje alsof m’n lijf me in de steek liet of zo? Gelukkig mocht ik dus afwachten en kijken of m’n lichaam HPV (humaan papillomavirus — virus dat o.a. baarmoederhalskanker veroorzaakt) het zootje zelf opruimt.

Anyway, toen ik belde, was er geen uitslag. Baalde, want ik houd niet zo van afwachten en in die onzekerheid zitten. Morgen nog een poging!

VRIJDAG
Eén van de mannen van het bedrijf dat hier alle kozijnen en deuren verving en de rolluiken plaatste, stond al lekker vroeg voor de deur. Had ik extra lang de tijd om op te zien tegen 2 uur, als ik de huisarts weer mag bellen. 🤪 Hij vervangt de kap boven het rolluik bij het balkon, want daar waaide een tijdje terug de deur tegenaan, waardoor er een lelijke deuk zat. Nu is het weer allemaal spic en span. ✨

Ken je die mop van de uitslag van de huisarts? Ja, precies, ja, die kwam niet. De assistente vond het vreemd, want het uitstrijkje was al even geleden — daarom ook de afspraak om gisteren te bellen. Nadat ze contact zocht met het ziekenhuis, vertelde ze me dat de uitslag pas in de eerste week van augustus komt. Ik was not amused. Je stelt je in op wat ze je beloven, zit toch twee dagen in de zenuwen en uiteindelijk krijg je geen uitslag, maar een deksel op je neus. Wellicht iets voor Selling Stories: ‘wat de huisarts me leerde over communicatie’. 🙃 To be continued!

ZATERDAG
M’n bonuspap werkte als vrijwilliger bij de 4Daagse en moest vandaag de motor weer inleveren. Ik reed met de auto mee, want anders is het toch lastig thuiskomen. 😅 Betekende wel dat ik Heel Vroeg op moest. Ware het niet dat ik een kwartier voordat ik weg moest wakker werd en me dus gigantisch verslapen had. Dat overkomt me nooit, totdat het een keer écht niet uitkomt. En dan toch op tijd zijn, hè. Magnifiek.

Daarna door naar de Duitse supermarkt, waar m’n favoriete eettent zit. Zoals je al zag, was ik afgelopen weekend niet bij de oosterbuurtjes, dus ik heb dit gemist. 🤤

Weet je wat het ultieme geluk is? Als je om 18.00 uur zin hebt in taart, je denkt dat de supermarkt al dicht is en je dan ontdekt dat-ie tot 20.00 uur geopend is. En je dan gewoon nog gebak kan scoren. Maar, nee, dit haalt het zéker niet bij de patisserie waar ik normaal altijd kom. 😅

PS Ook Selling Stories ontvangen? Als je dat in een reactie achterlaat op deze blogpost met het e-mailadres waarop je dat wil in het daarvoor bestemde vakje, zorg ik dat ze op je digitale deurmat ploffen. Te gek als je erbij bent!

PS 2 Wist je dat de PS een slimme plek is om iets (nog een keer) te benadrukken? De meeste mensen lezen ‘m, net zoals de uitleg bij een sterretje. 🧠 Hoera voor onze nieuwsgierige breinen! Goed te gebruiken in je e-mails, blogposts en zelfs op je salespagina’s.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Had je gemist hier. Blij dat je terug bent ♥️ En oh man, wat een gedoe met de huisarts. Kan niet wachten tot jij goed nieuws krijgt.

  2. Aah wat leuk dat je er weer bent! Kut dat je nu de uitslag nog niet hebt. Het is ook niet een paar dagen uitstel maar ineens een paar weken. Vreemd dat ze dat dan niet wisten toen de belafspraak vastgelegd werd.
    Ben ook zo content van mijn spijkermat en -kussen. Bij gewone hoofdpijn helpt het me ook vaak!

    1. Dank je wel — wat fijn om te lezen. 🥰 Ja, gelukkig ben ik er alleen echt mee bezig geweest op de dagen dat ik de uitslag zou krijgen en pas ik nu de struisvogelstrategie toe. 🤣 Stress kan wel wachten tot die eerste week van augustus. Vind ik ook vreemd. En jammer, want precies alles hieromheen is misgegaan/anders gelopen dan zou ‘moeten’. Maar, ja, doe je helaas niks aan. En wat goed dat je ook zo blij bent met je spijkermat en -kussen! Geloof dat niet iedereen fan is, maar áls het voor je werkt, werkt het ook goed, als ik de verhalen en mijn eigen ervaring zo bekijk. 😄 Leuk dat jij er ook weer bent!

  3. Hoera, ik kreeg vanavond in de gaten dat je weer blogs geschreven had en kon er tot mijn vreugde meteen 2 lezen. Heerlijk! Dank je wel.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.