Zoek
Sluit dit zoekvak.

op je lijf geschreven

Mayra Louise (@mayralouise)  is een van mijn favoriete Instagrammers. Ze noemt zichzelf self-love feeder (love you for dis) en ze schrijft en lacht for a living. Haar motto is dat #happyisnotadresssize én ze schreef een boek: Op je lijf geschreven. Het is Mayra die mij liet zien dat er écht veel meer lichamen zijn dan die je in de bladen ziet. Dat het prima is om jezelf te laten zien als je geen gladgestreken lichaam hebt. Dat je ook van jezelf mag houden als je niet die verdomde 5 kilo eraf hebt gerend (of jezelf hebt uitgehongerd). Toen ik zag dat zij een boek uitbracht, heb ik het meteen besteld. Dankzij haar fijne captions op Instagram wist ik al dat ze goed schrijft, het onderwerp spreekt me enorm aan en ik was op slag verliefd op hoe het boek eruitziet. Dat hele een boek niet bij its cover judgen is echt onzin. ?

Op je lijf geschreven: dit boek is voor every body

Ben jij ook iemand die het eigen spiegelbeeld haat? Die denkt dat het leven beter is als je dunner bent? Die zichzelf elke dag voorneemt ‘om morgen écht weer goed te beginnen met diëten’? Mayra Louise zat 20 jaar lang vast in dit patroon. Totdat ze ontdekte dat het zonde was van haar tijd. Van haar leven.

In Op je lijf geschreven deelt ze op persoonlijke en hilarische wijze haar verhaal. De belangrijkste inzichten die ze de afgelopen jaren leerde. Over waarom het schoonheidsideaal een lachertje is en waarom geluk niet in je kledingmaat of je gewicht zit. Ook jij bent goed genoeg. Mayra Louise geeft haar ultieme tips voor meer zelfvertrouwen en het belang van een gezond socialmediadieet.

Stop met wegen. Start met leven.

Recensie Op je lijf geschreven Mayra LouiseOp je lijf geschreven Mayra Louise

Over op je lijf geschreven geschreven

Al sinds ik klein was, had ik moeite met mijn zelfbeeld. Altijd net even iets “te dik” en Heel Vaak dealen met de vraag “of je dat nou wel moet doen”, die saus bij mijn eten of dat handje chips. Inmiddels ben ik al een tijd bezig met het verbeteren van mijn zelfbeeld op alle vlakken en Mayra Louise is iemand die me hier enorm bij helpt.

Het fijne aan dit boek is dat het me raakt. De verhalen van dikke mensen die Mayra interviewde — met een lach én een traan. Het boek is helemaal niet zwaar, maar luchtig, positief en een echte opsteker voor mensen die regelmatig worstelen met het zelfbeeld. Mayra vertelt je dat je er mag zijn, in welke vorm of maat dan ook. Dat je gelukkig mag zijn en van jezelf mag houden. Het heeft me meer vrijheid en meer vertrouwen gegeven en daar ben ik Mayra Louise (en alle andere mensen in haar boek) heel dankbaar voor. Dit is zo’n boek dat zo ontzettend nodig is. Dus geef het cadeau aan iedereen die het nodig heeft. ?

Wat ik een beetje jammer vind is dat de foto’s zo prachtig perfect zijn. Wat natuurlijk een mooi compliment is voor de fotograaf (Aline Bouma, die sowieso écht prachtige foto’s maakt). Ik had het alleen passender gevonden als je ook op de foto’s het imperfecte mag zien. Omdat ik persoonlijk een beetje klaar ben met dat iedereen maar mooi moet zijn en gevonden moet worden. De keerzijde snap ik dan ook wel weer: je wil gewoon een boek dat er fantastisch uitziet en dát is absoluut gelukt.

Oh, en kunnen we éven een moment nemen om stil te staan bij de prachtige kaft? De kleuren, de gouden lijnen, de lichamen… dit boek is er echt eentje om mooi neer te leggen. (En om te lezen, maar dat had je al wel begrepen.) En dan hebben we het nog niet eens gehad over de dubbele betekenis van de ondertitel: ‘dit boek is voor every body’. Ja, vrijwel alles aan dit boek is top gedaan.

♥ Waardering: 9.

Mayra Louise — Op je lijf geschreven
Lev. / 2019 / 9789400510654
Op je lijf geschreven is bij Bol.com te koop voor €20,99.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Zelf heb ik niet zo heel veel met dit soort boeken, maar ik denk dat er zeker veel mensen zijn die er wat aan kunnen hebben. En misschien ikzelf ook wel eigenlijk, haha.

    1. Ik vind het echt een heel fijn boek. Ook om gewoon zomaar weer eens te lezen en bevestigd te krijgen dat het allemaal oké is.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.