Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: baarmoederupdate, bakken, boerderijen

Ja, hoor, de meid houdt het langer dan één overzicht vol! 🪩 Heb weer helemaal zin an. In het volgende weekoverzicht vertel ik je meer over Het Nut van en De Psychologie Achter deze dingen, naast dat-ie enorm populair is bij de lezers. Voor nu: dé baarmoederupdate, handige tips voor ondernemers (met korting! 🎁), uiteraard eten en meer. Dank je wel dat je er (weer) bent. 🥰

ZONDAG
Het WK voetbal is weer begonnen en traditiegetrouw kijk ik elke wedstrijd van de Nederlandse vrouwen. Geen straf om je zondag zo te beginnen! Vroeger, toen ik nog in loondienst werkte, had ik dus écht een hekel aan de zondag. Ik kon nooit volledig ontspannen, omdat ik wist: morgen begint de ratrace weer. En negen van de tien keer was ik naast m’n kantoorbaan in het weekend aan het werk voor m’n eigen bedrijf… 😅

Een tijdje terug plaatste ik dit op Instagram (volg me hier — of niet, zelf weten) en ik kwam tot de conclusie dat ik daar wat vergeten ben…

Namelijk: je krijgt ook champie 🍾 en snoep 🍬 van blije cursisten. 🥺♥️

Maar, nee, da’s niet waar het écht om gaat — al is het natuurlijk oprecht hartstikke lief en ben ik dankbaar dat de cursisten zo blij zijn. Waar het om draait, is dit… ↙

Mocht je nou ook met je copy ‘bye’ in ‘buy’ willen veranderen, zodat je de klanten helpt waar jij het allerliefste mee werkt: kom er lekker bij in Copy School. De prijs stijgt binnenkort, je krijgt er nu nog drie bonussen bij, een half jaar begeleiding van mij, een uitgebreid werkboek en hoe eerder je begint aan leren hoe je verkopende copy schrijft, hoe eerder je omzet stijgt. Lees meer info, resultaten & reviews van een deel van de 254 cursisten of koop direct. Je kan meteen starten! 🥰

Vond het nogal een weekie met twee dagen stress rondom die afwijkende cellen die bij m’n baarmoeder bivakkeerden, dus ik dacht: vandaag doe ik lekker niks. Ook ik: ah, weet je wat, ik ga lekker dingen schoonmaken die ik haat om te poetsen, te beginnen met de afzuiger. [ Voeg hier je favoriete, vieze grap in, want een dirty mind is a joy forever. ]

Hield het al vrij snel voor gezien met het schoonmaken en maakte een smulplankie als avondeten. Tijd om verder te chillen.

Oh. 🥹 Mensen die enthousiast worden van dit soort luchten, zijn my kind of people, hoor. Elke keer als ik zoiets moois zie, besef ik weer wat een rijkdom het is om hier te wonen. Hoe iedereen me voor gek verklaarde dat ik naar deze uithoek ging — met opmerkingen als ‘daar vind je toch ook nooit klanten?’ — en wat voor deken van rust er over me heen is gevallen sinds de eerste dag hier. I love it here. Fun fact: steeds meer mensen in m’n omgeving zeggen nu dat ze overwegen ook te verhuizen naar een plek bij de natuur. Hashtag trendsetter. 🫡

MAANDAG
Zoals je in het vorige weekoverzicht al las, goed voor mezelf zorgen, valt als eerste weg als ik het druk heb. Afgelopen weken (maanden 😅) speelt er best veel op de achtergrond waar ik precies niets over ga zeggen* en het is tijd om mezelf weer op één te zetten.

* Dit is je reminder dat je lang niet alles ziet. Al denk je misschien dat je alles van me weet, ‘omdat ik zo veel deel’ — dat is niet zo. Ja, je ziet me weleens huilen, ja, ik deel het regelmatig áls ik er doorheen zit, maar je ziet het ook vaak níet. Deel wat je delen wil en houd voor jezelf wat je niet wil delen. Reacties krijg je toch wel. En om je ook daar een kijkje in te geven: ik krijg regelmatig de meest uiteenlopende dm’s. De één met ‘is dit niet privé?’ (privé en persoonlijk zijn twee verschillende dingen) en de ander met ‘wat fijn dat je dit deelt, zouden meer mensen mogen doen, zodat we het normaliseren’. Kijk naar je eigen intentie, vraag jezelf af of je het aankan kritiek te krijgen op wat je deelt en sta achter hetgeen dat je deelt. ♥️

Dus: ik deed een peeling bij mezelf, smeerde een maskertje op m’n koker en…

… verschoonde m’n bed. Yeh, sex is great, maar hebbie ooit met geschoren benen in een fris bed gelegen? Man, man, man, er is weinig lekkerder dan dat. Oh, en dit zijn de producten die ik gebruik! Mocht je nog op zoek zijn naar fijne: een aanrader.

Kwam deze tegen en dit is zo ongeveer wel hoe ik me voel als ik m’n bed verschoon. 🤣

Wat me altijd helpt om me goed (of beter) te voelen: me mooi aankleden. Sinds het overlijden van Vincie at ik meer en bewoog ik minder, wat ik voelde in en aan mijn lijf. Dit jurkje kreeg ik niet meer aan, maar inmiddels pas én draag ik ‘m weer. 💪🏻

Uiteraard werkte ik ook: ik maakte o.a. de lijstjes voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten. Deze week kwamen deze drie online.

Remember het pakketje dat ik vorige week wegbracht en de melding kreeg ‘dat dit pakket niet kan worden afgeleverd in de Pakket- en Briefautomaat’? Nieuwe week, nieuwe kansen. Gewapend met de doos en frisse tegenzin naar Jumbo een dorp verderop, want de website van PostNL vertelde me dat daar één van hun punten zit. Is niet zo. 🙃 Nu gaf ik niet meteen op, dus bij poging drie(!!) is het gelukt en keerde ik zonder doos terug naar huis. Winning.

Deed vandaag meer van ‘die dingen die al een tijdje op m’n lijstje staan’, zoals… tenenkussens(?) in de minibieb leggen. Weet wel dat dat ding bedoeld is voor boeken, maar ik leg daar ook spullen in die anderen wellicht goed kunnen gebruiken. Uiteraard ongeopend en/of in goede staat. Van boodschappenpakketten die ik bij elkaar spaarde tot de grafische rekenmachine die ik opduikelde tussen m’n spullen. Ik word niet blij van spullen bewaren die geen joy meer sparken voor mij en ik word wel heel gelukkig van anderen er blij mee maken. Toen ik zelf geen nagel had om aan mijn reet te krabben, had ik het ook fijn gevonden als mensen zo naar me omkeken. De zin die me altijd raakt als het hierover gaat: als je het beter hebt dan een ander, bouw je een grotere tafel, geen hoger hek. 🙏🏻

Ook maar effe een bloemetje voor mezelf gehaald na de stupid walk for my stupid mental health. Iemand moet het doen. 🤪

DINSDAG
Dingen die me blij maken: dingen leren. Lang geleden kocht ik een cursus over gifjes maken van de allerleukste Anne Ermens (volgtip) en omdat ik prioriteit gaf aan het maken en runnen van mijn eígen cursus, lag deze nog op me te wachten. Eindelijk weet ik hoe ik gifjes maak! Binnenkort zie je de gifjes, met een primeur, in m’n Stories verschijnen! 😏 En… kan jij ze ook gebruiken. Stay tuned!

Anne is naast heel leuk ook (o.a.) zangdocent. Ze geeft (online) zanglessen, workshops en ze is te huur voor voice-overs. Hoewel de gifjes niet meer tot haar aanbod behoren, kan je nog steeds veel leuks van haar kopen! Bijvoorbeeld de trainingen ‘Bubbelen voor beter stemgebruik’, ‘Beter zingen in 10 dagen’ en ‘Schaamteloos & slim spreken’. Haar online trainingen vind je hier.

🎁 De gifjes-cursus van Anne is niet meer te koop, maar die van Instagramexpert Berdien wel! En daarmee maak jij binnen een uurtje je eigen gifs voor o.a. je Stories en Reels. Ook heel leuk in je blogposts of zelfs e-mails! (Dit ga ik absoluut proberen, dus houd Selling Stories in the holes.) Deze cursus van Berdien volgde ik zelf niet, maar wel wat van haar andere cursussen — waar ik veel van leerde én die ik heel leuk vind. Met de code Lenneke10 krijg jij 10 euro korting op How to Gif, die je hier koopt. Dit is een affiliatesamenwerking, wat betekent dat ik een vergoeding krijg per verkochte cursus.

Met deze foto sjoemel ik, want eigenlijk is-ie van donderdag. Ik maakte geen foto’s vandaag, want naast het maken van m’n gifjes, werkte ik aan content voor een klant, beantwoordde ik mails van Copy Schoolers en veranderde ik een en ander aan m’n website — zoals de aanmeldpagina voor Selling Stories.

WOENSDAG
Besluit vandaag weer eens wat taken te timen. Aangezien de laatste maanden een rommeltje waren en ik ZO VEEL zin heb m’n bedrijf uit te bouwen, wil ik dat m’n productiviteit weer on point is. Dat betekent dus niet dat ik me over de kop werk — juist niet. Het gaat mij om slim werken en dat begint bij weten hoelang je ergens over doet. Nam trouwens eerder al een podcastaflevering op met tips voor iedereen die meer gedaan wil krijgen. Die beluister je hier. Duurt nog geen kwartiertje!

Ondanks dat ik niet (meer) werk met een uurtarief, is het uiteraard wél handig om te weten hoeveel uren ergens in zitten. Dit weekoverzicht maken onderschatte ik ook altijd qua tijd, terwijl ik er gerust vier uur of meer in steek. 😅

Als er bananen liggen, maar ze inmiddels al erg bruin zijn én je eigenlijk niet zo dol bent op de structuur ervan, dan maak je banana pancakes, zoals Jack Johnson zo heerlijk zingt. ‘Maybe we could sleep in, make you banana pancakes, pretend like it’s the weekend now. We could pretend it all the time. Can’t you see that it’s just rainin’? There ain’t no need to go outside.’ 🎶 Maakte ze voor het eerst en ontzettend voor herhaling vatbaar!

Vertelde ik je in het vorige weekoverzicht nog dat ik tot de eerste week van augustus moest wachten voordat ik de uitslag kreeg van m’n uitstrijkje — in het kader van die afwijkende cellen, belde de doktersassistente vandaag ineens op! Schrok me kapot, maar nam toch op. Ze begon heel voorzichtig en viel stil, dus ik was er heel even heilig van overtuigd dat ze me ging vertellen dat ze slecht nieuws had. Maar… de cellen zijn genormaliseerd! 🥳 Ik had het niet verwacht — en zeker niet ‘zo snel’. Heel, héél blij en dankbaar. Het virus dat o.a. baarmoederhalskanker veroorzaakt, zit nog wel in m’n lijf, dus ik blijf onder controle. Kleine bummer, want er zijn #duckfaces die ik gezelliger vind dan de eendenbek die ze gebruiken bij uitstrijkjes, maar toch. FEEST! (Als je vragen hebt over de onderzoeken, mijn ervaring, het nemen van een biopt, anything: stuur me gerust een bericht op Instagram. 😘)

Oh, en zoals ook al eerder genoemd: afwijkende cellen bij je baarmoederhals zijn niet direct reden voor paniek. Het duurt gemiddeld 10-15 jaar voordat die cellen zich daadwerkelijk ontwikkelen tot kanker — daarom mocht ik veilig een half jaar afwachten om te zien of het zichzelf oploste. Ik kon er ook voor kiezen om ze weg te laten branden of snijden, maar ben erg blij met hoe het nu verlopen is. En erg blij dat ik destijds (weliswaar na Lang Uitstellen) de zelfafnameset bestelde en nou, ja, de rest is geschiedenis. Ik geloof dat sinds kort iedereen met een baarmoeder die zelftest na de 30e verjaardag ontvangt, maar mocht je de oproep al een tijdje negeren: je bestelt de zelfafnameset voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker simpel en snel hier. (En dat werkt supersimpel, -snel en pijnloos!)

Dacht het goede nieuws te vieren met een paar potjes Yahtzee. Joke’s on me: werd genadeloos ingemaakt. 🎲

Niet getreurd: ik troost mezelf ontzettend met eten. Kaasfondue, in dit geval. From scratch, want die kant-en-klare vind ik niet zo lekker én het is zo simpel om zelf te maken. Men neme geraspte kaas (ik haal altijd een gemengde zak bij de kaasboerderij, dus het is altijd een verrassing hoe-ie precies maakt), wat wijn, boter, bloem, knoflook (meer knoflook is meer beter), peper et voilà. 🤤

‘s Avonds nog effe naar m’n favo tentje hier voor iets lekkers aankomende nacht — en dan kán ik gewoon niet weggaan zonder ijskoffie. Dom idee wel, want door de goede uitslag stuiterde ik al door Het Leven, maar met koffie erbij, werd slapen natuurlijk himmaal niks. Het beste nieuws: dat hoefde ook niet, want…

Oké, ja, officieel is dit donderdag, maar ik stond dus midden in de nacht naast m’n bed om de wedstrijd tegen de dames van de VS te kijken! Was een leuke wedstrijd om te zien, dus erg blij dat ik het gedaan heb. 😄

DONDERDAG
Het leuke aan een online aanbod verkopen? Dat je onder de douche vandaan komt en dit ziet. Ja, nogmaals: ik kom iedere dag m’n bed uit voor het geld (want dat opent zo vreselijk veel deuren) én voor jouw succes. Ben zo dankbaar dat ik de switch maakte naar het verkopen van cursussen en trainingen. Zodat ik méér ondernemers help aan meer vertrouwen, plezier, vrijheid en succes in het ondernemen, terwijl ik daar zelf, verhoudingsgewijs, minder tijd voor inruil. Erg tof om te zien dat de training over je ideale tarieven bepalen nog steeds gekocht wordt. 🥰

Goed om te weten: na aanschaf van deze training (pdf, 90+ pagina’s, alles wat ik in tien jaar ondernemen leerde over geld verdienen), ploft-ie direct in je mailbox. Je kan dus meteen beginnen en als je effe doorwerkt, kan je al in een dag(!) meer verdienen. Het is een praktische training: tips, fouten die ik maakte (zodat jij dat niet meer hoeft te doen) en uiteraard oefeningen, opdrachten en inzichtgevende vragen. Zodat je niet alleen leert wat je ideale tarief is, maar ‘m ook met vertrouwen vraagt.

Het is een onmisbare training (en ‘de nieuwe bijbel’, volgens de 60+ kopers die je voorgingen) voor ondernemers die kennis en/of diensten verkopen. Ideaal als je…
🤔 worstelt met je prijzen: het voelt nooit écht goed (en je houdt er ook te weinig aan over)
🤯 durft je prijzen niet te veranderen, want je bent bang dat je geen klanten meer krijgt (of overhoudt)
👂🏽 hoort nooit dat je ‘te duur bent’ — en dan ben je te goedkoop 😏

Dit levert de training je op:
✅ reken af met misverstanden als ‘dat gaat mijn klant nooooit betalen’ door je kijk op geld te veranderen en daarmee je prijzen te verbeteren
✅ leer hoe je je ideale prijs berekent (en dat je dat niet eenmalig of alleen in januari doet).
✅ communiceer je prijs met vertrouwen, zodat je ook daadwerkelijk verkoopt (en meer omzet draait)

Wat moet dat kosten dan? is gevolgd door meer dan 60 ondernemers. Van fotografen tot copywriters en van zang- tot socialemediacoaches. 🎁 Nu met 6 briljante bonussen, o.a. hoe je een offerte maakt waar je ‘ja’’’ op krijgt, hoe je offertehoppers herkent (dat scheelt zo veel tijd en frustratie!), hoe je reageert op mensen die je ‘te duur’ vinden en meer. Lees meer of koop ‘m meteen hier, zodat je alles in huis hebt om de tweede helft van dit jaar je omzetdoel te halen. 🚀

Wederom in het kader van beter voor mezelf zorgen: ik ben weer helemaal aan de kook. Smaak te pakken, hoor. Normaal maak ik pasta pesto met penne, maar als je nog bergen spaghetti hebt liggen (omdat je in de winkel ineens twijfelt of je dat nog hebt, dus uiteindelijk eindig je met 24 pakken voorraad, omdat je het toch maar wéér meeneemt), doe je het lekker daarmee. Met veul sperziebonen en erwten. Dol op.

VRIJDAG
Ineens heb ik het op m’n heupen: ALLES MOET OPGERUIMD. (Hoop dat dat betekent dat m’n menstruatie eerdaags begint 😆 Vorig jaar stopte ik met de pil, want ik vroeg me ineens af waarom ik eigenlijk al vanaf m’n 12e al die hormonen slik? (Boekentippie (aff.) als je meer wil weten over je hormonen en je cyclus.) Mijn cyclus is nog niet regelmatig — sterker nog: ik werd negen maanden lang niet ongesteld. Gelukkig geen baby, tho. 😌 Hoe dan ook: ik zocht spullen uit, gooide weg en vooral creëerde ik weer wat rust en ruimte in m’n hoofd.

ZATERDAG
Weet je wat ik nou zo leuk vind aan hier wonen? Dat je bij de boerderijen zelf kan kopen. Hashtag support your locals. 😌 Ja, ja, ik weet het: het is diervriendelijker om helemaal geen vlees te eten, maar kleine stapjes zijn ook stapjes — zoals geen plofkippen en andere nog grotere ellende kopen.

Eigenlijk ga ik niet per se om de ondernemers te steunen, laat staan voor het eten dat gewoon écht lekkerder is dan de varianten uit de supermarkt. Op al die boerderijen lopen honden, dus het is met recht feest om daar te zijn. 😍 Kijk deze schat nou!

Daarna door naar m’n favoriete Duitse supermarkt: de Edeka in Kleve. Voor de mensen die me regelmatig een dm sturen met waar ik m’n boodschappen doe — daar dus. 🛒 Of het echt nog steeds beduidend goedkoper is dan in Nederland? Geen idee, ik let niet zo op prijzen. (Geen humble brag, want het is best naïef om dit niet te doen en ik vind ook helemaal niet dat je, als je het kán betalen overal maar gewoon zonder nadenken de hoofdprijs voor ‘moet’ betalen.) Ik vind vooral het aanbod veel uitgebreider dan in Nederland en veel producten simpelweg lekkerder. Vooral vega(n) is huuuuge!

Oja, Van Die Dingen die je alleen bij een specifieke winkel wil kopen: boterhamzakjes van Makro. Ook daar nog even heen en dan dit zien. Ben ik nou de enige die dit soort dingen als een uitdaging ziet? 🤣 (Hoewel scherven geluk brengen, heb ik het niet uitgeprobeerd. Ook niet gekocht, overigens.)

Heb het beste voor het laatst bewaard: kijk nou. Stel je woont, zélfs in het donker, zo mooi. 🌙

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘vierdaagse, vieren, vegeteren‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

  1. Ben zo blij dat je zo’n goede uitslag kreeg! En nuttig dat je er veel over hebt geschreven, ik kreeg weer zin baarmoederhalskanker-uitnodiging cadeau voor m’n verjaardag en dankzij jou zal ik ‘em dit keer niet – zoals de vorige – 2 jaar lang negeren. 😌

    Enne, thanks voor de shoutout Len 🥰

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.