Zoek
Sluit dit zoekvak.
Apple Watch Series 5 favoriet

mijn favorieten

Tijd om een lijstje te maken met mijn favorieten! Van gadgets tot boeken en van podcasts tot ondernemers die me inspireren en waar ik al dan niet graag mee samenwerk. Dit lijstje blijf ik aanvullen, dus sla ‘m lekker op in je favorieten, maak er je startpagina van of bezoek ‘m handmatig vijf keer per dag. Doe wat je wil. 😄

Goed om te weten: deze blogpost bestaat uit affiliatelinks, wat wil zeggen dat ik een deel van je aankoopbedrag krijg als je iets bestelt via mijn link— ook als je iets anders koopt dan het oorspronkelijke product waar ik over vertel. Het kost jou geen cent extra en je maakt mij er onwijs blij mee, want dankzij #projectpassiefinkomen investeer ik o.a. in mijn blog, cursussen en crypto, waar ik dan ook weer over kan delen. Dank je wel!

Apple Watch Series 5

Ohhh, wat heb ik lang over dit pareltje getwijfeld. Voorheen dacht ik altijd dat het een heel dure stappenteller was — of een soort veel te dure afstandsbediening voor je iPhone. De Apple Watch die ik heb is de goudkleurige kast van 40 millimeter, met het roze sportbandje en het roségouden Milanese bandje. De Apple Watch maakt me oprecht een betere ondernemer: ik slaap beter, hij bespaart me heel veel tijd doordat Siri alles voor me regelt én ik berichtjes in kan spreken (of gewoon kan negeren) en ik hoef niet constant met mijn iPhone rond te sjouwen. Ben dol op dit ding en een uitgebreide recensie van de Apple Watch Series 5 vind je hier.

Apple Watch Series 5 favoriet

Meer weten?

Sony WH-1000MX3

Ik heb ook hier een tijdje over getwijfeld, maar had ‘m veel eerder moeten kopen: deze noisecancelling koptelefoon van Sony. Ik heb dankzij dit ding een veel betere focus, luister naar mijn favoriete podcasts (die vind je hieronder) en kom tot rust met ASMR, afspeellijsten als Maximum Concentration en pianomuziek. Daarnaast is ‘ie handig om mee te bellen, zodat ik kan interviewen zonder m’n telefoon vast te houden.

Sony WH-1000MX3 favoriet

Meer weten?

Ventilator Dyson AM07

Met een hittegolf is mijn huis een soort kas en aangezien ik thuiswerk, is dat niet écht bevorderlijk voor mijn productiviteit. Ik wilde geen airco, dus ik koos voor de Dyson AM07. En ik moet zeggen: tópding! Hij koelt goed (maar verwacht dus geen airco), maakt geen enorme herrie (maar je hoort ‘m natuurlijk wel), is mooi en is makkelijk te bedienen met de afstandsbediening die je ook nog eens handig bovenop de ventilator kan leggen dankzij een magneet. Hij maakt de lucht niet droog, de luchtstroom is fijn en ik vind het een mooi ding. Elke euro waard!

Ventilator Dyson AM07

Meer weten?

Alles is uitvogelbaar

Marie Forleo is een Amerikaanse lifecoach, motivational speaker en ze maakt online content waar je je vingers bij aflikt en je dromen mee waarmaakt. En ze schreef dus een boek: Alles is uitvogelbaar. Alles is uitvogelbaar is fan-tas-tisch. Het geeft je de moed om je dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Niet zonder angsten, maar óndanks je angsten. Je gelooft na het lezen meer dan ooit in je eigen kunnen en het zorgde bij mij zelfs voor een spirituele doorbraak.

Alles is uitvogelbaar — Marie Forleo

Meer weten?

You are a badass

Zo’n zelfhulpboek dat me al jaren bijblijft. Ik kreeg het ooit te leen, las het, raakte geïnspireerd, dacht nog regelmatig aan het boek en nu staat het gelukkig weer in mijn kast om er geregeld weer uit te halen. You are a badass van Jen Sincero barst van de wijze lessen (ontdek hier de 5 grootste) en is een soort van mijn bijbel. Dit boek inspireert je je hartenvuur te volgen, je dromen waar te maken en te doen waar jíj je goed bij voelt.
Jen Sincero — You are a badass

Meer weten?

Body Positive Power

Ik geloof erin dat lekker in je vel zitten misschien wel het waardevolst is in het leven. Voel je je comfortabel met jezelf en in je vel, dan is alles zo ontzettend veel makkelijker. Van jezelf de ruimte geven die je verdient tot fouten durven maken. Body Positive Power heeft mijn ogen geopend: ik mág van mezelf houden, ook als ik niet vijf kilo lichter ben.

Body Positive Power Megan Jayne Crabbe

Meer weten?

Focus AAN/UIT

Tijdens het lezen van dit boek dacht ik eigenlijk alleen maar ‘o, shit’. Omdat ik nu eindelijk begreep wat ik al die tijd verkeerd deed. Daarna dacht ik dan meteen ‘o, yes!’, omdat ik ook leerde hoe ik het wél goed kan doen. Dit boek geeft je veel meer rust, ruimte in je hoofd en heel veel inzichten. Verplichte kost, als je het mij vraagt.

Focus AAN:UIT Mark Tigchelaar

Meer weten?

Van klacht naar kans

Eerst dacht ik dat de auteur ergens zou schrijven dat het je eigen schuld is als je ziek bent of wordt, maar dat tackelt hij godzijdank al heel snel. Juriaan Galavazi kijkt met een open blik naar alles wat hij ziet en neemt jou daarin mee. Je leert dichter bij jezelf te komen en te zijn, te ontdekken dat ongemak er ook mag zijn. Dit is voor mij een belangrijk boek — en een aanrader voor iedereen. Geeft je oprecht waardevolle inzichten.
Van klacht naar kans - Juriaan Galavazi - favo

Meer weten?

Big Magic

Big magic is een heerlijk (en) inspirerend boek. Elizabeth Gilbert schrijft fantastisch. Met humor, mooie inzichten, motiverende adviezen.  Een van mijn favoriete stukjes:
“Want ik wilde — net als Eileen — ook een zo uitbundig mogelijk versierd tijdelijk leven leiden. Ik bedoel niet alleen lichamelijk; ik bedoel emotioneel, spiritueel, intellectueel. Ik wil niet bang zijn voor felle kleuren, gewaagde beslissingen, vreemde ervaringen, rare ambities, plotselinge veranderingen of zelfs mislukkingen.”

Dit boek motiveert me om aan de slag te gaan. Het heeft drempels weggehaald en zorgde ervoor dat de eerste vier hoofdstukken van mijn boek op papier staan. Let wel: na jaren ertegenaan hikken om te beginnen. Dus, koop dit boek als je (weer) creatief wil zijn en wil máken.

Big Magic - Elizabeth Gilbert - favorieten freelennse

Meer weten?

Écht ondernemen

Wat een heerlijk boek! Lekker leesbaar (geen wonder, als het je lukt om ‘juridische blabla naar gewoon Nederlands’ te vertalen, is een boek schrijven een eitje, denk ik dan), grappige voorbeelden en tegelijkertijd inhoudelijk echt heel erg sterk. Charlotte is niet bang om haar kijk op het ondernemen te delen, eigen fouten bloot te geven en aan zelfreflectie te doen. Ze vertelt je gewoon waar het op staat. Het fijne aan dit boek is dat je (her)ontdekt dat je alles op jouw manier mag doen, zolang je je maar aan de wetten houdt en je integer bent. Charlotte geeft je onwijs veel (praktische) tips om een bedrijf te bouwen waar jij oprecht achter staat. Gouden marketingtips, haar strategie om in de media te verschijnen (want ‘een week in de media, is een week niet geleefd’), handvatten om een goede prijs te bepalen — je krijgt het allemaal. Een praktisch handboek en een musthave (en -read) voor iedere ondernemer. Écht.

Écht ondernemen van Charlotte Meindersma favoriet

Meer weten?

Celine Charlotte Podcast

Charlotte van ‘t Wout is naast ondernemer ook fanatiek Instagrammer én podcastmaker. Deze vrouw heeft twee bedrijven en heel veel lessen om te delen. Ze heeft een fijne stem om naar te luisteren, vertelt geen lege tips, maar geeft je concrete handvatten en is open en eerlijk. Praten over geld? Yes, please! Fouten delen? Graag! Een voor jou lekker leven leven? Perfect. Precies hierom is dit een welverdiende favoriet.

DAMN, HONEY

Een podcast over alle shit waar je als vrxuw van deze tijd mee moet dealen. Ik ben zó blij met deze podcast (en met de boeken van de dames: Damn, Honey en Heb je nou al een vriend?), omdat het laat zien hoe bepaalde denkpatronen vastgeroest zijn in onze maatschappij. Omdat het me bewust maakt van dingen die niet in mijn hoofd zitten, maar dat ik er gewoon wat van mag zeggen als het me niet zint. Omdat deze podcast me laat voelen dat ik mag doen waar ik zelf zin in heb, van mijn okselhaar laten staan tot aan praten over menstruatie.

Big Vegan Sister

Lisa, aka Big Vegan Sister, is — je raadt het niet — jouw grote vegan zus. Ze strijdt voor een wereld waarin we niet alleen liever zijn voor elkaar, maar ook voor onszelf. En daarom maakt ze een podcast over dingen die bijdragen aan een mooiere wereld. Van zelfbeeld tot mentale gezondheid. Laat je bij de hand nemen door Lisa en ontdek wat jij kan doen om het verschil te maken. En weet dat dat niet groots hoeft te zijn.

Muziek om te focussen

Soms is het fijn je af te sluiten van alles en iedereen — wat dus met name goed kan met de koptelefoon hierboven. Met deze muziek is het heerlijk om je te focussen op je werk.

ASMR om mee te focussen

Wil je geen (instrumentale) muziek luisteren tijdens je focuswerk, maar wil je het liefst wel iets van geluid door je koptelefoon? Deze ASMR-video vind ik fan-tas-tisch. Geen gepraat, geen gefluister — alleen maar geluiden die je brein kietelen.

Muziek om mee te lezen

Wil je lezen, maar raak je afgeleid, omdat iemand tv kijkt, telkens zijn neus ophaalt of een tic met een schrapende keel heeft? Met deze muziek op zit je zo in je boek. (Oh, en als je tips wil om meer te lezen of op zoek bent naar goed leesvoer?)

Illustrator Carmen Groenefelt

Carmen Groenefelt illustrator

Dit is Carmen. Carmen Groenefelt om precies te zijn. Deze vrouw doet dansjes op Instagram, maakt samen met haar volgers de mooiste tekeningen en illustreert ook in opdracht. Of dat nou een kinderboek is (zoals Welpje en het verdwenen zonnetje, een boek dat ieder gezin in de kast móet hebben staan — dit is bindend koopadvies), de gasten op je bruiloft, een cadeautje voor jezelf als je zin hebt om lekker tranen van geluk te huilen of dus de zakelijke illustraties voor bijvoorbeeld je blog.

En dit is wat Carmen maakt. Van mij dan, voor jou ziet het er als het goed is heel anders uit — tenzij je enorm op mij lijkt. Ik gebruik de illustraties als sticker in mijn stories op Instagram, bij mijn blogposts over eten (Lekker met Lenn), bij mijn hersenscheten en bij blogposts over boeken.

Illustraties Freelennse door Carmen Groenefelt

 

Cursus Scoren met SEO van Michiel Brand

SEO-cursus Michiel Brand Scoren met SEOSEO kan enorm groots aanvoelen. Overweldigend ook. Het is Michiel gelukt om het behapbaar en begrijpelijk te maken in een overzichtelijke cursus. Een heel volledige ook: van je waardevolste zoektermen vinden tot het daadwerkelijk schrijven van SEO-teksten en werkelijk álles ertussenin. Michiel laat je handige SEO-tools zien en stoomt je helemaal klaar om direct met de zoekmachineoptimalisatie aan de slag te gaan. Echt een aanrader als je ook maar iets met SEO wil doen!

Meer weten?

Cursussen Charlotte van ‘t Wout

Cursus tarieven bepalen Charlotte van 't Wout
Als je me volgt, dan weet je dat ik een echt junkie ben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Nog voordat ik me fulltime op mijn bedrijf stortte, volgde ik de cursus van Charlotte van ‘t Wout over tarieven. Het gaat veel verder dan alleen bepalen hoeveel euro’s je ergens voor wil hebben. Het gaat over je ruimte durven pakken, je mindset rondom geld, offertes durven sturen zonder met je billen tegen elkaar te zitten en een strategie vinden die werkt. Dus: je durft nieuwe prijzen te vragen die goed voelen, je weet hoe je ze presenteert op je website en aan klanten, je omzet groeit en je stelt grenzen. Je krijgt de tips via Instagram, verdeeld over 500 stories & IGTV’s. Daarnaast krijg je een e-book, zodat je niet zelf hoeft mee te pennen, heb je de tijd om zelf vragen aan Charlotte te stellen in een live Q&A en beland je in een waardevolle community vol ondernemers die in precies hetzelfde prijzen-schuitje zitten. Uitgebreid lezen wat ik ervan vind? Kan gewoon!

Leuk om te weten: mijn dienst copy koffie lanceren, heb ik dankzij deze cursus heel goed aangepakt. Ik krijg regelmatig berichtjes over de prijsstrategie die ik hanteerde en of ik daar iets over uit wil leggen. De dienst loopt als een trein en ik ben in korte tijd van €50 per sessie naar €449 per sessie gegaan.

Wil jij je ook zeker voelen over je prijzen en hoe je dit overbrengt? Volg dan vooral deze cursus. Je hebt die €149 zo terugverdiend. Koop hier je kaartje.

Productief werken cursus Charlotte van 't Wout
Ik ben niet iemand die met hele uitgewerkte planningen werkt. Loop ik dan ergens een half uurtje uit, dan voelt het alsof mijn hele planning mislukt is en ik háát strepen in mijn papieren planner. Dus toen ik dankzij deze cursus ontdekte dat je ook intuïtief productief kan zijn, had ik daar wel oren naar. In deze cursus leerde ik wat voor type ik precies ben, hoe ik mijn gewoontes wél volhoud, waar mijn uitstelgedrag vandaan komt en hoe ik dat oplos (en nee, dat is niet ‘maar gewoon beginnen’), dat stoppen geen schande is en dat het heel slim is om bepaalde taken eens te timen. We over- én onderschatten regelmatig de tijd die we ergens insteken en ja, het is echt: meten is weten. Wederom is dit geen cursus die je alleen handige trucs leert. Het is er eentje die je mindset verbetert en je hebt er écht veel en lang plezier van. Hier lees je mijn uitgebreide review.

Charlotte geeft deze cursus niet alleen op Instagram, maar ook via een e-learning platform. En dat betekent dat je vandaag nog kan beginnen! Koop je een kaartje voor de e-learning, dan krijg je ook een gratis kaartje voor de Instagram-variant. De cursus kost €197 en is dubbel en dwars het geld waard. Als je een paar uur lanterfanten bespaart dankzij #productiviteitonfleek, heb je het bedrag er alweer uit. Da’s lekker. Koop je kaartje voor Productiviteit on Fleek hier.

Bekijk hier de cursussen van Charlotte van ‘t Wout die je op dit moment kan volgen.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Momenteel heb ik mijn applewatch om maar ik zou graag in de toekomst een andere versie willen! Mooie lijst heb je gemaakt.

    1. Ja, echt, ik kan de Apple Watch enorm aanbevelen. Moet eigenlijk even een deal met Apple sluiten, want dankzij mijn enthousiasme zijn er in mijn omgeving al aardig wat van die slimme horloges verkocht.

  2. Wat een fijne favorieten heb je zeg! Het boek focus aan/uit lijkt mij ook een heel interessant boek trouwens!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.