Zoek
Sluit dit zoekvak.
Pittige boerenkool

door de lens: boerenkool, bloed, bashen

Jaaa, daar is ‘ie weer: het wekelijkse overzicht! Dit keer met twee dagen minder, maar alsnog een goedgevulde editie, volgens mij. Bo(o)rde(n)vol eten, tips, een goed boek, lessen en twee klanten die iets over me zeggen. En voor iedereen die benieuwd was naar de bakken waarin ik mijn afval scheid: die vind je ook hier. Boffen maar weer. ? Maak er een fijne week van! X

ZONDAG
Oja, hier zou ik nog op terugkomen, beloofde ik op Instagram. Ik ben m’n afval gaan scheiden en dat doe ik in bakken van IKEA: SORTERA. Ik heb twee kleine bakken — voor glas en papier — en de grote is voor m’n plastic. Buiten heb ik nog een bak voor gft en een bak voor restafval. Yay! ✨Bakken afval scheiden IKEAZondag is uiteraard weer schoonmaakdag en vandaag nam ik ook de douchecabine onder handen. Ik was effe vergeten hoe gruwelijk glad dat wordt en toen lag ik ineens ondersteboven in de douche. Oké. Tijdens het schoonmaken luisterde ik twee podcasts. Eerst een aflevering van Damn, Honey  met Merel Wildschut en Daan Borrel — over menstruatie. Heb nooit eerder 90 minuten zó geboeid geluisterd naar gepraat over je cyclus en ongesteldheid. Zó fijn. Ik heb een bloedhekel (hehehe) aan ongesteld zijn, maar ik wil er nu dus nóg meer over weten en leren. De vrouwen van Damn, Honey hebben hier een te gek boek (Period Power) over vertaald: De Cyclus Strategie. Zin om dat te lezen en te leren hoe ik mijn cyclus voor me kan laten werken, in plaats van te liggen janken op de bank met een kruik op mijn buik.

Daarna luisterde ik naar Big Vegan Sister, een aflevering met Ingèr Vierhout. Fan van Ingèr, van Lisa én van de onderwerpen die ze bespreken: groeien en ontgroeien. Ingèr stipt bijvoorbeeld aan dat zij regels heeft voor Instagram en oh, yes,  die voel ik wel. Ik schreef eerder al over Instagram en waarom ik het wél een fantastisch medium vind, ondanks de negatieve verhalen over de druk die het met zichzelf meebrengt. In die blogpost vind je mijn gouden regels. Voor die van Ingèr moet je de podcast even luisteren. Ga je zeker geen spijt van krijgen.

Ik krijg weleens de vraag hoe ik me op podcasts concentreer. Nou — ik kan er alleen naar luisteren als ik schoonmaak. Ik ben bezig met m’n handen, er is niks dat me af kan leiden en ik heb een noisecancelling koptelefoon op. Dat is de enige tip die ik je kan geven, haha. Vandaar dat ik elke zondag dus ook ‘de poetspodcast’ deel op Instagram. ??

Gevallen in doucheNa het poetsen is het tijd voor koffie en zelfgemaakte cake! Dat is het voordeel van veel lekkers bakken en koken: je hebt altijd genoeg in huis. ??‍?
Zelfgemaakte cake en koffieIk schreef ook weer eens een nieuw versje voor Louterliefde. Dat was alweer een tijdje geleden en ik wil er meer mee gaan doen. Kaartjes laten drukken bijvoorbeeld.
Versje LouterliefdeHahaha, hebben jullie dit ook? Als ik een nieuw gerecht ontdek en het héél lekker vind, dan eet ik het het liefst een keer per week. Zo ook met de pittige boerenkool. In dit weekoverzicht zie je hoe je het maakt. En já, ik voel me heel volwassen en gezond als ik boerenkool maak. ??‍?
Pittige boerenkoolNa het eten nog even lezen als toetje. Goed boek.
Stukje uit Van klacht naar kans
MAANDAG
Zo’n dag dat je iets ziet waar je in eerste instantie ondersteboven door bent — niet in a good way. Een collega-copywriter plaatste een bericht op LinkedIn om mij, of in ieder geval een tekst van mij, af te zeiken. En ik snap werkelijk niet wat daar de lol van is. Ik deelde mijn verhaal op Instagram en ik reageerde op de post zelf, want ik wilde graag laten zien dat er een gezicht achter zit. Dat je een mens van vlees en bloed beledigt. Dat iemand anders omlaag trappen jou echt niet groter maakt. Omdat ik vind dat mensen toejuichen véél leuker is. Laten we liefhebben. En als jou zoiets overkomt, weet dan dat het niets met jou te maken heeft.

Lessen die ik leerde:
• als je hier iets over zegt, krijg je een berg aan liefde over je heen en dat is heel fijn, waardevol en bijzonder
• het is oké als iemand het niet met je eens is of niet bejubelt wat je doet, maar het is ook oké om je grens aan te geven als wat de ander doet je raakt
• dat ik enorm gegroeid ben, aangezien ik een aantal jaar geleden ontzettend had uitgehaald en met modder (en stenen en pek en veren) had gegooid en er nu — na een middag stevig balen — met liefde naar kon kijken
• zo’n bericht zegt alles over de plaatser en werkelijk niets over jou

Mocht zoiets je overkomen: laat je niet aan het wankelen brengen. Vertrouw op jezelf en doe wat je doet met liefde. Jij mag er zijn — en niet iedereen hoeft jou leuk te vinden.⁣

Geef ook niemand een trap na door te zeggen ‘dat je het geen aandacht moet geven’. Want jíj bepaalt waar je jouw energie in steekt. Jij bepaalt jouw grenzen en jij geeft ze aan als dat veilig voelt en als je dat nodig vindt. Voor jezelf opkomen mag áltijd — net zoals je plek opeisen.⁣

Er is ruimte genoeg voor ons allemaal. Hetzelfde geldt voor werk en geld. Straal zoveel je wil, samen maken we de wereld weer wat mooier. ?

Goed, ik dook de keuken maar in. Beste voor iedereen. Een soort van Hollandse pot, maar dan net effe anders. LeKKeR AnDeRs, LekKeR FriS.Aardappels, boontjes en vlees

Oh, ik zag ook het heugelijke nieuws dat de panda’s eindelijk… eh, ja.

Maakte ook weer een lijstje voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten. Wat een leuk werk heb ik toch.

Zonder dollen: ik vind mentale gezondheid heel belangrijk. Dat probeer ik altijd uit te dragen en ik probeer iedereen een veilige plek te bieden, met een warm en welkom gevoel. Dat betekent ook dat ik de petitie Lijm de Zorg teken. Want iedereen verdient passende zorg op korte termijn. Teken jij ook, alsjeblieft?
Lijm de zorg

DINSDAG
Zo, nieuwe dag, nieuwe kansen! Ik maakte het jaarverslag voor Stichting Pulse af. Ws echt een heel leuke klus om te doen. Ik was blij en de klant was blij. Altijd fijn.
Beoordeling klant

Kijk hoe mooi het buiten ook was. Ik vind mist zo lekker mysterieus. Gek op.
Mist is mooi
Even een pakketje ophalen bij de supermarkt en toen zag ik deze boef staan. Het is nu twee jaar geleden dat ik mijn baemw kocht. Ik verkocht m’n fiets, scooter en een orgaan om een Punto op de kop te tikken, die ik later inruilde voor een Audi A4. En toen werd ik verliefd op m’n wagen. “Maar… moest ik dat nou wel doen? Ben ik dat wel waard? Wat ik heb is toch ook wel oké?⁣” Achteraf zie ik dat dit het moment was waarop ik veranderde. Mezelf een keer wel iets durfde te gunnen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik ga vooruit. (Met 250 op een Duitse linkerbaan. Soms.)⁣

En hoeveel ik ook van de #baasbmw hou — het kan zomaar dat ‘ie dit jaar het veld ruimt en dat er een Mustang op m’n oprit komt te staan. ? Of Jaguar. Of een ander dikkie.
Lekker bakkie
Ben nog steeds druk bezig met het leegeten van mijn vriezer, dus daar toverde ik een portie hachee uit. Zo, zo lekker.
Hachee met rode kool
WOENSDAG
Dit was echt niet mijn beste week. Ik slaap ontzettend slecht, zoals je hier ziet. Dit is trouwens AutoSleep, een app die ik gebruik in combinatie met mijn Apple Watch (recensie hier). Ik word er moe-deloos van, m’n focus is niet wat het moet zijn en ik voel me zelfs grieperig. Niet oké.
AutoSleep slecht slapenIk ga maar lekker wandelen met m’n bolletje pretvet. We staan even te wachten en ineens laat hij een vet harde boer, hahaha. Kan dit wel honderd keer kijken. Ik filmde hem trouwens voor m’n video van heel 2020 — ik houd het tot nu toe nog steeds elke dag vol! Zo leuk.

Ondanks het niet-slapen, wilde ik wel blijven koken en niet vervallen in een ik-eet-alleen-maar-chips-op-de-bank-houding. Dus, nou ja, spruiten dan maar. Wel met een hele rode peper, kerrie en bacon. En op de bank, want yolo.
Rollades met spruitjes

VRIJDAG
Van vandaag weinig foto’s, behalve deze waarop je een halve apfelstrudel ziet en waarop ik duidelijk effe mijn lens schoon had moeten poetsen. Ik maakte wederom een lijstje voor DIWMOTZ — dit keer over The Voice of Holland. Heel Holland was in paniek doordat Anouk en Lil Kleine ontbraken.
TVOH tweets maken

Ook leuk: ik kreeg een beoordeling op LinkedIn van een klant. Ik word zo zo zo blij van mijn werk en mijn opdrachtgevers.
Review freelennse tekstschrijver
Van donderdag en zaterdag heb ik geen foto’s, maar volgens mij is dit weekoverzicht zelfs zonder die twee dagen rijkelijk gevuld, haha.

De podcasts die ik luisterde:

De koptelefoon waarmee ik luister:

Boeken die ik besprak:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘bakken, baby, boeken‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Ik slaap ook zo vreselijk slecht en dan is het makkelijk om te vervallen in fastfood eten. Ben er nu toch ook weer wat meer op aan het letten. Een goedgevulde vriezer is dan wel handig.

    1. Ja, stom eigenlijk? Ik heb net ook patat gehaald — ik val bijna om, haha. Maak de hutspot morgen wel. :’)

  2. Supertof, die testimonials van klanten! Ik snap wel dat je dan zit te stuiteren van blijdschap :) En bedankt voor je podcast-tips weer!

  3. Dikke knuffel voor jou Lenneke! Je bent een tof mens <3

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.