Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: bakken, baby, boeken

Deze week werd mijn pup acht(!), werd ik geïnterviewd voor een landelijke krant, stond ik heel veel in de keuken, deed ik dingen om mijn blog nog professioneler te maken en werkte ik natuurlijk gewoon door voor mijn te gekke opdrachtgevers. Veel meer zit er momenteel niet in mijn notendop, dus kijk vooral lekker — met de nadruk op lekker, want, nou ja, kijk zelf maar — naar wat ik deze week allemaal uitvrat. (See what I did there?)

ZONDAG
Mijn hond is redelijk groot en deze stok was énorm. Toch dacht Vince dat het pure noodzaak was om dit ding mee naar huis te sjouwen. Oké.
Vince wil een grote stok
Thuis maar meteen aan de taart. Ik noem dit ook wel een ontbijt voor kampioenen. (Ik moet toch íets om die oliebollen te vervangen. Dat doe je niet met een plakkie roggebrood.)
Ontbijten met taart
Ik had zin om in de keuken te staan, maar twee problemen: 1) mijn vriezer zit vol en met vol bedoel ik er kan niks meer bij en 2) zomaar wat staan leek me saai, dus ik wilde wel graag iets doen. Nog nooit bakte ik een taart, tot vandaag.
Lekker mixen
Ik volgde niet zo keurig de instructies op, luisterde naar een podcast van Damn, Honey (ik zal ‘m onderaan even linken) en ik besloot de volgende keer voor the real deal te gaan: een taart bouwen from scratch. Zonder pakjes en zakjes en bakvormen die je zelf moet vouwen en waar je angermanagement voor nodig hebt.
Wachten tot de taart klaar is
Terwijl ik moest wachten, was ik al meteen op zoek naar luxe keukenmachines. Want die heb ik nodig in mijn leven.

Hahaha, die taart was zo lelijk geworden. Zelden zo’n gedrocht gezien. Moet nog even werken aan het afwerken. [ Voeg hier een smerig grapje in. ] Verfijning is in de keuken nog niet helemaal mijn ding.
Red Velvet gedrochtEen nieuw lijstje voor DIWMOTZ mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze ging ook weer lekker.

MAANDAG
Zo’n dag waarop je allerlei kleine klussen aftikt, feedback van klanten verwerkt en verder vergeet om foto’s te maken. Ik was vandaag bezig met rust in m’n hoofd regelen en dat lukte. En hoe kan je dat beter vieren dan met stoofperen met kaneelijs? Nou, precies.
Lunchen met stoofpeertjes
Blogpost die vandaag online kwam → 5 lessen uit You are a badass

DINSDAG
Ik werkte gisteren tot laat door, want ik zat in een flow en ik vind het zonde om daar geen gebruik van te maken. Dat moest ik ‘s ochtends bekopen met hoofdpijn. Gelukkig voelde ik me in de middag weer goed, werkte ik video’s uit voor Charlotte van ‘t Wout (@celinecharlotte) en haar membership en maakte ik drie voorstellen voor klussen. Eentje is al akkoord — nu de rest nog. ?

Blogpost die vandaag online kwam → tips om meer te lezen

WOENSDAG
Jaaa, mijn pup is jarig! Hij is alweer 8. En ondanks dat ‘ie bij me kwam toen hij al bijna 4 was, gaat het allemaal veel en veel te snel.


Ondanks het Vince-feessie was ik wel gewoon aan het werk. Ik schreef twee vacaturepagina’s en vind dat toch elke keer weer zó leuk om te doen. Er lekker eens iets anders van maken dan ‘je hebt een negen-tot-vijf-mentaliteit’. Zodra ik er meer over kan delen, doe ik dat — vind ik leuk.
Werken met een kaarsLekker koken weer. Ik maakte rijst met kip, spek, sperziebonen, paprika, vierenzestig tenen knoflook en twee sjalotten. Was zeer goed te pruimen.
Kippie met rijst

DONDERDAG
Ik wil mijn blog professioneler aanpakken en laten groeien. Dat betekent dat ik een fotograaf ga inhuren, dat ik mijn webdesigner ga vragen een en ander te regelen én dat ik illustraties heb laten maken door de allerbeste Carmen. Zij maakte vier illustraties voor me, voor bij mijn blogposts over eten (Lekker met Lenn), over boeken en mijn hersenscheten. Wil jij ook illustraties van Carmen zakelijk inzetten? Hit die vrouw up!  Ook als je het niet zakelijk wil, maar als je wil dat ze live de gasten van je bruiloft illustreert. Of als je zin hebt om jezelf een te gek cadeau te geven en tranen te huilen van geluk.)

Zakelijke illustratie door Carmen GroenefeltVond dit zó treffend. Knoop dit maar goed in je oren, kinders.
Van Klacht Naar Kans — Dokter Juriaan

VRIJDAG
Even een momentje nemen om dankbaar te zijn, terwijl ik naar deze zonsopgang kijk.
Zonsopkomst
Ik werd vandaag geïnterviewd voor NRC! Vet leuk. Daar vertelde ik over op Instagram, want ik heb onder andere als doel om dit jaar meer in de (landelijke) media te verschijnen. Met twee interviews voor Metro en NRC in één week lukt dat best aardig. ?
Na interview voor NRC
Ben nog steeds blij dat ik veel in de keuken sta. Omdat ik mijn vriezer aan het leegeten ben, kook ik met ‘restjes’. Dit keer pasta met bloemkool en het was véél lekkerder dan ik had durven dromen. En ja, ik denk altijd aan Hey Arnold als ik die pasta zie.
Pasta met bloemkool

ZATERDAG
Vandaag ging ik naar Ede om even boodschappen te doen en weer eens even in een andere stad te zijn. Maakte alleen een filmpje van de Veluwe waar ik doorheen kwam, voor het filmpje van mijn 2020. Heb het tot nu toe elke dag volgehouden — zó leuk! Ik was lekker vroeg thuis, dus sprong onder de douche voor een zen zaterdag — ze noemen me ook wel Zenneke — en dook daarna de keuken in. Dit keer niet voor een taart, maar voor een marmercake. Zo goed gelukt. ?
Marmercake makenIn mijn blogpost met tips om meer te lezen schreef ik al dat ik élke dag lees. Minimaal tien pagina’s. Dat betekent dat ik niet kan gaan slapen voordat ik voor m’n ogen langs die letters heb laten glijden. Dus ik pakte in bed mijn boek er nog even bij. Van klacht naar kans is héél interessant. Bijna uit, dus de recensie laat niet lang meer op zich wachten.
Juriaan Galavazi - Van klacht naar kans lezen
Blogpost die vandaag online kwam → 1 jaar fulltime ondernemen: belangrijkste les, wat ik heb verdiend en meer

De podcast die ik luisterde:

Het boek dat ik las:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘scheiden, samenwerken, smullen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

 1. Vind die illustratie super schattig geworden, ga even haar website rondneuzen :)

  Enne, stom is dat als je zin hebt om iets te maken maar de vriezer zit vol. Ik ken dat helaas :(

  1. Leuk, hè? Ben er heel blij mee! En ja, haha, maar het is ook wel weer leuk om zo eens wat dingen te koken die je normaal niet zo snel maakt.

 2. Leuk dat je aan het taarten bakken geslagen bent! Ik ben ook echt superblij met mijn keukenmachine.

  Vince met zijn stok doet me denken aan mijn Sproet, die sleept ook graag met halve boomstammen!

  1. Hahaha, ja! Ik word nog eens een echte keukenprinses. Echt een droomvrouw ben ik. ? Ja, zo onhandig al die stokken. M’n benen zitten altijd onder de schrammen en blauwe plekken doordat Vincie die dingen tegen me aan ramt.

 3. Goed bezig met het leegeten van je vriezer! De maaltijden zien er – zeker voor restjes – verrassend lekker uit, hoor. Zo leuk trouwens, die illustratie! Ik ben nu al benieuwd naar de rest en krijg stiekem zin om een keer een illustratie van mij en mijn kat door Carmen te laten maken (en om te trouwen, zodat ze als bruiloftstekenaar kan langskomen ;)).
  En wat heb je toch een leuke schrijfstijl! Ik werd al blij van de heerlijke woordgrap in je intro.

  1. Jaaaa, doen! Illu’s van Carmen zijn puur geluk. En dank je, ik word eigenlijk ook wel blij van mijn eigen schrijven, haha.

 4. Ha, wat een leuke blog heb jij! En mooie illustratie heb je laten maken :-) Ik blijf je volgen, ik kan vast iets van je leren in het kader van professioneler bloggen.
  Damn Honey zie ik nu wel heel vaak voorbij komen, misschien moet ik eraan geloven.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.