Zoek
Sluit dit zoekvak.
#worthit - cursus tarieven bepalen - instagramcursus charlotte van t wout

Worth it: cursus via instagram over je tarief bepalen, concurrentie en meer

Ja, hoor, deze fangirl volgde weer een Instagramcursus van Charlotte van ‘t Wout (@celinecharlotte). Ik volgde eerder al #productiviteitonfleek en #introvertlikeaboss. Dit keer was #worthit aan de beurt en hier was ik zó benieuwd naar. Doel van Charlotte is het taboe rondom geld te doorbreken. Haar credo? “Hoe meer leuke mensen veel geld verdienen, hoe mooier de wereld wordt.” Amen, sister.

Aangezien Charlotte best wel wijze dingen zegt én financiële onafhankelijkheid belangrijk vindt en ik freelance tekstschrijver ben, leek het me een puik plan deze cursus te volgen. Soms worstel ik met de prijs die ik vraag en ik vind het ook nog weleens eng om een offerte te versturen. Dus kom maar op met die nieuwe mindset en methodes om mijn tarieven te bepalen, te veranderen en ervoor te staan. Heb ik dit ook allemaal geleerd in #worthit?

Instagramcursus tarieven bepalen #worthit Charlotte van 't Wout

Cursus #worthit: de inhoud

#Worthit is de cursus waarin je leert hoe je een goed (uur)tarief bepaalt, hoe je een prijsmodel bedenkt, hoe het zit met concurrentie, hoe je communiceert over je prijzen en hoe je je prijzen aanprijst. Leerzaam voor zowel de beginnende ondernemer die geen idee heeft wat te vragen tot ondernemers die twijfelen of hun tarief ze nog wel past.

Je krijgt…
• 5 dagen dagelijkse stories — ze nemen ongeveer 15 minuten per dag in beslag en je kan ze zo vaak kijken als je wil, blijven een maand beschikbaar
• e-book met alle lesstof
• opdrachten en challenges
• een livesessie waarin Charlotte vragen beantwoordt

Je ontdekt…
• waarom je (minimaal) vier verschillende uurtarieven moet hebben
• een uitgebreide methode om een passend uurtarief te bepalen
• dat gratis werken is niet per se dom, maar weet wanneer je het vooral wel en niet moet doen
• drie methodes om te checken of je uurtarief klopt en welke denkfouten je niet moet maken
• hoe je uit een dienst meerdere inkomstenstromen haalt
• een strategie om prijzen te bepalen voor producten
• hoe je prijzen verhoogt zonder je klanten boos te maken
• tips over het bepalen van prijzen uit ‘de boeken’
• hoe je tóch krijgt wat je graag wil als de ander wil onderhandelen over je prijzen

Is #worthit eh… worth it?

Oh, yes. Sowieso vind ik het hele idee van een Instagramcursus grandioos. Het is laagdrempelig, je kijkt wanneer het je uitkomt en alles is makkelijk terug te kijken via de hoogtepunten op het account. Ik heb al het materiaal dus al drie keer bekeken, het e-book netjes bij de andere twee e-books opgeslagen op mijn iMac en ben weer helemaal enthousiast.

Charlotte legt altijd zo fijn uit. Aan alles merk je dat ze weet wat ze doet. Hoe de cursus in elkaar zit, hoe de stories gemaakt zijn, de kern en ondertiteling, de authenticiteit. Alle uitleg is helder, praktisch en dankzij de challenges direct toepasbaar op je eigen onderneming. Ik krijg altijd een boost positieve energie van Charlotte en haar tips. En dat ga ik eens effe lekker in mijn bedrijf pompen! (Ja, normaal zou ik dat meteen doen, want die positieve energie en het enthousiasme kan je goed gebruiken, maar ik zat middenin een verhuizing. Niet per se de beste combinatie.)

Ik denk oprecht dat Charlotte me met haar cursussen helpt mijn bedrijf en mij als persoon te laten groeien. Ik heb nu de drie cursussen die ze gelanceerd heeft gevolgd en ik heb hier al zo ontzettend veel van geleerd. Als ik dit allemaal zelf had moeten ontdekken, was ik al een paar jaar verder geweest. De cursussen zijn je investering echt dubbel en dwars waard. Meer dan dat, zelfs.

De beste tips

Ik vind eigenlijk dat je deze cursus gewoon moet volgen, maar in het kader van sharing is caring, deel ik wat tips met je.

• Poen, pret, prestige
Twijfel je of je voor een klant wil werken? Denk aan poen, pret en prestige. Vink je maar één van deze drie voorwaarden af? Nah, laat deze klant en opdracht dan maar aan je voorbijgaan.

• Je hoeft niet voor iedereen betaalbaar te zijn
‘Een Rolex is niet te duur; jij bent dan gewoon niet de juiste klant.’ Onthoud ook dat je, als je meer verdient door een hoge(re) prijs te vragen, meer tijd, geld en liefde hebt te geven. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over eindjes aan elkaar knopen. Sterker nog, je hebt ruimte om gratis te gaan delen!

• Bereken altijd je ideale uurprijs. Ook als je geen uurtje-factuurtje doet.
Door te weten wat jij per uur wil verdienen, voorkom je bijvoorbeeld dat je werk doet waar je makkelijk iemand met een lagere uurprijs voor kan inhuren. Je weet nu wat je moet verdienen om te leven zoals jij wil en vervolgens hang je daar een prijsmodel aan. Je hebt de keus uit pakketten, een uur- of dagprijs en een productprijs. Charlotte raadt aan altijd pakketten aan te bieden en zo specifiek en uitgebreid mogelijk te vermelden wat daar in zit. En vergeet natuurlijk niet de populairste versie aan te prijzen…

Charlotte geeft véél meer tips, maar het is niet oké als ik alles voor gratis met jullie deel. Dus volg C.Academy en/of Charlotte op Instagram om te zien wanneer deze cursus weer te volgen is.

Kaartjes voor #worthit kosten €149. Je koopt je kaartje hier. Alle andere cursussen van Charlotte vind je op decacademy.nl.
Lees ook wat ik van de andere cursussen van Charlotte van ‘t Wout vind: #productiviteitonfleek, #longstoryshort en #introvertlikeaboss.

BONUS! Koop je via een link uit deze blogpost je kaartje? Dan krijg je van mij een mooie bonus: een mini-copy-koffie! Ik kijk een kwartier naar een door jou gekozen pagina van je website en je krijgt van mij een rapport met tekst- en conversietips. Heb je geen website? Dan kijk ik met liefde mee naar je bio op Instagram of naar je profiel op LinkedIn. Stuur je me een mail op info @ freelennse.nl als je je kaartje via een link in deze blogpost gekocht hebt? Dan regelen we dit! ?

Cursus tarieven bepalen Charlotte van 't Wout

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.