Zoek
Sluit dit zoekvak.
Damn, Honey - Marie Lotte Hagen, Nydia van Voorthuizen - recensie

damn, honey

Wat was er een #ophef over het boek van Jamie Li. Dat boek wilde ik dus sowieso niet lezen, want ik wil niet weten hoe ik alle ballen in de lucht houd en tegelijkertijd sterf aan zuurstoftekort door shapewear. Des te blijer was ik toen Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen Damn, honey uitbrachten. Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. Kijk, da’s nou een boek naar m’n hart. Ik ramde op de bestelknop en haalde een paar dagen later Damn, honey op. Maarre, is dat nou een aanrader?

Damn, honey — een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt

Damn, honey is een pamflet waarin Marie Lotte en Nydia misvattingen voor je onderuit schoppen. Je flappen verbergen? Jezelf de schuld geven als iemand je naroept? Het jezelf aanrekenen als het niet lukt alle ballen in de lucht te houden? En jeetje, geen relatie? Dan ben je wel heel erg incompleet. Oh, en seks? Dat draait helemaal om de man. Damn, honey. Daar zijn Marie Lotte en Nydia helemaal klaar mee. In dit boek lees je hun ervaringen en hun oproep om eens na te denken over de wereld om je heen. Voor alle moeders, oma’s, vriendinnen, collega’s, jonge meisjes en alle andere vrouwen. Doe vooral waar je zelf zin in hebt.

Damn, Honey - Marie Lotte Hagen, Nydia van Voorthuizen - recensie

Damn, honey, me likey

Marie Lotte en Nydia: I feel you. Ik ben gigaklaar met alle slut shaming, victim blaming en andere ellendige dingen die zo in onze levens zijn gebakken. Kom maar door met de selfcare en doen waar je zelf zin in hebt. Ik sta volkomen achter de inhoud van dit boek en ben dus ook blij dat het er is. Ondanks dat ik veel al dacht, is het ook confronterend te zien hoe we zijn vastgeroest in bepaalde denkpatronen. Hoe we als vrouwen als klein meisje al dingen leren, zoals dat je je lichaam echt niet te veel moet laten zien en dat jij je moet kunnen verdedigen op straat als een man je aanvalt. Dit is zo’n boek dat op de boekenlijst moet op alle scholen. Verplichte kost die ook nog eens heel leuk is om te lezen.

Héérlijk hoe dit boek is geschreven. Vol humor en persoonlijke verhalen die je laten inzien dat jij echt niet de enige bent die weleens iets niet weet, iets ‘doms’ doet of gewoon eens geen zin heeft om aan alle verwachtingen van anderen te voldoen. De eerlijkheid, de openbaringen en de scherpe schrijfstijl sluiten helemaal op elkaar aan en maken van Damn, honey een heel volledig pamflet. Het stimuleert me om nóg meer te doen waar ik zelf zin in heb en ik gun dat iedereen. Lezen, dus!

Minpunten: te snel uit en ik wilde dat dit boek er was toen ik jonger was.

Een paar van de wat mij betreft belangrijkste lessen uit Damn, honey:
• laten we geen waardeoordeel meer verbinden aan uiterlijk; alle lichamen zijn mooi
• je bent ook zonder relatie compleet
• de gouden tips voor gouden seks
• zorg goed voor jezelf, je bent niemand iets verschuldigd of verplicht
• druk en moe zijn is niet tof

♥ Waardering: 9.

Marie Lotte Hagen, Nydia van Voorthuizen – Damn, honey
Blossom Books / 2018 / 9789463498029
Damn, honey is bij Bol.com te koop voor €6,50.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Dit klinkt als een boek dat ik heel graag wil lezen! En zo goedkoop inderdaad, dat kan ik eigenlijk gewoon niet laten ‘liggen’. Ik ga gauw actie ondernemen. Fijn altijd, jouw reviews <3 Liefs!

  2. Ik heb het ook gelezen! GEWELDIG boekje! Ik laat dit later sowieso aan m’n dochters lezen, al hoop ik dat ze het tegen dan niet meer nodig hebben (ijdele hoop waarschijnlijk).

  3. Echt heel leuk boekje! Te snel uit, jammer dat we dit vroeger niet hadden! Heel herkenbaar vele verhalen, echt een aanrader.

  4. Schaam, schaam, dit boekje ligt al heel lang naast m’n bed omdat ik andere boeken steeds voorrang geef.
    Hierbij beloof ik plechtig dat ik ‘Damn honey, een positief pleidooi om te doen waar jezelf zin in hebt’ ga lezen en doorgeef, *m*n!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.