Zoek
Sluit dit zoekvak.
DIngen die mij een betere ondernemer maken

(*) dingen die mij een nog betere ondernemer maken

Dit jaar draaide ik een recordomzet — voor mij dan — en ben ik héél tevreden over mijn ondernemersbestaan. Daar investeer ik dan ook in, want ik hou van efficiëntie en productiviteit. Welke dingen hielpen mij de afgelopen jaren om een betere ondernemer te zijn? Je leest het hier.

Goed internet

Als online ondernemer heb je maar weinig nodig om van start te kunnen gaan — goed internet is er daar één van. Een glasvezel-abonnement is eigenlijk een must, want het werkt zo onwijs snel dat het tijdswinst oplevert. Ik hoef me bijna nooit meer te ergeren aan traag ladende websites (hoewel, sommig websites zijn zelfs met glasvezel érg traag, maar da’s een ander verhaal — als je een adviesrapport boordevol conversie- en teksttips wil voor je website, boek dan een copy koffie 😌) en kan straks net zo snel als het licht mijn podcasts uploaden. Sowieso zijn dingen die m’n leven en werk makkelijker maken me heel veel waard — al is het maar omdat ik geen energievretende irritatie ervaar.

Weten of jij een glasvezel-abonnement kan afsluiten? Check bij T-Mobile of jouw huis is aangesloten op glasvezel!

Apple Watch

Toegegeven: I love tech en gadgets. In eerste instantie dacht ik altijd dat de Apple Watch een dure stappenteller was. Of een fancy afstandsbediening voor je iPhone. Daar zat ik mooi naast. De Apple Watch is briljant: ik hoef m’n telefoon niet constant mee te slepen om bereikbaar te zijn en heb geen afleiding omdat-ie nu regelmatig uit het zicht ligt, mijn MacBook Pro en iMac unlocken zonder dat ik mijn wachtwoord intik, supersnel de pomodoro-techniek gebruiken door de app ‘Focus’ op mijn Apple Watch aan te zetten en vanzelf een seintje te krijgen als het tijd is voor m’n korte pauze, interviews handig opnemen door te bellen op de luidspreker en de dictafoon op m’n horloge aan te zetten, beter slapen door dankzij de app AutoSleep m’n ritme te ontdekken… Daarnaast helpt de Apple Watch me regelmatig even goed adem te halen en beweeg ik meer.

Ik heb de series 5, met een goudkleurige kast van 40 millimeter en het roségouden Milanese bandje. Mijn uitgebreide review van de Apple Watch lees je hier.

Boeken

Ik ontwikkel me graag en doe dat het liefst met boeken en cursussen. Ze brengen me nieuwe inzichten, helpen me mijn bedrijf verder uit te bouwen en niet onbelangrijk: ik vind het gewoon onwijs leuk om te leren. Een paar van mijn favorieten: Écht ondernemen, Word eens volwassen!, Focus AAN/UIT, Grip, Big Magic, Alles is uitvogelbaar en You are a badass.

Noisecancelling koptelefoon

Ik heb hier zo lang over getwijfeld, maar had ‘m veel eerder moeten kopen: mijn noisecancelling koptelefoon van Sony — de Sony WH-1000MX3 om precies te zijn. Ik heb dankzij dit ding een veel betere focus, luister naar mijn favoriete podcasts en kom tot rust met ASMR, afspeellijsten als Maximum Concentration en pianomuziek. Daarnaast is-ie handig om mee te bellen, zodat ik geïnterviewd kan worden zonder m’n telefoon vast te houden én mee kan werken aan podcasts en zo mijn eigen geluid op kan nemen.

Goede planner

Voor het tweede jaar op rij gebruik ik een planner van Make Life Work: It’s About Time. Ik leerde Sanna, de maker van de planner, kennen, doordat ze mij vorig jaar benaderde om de teksten voor de planner te redigeren. Dit jaar kreeg ik de planner weer opgestuurd en het is zó’n fijne. De planner helpt je helder te krijgen wat jij belangrijk vindt en om daar ook daadwerkelijk tijd aan te besteden. Het helpt je te kiezen voor jezelf, je energie te managen en te ontspannen. Best belangrijk, als ondernemer én als mens.

Wil je weten hoe ik mijn planner gebruik? Dat deed ik uit de doeken toen ik nog een andere gebruikte: hoe ik werk met mijn planner.

(*) Dit is een samenwerking met T-Mobile.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.