Zoek
Sluit dit zoekvak.
Je kan het (doen!) — Lianne Keemink

Je kan het (doen!)

Het derde boek van m’n favoriete self help hipster: Lianne Keemink. Deze vrouw is een aanwinst voor internetland — wat zeg ik: voor de wereld. Ze woont inmiddels heel burgerlijk in Berkel en Rodenrijs en steekt daar regelmatig de draak mee, studeerde af als psycholoog, werd studentendecaan op Hogeschool Rotterdam, is een verrijking op Instagram en het beste van alles: schreef al drie boeken — met dit keer Je kan het (doen!) in the picture.

Je kan het (doen!)

Je kan het (doen!) is een liefdesbrief — een verdomd goeie ook. Het is er voor jou, als je ontspannen en gefocust de leuke en minder leuke dingen van het leven aan wil pakken. Of als je druk, moe, overweldigd en gestrest bent, want dan helpt the self help hipster je ook.

Het is een liefdesbrief aan alle mensen die van alles willen doen, willen beginnen en willen aanpakken, maar zichzelf tegenhouden. Die zichzelf nog niet goed genoeg vinden en daarom maar niets doen of proberen. Het is naast een liefdesbrief ook een fantastisch boek, een helpende hand, een stok achter de deur en heerlijk vermaak voor uitstellers, perfectionisten en twijfelaars. Voor de bureauzitters. gezinsmanagers, ondernemers en creatievelingen met zelftwijfel, die zich makkelijk laten afleiden. Ook aan de studenten die nog zoeken naar wat voor ze werkt, verklaart Lianne de liefde.

Je kan het doen(!) is er voor iedereen die denk dat falen permanent en persoonlijk is — in plaats van tijdelijk en leerzaam. Voor iedereen die soms blokkeert (we all do) en denkt dat daar geen oplossingen voor zijn.

Een liefdesbrief aan iedereen die soms mooie plannen heeft, klein of groot en het kan gebruiken om een paar keer “je kan het!” en “doen!” te horen. Het is een liefdesbrief aan jou.

And I love it.

Je kan het (doen!) — Lianne Keemink

De liefdesbrief Je kan het (doen!) — is het wederzijds?

Ik schreef het net al: ‘and I love it’. Ik las alle boeken (en recenseerde ze: Je moet (bijna) niks & Dingen anders doen) en hoe briljant ik de vorige twee ook vind, Je kan het (doen!) is echt de allerbeste in dit rijtje. Het is wederom heerlijk geschreven: soms wat brutaal, lekker direct, met nuance, een heerlijke grap hier en daar. Een liefdevolle schop onder je hol, want Je kan het (doen!), verdorie. Ik hoor het Lianne regelmatig in mijn oor schreeuwen als ik ergens over twijfel, dus dat is een goed ding. Dat ik nu eindelijk bezig ben met het omgooien van m’n bedrijf is dan ook geen toeval…

Je kan het (doen!) bestaat uit heel veel inspiratie en heel goede oefeningen, testjes en aanmoediging. Lianne laat je weer met een frisse, open blik kijken naar jezelf, je dromen, je lijst met taken en productiviteit. Verhelderend, helpend en dat allemaal op een leuke en — ja, het is waar — liefdevolle manier. Bindend koopadvies, dus!

5 lessen uit Je kan het (doen!)

Ik dacht: ik geef je nog eens vijf redenen om Je kan het (doen!) te kopen. 👇🏻

1. Beginnen is aan te leren
Lianne weet waar ze het over heeft: ze leert studenten te stoppen met uitstellen en te beginnen met beginnen. Beginnen betekent niet dat je de hele dag productief bent, het betekent precies wat er staat: begin. Maakt niet eens uit waarmee, als je het maar doet. En daar helpt de B-training je mee.

2. Volhouden is eigenlijk telkens opnieuw beginnen (en dus te trainen)
Met een beetje mazzel lukt dat beginnen nog wel zelf. Dat eerste stapje. Maar dan hits the shit the fan pas, want dan moet je nog volhouden ook. Niet zo ingewikkeld als het gaat om het inruimen van de vaatwasser, maar bij het schrijven van je scriptie zijn die laatste loodjes loodzwaar. Met de V-training van Lianne houd je vol.

3. Roep hulp in van je drie innerlijke coaches
Naast dat je zo’n vreselijk irritante interne criticus hebt, schuilen er ook drie helpende archetypes in je. Met wat oefening en tijd lok je ze uit hun schuilplaats en train je ze zo dat ze je meer breinbalans brengen als je dingen wil doen, maar tegen jezelf aanloopt. De filosoof, de beste vriend(in) en het enthousiaste kind are here to help.

4. Leer omgaan met spanning, falen en pech
Weet je waarom dingen voornamelijk niet lukken? Omdat we in de stress raken bij negatieve feedback, een rotmoment of afwijzing. Handdoek in de ring, wij in bad met een fles wijn of jankend in bed. Terwijl het vanzelfsprekend is dat dingen doen gepaard gaat met spanning, fouten maken en soms een tegenslag. Lianne leert je ermee omgaan, want je kan het (doen!).

5. Afmaken is winst
Klinkt luguber, is het niet. In afmaken zit juist de winst. Als je wel begint en volhoudt en twaalf jaar over je scriptie doet, ben je wel een pro in die twee dingen, maar laat je het cruciale achterwege: het afmaken. Die losse eindjes in je hoofd kosten bakken met energie — of het nou groot of klein is. De a-training leert je afmaken en je dus meer energie over te houden. (Om aan iets nieuws te beginnen? 😏)

♥ Waardering: 9.

Lianne Keemink — Je kan het (doen!)
Lev. / 2022 / 9789400514553
Je kan het (doen!) is bij Bol.com te koop voor €20,99.

Ik heb Je kan het (doen!) gekregen. Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.