Zoek
Sluit dit zoekvak.
Passion Planner in gebruik

hoe ik werk met mijn passion planner

Op veler verzoek: een blogpost over mijn Passion Planner en hoe ik hem gebruik. Volgens mij niet per se rocket science, maar eh, ja, lees mee en huiver dus vooral niet. Of huiver wel, want je meid bestelt de Passion Planner niet, maar print ‘m. Alles wat je nodig hebt, is gewoon te downloaden. Helemaal legaal, inbinden die hap en klaar. Ik snap namelijk nooit hoe het werkt met het bestellen en de invoerrechten. (Dit is geen verzoek om tips. Ben helemaal content met mijn printjes.) Alle downloads voor de Passion Planner vind je hier. Hier zijn ook extra’s te downloaden, zoals een blad waar je je financiën op bijhoudt, dotted pagina’s, trackers voor je sporten en meer. Gebruik ik allemaal niet, dat begrijp je.

Het weekoverzicht van de Passion Planner

Goed, ja. De Passion Planner bestaat vooral uit weekoverzichten. Superfijn dat je zo veel schrijfruimte hebt, dat vind ik heel belangrijk. Ik schrijf vrij groot en ik schrijf letterlijk alles op, omdat dat ruimte in mijn hoofd oplevert. Als ik dingen moet doen waar ik niet per se een dag of tijdstip aan hang, schrijf ik het linksonder. Heb ik het gedaan, dan maak ik de hele balk groen. Bij de gekleurde dingen die op een bepaalde dag zijn ingepland, zet ik er een vinkje achter als ik het heb gedaan. Ik schrijf ook op wanneer ik een reactie via mail verwacht of dat ik in de gaten moet houden of er al gereageerd is. Moet een factuur uiterlijk betaald zijn, dan pen ik dat ook neer. Is ‘ie betaald, dan schrijf ik dat erbij.
Plannen met de Passion PlannerOnderaan je weekoverzicht heb je een vrij grote witruimte. Hier schrijf ik elke zondag minimaal één ding uit. Dit kan iets heel leuks zijn dat gebeurde, iets wat ik heel grappig vind of bijvoorbeeld een berichtje dat ik kreeg. Soms is het een dm die ik kreeg op Instagram, soms is het een appje van een vriend(in) — het kan alles zijn. Dit is namelijk écht heel leuk om terug te lezen!
Passion Planner in gebruikIk combineer mijn Passion Planner met een simpel, zwart notitieboekje. Ik schrijf tegenwoordig álles wat ik op een dag moet doen uit. Dus ook het douchen, ontbijten, lunchen, wandelen met mijn hond. Daar schrijf ik bij hoelang het duurt, zodat ik een idee heb van wat ik überhaupt op een dag voor elkaar kán boksen. Ik ben soms erg optimistisch in mijn tijdsinschatting en soms juist een totale pessimist. Nu neem ik de tijd op als ik iets niet weet — en geloof me, verrassende inzichten krijg je. Ik stond soms tien minuten lang mijn tanden te poetsen! Ja, ik wou ook dat dit een grapje was.

De kleuren werken hier wel anders: geel voor de datum, groen als ik het gedaan heb en roze als ik het niet heb gedaan. Maak ik het roze, dan schrijf ik erbij waarom ik het niet heb gedaan en wanneer ik het wél ga doen.

Maandoverzichten

Ik word helemaal gek als ik geen overzicht heb. Panikeren zelfs. Geen grap. Daarom wilde ik graag een planner waar ik alles in kan combineren en dat is de Passion Planner. Ik schrijf dus alle afspraken en deadlines ‘dubbel’ op: één keer op de dag zelf in het weekoverzicht en één keer in mijn maandoverzicht. Door het maandoverzicht te bekijken, weet ik in één oogopslag waar ik nog tijd heb, waar ik absoluut geen tijd heb, of ik moet tanken, omdat ik veel moet rijden de dagen erna… you name it. Ook hier werk ik met dezelfde pastelkleuren: roze, groen en geel.
Maandoverzicht Passion Planner

Roadmap

De roadmap zorgt ervoor dat jij bedenkt wat je doelen en dromen zijn. Bij mij staat hier bijvoorbeeld dat ik 10.000 unieke bezoekers per maand op freelennse.nl wil, dat ik 10.000 volgers op Instagram wil, dat ik deze koptelefoon van Sony wil, dat ik mijn boek wil schrijven en uitgeven… En nog wel wat meer. Je werkt uit welke stappen je moet zetten om je doel te behalen en hangt daar ook een datum aan. Helemaal leuk. Ik houd me hier niet heel strikt aan, maar ik schrijf wel op wat ik wil. Zodat ik telkens even terug kan bladeren en bijvoorbeeld de strategie van mijn bedrijf en sociale media kan bijstellen.
Roadmap Passion Planner
Dit was mijn presentatie over de Passion Planner. Zijn er nog vragen?  😄
Tip: lees ook m’n blogpost over de Purpuz Planner.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

16 reacties

 1. Heel chill dat je laat zien hoe je ‘m gebruikt! Ik had ‘m al wel gedownload, maar vervolgens niet echt iets mee gedaan. Ik ben zelf team #bulletjournal en vind het wat veel om deze planner erbij te houden, maar ik zie wel in wat de meerwaarde is van deze specifieke planner! Iets meer gefocust op doelen en de langere termijn dan een gewone agenda of planner. Lijkt me fijn werken!

  1. Ja, vind het echt heel erg fijn. Vind hoe jij het doet met je bullet journal ook zó knap! Wou dat ik zo mooi kon tekenen enzo, haha.

 2. Handig dat je alles gewoon kunt uitprinten en zelf inbinden! Ik heb voor dit jaar al een agenda / planner maar ik ga dit in mijn hoofd houden! Lijkt me super fijn dat je zoveel ruimte hebt.

 3. Ik heb een papieren agenda, een to do-lijstje thuis en op mijn werk. In mijn digitale agenda staan de knullige meldingen, zoala dat ik de kaassaus uit de vriezer moet halen. Maar het komt ook wel eens voor dat ik op mijn telefoon een melding krijg dat ik iets in mijn papieren agenda moet zetten. Geen waterdicht systeem, maar works for me.

  1. Ja, dit is ongeveer ook wat ik allemaal gebruik, haha! In mijn telefoon ook dat de container naar buiten moet, bijvoorbeeld. Henduuuug.

 4. Leuk om te zien hoe jij een planner gebruikt! Ik schrijf trouwens ook alles op, maar dan in mijn bullet journal.

 5. Super handig dat ze free printables hebben, thanks for sharing! Dan kan ik eens uitproberen of het voor mij ook goed werkt :)

 6. Handig! Waar of hoe heb je de planner ingebonden?

   1. Thanks! Had al een beetje rond zitten kijken of ik van die winkels kon vinden hier in de buurt, maar nog niet echt met succes gevonden. Even harder zoeken dan maar!

 7. Misschien toch super atechnisch van mijn kant, maar hoe heb je de passion planner voor jezelf als een boekje gekregen. Ik krijg het niet voor elkaar om mijn eigen ‘ontworpen’ voorblad goed de weekplanner te krijgen die weekplanner een aantal keer te dupliceren zonder dat de boel verspringt.. Hoe heb jij er een echt boekje van gemaakt geheel met voorblad en een aantal weekplanners achter elkaar, etc.?

  1. Ik heb gewoon de gedateerde versie gedownload en geprint. Heb zelf niets veranderd aan die pdf. :-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.