Zoek
Sluit dit zoekvak.
Bloesem

door de lens: ayahuasca, aanbevelingen, aanraders

Een week waar ik extreem weinig zin in had en toen bleek ‘ie ineens enorm mee te vallen. Eigenlijk had ik deze week ingepland als vakantie, maar daar ging ik mooi de mist mee in. Niet erg, want ik heb het wel wat rustiger aan gedaan. Al met al was het een fijne week, krijg je een kleine indruk van hoe mijn paradijsje wordt en deel ik oprecht heel toffe tips met je. Dank je wel dat je er weer bent!

ZONDAG
Zoals je misschien wel weet, ben ik eind 2018 verhuisd naar de andere kant van het land. Baan opgezegd en een nieuw leven opbouwen als freelance tekstschrijver — in een huis dat meteen mijn hart stal toen ik aan kwam rijden voor de bezichtiging. Nu is een huis kopen, laten verven, testament regelen en alles wat er komt kijken bij het Leven Van Een Grootgrondbezitter best wel duur en heb ik even gespaard voor een nieuwe vloer. Ik heb een vrije dure smaak, dus eh, ja, er komt geen zeiltje in te liggen. Vandaag mijn hele huis aan kant gemaakt, want morgen is het eindelijk zover: project vloeren leggen gaat van start!

Natuurlijk luisterde ik tijdens het schoonmaken en opruimen weer een podcast. Lianne, die van Zeik niet zo en Lekker laten lullen, heeft me fan gemaakt van Jan Geurtz en tipte me de podcastaflevering die je onderaan de blogpost ziet. Een aanrader! Jan Geurtz is echt een ontzettend wijs man. Hij leert me anders kijken naar geluk, (zelf)liefde, (zelf)afwijzing en relaties. Ik ben heel blij dat ik heb ontdekt dat geluk in jezelf zit. Dat het best opvallend is dat we ervan uitgaan dat relaties voor altijd zijn, terwijl eigenlijk alles in het leven tijdelijk is. Dat we denken dat het fout is om uit elkaar te gaan. Alles verandert, altijd. We kunnen veel minder lijden als we niet denken dat we falen, maar gewoon zíen dat we een mooie tijd hebben gehad. Vind dit een van de waardevolste podcasts die ik tot nu toe luisterde. ?Klaar voor het leggen van de vloerIk maakte niet alleen mijn huis toonbaar voor de klussers, maar ook mezelf voor eh, ja, heel veel mensen. Ik kan eigenlijk niets met make-up, maar ik vind het soms heerlijk om er een beetje mee te spelen. Ik doe dan eigenlijk altijd hetzelfde, zoals je ziet aan de deuken in de kleurtjes, hahaha.
Spelen met make-upOp deze foto lijkt het alsof ik precies niks op mijn oogleden heb, maar ja, zoals je weet: het internet bedriegt. ? Ik voelde me heel mooi, in ieder geval — en trok een van mijn mooiste blousejes aan. Op naar Vianen voor een etentje. All you can eat, notabene. Dat zie ik dan toch altijd weer als een uitdaging.
Klaar voor het etentje

Het is vandaag nationale complimentendag en dat lijkt me een heel mooi moment om twee dingen te doen:
• dit prachtige boek weggeven
• jullie vragen een reactie achter te laten waarin je iemand een compliment geeft

Ik kreeg zelf de liefste berichtjes ooit van Lianne Keemink (aka The Self Help Hipster) en zij liet me zo stralen — dat gun ik jullie ook.

Meedoen kan tot en met zondag 8 maart.

Weten waar het boek over gaat? Dat lees je hier. (Maar neem van mij aan: het is prachtig en leerzaam.)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lenneke — lekker leven ✨ (@freelennse) op

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: geshopt, gejankt, genoten

MAANDAG
Het is zo ver: de vloer gaat er eindelijk in! Ik geef heel eerlijk toe dat ik een beetje tegen dit project op zie. Anderhalve week lang mensen in mijn huis, zelf zo goed en zo kwaad als het kan werken (tussen koffiezetten en het gebonk door) en je toch niet helemaal lekker voelen in je eigen huis. Toen de vloerenlegger binnenkwam, was hij in zijn up in plaats van met zijn tweeën. Even slikken, want ik dacht ‘o nee, dan duurt het nóg langer’. Wel fijn om te merken dat ik voorheen altijd dacht ‘ja, natuurlijk, dat heb ik weer, want zoiets overkomt mij altijd’. Als je daar de focus op legt en zo in het leven staat, met het idee dat jou altijd alleen maar stomme dingen gebeuren, dan is dat natuurlijk ook zo. Blij om te merken dat het nu anders is.
Vloer leggenOm dan maar meteen door te pakken: ik wil mijn huis verduurzamen. Nieuwe kozijnen (kunststof in plaats van hout) met hoogrendementsglas en dan ook maar meteen de spouwmuren laten isoleren. Hier is iemand van Isolatie Centraal aan het kijken hoe diep de spouw is en of ‘ie schoon genoeg is om te vullen. Kennelijk heb ik vet dikke muren, ook goed om te weten. ?Voelde allemaal heel goed, dus de offerte is in de maak en dan gaan we binnenkort maar eens kijken hoe en wat precies. Zin in een warm huis zonder vier miljoenmiljard aan energie te verbruiken. ?
Qua werk houd ik het vandaag rustig, een beetje tegen mijn zin in, maar goed — soms is het niet anders. Ik schreef alle Instagramposts voor de maand maart voor een mindsetcoach en daarna had ik barstende hoofdpijn. Ik maakte toen alleen nog even de recensie van Alegría, omdat ik dan toch het gevoel heb dat ik iets nuttigs heb gedaan. Kennelijk kan ik niet altijd goed op de rem trappen en heb ik het nodig om me nuttig te voelen. ?

Blogpost die vandaag online kwam → alegría

DINSDAG
Ohhh, wat een heerlijk weer! Lekker koud, geen wind (nee, je hoeft er niet nog één te laten) en een mooie, blauwe lucht. En kijk nou, er is al bloesem. Ik las gisteren dat het eerste kievitsei al is gevonden, veel eerder dan normaal. Ik vind het fijn om een lentegevoel te krijgen, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me soms wel zorgen maak over wat er met de wereld gebeurt… Bloesem“Heeft u de auto al een tijdje niet gewassen?”
“Hoe weet u dat?”
“O, gokje.”

Ik loop regelmatig langs deze Corvette en elke week ziet ‘ie er een beetje slechter uit. Vanmorgen zag ik dat er nu letterlijk plantjes op de auto groeien. Wel gezellig, maar niet per se bevorderlijk voor de staat van je auto, gok ik.
Vruchtbare CorvetteTussen het werken door ga ik ook geregeld even spieken bij mijn huissie. Het is ongelooflijk hoe dankbaar ik ben dat ik dit allemaal kan (laten) doen. Ik stond bijna te janken, want echt: hoe te gek is dit? Dromen dromen en ze dan ook uit laten komen. ✨
Vloer weer verder afIk had er al rekening mee gehouden dat ik nul zin zou hebben om te koken. Ik weet ook niet precies wanneer ik wel en niet lekker in mijn keuken kan staan, want als daar de halve vloer eruit ligt, heb ik weinig zin om mijn nek te breken over losse planken. Even een erwtensoepie opwarmen dus en ik ben weer een tevreden mens.Erwtensoep eten
‘s Avonds luisterde ik naar een podcastaflevering van Charlotte van ‘t Wout (@celinecharlotte en @celinewooods). Zij is naar Costa Rica geweest en heeft daar ayahuasca gedronken. Iets wat mij ook enorm aantrekt, dus ik wilde heel graag al haar verhalen horen. Op Instagram deelde ze al wat video’s, maar nu was het tijd voor de real deal. In het boek dat ik weggeef gaat het ook over ayahuasca, dus misschien is dit toch allemaal wel ‘mijn call’.  ?

Blogpost die vandaag online kwam → lekker laten lullen

WOENSDAG
Aangezien er vet geklust wordt in huis en ik concentratie- en prikkeltechnisch niet zo best tegen al die geluiden kan, zit ik lekker in de kelder te werken. Vincie erbij en tikken maar. Vandaag maak ik teksten voor een fotograaf. Zij lanceert twee nieuwe diensten: zakelijke fotografie en familiefotografie. Ben dol op haar werk, dus binnenkort laat ik ook mijn foto’s door Deb maken.  ? Daarnaast werk ik voor een vertaalbureau aan een blogpost over het 15-jarig bestaan (heel leuk idee voor!) en een persbericht.
Met Vince werken in de kelderWat ik ook deed: op Instagram een update geven over mijn passieve inkomen: waarom seks kennelijk niet sells, wat ik tot nu toe verdiende met AdSense en waar ik mijn volgende uitkering aan ga uitgeven. Allemaal terug te zien in de highlights!  Ik deelde ook een tip voor je bio op Instagram, doordat Charlotte (@celinecharlotte) lichtte mijn bio uit als ‘goede bio’, omdat ik onder andere ‘te huur’ in mijn bio heb staan. Vet duidelijk, zo weten mensen dat ze me kunnen inschakelen voor hun tekstklussen. Wat ik zelf ook altijd fijn vind is in één oogopslag kunnen zien waar mensen over delen. Ik heb dat zelf gedaan met emojis:
Tip voor goede bio Instagram

Deze baas kwam even gluren bij de buren. Hij is al veertien! Echt een leuk dier.
Hond komt buurtenIk zei toch dat ik er rekening mee had gehouden dat ik weinig zou koken? Mijn favo snackbar met de allerliefste mevrouw is niet open, dus ik ga noodgedwongen ergens anders een bak friet halen.
Eten halenIneens kreeg ik het op mijn heupen. Ik kreeg weer een berichtje (dank je wel, Loes!) dat Linktree een storing had en dat ik in mijn stories op Instagram wel leuk naar ‘de link in mijn bio verwees’, maar dat vervolgens precies niemand daar iets mee kon. Ik baalde, want ik wilde al langere tijd aan mijn webdesigner Angelina vragen of zij zo’n pagina voor me wilde maken, maar ik stelde het telkens uit. Uiteindelijk ben ik zelf gaan zoeken en voelde ik me een echte nerd, want het is nog gelukt ook. Daarna kon ik natuurlijk niet slapen, want ik zat vol met energie en adrenaline, hahaha.
Meerdere links in bio dankzij pagina op eigen website

Blogpost die vandaag online kwam → lief voor mijn lijf: deel 2


DONDERDAG
Project lief voor mijn lijf gaat door! Ik weet dat ik slechter eet deze week, dus ik heb wat appels ingeslagen om toch nog twee stuks fruit per dag te eten. Ik ben gek op appel, maar vind het dan weer vervelend als ik moet ‘happen’ en er een stukkie schil tussen mijn tanden zit. Dus ze moeten allemaal in partjes. Net zoals je vroeger bij de groenteboer kreeg. ??
Appels eten
In het membership van Charlotte van ‘t Wout (ik schreef al over deze mastermind en ben dankbaar dat ik hier ook voor mag werken) ging het over beleggen en dat lijkt me ook wel wat. Ik heb daar nul kaas van gegeten, dus tijd om me daarin te verdiepen. Zeker nu ik dus zo enthousiast ben over #projectpassiefinkomen en de smaak goed te pakken heb. Ik kreeg Blondjes beleggen beter van de uitgever, dus binnenkort is mijn vermogen minstens verdubbeld. ?
Blondjes beleggen beter
Ik vroeg op Instagram of een blogpost over het maken van je eigen ‘Linktree-pagina’ een puik plan was en het antwoord was ‘ja’. (Wellicht doordat ik ook alleen maar ‘ja’ als opties gaf bij de poll, maar toch.) Ben maar meteen enthousiast aan de tik gegaan, want als ik iets in mijn kop heb zitten, zit het heel duidelijk niet in mijn kont. Dus, zie hier: dit is hoe je je eigen linkpagina maakt voor meerdere links in je bio op Instagram.
Meerdere links in je bio op Instagram met eigen pagina in WordPress
Had vandaag ook meerdere telefonische afspraken, voornamelijk voor nieuwe klussen. Onder andere met de oprichter van Hubbs en met iemand die een heel toffe planner aan het ontwikkelen is. Ik ben over allebei heel enthousiast, dus ik hoop daar binnenkort meer over te delen! Het leuke was ook dat ik twee keer te horen kreeg: “Ja, ik zag je naam een keer voorbijkomen doordat iemand jou een goede copywriter noemde en toen heb ik je naam opgeschreven. Ik wist dat ik jou ging bellen als ik een keer teksten nodig had.” Werken aan je (personal) branding werkt. En goed werk leveren dus ook.

Over aanbevelingen gesproken: ik werd vandaag aanbevolen op LinkedIn. Sowieso echt goud als je iemand noemt die je goed vindt, als je iemand helpt groeien in haar of zijn onderneming. Ik doe nog elke keer een happy dance bij een aanbeveling, een offerte-aanvraag en een akkoord op een klus. Dus: bedankt als jij iemand bent die recensies schrijft, aanbevelingen doet en eens een compliment geeft.  ? Anyway, ik werd getipt bij een oproep voor tekstklussen over sanitair. Ik zag dat de plaatser van de oproep al met meerdere tekstschrijvers met ervaring in sanitair in gesprek was, dus ik schreef:
Woordgrap op LinkedIn

Blogpost die vandaag online kwam → je eigen ‘Linktree-pagina’ maken in WordPress voor meerdere links in je Instagram-bio

VRIJDAG
Ik zag dat Merel een stuk schreef over overtuigingen over jezelf loslaten en/of veranderen en het raakte me weer zo. Vorig jaar rond deze tijd schreef ik zelf een blogpost over het gevaar van altijd maar geloven wat er tegen je gezegd wordt. Ik schrok weer even toen ik terugdacht aan alles dat ik ooit geloofde. En ik ben er nog niet — ik heb nog steeds blinde vlekken en overtuigingen die helemaal niet waar zijn, maar ik ben wel hard bezig om het tij te keren.  Laat niemand je met al dan niet zoveel woorden vertellen dat je niet goed genoeg bent. Jij bent precies bijzonder genoeg. Misschien ben je net als anderen gewend aan een bescheiden positie en te weinig vertrouwen in wat je kan en wie je bent. Geloof me: je hoeft geen genoegen te nemen met kruimels. Je mag zijn en staan voor wie je bent. Merel noemde trouwens ook een van mijn favoriete boeken: Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo. Dat boek is voor mij zo bijzonder — ik kreeg er zelfs een soort van spirituele doorbraak door.
Alles is uitvogelbaar — Marie Forleo

Was ook een fijne werkdag. Ik schreef teksten voor Loes — zij heeft een online academie opgericht om ondernemers met een Divi-website alles uit hun internetplekkie te halen. Heel tof! ‘s Middags leverde ik de teksten aan en een paar uur later had ik haar reactie al in mijn mailbox zitten. Ik vind het altijd al een enorm compliment als mensen me vaker voor tekstklussen vragen, maar dan ook nog dit soort reacties elke keer… ?
Reactie Loes op geschreven teksten
Ik maakte ook nog een lijstje over mijn lievelingshobby. Vandaag is het Boekenbal en ooit sjok ik daar ook rond. ?


Blogpost die vandaag online kwam → lullen met lenn: over verandering en dankbaar zijn

ZATERDAG
Jaaaa, oliebollenontbijt! Ze beginnen nu op te raken, maar het besluit Heel Veel van die vette ballen te kopen om in te vriezen, was tot nu toe mijn beste van heel 2020.

Ontbijtje met oliebollen en koffie
Nu de vloer bijna helemaal af is, heb ik ook vet veel zin om spullen voor in huis te kopen. Op naar Loods 5. Wat een mooie spullen hebben ze daar… en ik denk dat ik daar wel ga slagen. Volgens mij heb ik mijn droomtafel gevonden. ?
Loods 5 in Duiven
Daarna even boodschappen doen bij Makro, waar ze lekkerbekjes hadden. Jullie kennen me: ik ben er zelf één, dus ik bestelde en streek neer. 
Lunchen met lekkerbek en patat
Toen ik thuiskwam ben ik op de bank gaan liggen met Over liefhebben en loslaten. Wat een schitterend boek. Ik lees het nu in één keer helemaal uit, want ik kan het niet meer loslaten. Wauw. Ik schreef ook meteen de recensie. (Dit is dus het boek dat je alleen vandaag nog kan winnen!)
Stukje uit Over liefhebben en loslaten

Blogpost die vandaag online kwam → over liefhebben en loslaten

Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boeken die je voorbij zag komen:

Gadgets die ik gebruik en enorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘geshopt, gejankt, genoten‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.