Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuwe trui

door de lens: geshopt, gejankt, genoten

Deze week heb ik weer heerlijk gewerkt en zat ik nog steeds in mijn flow (genieten, hoor), regende en waaide het flink, maar hadden Vince en ik daar eigenlijk geen last van, kocht ik iets van mijn passieve inkomen van afgelopen maand en heb ik weer gehuild als een klein kind. Want ook dat mag weleens. Dank je wel dat je er bent en ik hoop dat jouw week net zo fijn was als de mijne. Liefs!

ZONDAG
Zondagen, ik vind ze heerlijk. Lekker mijn hele huis schoonmaken, beetje lezen, veel eten, luieren. Een heerlijk begin van een nieuwe week. Vandaag leerde ik ook: ik volgde voor de tweede keer de cursus over tarieven bepalen van Charlotte van ‘t Wout. Ik vind die cursus zo fantastisch, dat ik hem graag nog een keertje wilde doen. Niet alleen voor de waardevolle informatie die Charlotte geeft, maar ook voor haar positieve energie die je echt weer een boost geeft. Ik ben aan het nadenken over mijn bedrijf en mijn verdienmodellen/tarieven en ik ga binnenkort ongetwijfeld mijn overpeinzingen met jullie delen.
Cursus tarieven Charlotte van 't WoutIk heb op zondagen altijd vet veel honger, omdat ik met het schoonmaken zo veel beweeg, haha. Tijd om na mijn oliebollenontbijt (ik maak geen grap), ook nog lekker warme broodjes te eten.
BroodjeslunchVincie vond alles wel weer best. Die luiert een beetje, niets anders dan anders.
Vincie chillenIk wilde eigenlijk werken vandaag, want ik heb echt veel werk. Waar ik natuurlijk heel blij mee en dankbaar voor ben. Het is echt te gek om te merken dat zo veel mensen me willen inhuren. ❤️✨Uiteindelijk besloot ik toch mijn rust te pakken. Ik had al eerder gezien dat vandaag The Lion King op Disney Plus kwam en ik kon niet wachten om hem te zien. Wat een film! Zo mooi gemaakt. Heb gejankt en genoten.Lion King kijken op Disney Plus
Oh, en zoals vrijwel luisterde ik weer een poetspodcast. Een heel interessante: over (zelf)liefde, verslaving, spiritualiteit en meer. Ben dankzij Lianne (die van Zeik niet zo en Lekker laten lullen) helemaal fan van Jan Geurtz. Onderaan deze blogpost zie je de aflevering staan. Wil je elke zondag meteen op de hoogte zijn van welke podcast ik luister? Ik deel ze op Instagram, waar je er ook al een aantal in mijn highlights vindt.

MAANDAG
Ik zat vorige week in een heerlijke flow, maar oef, ik kon er vandaag ook weer wat van. Ik werkte vandaag voor Charlotte van ‘t Wout en deed dat lekker met mijn koptelefoon op. Volle focus en gaan. ??‍? De koptelefoon die ik heb, is nu (ik tik dit op 1 maart) trouwens in de aanbieding en ik kan hem echt heel erg aanbevelen. Hij staat niet voor niets tussen mijn favorieten.
Werken met koptelefoonJa, kom ik weer met mijn eten, hoor. Ik had al een paar dagen zin in risotto, maar had al boodschappen gedaan en een weekmenu gemaakt waar het niet in voorkwam. Dan maak je het gewoon als lunch. Met broccoli en kaas en oh mag ik dit weer?Risotto als lunchWas wel even bang dat ik ‘s avonds geen honger meer zou hebben, maar dit prutje met bonen en courgette en heel veel sambal ging er prima in. Was ook echt heel lekker.
Prut met bonenIk was zo lekker aan het werk dat ik mezelf ‘s avonds echt een halt toe moest roepen en mezelf moest dwingen om op de bank een boekie te lezen. Ik begon in dit boek. Trouwens: je vindt op mijn website ook alle boeken die ik las met bijbehorende recensies en in mijn stories op Instagram laat ik je ook regelmatig zien wat ik lees. Ik heb dit boek gekregen.
Fitzek - De patiënt

DINSDAG
Het was vet lekker weer en toen ik achter me keek, zag ik ineens dat er een wel heel donkere lucht aan kwam. Toch Vincie maar even aansporen om niet élke grasspriet te besnuffelen, maar ook af en toe een paar stappen te zetten. Ik vind het buiten wel altijd heel mooi, zo met een dreigende lucht en de bomen die door het zonlicht zo mooi uitkomen. Sowieso: love buiten zijn en wandelen. Ooit inspireerden die donkere wolken me een stukje te schrijven.Thuis voor de buiMeteen nadat ik thuiskwam even foto’s maken van wat boeken, zodat ik daar recensies van kan plaatsen. Nu was het nog licht, maar met die hoosbuien zou dat snel veranderen. De recensie van How to not kill yourself staat inmiddels online. Vet leuk ook — de auteur mailde me al een paar uur later om me ervoor te bedanken. Goud.Foto's maken van boekenHier had ik weer zo ontzettend veel zin in: zelfgemaakte nasi en satéstoof. Ben mezelf zo dankbaar voor het mealpreppen, haha.
Satéstoof met zelfgemaakte nasi
WOENSDAG
Wederom de hele dag aan het tikken. Een grote klus voor auto.nl die af moet, dus effe flink gas erop. Volgende week is het tijd voor een pitstop, want dan is alles klaar en aangeleverd.
Taartje eten achter iMacIk had echt totaal geen zin meer om te koken — ik zou witlof met ham en kaas eten, uit de oven. Dat liep mooi anders, want ik liep naar de supermarkt, kocht hamburgers en at die met broodjes.HamburgersHallo, valt het jullie ook op dat het langer licht is? En deze lucht was zo mooi. Veel mooier dan ik op foto kon vastleggen.Mooi uitzicht

DONDERDAG
Jaaa, donderdag is werken met Carmen-dag.
Samenwerken met Carmen GroenefeltVoor de oplettende kijker die me ook volgt op Instagram of Twitter: ik heb een nieuwe trui! Ik koop eigenlijk nooit kleding, maar wat ik nu vaak draag (onder andere als ik Vince uitlaat) is oud, verwassen en versleten. Daarnaast heb ik maar één joggingbroek en was ik dus mooi in de aap gelogeerd als ik totaal verregend was en geen zin had om een spijkerbroek aan te trekken. Adidas bood uitkomst: deze hysterische trui en een fijne sportlegging waar ik me oprecht heel erg sexy in voel. ? Ik ben trouwens enorm geïnflulennsed door Ingèr — een volgtip. Ik kocht deze trui van mijn passieve inkomen van vorige maand. Lekker voor me. (Meer weten? Op Instagram deel ik alles over #projectpassiefinkomen, in stories en highlights.)
Nieuwe truiIk had het idee dat deze hier zich niet helemaal lekker voelde. Hij ging ook op de bank liggen en dat doet hij eigenlijk niet zo heel vaak. (Ik nam me ook ooit voor het niet toe te staan, maar ja, het is wel heel gezellig als hij bij je op de bank komt (en ik met mijn benen in mijn nek geen adem krijg, omdat 45 kilo pure liefde op je soms toch wel wat heftig is.))
Vincie chillt op de bank

VRIJDAG
Jaaaa, wandelen! GIMME ALL THE STICKS! Aantal keren in mijn kuiten gestoken met scherpe punt: 94.
Vince speelt met stokIk blijf hiervan genieten. Ik zit zo goed in mijn vel momenteel — ondanks alle drukte en mijn soms overlopende hoofd. Het leven is te gek. Echt.
VoortuintjeEenmaal thuis weer aan het werk. Wel een kleine kink in de kabel, want mijn Apple Watch vertelt me nu natuurlijk dat ik elk uur een minuutje moet lopen. Maar als deze met zijn snoet tegen mijn bureaustoel ligt, wil ik hem dus niet wakker maken… #firstworldproblems
(Over Apple Watches en vertellen gesproken: in een review vertel ik je wat ik ervan vind.)
Vince altijd bij mijn stoelClubsandwich is de enige club waar ik wel blij van word. ?Clubsandwich

ZATERDAG
Dankzij mijn nieuwe ritme ben ik lekker vroeg wakker. Ik slaap nog niet helemaal top, maar het gaat beter en ik vind het vroege opstaan wel echt heel erg fijn. Ooit ben ik iemand die al voor zonsopgang wakker is — en als mijn balkon in orde gemaakt is, maak ik daar een mooie yogaspot van. ??‍♀️Dat terzijde. Ik ging lekker vroeg op pad, want ik had best wel wat te doen. Eten halen voor Vincie, boodschappen doen en wat kleine klusjes. Voor het eerst ooit was ik dus vet vroeg bij Makro en kon ik daar lekker ontbijten. Heb geen idee wat ik at (iets met kaas, ui, ham en pesto?), maar het was héérlijk.Ontbijten bij MakroOh, en jongens, ik schreef toch laatst over dat ik liever wilde zijn voor mijn lijf? Ik nam me voor om elke dag mijn bewegingsdoel te halen (en het aantal minuten training en het staandoel) en I fucking did it. Ben er serieus trots op, want het smaakt naar meer. En dat voor iemand die niet van sport houdt, haha. Hier heb je dus alvast de primeur dat het gelukt is — eerdaags komt er nog een blogpost over hoe het was.Beweging gehaaldEn als klap op de vuurpijl: een lache lijssie met tweets over spraakberichten op WhatsApp.

En dan nog even dit. Jennie (die ene van die blog (en e-book) én van de boshutvideo die ik vorige week deelde) is keihard bezig om haar dromen waar te maken. Eén van haar dromen is wonen in een boshuisje, waar ze rustiger en creatiever kan zijn dan ooit. Wat goed nieuws is voor ons, want haar creativiteit uit zich in dingen waar je enorm van kan genieten. Nu heeft ze onze hulp hard nodig om haar droom te verwezenlijken en ik hoop zo dat het haar lukt. Help jij mee?Jennie boshuisje

Podcastaflevering die ik luisterde:

Boeken die je voorbij zag komen:

Gadgets die ik gebruik en enorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘theater, typen, tarieven‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

15 reacties

 1. Fijne week heb je gehad! Ik heb de film van The Lion King in de bioscoop gezien met mijn zusje en hij is inderdaad heel erg mooi! Ik vond dat ook. Je blog is zo inspirerend trouwens. Al die artikels die je zo mooi schrijft doen een mens echt nadenken. Chapeau, daar heb ik alle respect voor. Doe zeker zo verder!

  1. Ja, heel blij mee weer. Fijne weken zijn top. Wat lief wat je schrijft, dank je wel. Ik doe mijn best!

 2. Ik vind het ook echt zooo fijn dat het steeds langer licht is! Enne: risotto met broccoli klinkt echt als een topidee. Ik had gisteren risotto gemaakt met paprika (rood en geel), courgette, rode ui, kaas en natuurlijk VEEL knoflook. Superlekker, ik heb nog een restje dus YUM!

  1. Jaaa, is echt heel lekker! En kaas en veel knoflook, uiteraard.Oeh, jouw versie klinkt ook lekker. Ik zag laatst een recept voorbijkomen met boerenkool. Ga dat denk ik ook eens proberen. Hoe warm jij je risotto dan weer op? Ik deed dat de eerste keer dat ik het maakte en ik vond het ‘vers’ wel echt heel veel lekkerder, maar misschien deed ik het niet goed of heb jij een meester(chef)tip.

   1. Zo lekker als vers wordt-ie niet meer inderdaad, maar wat wel helpt is om er genoeg extra kaas op te doen nadat je ‘m hebt opgewarmd in de magnetron, haha.

 3. Wat een fijne week en dank voor het attent maken op de droom van Jennie. Heb meteen gedoneerd, gun het haar ook en lees haar blogs met veel plezier. Heb jij geen donate a coffee link op je blog? (Of een doneer een stuk taart knop ??) Lees je blog immers ook met plezier.

  1. Jaaa, en ze heeft het gewoon gehaald! Te gek dat je gedoneerd hebt. ❤️?? Superlief dat je dat vraagt. Ik ben van plan ‘binnenkort’ een webshop te lanceren, misschien neem ik daar wel zo’n knop in mee als daar vraag naar is. ?

   1. Ja vind ik in ieder geval een goed idee: ik koop niet zoveel spullen (heb ik al genoeg) dus kan je daar niet mee supporten. Stuk taart gun ik je van harte!

 4. Ik vind het dus zó bijzonder dat Jennie dr huisje nu binnen handbereik is door deze actie van haar! Dat ze eerlijk en open vertelt hoe het in elkaar zit, dat ze niet ‘zeurt’ maar aangeeft dr schouders eronder te willen zetten en dat de community dus gewoon denkt – daar willen we bij helpen! Ook ik heb iets bij dr gekocht, omdat ik het haar gun en heel veel respect heb voor mensen die zo werken en communiceren.

 5. Wat tof, die trui! En dat je hem zelf bij elkaar hebt verdiend, maakt hem alleen maar nog leuker. Ik word trouwens ook nogal vrolijk van de langer lichte dagen. En van die te grappige tweet trouwens. Haha, had mij kunnen overkomen ;)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.