Zoek
Sluit dit zoekvak.
Rachel Brathen - Over liefhebben en loslaten

over liefhebben en loslaten

Ik weet heus wel dat je een boek niet bij its cover moet judgen, dus ik doe dat dan maar op de flaptekst. Dit boek wilde ik graag lezen, dus ik was heel blij toen de uitgeverij het opstuurde. Liefhebben — ik noem het liever ‘liefgeven’, maar vooruit — is helemaal mijn ding, loslaten nog niet altijd. Dus kom maar door met je wijsheden, Rachel!

Rachel Brathen - Over liefhebben en loslaten

Over liefhebben en loslaten

Over liefhebben en loslaten is het verhaal van Rachel Brathen. Kennelijk is ze op Instagram héél bekend onder de naam Yoga Girl, maar ik kende haar eerlijk gezegd nog niet. Volgens het omslag is het een boek vol prachtige en ontroerende memoires over liefde, verlies en dankbaarheid.

Rachel deelt haar persoonlijke verhaal. Over hoe ze opgroeide met een moeder die depressief is, een rebelse puberteit, haar vlucht naar Costa Rica en haar eerste yoga-ervaring. Je leest ook over het loslaten: in een korte periode verliest Rachel haar beste vriendin, oma en hond.

Het boek neemt je mee in de pijn, verdriet en twijfels. Het gaat over de constante groei die je doormaakt in het leven — met alle intense pijnen en het enorme geluk die daarbij horen.

Kan je dit boek beter liefhebben of loslaten?

Wauw. Wat een boek. Ik heb gelachen en zitten snikken van het huilen. Het gaat over precies alles waar ik mee bezig ben (geweest): (jeugd)trauma’s, leren liefhebben, leren vertrouwen, ayahuasca, yoga, meditatie, verlies, persoonlijke ontwikkeling, yoga en nog heel veel meer dan dat.

Het is soms alsof ik over mezelf las. Alsof Rachel onder woorden bracht waarvan ik zelf niet eens wist dat ik het voel(de). Zo schreef ze dat iemand haar vroeg: “Waarom ben jij altijd degene die dit soort situaties oplost? Wie heeft jou tot redder gebombardeerd?”. Als je je herkent in de omschrijving van het boek en je bepaalde dingen hebt meegemaakt, kan ik je verzekeren dat sommige dingen in dit boek recht je ziel in gaan.

Niet alleen qua inhoud vind ik dit boek top. Het is fijn geschreven: het voert je mee — het is alsof je naast Rachel staat. Ze gaat niets uit de weg: je voelt haar blijdschap, maar ook haar (fysieke) pijn en verdriet. Trek er maar effe voor uit als je aan dit boek begint, want je wil het echt niet meer wegleggen.

Een van de rake stukken uit Over liefhebben en loslaten:
“Ik moest mezelf eraan herinneren dat het leven je nooit iets geeft wat je niet aankunt, en dat vertrouwen op zowel elk einde als elk begin het enige was wat ik kon doen. Is dat uiteindelijk niet wat ons hier allemaal te doen staat? Liefhebben en afscheid nemen en opnieuw liefhebben. Liefhebben en loslaten, liefhebben en loslaten, liefhebben en loslaten… Het is het allerbelangrijkste wat we kunnen leren in dit leven.”

En ik hoop dat dit boek me voorlopig niet loslaat. Dit is er zo eentje waar je na het lezen even van moet bijkomen. Na sommige boeken begin je vol enthousiasme direct aan een nieuwe — nu lig ik op de bank na te denken, te genieten van de energie en inzichten die het boek me gegeven heeft. Wauw. Eén van de mooiste boeken ooit, als je het mij vraagt.

♥ Waardering: 10.

Rachel Brathen — Over liefhebben en loslaten
Lev. / 2020 / 9789400512214
Over liefhebben en loslaten is bij Bol.com te koop voor €20,99.

Ik heb Over liefhebben en loslaten gekregen.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. AAaah wat leuk dat jij er ook zo positief over bent. Het is tot nu toe echt het fijnste boek wat ik gelezen heb dit jaar, ik kan hem iedereen aanraden!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.