Zoek
Sluit dit zoekvak.
Membership Take The Leap

wat vind ik van #taketheleap: een online mastermind?

Nou, ik hoef er geen geheim van te maken dat ik aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling doe. Met mijn doelen om mijn naam te vestigen in copywriting- en bloggersland én financieel vrij te zijn, is er best wel wat werk aan mijn tekstwinkel. No biggie, want ik houd wel van een uitdaging hier en daar. Zo lees ik heel veel boeken (van Think and grow rich tot Alles is uitvogelbaar), volg ik cursussen, spreek ik veel met andere ondernemers en volg ik op Instagram mensen die me inspireren. Maar wat ik ook doe: deelnemen aan membership #taketheleap van Charlotte van ‘t Wout. Misschien beter gezegd: een online mastermind. Op Instagram.

Het membership is 1 oktober 2019 — op mijn verjaardag ? — begonnen, dus de eerste maand is net voorbij. Elke maand krijg je sowieso dezelfde tien onderdelen: een thematalk, ‘open office’, waarin je al je ondernemersvragen kan stellen, twee opdrachten, een talk van een expert, een ‘financieel uurtje’ waarin je samenwerkt aan je financiële toekomst, de fout van de maand, een verrassing van de maand, een pitch, tips in de stories en livestreams van voorgaande cursussen.

Dit leer je in #taketheleap

Als je jezelf en je bedrijf een stapje hoger wil brengen, dan is #taketheleap helemaal je ding. Je krijgt tips om aan je bedrijf te werken. Om te zorgen dat het groeit, stroomt en flowt. Je leert strategieën kennen, net als like-minded ondernemers. En dat zonder naar een ongemakkelijke netwerkborrel te gaan. Handy. Je leert anders te kijken naar je financiën en je bevindt je middenin een database met een shitload aan kennis, tips en inspiratie. Ook als je ondernemer wil worden en je je eerste stappen wil zetten, is het membership geschikt.

Hoe bevalt het?

Nou, ja, hoe digitaal deze meid ook is: ik schrijf toch alles op in een notitieboekje. Ik heb wel losgelaten om álles te volgen in het membership, want daar heb ik echt te weinig uren voor in mijn dag. Ik lees dus niet alle nieuwe reacties bij, maar kijk wel geregeld of ik ergens iets kan bijdragen of dat ik iets nieuws mag leren van iemand anders.

De maand oktober bestond uit een talk over in de media komen, hoe je slimme affiliatesamenwerkingen opzet, een uitleg over de superhandige interne en externe ‘dashboards’ en heel veel meer. Naast de praktische tips en opdrachten vind ik het ook echt heel fijn om een kijkje te krijgen in het hoofd van een ondernemer die op veel vlakken al veel verder is dan ik.

Wat ik concreet heb gedaan dankzij dit membership? Best wel wat, ook ongemerkt.
— De pagina over mij aangepast met logo’s van de media waar ik in verscheen
— Een bedrijf met een persoonlijke pitch benaderd en daar een samenwerking uitgesleept
— Een brief over en ‘naar’ geld geschreven om mijn relatie met geld te verbeteren

Ben ik er blij mee? Fuck yes! Het is heel fijn om je te omringen met mensen die net zo zijn als jij. Die ook ondernemen en die óók willen groeien. Alleen dat al is het geld dubbel en dwars waard. Daarnaast zorgt het bij mij voor de motivatie om sowieso iedere week iets aan mijn bedrijf te doen. Al is het maar een half uurtje. Alle kleine beetjes helpen. Maar dan heb ik het belangrijkste nog niet eens genoemd: de waarde van de informatie en de tips die je krijgt. Ik heb serieus nog nooit ergens gezien, gehoord of gelezen dat iemand je zulke goede tips geeft om in de media te komen. Charlotte legt alles heel duidelijk uit, visualiseert dingen, geeft je concrete voorbeelden en handvatten en je merkt aan alles dat ze dit doet omdat ze jou wil helpen groeien. Er is nergens een belerende toon en ik heb nul keer het gevoel gehad dat ik sommige dingen dom aanpak. Het is echt heel fijn. Oh, en vergeet het uitbreiden van je netwerk niet. Mijn aantal connecties op LinkedIn is gegroeid met 300, of zo. ✨

Dé drie dingen waar ik na deze eerste maand van #taketheleap heel dankbaar voor ben:
• ik voel me nu veel comfortabeler bij het benaderen van bedrijven, dankzij de talk over in de media komen, omdat ik niet vind dat ik iemand lastigval, maar iets moois kom brengen (wat ook al een samenwerking heeft opgeleverd!)
• weten dat het oké is dat je fouten maakt — het hoeft niet allemaal foutloos te gaan én het leukste is dat je ook van andermans fouten kan en mag leren
• de verbondenheid in de groep en het vieren van elkaars successen

Oh, en de bonus: dat ik mezelf dit gegund heb en dat ik me écht geïnspireerd voel om een niveau hoger te komen.

Een maand lid zijn van #taketheleap kost €59. Een kwartaalabonnement is €175, exclusief btw. Je koopt je toegangskaartje hier!
Lees ook wat ik van cursussen van Charlotte van ‘t Wout vind: #longstoryshort, #worthit, #productiviteitonfleek en #introvertlikeaboss.

Membership taketheleap online mastermind

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.