Zoek
Sluit dit zoekvak.
Lekker laten lullen - Lianne Marije Sanders

lekker laten lullen

Ben dol op leuke en lieve mensen en ben nog doller op leuke en lieve mensen die boeken schrijven. Lianne Sanders schreef samen met Suzette Hermsen Lekker laten lullen. Aangezien ik het vorige boek al zo’n succes vond, wilde ik Lekker laten lullen ook heel graag lezen.

Zo gezegd, zo gedaan. Het boek viel op mijn deurmat en vervolgens viel ik ermee op de bank. Het was zaterdag en ik kon het boek in één ruk uitlezen, dus dat deed ik. (Fantastisch leven heb ik toch. Meen ik.) Maar goed, genoeg geluld (hehehe), laten we doorgaan.
Lianne Marije Sanders - Lekker laten lullen

Lekker laten lullen — en dan ben je dertig

Lekker laten lullen gaat over Lianne en Suzette en ‘dertig zijn’. De leeftijd waarvan je vroeger dacht dat dat mensen zijn met rimpels, dikke salarissen en een paar kinderen. Maar ja, als je dan zelf ineens dertig bent, blijkt het leven er heel anders uit te zien. Je hebt misschien wel de rimpels, maar geen goedbetaalde baan en je bent moeder van nul kinderen. Dan kan je twee dingen doen: volledig in de paniek schieten of gewoon Lekker laten lullen lezen.

In Lekker laten lullen geven Lianne (30) en Suzette (31) een kijkje in hun levens. Behoorlijk verschillende levens ook. Suzette is nuchter, zorgeloos en oppervlakkig zo u wilt en struikelt met enige regelmaat over de standaard vraagstukken in het leven. Lianne is gevoelig, zweeft het liefst een paar meter boven de grond en piekert zich vergezeld door een burn-out een weg door het leven.

Groot contrast? Klopt. En dat vinden de auteurs leuk, want herken je je niet in de één, dan wel in de ander. En met een beetje geluk in allebei. Want Lianne bewijst dat je ook mét burn-out goede grappen kunt maken.

Lekker genoten van Lekker laten lullen

Jaaaa, wat een heerlijk boek! Ik ben nog geen 30 (al scheelt dat niet veel), maar heb wel echt genoten van Lekker laten lullen. Het is weer grandioos geschreven: scherp, grappig, soms een tikkie confronterend, eerlijk en herkenbaar. Hoewel het om en om losse stukken zijn van of Lianne of Suzette, loopt het wel telkens goed in elkaar over. Behalve die ene keer waarbij Suzette zelf al opent met dat ze geen brug kon vinden naar het stuk van Lianne. Moest ik om lachen, ook prima.

Ik appte Lianne toen ik het boek na een paar uur uit had met: “Je schrijft heerlijk en goed en ik vind je een heel fijn en mooi mens. Dank je wel voor je boek en voor wie je bent. ?” Ik herken mezelf in haar waardoor het boek wellicht extra raak is, maar ik durf m’n rimpelloze bestaan erom te verwedden dat je ook van dit boek geniet als je wel ‘die typische dertiger’ bent. Goede en herkenbare onderwerpen, humor om te lachen en een schrijfstijl die lekker wegleest.

Het is heerlijk om te zien dat deze vrouwen zo lekker zichzelf zijn (ja, ik meen dit) en dat we het ‘hoe het allemaal hoort’ lekker los mogen laten. Doe waar jij blij van wordt en dan komt het allemaal ook wel weer goed. En anders lees je dit boek nog maar een keer.

♥ Waardering: 9.

Lianne Marije Sanders, Suzette Hermsen — Lekker laten lullen
Nieuw Amsterdam / 2020 / 9789022584965
Lekker laten lullen is bij Bol.com te koop voor €17,50.

Ik heb Lekker laten lullen gekregen.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Ah wat een heerlijk boek ik zet deze sowieso op mijn wishlist van bol.com! Thanks for sharing wel tof dat je jezelf ook zo herkend in dit boek.

    1. Mmm, lastig zo te zeggen. Ik vind Zeik niet zo denk ik grappiger, maar Lekker laten lullen weer herkenbaarder en mooier.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.