Zoek
Sluit dit zoekvak.
Februari meer bewegen

lief voor mijn lijf: deel 2

Ja, jongens, begin februari schreef ik dat ik mezelf te weinig ontspanning en beweging geef als ik erg druk ben. En ja, ik wandel zeker elke dag met mijn hond, maar dat is het dan ook. De fles water staat op mijn bureau, plassen doe ik als ik het echt niet meer uithoud en lunch? Ach, een pak koek naast mijn iMac en ik ben good to go. Dat ging ik deze maand anders doen.

Ik heb een aantal maanden geleden een Apple Watch gekocht (topding!) en dat slimme horloge houdt dus bij hoeveel je beweegt. Voorheen bewoog ik écht heel erg veel en sinds ik voor mezelf werk, nam dat knap af. Gelukkig heb ik nu een tijdje een écht goede bureaustoel, maar daarvoor had ik oprecht elke dag pijn in mijn lijf. Mijn hernia zeurt, ik span mijn spieren aan als ik stress heb en me onrustig voel en nou ja, zoals je leest: een feessie is anders. Dus, dacht ik, vanaf nu is het klaar met dit gedonder. (Wellicht dat Van klacht naar kans er ook iets mee te maken heeft.) Ik stelde mijn bewegingsdoel op de Apple Watch in en klaar voor de start? Af!  (Nam het zo serieus dat ik zelfs sportkleding heb gekocht.)

Nieuwe trui

Heb ik het de hele maand volgehouden?

Nou, zo gezegd, zo gedaan. Minimaal 30 minuten ‘trainen’, minimaal 1 minuut per uur lopen en minimaal 450 actieve calorieën verbranden. En als je denkt: één minuut?!?? Ja, nou, het zal je verbazen hoe vaak ik de melding krijg dat ik die minuut nog effe moet volmaken. Als ik eenmaal lekker aan de tik ben, is zo’n uurtje zo weggetikt. Maar… ik heb het wél allemaal gehaald! Elke dag heb ik de ‘ringen’ volgemaakt. Ja, ook op luie dagen.

Hoe ik dit deed? Niet door te sporten. Ik ben begonnen met extra lopen in huis. Even boven naar de wc gaan, in plaats van beneden. Als ik naar de wc ging, gelijk even honderd stappen op de plaats zetten. Na 25 minuten focussen 5 minuten pauze houden en rondjes door het huis lopen. Op sommige dagen lukte dat me niet, dan deed ik wat andere dingen:
• lopen tijdens het bellen — een telefoongesprek van een half uur en je bent letterlijk een paar kilometer(!) verder
• toch nog even yogaën, terwijl je misschien liever even op de bank was gaan liggen stinken
• fanatiek met de hond en zijn bal spelen
• dansen, dansen, dansen
• op inkakmomenten minimaal een kwartier, liefst een half uur, wandelen met bijvoorbeeld een podcast op en dit kan oprecht prima binnen (dat voelt voor mij wat behapbaarder dan echt naar buiten gaan op zo’n moment, omdat ik dan moet nadenken over hoe ver ik dan ga, of ik dan niet veel te lang weg ben, of het niet enorm begint te hozen als ik buiten ben, zulks)
• extra lange wandeling met Vince

Op een gegeven moment deed ik al best wel wat extra dingen om de bewegingsmeter vol te krijgen, dus ik voegde er nog een extraatje aan toe: elke dag minimaal 10.000 stappen zetten. Dat deed ik ongeveer halverwege de maand en ik overtrof dat aantal vanaf toen bijna iedere dag.

Februari meer bewegen

Heeft het iets voor me gedaan?

Nou, ja, dat denk ik eigenlijk wel. Ik heb oprecht de smaak van het bewegen weer te pakken en ik heb dus meer beweging in mijn dagelijkse routine gebracht. Ik voel me lekkerder in mijn vel en heb ook nog steeds zin om een personal trainer in te huren en me op sporten te storten. Krachttraining vond ik altijd erg leuk, dus wie weet ben ik binnenkort je nieuwe fitgirl.

Ik heb ook het idee dat ik wat meer energie heb. Hoewel ik dat de laatste dagen een beetje om zeep aan het helpen ben, doordat ik mezelf een nieuw ritme probeer aan te leren. Ik ga nu vroeger naar bed en sta vroeger op, maar ik lig nog een tijdje wakker en slaap daardoor zo’n 6 tot 7 uur per nacht. Het gaat steeds beter, dus dat nieuwe ritme komt er helemaal. Voelt zo fijn, om om half 9 al aan het werk te kunnen en al zo’n productieve en beweeglijke ochtend te hebben gehad. Misschien zit ‘meer energie’ tussen mijn oren en push ik mezelf nu gewoon meer als ik om 8 uur ‘s avonds zie dat ik echt nog wel wat aan beweging moet doen. Voorheen maakte dat niks uit, dus was ik zeer zeker niet van plan om nog een kwartier zo wild te dansen dat ik ervan ging zweten. Ik keek wel uit.

Alle bewegingsdoelen gehaald

Blijf ik het doen?

Dat denk ik wel. Ik heb nu een medaille voor de meeste dagen de meeste beweging achter elkaar en ik ben zo iemand die het moeilijk vindt om zo’n record te laten varen. Dus tot nu toe telt het lekker door en heb ik nog steeds iedere dag de doelen gehaald. In eerste instantie wilde ik het doel omhoog gooien naar 500 actieve calorieën, maar omdat er in mijn huis geklust wordt en ik niet lekker door mijn huis kan dansen, springen, rennen en vliegen, heb ik besloten dat nog even niet te doen. Wie weet doe ik dat over twee weken of volgende maand wel.

En deze maand dan?

Ik zei het net al even: ik ben bezig met een nieuw ritme. Ik merkte dat ik er onrustig van werd als ik ‘pas’ om half 10, 10 uur begon met werken. Dan zit ik er net lekker in en dan is het al lunchtijd. Mijn middagen vliegen altijd voorbij, dus voordat ik het wist, was het tijd om te koken en te eten. Vaak heb ik na het eten niet meer de juiste energie of workflow en dan was mijn werkdag gewoon voorbij. Wat in principe hartstikke prima is, maar ik wil graag meer uit mijn dag halen.

Deze maand richt ik me dus op het nieuwe ritme. Ik wil er uiteindelijk naartoe dat ik elke dag uiterlijk om 11 uur slaap en uiterlijk om 7 uur onder de douche sta om aan mijn dag te beginnen. Zeker ‘s zomers vind ik het heerlijk om vroeg op te staan en voor de hitte met Vince te wandelen, dus ik kan er maar beter alvast mee beginnen. ?Wellicht schrijf ik hier ook wel een uitgebreide blogpost over, al dan niet met een update.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Wat goed, zeg! Je bent echt heel lekker bezig. Ik denk dat je nieuwe ritme inderdaad ook wel snel zal wennen.

    1. Ah, dank je! Ik voel me ook goed momenteel, dus dat is echt heel fijn. Zelfs met minder slaap, haha. Eind van de maand hoop ik te zeggen dat ik weer fantastisch tuk.

  2. Lekker bezig! En ik denk inderdaad dat het een kwestie van wennen is. Ik heb wel eens gelezen dat als je iets 90 dagen volhoudt het pas echt in je vaste routine zit. Kwestie van volhouden dus. En jezelf er aan blijven herinneren waarom je het ook alweer doet.

    1. Thanks! Ja, klopt, dus ik moet nog twee maanden, hahaha. Komt goed. ?? Nu nog dat ritme onder de knie krijgen.

    1. Bedankt! Bedoel je dan qua afvallen? Ik merk in ieder geval dat ik me energieker voel, dat ik tijdens de wandelingetjes in huis ook probeer mijn lichaam te ontspannen en ik zit letterlijk en figuurlijk lekkerder in mijn vel. Denk ook dat ik wel iets ben afgevallen, wat ook wel logisch is, aangezien ik ook helemaal gestopt ben met frisdrank drinken.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.