Freelance tekstschrijver

Freelance tekstschrijvers, daar zijn er inmiddels zo veel van. Waarom zou je dan uitgerekend met mij in zee gaan? Ik verplicht je natuurlijk niets, maar als je houdt van een tekst die bij jou, je bedrijf én je ideale klant past, raad ik mezelf hartstikke aan. Het is mijn kunst om ervoor te zorgen dat jouw tekst — en dus jouw bedrijf — opvalt, verbindt, inspireert. Zo’n tekst die smaakt naar meer. Zo een die jou tekstuele aantrekkingskracht geeft.

Het schrijven zit er al in sinds ik op zeer jonge leeftijd werd geboren. Ik wilde op school geen vriendjes maken, ik wilde vriendenboekjes scoren waar je van die ellenlange verhalen in pende. Een tijdje later, in november 2011, begon ik met het online delen van mijn teksten. Eén van mijn liefste vrienden gaf mij freelennse.nl cadeau en dat was een gouden idee. (Hij schreef dit op een kaart waar heel veel confetti bij zat. Leuk om te openen na het stofzuigen!) Inmiddels ben ik niet meer alleen blogger — ik ben ook je favo tekstschrijver en influlennser. Een woordwijf. Wat goed nieuws is voor jou, als je op zoek bent naar goede teksten.

Ben jij…
• een ondernemer die graag een lekker verhaal op (digitaal) papier heeft staan — zo’n verhaal dat zorgt voor binding met je klant?
• iemand die houdt van een creatieve, onderscheidende tekst met een woordgrap hier en daar?
• toe aan teksten die zorgen voor enthousiasme, vertrouwen en een gunfactor?
• het zat om met je handen in het haar te zitten en klaar met ploeteren op teksten die het net niet zijn?

Je hoeft niet langer naar je knipperende cursor te kijken. Geef je verhaal het podium dat het verdient.

» Een indicatie van mijn prijzen. «


[one_half padding=”0 15px 0 0″]

Wat schrijf je dan?

Naast uiteraard geschiedenis, schrijf ik ook teksten voor websites, tijdschriften en nieuwsbrieven. Wil je columns, advertenties, brochures, flyers of een versje op maat? Ik lever alles met liefde. Ik houd rekening met het doel, de doelgroep, SEO en ik schrijf op basis van jouw briefing teksten die bovenal lekker en makkelijk weglezen.[/one_half]

[one_half_last padding=”0 0 0 15px”]

Ik heb zelf al een tekst, maar ik twijfel. En nu?

Een tekst moet niet alleen foutloos geschreven zijn, het moet ook nog eens lekker weglezen. Is de tekst een logisch geheel, met prikkelende tussenkopjes en een goede volgorde van alinea’s? Als je daarover twijfelt, kijk ik graag met je mee om er een toptekst van te maken.[/one_half_last]

[one_half padding=”0 15px 0 0″]

Controleer je ook teksten?

Is dat kofschip bij jou al lang en breed gezonken? Geen man overboord, want ik haal je dt-fouten er allemaal uit. Ook die spatie te veel, komma te weinig en ontbrekende apostrof heb ik snel in de smiezen en corrigeer ik.[/one_half]

[one_half_last padding=”0 0 0 15px”]

Hoe kom ik meer te weten?

Benieuwd wat ik precies voor jou kan betekenen en wat je investering is? Of heb je een heel andere vraag? Wil je vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact met me op. Oh, zomaar een kattebelletje vind ik leuk![/one_half_last]


Wat klanten zeggen…

“Ik ben eigenaresse van SuperFan Factory. Met mijn bedrijf help ik andere ondernemers met het upgraden van hun merk, oftewel: met het upgraden van hun website, uitstraling en marketingboodschap. Ik was op zoek naar goede tekstschrijver die mijn ideeën kon vertalen naar tekst. En via een lange omweg en zoekweg ben ik bij Lenneke van freelennse terechtgekomen. Ik heb onze samenwerking echt als heel prettig ervaren. Lenneke is echt supersnel, kan heel goed jouw ideeën compact maken in tekst. Ze weet heel goed hoe ze jouw doelgroep echt kan raken met vlotte teksten die echt passen. Ze schrijft naar mijn mening ook echt unieke teksten, dus teksten die echt opvallen. Dus ik ben ongelooflijk dankbaar voor en blij met het eindresultaat van mijn teksten voor de vernieuwde homepage en een nieuwe landingspagina. Ik kan elke ondernemer Lenneke van freelennse aanraden! Omdat we vaak denken dat teksten schrijven — en dat geldt ook voor mijn vakgebied, voor webdesign —, dat we denken: ‘oh, dat doe ik zelf wel’. Maar als je écht een professionele indruk wil maken en als je echt, ja misschien een beetje next level wil gaan met je bedrijf, de juiste doelgroep weten aan te spreken, dan zijn goede teksten echt superbelangrijk. En jij en ik zijn allebei geen tekstschrijver, dus huur vooral een professional in. En daar is Lenneke uitermate geschikt voor. Dank je wel, Lenneke!”
— Yoany Brandon Bravo

“Met het maken van mijn website reumawerkt.nl moest ik ook aan de ‘over mij’ geloven. De lastigste pagina wat mij betreft, het moet over mij gaan en toch ook weer niet.
Ik besloot het niet zelf te gaan doen. Lenneke volgde ik al een tijdje en viel me vooral op door haar stijl waarbij ze zwaardere onderwerpen niet uit de weg gaat maar er precies de juiste relativering en luchtigheid in aan brengt, zonder voorbij te gaan aan dat sommige dingen in het leven gewoon klote zijn en dat dat ook mag.  Dat was precies de stijl die ik nu ook wilde. En wat bleek dat goed te matchen! Vanaf het eerste contact was het goed. Uit het voorstel maakte ik al op dat Lenneke haar in mij had verdiept. Uitgebreide intake volgde, wat ook echt een leuk gesprek was waarbij ze geïnteresseerd in mij en mijn drijfveren was. En toen kwam het eerste concept van de tekst, wow! Precies raak. Nog wat kleine aanpassingen maar dat was het ook.

Dank je wel Lenneke!”
— Astrid van de Nieuwenhof

“Wat een inspirerend mens, ik volgde haar al een tijdje op social media. Een creatieve woordkunstenaar! Toen benaderde ik haar om mijn verhaal te schrijven in een pakkende tekst hebben we leuke gesprekken gehad en ze heeft goede vragen gesteld. Het eindresultaat is perfect, want de mensen die dichtbij mij staan vertelden allemaal hetzelfde: dit ben jij! Dus dank je wel lieve Lenneke! En blijf je nog met veel plezier volgen 🙏🏻😁”
— Stefi Beckers

“Lenneke schrijft inmiddels alweer een tijdje blogs voor fiKks: onze app waarmee iemand met schulden op digitale wijze hulp kan krijgen bij zijn of haar financiën van een vrijwilliger. Dit is best een lastige doelgroep en een moeilijk onderwerp dat enorm in de taboesferen hangt, maar Lenneke weet precies hoe ze dit moet tackelen. Het geeft mij heel veel rust dat ik deze taak helemaal uit handen kan geven aan haar, ik weet dat het goed komt! Ik ben heel erg blij met haar werk voor ons.”
— Paulien Zwiers

“Lenneke schrijft niet alleen prettig leesbare teksten, het is ook prettig met haar samenwerken. Ze houdt je scherp en denkt niet alleen met je mee maar zet ook jou aan het denken. Wat is nu eigenlijk de boodschap die ik wil overbrengen en bereik ik dat met deze tekst? Lenneke voelt dit goed aan en weet dit te vertalen in pakkende artikelen, ook omdat ze zich verdiept in de branche waarvoor ze schrijft.”
— Marianne van der Rijst

“Lenneke gaf mijn website de tekstuele aantrekkingskracht waar ik naar opzoek was. Ze twijfelde geen moment toen ik haar vroeg samen mijn droom te realiseren. Ik werk graag samen met Lenneke omdat ze autenthiek is, haar eigen stijl heeft en oprecht is. Iets wat ik ontzettend kan waarderen. Lenneke laat zien dat de struggle het leven´ real is en inspireert hiermee anderen om ook ‘echt’ te zijn. Haar kwaliteiten en prettige persoonlijkheid samen gaven voor mij de doorslag. Onwijs bedankt Lenneke!! Dreams can come true!”
— Elles Janssen

“Lenneke heeft een fijne manier van schrijven waarbij het gevoel dat je wilt oproepen ook echt voelbaar is. Precies wat ik zocht.”
— Heleen van Egmond

“Lenneke heeft mijn boek gecorrigeerd en geredigeerd. Haar correcties klopten altijd en haar suggesties waren erg welkom. Dat heeft me een aantal gênante fouten bespaard. Daarnaast is Lenneke goed in staat om feedback op haar werk te ontvangen. Ze communiceert tijdig, prettig en helder over de planning en is bereid een tandje erbij te doen als dat nodig is.”
— Marjan Knippenberg, auteur van ‘Zes minuten wachten op geluk’

Magie met woorden, dat is het beste hoe ik Lenneke en haar geleverde werk kan beschrijven. Voor een nieuw, startend merk heeft zij alle websiteteksten geschreven op een creatieve en pakkende manier. Haar persoonlijke aanpak helpt bij het gehele proces, dat lekker vlot en goed verloopt. 100% een aanrader!”
— Julian Scholten

“Lenneke is inventief, zoekt een originele invalshoek en weet de juiste toon te raken. Ze schrijft teksten die een urgentie creëren en brengt de lezer de noodzaak van het onderwerp op een subtiele manier over. Een aanwinst voor schrijvend Nederland!”
— Liza Bakker

“Lenneke heeft de teksten geschreven voor mijn website. Als mensen de teksten lezen, horen ze mij praten. Dat vind ik echt reuze knap! Het leest lekker en ze heeft er een vleugje luchtigheid over uitgestrooid. Dat past precies bij mij. Daar krijg ik nu al leuke reacties op. We gaan in de toekomst zeker vaker samenwerken.”
— Iwan Klein

“Ik heb al eens met Lenneke mogen samenwerken bij mijn vorige werk. Toen ik bij mijn nieuwe baan een copywriter nodig had wist ik meteen wie ik daar graag voor wilde benaderen. De teksten waren voor het jaarverslag van een welzijnsorganisatie en daarom was het belangrijk dat de teksten het juiste gevoel over zouden brengen. Dit heeft Lenneke meer dan goed gedaan. Uit lappen aangeleverde tekst wist ze precies de essentiële stukken samen te brengen, interviews met meerdere personen heeft ze uitgewerkt tot beknopte, interessante en levendige stukken. Het eindresultaat is iets om trots op te zijn en ik zal Lenneke dan ook vol vertrouwen bij anderen blijven aanbevelen.”
— Shanice Lamoré

“Lenneke schrijft om de week een blog voor op onze website. Deze worden altijd tijdig aangeleverd en het liefste een aantal tegelijk! De blogs zijn altijd leuk en duidelijk geschreven waardoor je als ‘leek’ de informatie ook goed begrijpt en dat is precies ons doel! Tevens zijn de teksten in een vlotte stijl geschreven waardoor je eenheid houdt in de verschillende blogs, de stijl is erg herkenbaar. Ook schrijft Lenneke teksten voor onze websites en maakt zij onze vacatureteksten. Zo ben ik zelf door het lezen van de spontane en vlotte vacature enthousiast geworden om bij Activaa te gaan solliciteren!”
— Cynthia Kramer

“Lenneke heeft alle webteksten voor mijn bedrijf geschreven en ik ben echt superblij met het resultaat! Wij hebben ook een aantal keren bij elkaar gezeten zodat Lenneke precies weet wie ik ben en wat ik graag wil uitstralen. Lenneke heeft de juiste woorden voor mij gevonden. Het is heel dicht bij mezelf, leest verhalend, inhoudelijk top en raakt gewoon precies de juiste snaar. Uiteindelijk had zei niet heel veel nodig om precies mij in de teksten neer te zetten, zij is echt een topper en kan haar bij iedereen aanbevelen.”
— Debby van Cleef

“Lenneke is Lenneke. Een tekstschrijver met een ziel. Zo eentje die haar persoonlijkheid meeneemt in alles wat ze doet. Haar teksten zijn lekker geschreven, passen bij de doelgroep en raken altijd de juiste snaar. Dat komt omdat ze zich verdiept in haar opdracht en nee durft te zeggen tegen zaken die niet bij haar passen. Dus als je de juiste match hebt met Lenneke: gewoon doen, je krijgt er geen spijt van.”
— Jeannette Verplancke

“Het uitgeven van een eigen boek is niet niks. Dat heb ik de afgelopen periode mogen ervaren bij mijn eerste echte boek “Het stelsel van crisisbeheersing; de crisisbesluitvormingstructuur ontleed”. Een boek moet natuurlijk foutloos bij de drukker terecht komen. Lenneke heeft onze conceptversie onder handen genomen. Super! Een zorg minder voor ons. We zijn ontzettend blij met haar redactiewerk. Bij een volgend boek: weer Lenneke! Het is daarbij erg fijn en snel schakelen met haar.”
— Roy Johannink

Meer aanbevelingen vind je op LinkedIn.


En er is meer…

Niet alleen voor mijn teksten kan je bij mij terecht. Ik kan er ook voor zorgen dat je een heel mooie huisstijl of website krijgt, gemaakt door Angelina van Eunoia Studio of door Arjanne van Studio Above. Je huisstijl laten doorvoeren in je product, print of zelfs boek? Dan hoef je niet langer met je handen in het haar te zitten, want Milou, beter bekend als Mevrouw Knot, neemt je al het werk uit handen. Wil je een website op maat, met bijvoorbeeld een webshop of leeromgeving? Dan klop ik aan bij Loes van Online by Louise. Complete branding mét website of webshop? Wingerien is je vrouw. Of wil je een te gekke illustratie? Carmen maakt de mooiste creaties. Heb je iemand nodig voor SEA? Dan helpt Pim van Pimterest je graag. Zelfs als je de teksten in een compleet andere taal wil — en dan ook nog op zo’n manier dat mijn woordgrappen ook in die taal leuk zijn —, neem ik je het werk uit handen. Ik werk samen met vertaalbureau Euro-Com en zij werken op hun beurt met native vertalers die niet alleen jouw taal, maar ook hun vak verstaan.

Werkt(e) al voor…

Bedrijven waar freelennse voor werkte