Zoek
Sluit dit zoekvak.
Samenwerken met Carmen Groenefelt

door de lens: scheiden, samenwerken, smullen

Het was een week vol samenwerkingen, uiteraard weer een heleboel eten, nieuwe stapjes, goed in mijn vel zitten en ik kreeg weer nieuwe boeken binnen! Als kers op de taart deel ik ook nog een heel leuke tip met je — eentje waardoor ook jij lekker voor jezelf zorgt deze maand. Oh, ik deel trouwens ook wel wat waardevolle inzichten. Scrollen maar. ?

ZONDAG
“Vince, ga je mee?”
“Nah. Sta hier wel best. Ga jij maar, dan zie ik je straks wel.”

Och, als ik die tuin zie heb ik weer zin in lente en met mijn handen in de aarde wroeten.
Dacht ik afgelopen week dat ik de laatste oliebollen at, bleek de bakker ze op zaterdag nog te bakken voor een klant. Ja, doet u mij er ook maar acht. ?
Omdat ik gisteren niet werkte door migraine, besloot ik het vandaag wel even te doen. Mijn huis had ik gelukkig al schoongemaakt, dus ik had tijd om wat achterstallig werk te doen. Wel met een letter van kroket. De allerlaatste, jongens. Jammer dat ik er niet meer heb gekocht.
Ja, ik had natuurlijk weer niet genoeg aan een kroketletter, maar ik was wel nog steeds aan het werk. Best een fijne dag om te werken, moet ik zeggen. Helemaal niemand die je belt of mailt. ?? Kan ik onverstoorbaar verdergaan met mijn eigen bo…pinda’s doppen. (Ik had dit volgens mij al zeker vijf jaar niet meer gegeten. Jij wel?)
Nou, ja, mijn leven bestaat uit eten (waar ik binnenkort een verrassende mededeling over heb!), dus mijn weekoverzicht ook. Ik maakte ‘s avonds lekker paddenstoelenrisotto met pittige varkenshaas. Risotto is echt mijn nieuwe ontdekking en dan wil ik dat altijd en overal eten.
Risotto met varkenshaas
Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: oliebollen, opruimen, offday

MAANDAG
Niet alleen achter mijn iMac aan het werk, maar ook daadwerkelijk op pad. Ik reed naar Westervoort, want daar zit de studio van Deysi. Deysi (@divas_permanentemakeup) gaat mijn wenkbrauwen tatoeëren en ik heb er ongelooflijk veel zin in. Denk dat ik er een blogpost over schrijf, want volgens mij is het best leuk om dat proces te volgen.
Diva's permanente make-up studioToen ik thuiskwam deed ik mijn haar vast, keek ik naar mezelf en voelde ik me fantastisch goed in mijn vel. Vastleggen die handel. Ik postte deze foto ook op Instagram, met 5 feitjes over mezelf die veel mensen niet weten. Namelijk:
1. Vroeger wilde ik ‘politie op paard’ worden. Daarna advocaat en ik heb nog een tijdje psycholoog overwogen.⁣
2. Op mijn 13e liet ik een tongpiercing zetten en die heb ik nog steeds.⁣
3. Ik krijg tranen in mijn ogen als ik iets met prik drink en ik krijg rillingen over mijn lichaam van water met bubbels.⁣
4. Als klein kind ben ik bijna gestikt in een Legoblokje.⁣
5. Ik was ooit damkampioen.⁣
Voelde me mooi
Ik maak mijn bami altijd zelf, want ik vind het eten van de Chinees hier niet zo heel lekker en ik ben niet zo’n fan van vetsin dat daar vaak gebruikt wordt. Nu weet ik precies wat er in mijn eten gaat en het is echt fantastisch lekker. Zeker als je het opbakt. ?
Bami met pittige varkenshaasIk heb als nieuwe gewoonte dat ik elke dag minimaal 10 pagina’s lees. Ik wil blijven leren, blijven groeien en dus blijven lezen. Soms lees ik een boek per dag, soms lees ik een week niet. Nu weet ik dat ik niet ga slapen voordat ik die 10 pagina’s heb gelezen. Gaat tot nu toe heel erg goed. Verplicht rustmomentje in mijn dag. ? Dit boek heb ik gekregen van de uitgever.
Van klacht naar kans - Juriaan Galavazi

Blogpost die vandaag online kwam → 20 dingen in 2020

DINSDAG
Voor de zoveelste keer kwamen ze voor mijn keuken. Een van de lampjes die je hier ziet branden, knipperde heel de tijd en daar kreeg ik echt woede-aanvallen van tijdens het koken. zit er een ander knoppie op en doet ‘ie het weer. Ook deed mijn afzuigkap precies het tegenovergestelde van wat ‘ie moest doen: blazen. Nu hebben ze een of ander klepje gemonteerd bij het rooster buiten en zuigt ‘ie zowaar. (That’s what she said.)
Reparatie keuken
Nou, als die keuken dan weer piekfijn in orde is, dan maak je maar mooi van de gelegenheid gebruik om eens een nieuw maaltje te proberen. Ik voelde me heel erg volwassen toen ik zelf boerenkool stond te maken. Uit vrije wil. Dus zonder mes op mijn keel. Oprecht. Terwijl ik vroeger een beetje binnensmonds moest spugen van deze groente, ja. En vertel: wie gebruikt ook altijd 10 keer meer knoflook dan dat er in een recept staat? Dit moest ‘één teentje’ zijn. (Werden er drie.)
Een teentje knoflookSjalotjes choppen, pepertje erbij, hoppa.
Knoflook sjalot en peperVervolgens mik je alles in een pan, gooi je de boerenkol erbij en maak je aardappelpuree en eet smakelijk! Oh, vergeet de gebakken uitjes niet. Is lekker.
Pittige boerenkool Leuk om te weten: ik wreef na het koken in mijn oog en heb oprecht met mijn ogen dicht naar de keuken moeten strompelen, omdat mijn hele gezicht in de fik stond. Was je handen na het snijden van pepers, sjalotjes en knoflook of laat je vrijwillig in je bekkie spuiten met pepperspray, want dat komt op hetzelfde neer. Janken wel — daarna gelukkig ook, van het lachen.

Blogpost die vandaag online kwam → kerstmis in het duincafé 

WOENSDAG
Serieus, dat boek Van klacht naar kans is écht interessant. Deelde dit in mijn Stories:
Van klacht naar kans - Juriaan
Ik werkte en daar is weinig boeiend fotomateriaal van — sorry. Wel van mijn eten, uiteraard. Hachee met gebakken aardappels. 
Hachee
‘s Avonds streek ik neer met een dekentje en een kaarsje én de cursus Unlimited Me van Charlotte van ‘t Wout. Ik schreef onder andere meer dan 55(!) doelen en dromen op. Heb zo’n zin om deze cursus af te ronden en jullie er álles over te vertellen. Wil je alvast meer weten over Unlimited Me, lees het dan allemaal hier.
Cursus Charlotte van t Wout Unlimited Me
Blogpost die vandaag online kwam → dit deed ik in 2019 waar ik vet trots op ben

DONDERDAG
Sinds vandaag werken Carmen Groenefelt (mijn favo illustrator, bekijk dit en je snapt waarom) en ik één keer in de week samen. Weliswaar digitaal, maar toch. Was echt heel fijn — ze is zo leuk.Samenwerken met Carmen GroenefeltWe spraken ook meteen af dat we één ding zouden doen van onze ‘oja, dit moet ook ooit nog-lijst’. Ik koos voor het plaatsen van logo’s van bedrijven waar ik al voor werk(te). Dus, als je nu met mij wil samenwerken, dan zie je dit:
Bedrijven waar freelennse voor werkteDonderdag patatdag, dus ik ging weer naar de snackbar. Dit keer met laptop, want de allerliefste snackbarmevrouw had hulp nodig bij iets op een stickie zetten. Zie je, ik ben overal voor in te huren. Misschien ook het logo van de snackbar even toevoegen hierboven.
Mevrouw van snackbar helpenOja, ik kreeg ook nog een heel fijn (denk ik) boek binnen: Alegría van Francesc Miralles. die ene van Ikigai, jawel. Bedankt, Boekerij!
Alegria
VRIJDAG
Dit was echt zo’n dag waarop ik geleefd werd, haha. Ik interviewde drie mensen van een scholengemeenschap met echt een te gekke pilot, werd daarna zelf geïnterviewd voor een landelijke krant en had nog twee belletjes met Debby en Carmen.

Ik deelde op Instagram dat ik geïnterviewd werd en wilde er in eerste instantie bij zetten dat het een gelukstreffer was. Dat ik benaderd werd, dus wat heb ik er zelf voor moeten doen? Nou, mijn verhaal delen dus. Als ik niet had gedeeld dat ik mijn vertrouwde stek heb verlaten om aan de andere kant van het land opnieuw te beginnen, had niemand het geweten en was ik ook niet gebeld. Als je jezelf verantwoordelijk houdt voor alle dingen die fout gaan, dan mag je jezelf óók verantwoordelijk houden voor alles wat goed gaat. Geïnterviewd voor MetroVandaag was ook de dag dat de winactie van Een bundeltje licht afliep. De notaris kon niet, dus ik gebruikte maar een online alternatief. Inmiddels heeft de winnares bericht gekregen en ze is heel blij. Zo, zo, zo leuk. De wereld mooier maken is zo moeilijk nog niet.
Winnaar kiezen Een Bundeltje Licht van Britt NelissenDie maansverduistering was niet zo boeiend, maar de maan was gróót en héél licht. Zo mooi. (En niet te verwarren met de lantaarnpaal op deze foto.)
Supergrote maanIk zette deze foto van mij en Vincie op Instagram, met de vraag: “Wat wil je graag, maar durf je niet?” Er kwamen echt heel mooie reacties op.
Met Vincie op de bank
Blogpost die vandaag online kwam → missen

ZATERDAG
Wakker worden met mooi licht, dat zijn de beste ochtenden.
Wakker worden met mooi licht
Ik wilde het scheiden van mijn afval professioneler (?) aanpakken en ging naar IKEA om bakken daarvoor te halen. Zal er in mijn volgende weekoverzicht wat meer over delen. Maar ja, een mens kan IKEA niet uit, zonder een hotdog te eten. Of saus met hotdog, wat jij wil.
Hotdog IKEA
Ik wil minimaal één keer per maand een nieuwe stad ontdekken en dit keer was Doetinchem aan de beurt. Leuk! Niet heel groot, wel helemaal prima.
Doetinchem
Er moesten ook nog boodschappen gedaan worden, maar alle karretjes waren op. Wachten vind ik maar zonde van mijn tijd, dus ik bestelde een frikandel met mayo en wachtte tot er een nieuwe lading winkelwagentjes kwam. Precies toen ik klaar was, kwamen ze aan. Perfect. Zo werkt die wet van de aantrekkingskracht dus. ?
Frikandel met mayo
Oja, als bonus nog een vet leuke tip: Merel maakte een vet leuke zelfzorg-kalender. Allemaal dingen die je kan doen om deze maand goed voor jezelf te zorgen. Merel is ook heel leuk om te volgen via Instagram, dus eh, ja, bindend volgadvies wel.

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘oliebollen, opruimen, offday‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

11 reacties

 1. Lekkere blog weer Lenneke! Jouw enthousiasme over eten is zo ontzettend leuk, ben heel benieuwd wat de verassende mededeling gaat zijn! (Ik hoop op een etentje voor je lezers waarbij je je lievelingsgerechten voor ze gaat koken, in in dat geval meld ik me vast aan!)

  Enne, volgens mij bedoel je ‘vrijwillig’ in plaats van ‘vrijwilliger’!

 2. Jaaa looooooove knoflook! Sinds ik een lookpers heb gooi ik het in alles :p En wij gingen toevallig vorige week (of was het nu de week daarvoor?) ook naar de Ikea voor afvalbakken. Ben trouwens heel benieuwd naar je getatoeëerde wenkbrauwen post!

  1. Hahaha, lekker! Ja, ben er ook ZO benieuwd naar. Weet ook eigenlijk helemaal niet of het pijn doet? Nou, ja, jullie ontdekken het gauw genoeg.

 3. Vet slim, die frikandel tijdens het wachten! En ook hier knoflook-fan. Van water met bubbels gruwel ik ook echt. Cola ofzo vind ik af en toe wel lekker, maar als ik meer dan een glas drink, gaat mijn buik protesteren. Gelukkig is er Ice Tea Green. Loveeee it.

  1. Vond ik ook wel. Nu weer zin in. Oh, en groene ijsthee was ik alweer helemaal vergeten. Binnenkort weer eens een fles halen, toch wel lekker in plaats van gewoon water of met een drup siroop.

 4. Ik wil samen met jou eten. Punt. O en als je een keer naar Deventer wil, laat het weten, ik kom er vandaan dus kan je ALLES vertellen ;)

   1. Niet meer! Maar wel als ik naar mijn ouders ga. En Deventer is zo zo leuk, dus ik hoop dat je een keer gaat en het ook zo leuk vindt :)

 5. Hoewel ik net gegeten heb krijg ik toch weer trek van deze blog, haha!
  Ik ben trouwens wel heel erg benieuwd naar het eerste boek wat je noemt. Zelf heb ik best wat lichamelijke klachten, dus ben wel nieuwsgierig of er nog iets in staat waar ik wat aan heb. Binnenkort maar eens bestellen! :)

  1. Sorry not sorry! ;-) Tot zover is het boek heel interessant — er komt binnenkort een recensie over. Mocht je dat mee willen nemen in je aankoopproces, haha.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.