Zoek
Sluit dit zoekvak.
Eerste zonsopkomst 2020

missen

Zoals zo vaak komt hij ineens weer een keer aanwaaien. Of ik even tijd voor hem heb. Hij grijnst erbij, want hij weet net zo goed als ik dat ik áltijd tijd voor ‘m heb en dat ‘even’ eigenlijk de hele nacht is. Ik laat hem binnen en bekijk hoe hij zijn weg vindt. Van zijn schoenen uitschoppen bij de deur tot zijn favoriete thee uit mijn kast halen. Terwijl hij zijn water kookt, komt hij naar me toe. We weten allebei dat het zo niet langer kan. Niet langer goed voor ons is. Zoals altijd ben ik degene die de confrontatie aangaat.

“Ik mis je soms gewoon een beetje. Niet zoals een bal naast een doel, maar meer zoals yin zonder yang.” Ik wacht even en besef dat wat ik zeg niet klopt. “Dat is misschien geen beetje. Dat is eigenlijk gewoon een heleboel.”

“Je weet pas wat je hebt als je het kwijt bent en daarom vinden we elkaar elke keer weer terug.”

Ik wil weer meer fictie schrijven, dus ik heb fictie-vrijdag in het leven geroepen.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

    1. Wat lief, dank je wel. De fictieverhalen zijn altijd de posts waar ik onzeker over ben, haha. Dus dit helpt!

  1. Wauw, heel mooi! Ik blijf het knap vinden hoe je dit soort korte fictie kunt bedenken én zo mooi op papier weet te zetten.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.