Zoek
Sluit dit zoekvak.
Waar ik trots op ben

dit deed ik in 2019 waar ik vet trots op ben

Ja, hier wilde ik alweer beginnen met een ‘sorry’, maar laat dat nou net een woord zijn dat ik minder wil zeggen (en schrijven) dit jaar. Maar ik heb zin om trots op mezelf te zijn en nou ja, waarom zou ik dan geen lijstje maken? Ik zie op sociale media berichten rondzingen met dat mensen het zat zijn om zulke overzichten te zien. Omdat je geen ‘grootste dingen’ hoeft te presteren. En ik denk daar niet eens zo over na, omdat ik dat ook niet zo voel. Maar bij dezen: deze lijst maak ik, omdat ik trots wil zijn (en ben) op mezelf. Omdat ik vind dat we massaal trotser mogen zijn. Dat we mogen roepen “ja, hè!” als iemand zegt dat we iets goed gedaan hebben. Dat je simpelweg trots mag zijn als je je met alle moeite uit bed hebt gesleept. Je trots is helemaal terecht en mag er zijn, als jij vindt dat het er mag zijn. ??

Niet omvallen — blijven ademen

Wat voor prestaties ik ook heb neergezet afgelopen jaar: op veel dagen was ik vooral trots dat ik ben blijven ademen. Het was een heftig jaar: net verhuisd naar de andere kant van het land en opnieuw begonnen, geen vaste baan meer, maar een zelfstandig bestaan als freelance tekstschrijver, een dierbare die een hartaanval kreeg waar ik bij was en nog wel wat meer dingen die me op de proef stelden. ‘No biggie’, zou ik willen zeggen, maar het was wel groot. Het deed zeer en het gaf me een dreun. Wekenlang elke dag naar verschillende ziekenhuizen rijden, mijn hond voldoende aandacht geven, deadlines halen zo goed en zo kwaad als het kon en ergens ook nog voor mezelf proberen te zorgen. Het ging niet al te best, maar ik ben blijven ademen. Fuck, yes.

Investeren in mezelf (en mijn bedrijf)

Het zijn geen tienduizenden euro’s, maar ik heb in mezelf geïnvesteerd. En op elke euro ben ik meer dan trots, want ik vind dit nog steeds niet makkelijk. Ik volgde cursussen (over doelen stellen, stories op Instagram en SEO bijvoorbeeld), kocht een Apple Watch, las heel veel boeken en stak tijd in mezelf. Nu nog leren om niet alleen in mezelf te investeren als ik het kan ‘verantwoorden’, maar dat ik het ook mag doen om er simpelweg een fijner gevoel van te krijgen.

De wereld een stukje mooier maken

Ik ben ervan overtuigd dat ik de wereld afgelopen jaar een stuk mooier heb gemaakt. Door er te zijn voor mensen, door geld te doneren, door attent te zijn en een (klein) cadeautje op te sturen aan mensen die ik lief vind. Door plastic en ander vuil uit de natuur te vissen als ik met m’n hond wandel. Door dankbaar te zijn. Doordat ik mezelf, na jaren, ook eindelijk zelf een mooi mens vind.

Groeien

Ja, zoals ik al schreef in de blogpost over hoe mijn 2019 was: ik ben ontzettend gegroeid. Dat fenomeen is me de laatste jaren niet vreemd, want sinds ik #bijdepsycholoog kwam, gaat m’n leercurve al omhoog. Niet elke dag, maar ik blijf groeien en daar ben ik heel blij mee. Met name 2019 heeft me heel veel lessen geleerd. Gebeurtenissen die ik an sich liever had overgeslagen, maar ja — zo werkt het leven niet. Ik ben blij dat ik er iets (positiefs) uit heb gehaald. Ik ben blij dat ik nu sta waar ik nu sta. Dat ik bij elke jaarwisseling weer een beetje meer mij ben. Telkens weer een beetje meer om van te houden.

— Waar ben jij trots op?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

7 reacties

  1. Mooi lijstje, logisch dat je trots bent! :-) Ik ben nog steeds heeeel trots op mijn diploma, en ook wel op de sprong die ik gewaagd heb door naar Antwerpen te verhuizen. Wel jammer dat ik altijd alweer met ‘het volgende’ bezig ben, waardoor ik er niet altijd even goed van kan genieten.

  2. Ik nam de beslissing al in 2018 (of zelfs eind 2017), maar vorig jaar startte de bouw van mijn eigen huis, iets wat ik heb aangedurfd zonder partner en dat blijft nog altijd best stoer van mezelf.

  3. Ik heb geinvesteerd in mijzelf, iets wat ik eerst niet graag zou toegeven dat ik het nodig had. Maar ik ben er ook (zoals jij zegt) VET trots op!

  4. Hier mag je zeker trots op zijn!
    Ik investeerde een hoop tijd in mezelf, iets wat ik doodeng vond, maar wat me wel al wat verder heeft geholpen. En ik heb mijn bedrijf ingeschreven bij de KvK en deed een aantal hele toffe opdrachten waar ik ook echt wel trots op ben.

  5. Wat een fijne, goede en mooie dingen! Ik weet niet zo goed waar ik trots op ben. Misschien op het behalen van mijn diploma. Maar ook wel op het mezelf openstellen voor andere mensen. Het zeggen als ik ergens mee zit. Ja dat denk ik. X

  6. Mooi lijstje hebt je gemaakt van dingen waar je zeker trots op mag zijn!
    Trots op? Het feit dat ik mama ben geworden en wij (als gezin) het zo goed en vanzelfsprekend doen.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.