Zoek
Sluit dit zoekvak.
Letter van kroket

lekker met lenn: met je letter van kroket

Er zijn een paar dingen in het leven waar ik echt extreem blij van word en eten is er daar één van. Van erwtensoep tot koolraap en van een freaKINGdel tot een kroket. Van die ordinaire uit een muur tot een handgemaakte, bijzondere kroket. En over bijzonder gesproken: de Croquetten Boutique in Utrecht heeft daar wel een handje van. Zo eet je daar kroketten met niet alleen draadjesvlees, maar ook met kip en rode curry, kabeljauw, feta en zontomaatjes en veel meer. En toen dachten ze: daar doen we nog even lekker een schepje bovenop. Ze bedachten de… letter van kroket!
Croquetten BoutiqueChocoladeletters heb ik al in geen jaren meer gegeten, geloof ik. Ook niet per se behoefte aan, want ik knaag gerust elke dag een flinke reep weg. Des te beter gaat zo’n kroketletter erin, dacht ik zomaar. Ik bestelde meerdere letters: drie keer draadjesvlees, een keer oude kaas en uiteraard een mokka met hazelnoot.

Dit is hoe de letters eruitzien. Er bestaan geen andere letters dan de ‘S’, het is 250 gram kroket schoon aan de haak en het schijnt een echte gezelschapsletter te zijn. (Maar delen raad ik niet aan.)
Croquetten Boutique - kroketletter draadjesvleesWat ik zo tof vind aan de Croquetten Boutique is dat alles tot in de puntjes verzorgd is. De boutique in Utrecht ziet er prachtig uit, hun broodjes kroket die je daar eet zitten in mooie doosjes met servetjes met het logo erop en ook de kroketletters zijn weer prachtig verpakt.
Letter van kroketDe kroketletter is speciaal ontwikkeld voor de airfryer of oven, waar ik heel blij mee ben. Want ondanks dat ik Heel Graag snack, heb ik geen frituurpan en komt die er ook niet. Elf minuutjes in de oven en geloof me: ze zijn sneller op dan dat je ze in de oven hebt liggen.
Croquetletter in de ovenDe eerste kroketletter die ik proefde is er eentje met draadjesvlees. Ik heb hem inderdaad elf minuten in de oven gedaan, maar de volgende letter doe ik een minuutje langer. Hij was bij mij nog niet helemaal warm nu. Deed godzijdank niets af aan de smaak, want ik heb zelden zo’n lekkere kroket gegeten. En dan ook nog eens uit de oven. Heerlijke korst, heerlijke draadjesvleesvulling. Werkelijk perfect.
Kroketletter Croquetten Boutique UtrechtEen paar dagen later ging ik voor ronde twee: de oudekaaskroketletter. Gek op kaas, gek op kroketten — mijn dag kon niet meer stuk. Deze kroket deed ik twaalf minuutjes in mijn oven en hij was héét. En zo lekker. Geen overheersende kaassmaak waar je na één hap al genoeg van hebt, maar wel een echte kaassmaak. De combinatie van binnen- en buitenkant zijn wederom perfect. Baal oprecht dat ik er hier maar eentje van heb gekocht.Kroketletter oude kaasDe Croquetten Boutique heeft ook aan alle zoetekauwen gedacht, want er is dus ook een letter met mokka en hazelnoot. Ik kon me er nog weinig bij voorstellen, dus kocht er hier ook eentje van. Dit leek me een ideale letter voor bij de koffie (chocomel, eigenlijk) en ik at ‘m daar dus ook bij.
Kroketletter mokka & hazelnootDe eerste hap was een beetje spannend, want ik had gewoon echt geen idee van wat ik zou gaan proeven. Maar: JA. Lékker! Het is een soort van crêpe met Nutella, but better. Of een oliebol met Nutella, maar dan nog veel lekkerder. Ja. Fan. Tikkie spijt dat ik er niet meer heb gekocht.

Nou — conclusie: deze pretle… eh, kroketletters vallen enorm in de smaak. Volgend jaar weer, hoop ik. En dan rijd ik zeker weer een uur heen en een uur terug om een voorraadje in te slaan. De letter van kroket is inmiddels helemaal uitverkocht. De Croquetten Boutique schreef dat ze gaan broeden op een nieuwe hit, dus ik zit alvast op het puntje van mijn stoel. ?

?Croquetten Boutique Utrecht / ? €5,95 per letter / ? helemaal goedgekeurd
De kroketletter is inmiddels uitverkocht.

 

Deze blogpost is trouwens hartstikke niet gesponsord. Deze blogpost is dus uit puur enthousiasme geschreven. De andere afleveringen van Lekker met Lenn lees je hierrr en als je m’n blogpost over de Croquetten Boutique wil lezen, kan dat ook.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Oooh dat ziet er echt goddelijk uit. Geef me iets met een korstje rond en ik ben om :D

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.