Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vuurwerk is stom

door de lens: oliebollen, opruimen, offday

Jaaahaaaa, welkom in 2020, jochies en meissies! Ik trap maar gewoon weer af met een weekoverzicht, want die heb je even moeten missen tijdens mijn soort van vakantie. Deze week at ik oliebollen (en natuurlijk patat, maar dat begint niet met een ‘o’), ruimde ik op en maakte ik mezelf weer helemaal fresh, had ik een offday en… nou ja, kijk maar effe. Fijne zondag en als je al mijn andere nieuwjaarswensen hebt gemist: maak er een mooi, leerzaam, warm en waardevol jaar van! Kus voor je kop en tot de volgende. X

ZONDAG
Ik had een soort van vakantie de week hiervoor, maar werkte het weekend wel. Wel op mijn gemak, geen stress, geen deadlines en geen afspraken. Ideaal. Ik vind sowieso werken op zondag best wel fijn, omdat ik dan veel minder afleiding heb. Vince vindt er het zijne van, die doet gewoon waar hij goed in is: chillen. Hij ligt hier trouwens op zijn boxspring — een orthopedisch kussen. Kocht ooit een leren kussen voor ‘m met een opstaand randje, omdat hij zijn hoofd graag ergens op of tegenaan legt. Heeft hij letterlijk nul keer op gelegen. Joe.

Lekker chillenZoals altijd had ik honger na het wandelen met de Vieze Vuns, dus ik at oliebollen. Ik hou van deze tijd van het jaar. ? Oh, en ik heb een nieuw bandje gekocht voor mijn Apple Watch! Zo blij mee. Mocht je benieuwd zijn naar wat ik van de Apple Watch zelf vind, dan lees je dat hier in m’n review.
OliebollenontbijtWie werkt, moet goed eten. (Wie niet werkt ook, trouwens.) Voor de kerst had ik uiteraard veel te veel eten, want stel je voor dat je net iets tekort komt op die ene dag in het jaar waarop de supermarkten dicht zijn. Ik wilde niets weggooien, dus ik gooide stokbroden in de oven en belegde ze met carpaccio. Met nog een flinke laag pesto, uiteraard. Want pesto.Carpaccio als lunchVroeger had ik weleens moeite met de donkere dagen: wandelen met Vince als het nog donker was en als ik thuiskwam, was het alweer donker. Nu deel ik mijn eigen tijden in en gaat dat veel beter én houd ik dus van de donkerte. M’n buren hebben een maan aan een vlaggenstok gehangen en dat ziet er altijd zo magisch uit. Altijd genieten als ik hier langsloop. ?
Maan aan vlaggenstok
MAANDAG
Mijn vakantie was hartstikke geschikt voor weer even lekker lezen. Ik kreeg Kerstmis in het duincafé van de uitgeverij en het was zo’n fijn boek om te lezen! Helemaal zin om volgend jaar zelf zulke feestdagen te hebben. De recensie komt nog online, want dit is vooral ook voor de wat saaiere maand januari een fantastisch verhaal. Ik bestelde ook de gedichtenbundel van Britt Nelissen — ook daar komt een recensie van. Daarom maakte ik daar vandaag foto’s van deze boeken. Bereid je dus maar weer voor op flink veel nieuwe blogposts. ?
Foto's maken van boekenIk verklapte het in mijn vorige weekoverzicht al: ik woon tegenover de bakker die de allerbeste oliebollen sinds mensenheugenis maakt. Dat stond niet in de omschrijving op Funda, anders had ik überhaupt geen andere huizen bezichtigd. Dat snap je. Ik kocht er 20 en ik ben benieuwd of ze oudejaarsavond halen. In deze vorm aka niet-verteerd dan.
Oliebollen gekochtHet was de eerste dag na mijn vakantie, maar eigenlijk was ik alweer een paar dagen aan het werk, haha. Ik maakte vandaag een klus voor auto.nl grotendeels af. Onder het genot van in totaal vijf oliebollen. Ja, eh, ik steun nou eenmaal graag de lokale ondernemers.
Snacken met een oliebolMoet ik echt nog uitleggen waarom ik van de winter houd? En van mijn huis? Kan hier echt uren naar kijken. Als Vince niet ongeduldig zou worden dan.
Prachtige lucht Lobith
DINSDAG
Vandaag al vroeg op pad om de grootste vuurwerkknallen voor te zijn. Gelukkig is het hier veel minder heftig dan in mijn oude woonplaats, maar ik wilde toch het zekere voor het onzekere nemen. Vince is zo bang voor en boos op het vuurwerk sinds er een illegale bom boven zijn hoofd knalde en een paar jongens vuurwerk naar hem gooide. Moet zeggen dat ik een vuurwerkverbod echt enorm toejuich. Vind het dan wel weer sneu dat het uitgerekend vandaag zo extreem mistig is en mensen waarschijnlijk weinig van hun siervuurwerk gaan zien.

Mistige oudejaarsdagEn aangezien het oudejaarsdag is én ik al wekenlang oliebollen eet, maakte ik voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter zitten een lijstje over oliebollen. Gewoon nog effe werktechnisch knallen op die laatste dag van het jaar, ja toch. ?

Vandaag ben ik bezig met typische eindejaarsdingen: ik maak mijn iPhone leeg, ruim mijn iMac op (en bewaar mijn MacBook voor een later moment, want ik wil ‘m helemaal opnieuw installeren), verander mijn btw-nummer op mijn website… zulks. Ik eet ook weer wat uit de vriezer, want die puilt inmiddels uit, haha. Ik warm zelfgemaakte kippensoep op. Zo pittig dat ik het er gelijk warm van heb. ?️
Lunchen met kippensoepHet lukt me niet echt te werken, terwijl ik dat wel wilde. Ik word gek van het geknal, Vince rent de hele dag blaffend heen en weer door alle hoge tonen en doffe dreunen, terwijl ik al de hele dag de top 2000 keihard door m’n Bose-box laat brullen. De radio laat ik aan voor Vincie, zelf zet ik mijn noisecancelling koptelefoon op. Ik luister naar de nieuwe podcastaflevering van Charlotte van ‘t Wout.

Och, wat breekt m’n hart als ik naar mijn hond kijk. Hij telt al een paar dagen af tot het geknal voorbij is en ik doe met ‘m mee.
Vuurwerk is stomGelukkig was m’n Apple Watch wel in een feestelijke stemming. Kijk nou hoe gezellig dit is, haha. Dit horloge was toch wel echt een van mijn betere aankopen van 2019.
Happy new year
WOENSDAG
Rise and shine, een soort van. Ik heb maar vier uurtjes geslapen, want het knallen ging best wel lang door. Gelukkig wilde Vince ‘s nachts wel nog even plassen, al rende hij daarna van angst meteen weer naar huis. Dit uitzicht maakt wel weer heel veel goed. En het voorspelt ongetwijfeld veel moois voor 2020. Ik heb er zin in, jongens.
Eerste zonsopkomst 2020Laat dit je motto zijn voor dit jaar. (Volgens mij is de tekst van Merel Morre.)
Motto voor 2020Ik heb het al vroeg gehad met de dag, dus geheel tegen mijn eigen principes (niet werken in mijn slaapkamer, insert hier een grapje over het oudste beroep) in, duik in met mijn laptop in bed. Even een blogpost tikken.Bloggen in bedZet wel een traditie voort: uitgebreid douchen om helemaal fresh het nieuwe jaar in te gaan. Scheren, haren wassen, goed — je kent het wel. Mocht je dit idee nou ook fantastisch vinden, van douchen bij kaarslicht, zorg er dan voor dat je niets te scheren hebt. Dit, eh, werkt niet.
Douchen met kaarslicht
Dat het niet werkt, ontdekte ik toen ik mijn benen insmeerde. En wat houd ik van dit stukje van mijn slaapkamer. Sowieso van die hele ruimte. Fijne vibe daaro.Smeren nieuwjaarsdagOjaaa, bonustip: op 1 januari ben ik begonnen met het maken van een video van mijn 2020. Nu denk je misschien dat het een urenlange serie wordt, maar niets is minder waar. Ik film elke dag één seconde en op 31 december is dat dan dus mijn jaar in beeld. Vet, hè? Heb ik niet zelf bedacht, hoor. Is gewoon een handige app voor: 1 second everyday (1SE). Hashtag no spon hashtag gewoon zelf betaald hashtag o nee is gratis.

Blogpost die vandaag online kwam → dit was mijn 2019

DONDERDAG
Het beste ontbijt is een oliebollenontbijt. En aangezien honden geen krenten en rozijnen mogen, kreeg Vincie een broodje worst. Wat een hondenmoeder ben ik, hè.  ?Ontbijten met oliebollen en broodje salamiBlijkbaar was ik heel erg eten-minded vandaag, want ik maakte nog maar één foto en dat is van mijn bord patat. Weer zin in nu ik dit zie. En als je ooit in Duitsland in een supermarkt bent, koop daar dan ketchup van Kraft. Bedank me maar als je het gegeten hebt.
Patat eten
Blogpost die vandaag online kwam → mijn woord voor 2020

VRIJDAG
Eh, ja, tikkie weinig foto’s gemaakt weer. Ik was wederom de hele dag aan het werk en vond een foto van mijn iMac wat saai. Dus daarom eentje met een leuk verhaal: ik vond tien cent! Dit jaar ga ik anderhalve ton verdienen, dus dit is al een lekker begin. Nah, zonder grappen, blijkbaar komt geld graag naar me toe. ?
10 cent gevondenVandaag kwam er wel een vet leuke blogpost online. Je kan namelijk een prachtige dichtbundel winnen!
Een bundeltje licht van Britt Nelissen‘s Avonds maakte ik een Mexicaanse ovenschotel. Weinig makkelijker dan dit. Je bakt gehakt rul, gooit er kruiden op die je lekker vindt (paprika, knoflook, ui, zulks) en topt het af met tomatenblokjes en een in stukken gesneden puntpaprika. Daarna doe je er kidneybonen bij. Vervolgens doe je alles in een ovenschaal, drapeer je er Doritos overheen (ik deed kaas, want kaas) en maak je het af met kaas. Want kaas. In de oven schuiven, 20 minuutjes op 180 graden en eet smakelijk!Mexicaanse ovenschotel
Blogpost die vandaag online kwam → een bundeltje licht

ZATERDAG
Eigenlijk wilde ik werken vandaag, want een hoop te doen. Maarrr ik had gisterenavond en ‘s nachts migraine, dus het leek me een puiker plan om dat even niet te doen. Wat ik wel deed: een cadeautje scoren in Utereg me stadsie. Het blijft een mooie stad. Een mooie stad met goede frieten.
Patat Manneken Pis UtrechtWat ze naast goede patat ook hebben: een goede schoenenwinkel. Ik laat Vincie altijd uit op mijn Timberlands en die kocht ik ooit van mijn eerste salaris bij m’n vorige baan. Leuk weetje, he. Da’s bijna 6 jaar terug, geloof ik, en ik loop ook elke dag kilometers op deze jongens. Tijd om nieuwe te scoren. Ook nog eens in de uitverkoop. ??✨Je ziet bijna niet welk paar nieuw is, hè?
Nieuwe Timberlands gekocht

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘cadeau, cursus, coaches‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Aan je foto’s te zien woon je echt in een super leuke buurt!
  Hopelijk de nieuwe week in zonder migraine.

  1. Haha, ja, ik woon in een heel fijne buurt! :-) Niet gedacht dat ik zo gek zou worden op een dorpje.

 2. Ik heb deze jaarwisseling dus geen enkele oliebol op tot mijn spijt en heb door je blog heel veel zin in een oliebol gekregen. Niet geheel mijn eigen keuze hoor, ik ging er vanuit dat er op het feestje waar ik was wel oliebollen aanwezig zouden zijn. ;) Fijn voor Vince dat oud en nieuw er weer op zit! Mijn hond vind het ook maar niks, maar is niet doodsbang gelukkig.

  1. Gisteren was de bakker voor een klant oliebollen aan het bakken en ik heb er weer acht gekocht. (En alle acht inmiddels op. Hahaha.) Ik wil oliebollen voor altijd gewoon in de winkel, eigenlijk. Maar goed, ik zal erover ophouden, voordat ik je zin erin nog groter maak. Zo fijn als je hond niet doodsbang is, al is ‘gewoon bang’ en ‘het niets vinden’ ook niet top. Vincie is er nog steeds van aan het bijkomen…

 3. Ik vind het altijd zo sneu voor dieren. Mijn hamster kon zijn rust gewoon niet vinden en bleef maar rondlopen, wat ik ook deed. Wat dat betreft blij dat het voorbij is. En blij dat ik gewoon weer op tijd naar bed kan omdat ik niemand een goed nieuw jaar hoef te wensen. Vind t altijd een beetje overrated of zo (oops)

  1. Ik vind het ook heel erg overgewaardeerd. Zou het liefst om half 12 naar bed gaan, maar dat gaat niet, haha. Is je hamster weer een beetje bijgekomen?

 4. De eerste dagen van het jaar zitten er weer op. Sneu dat Vince zo bang is voor vuurwerk. Onze kat was dit jaar ook erg onrustig. Leuk om weer te lezen hoe jouw week eruit zag!

  1. Jaaa, was (ben) ook helemaal toe aan het ‘normale’ leven. Fijn, hoor. Voor katten is het ook zo zielig… Laat jij je kat rond deze periode naar buiten? Of is het misschien sowieso een binnenkat? Dank je wel! Nog zo’n 50 te gaan. ?

 5. Oooh ik heb echt zo’n spijt dat oliebollen hier niet zo’n traditie zijn. Bij ons vind je dat enkel op de kerstmarkt (en zelfs niet eens op die in mijn eigen stad, boe!) maar ik vind het zo lekker! Alhoewel, misschien maar goed, zou er anders veel te veel eten ;) Jammer van het vuurwerk. In België is er volgens mij wel een verbod om zelf vuurwerk af te steken dus hier hebben wij er niet zoveel last van gelukkig.
  Fijn 2020!

  1. Ohhh, dat lijkt me echt vreselijk, hahaha! Ik had vroeger niet zo heel veel met oliebollen, maar deze zijn zó lekker dat ik het eigenlijk elke dag wel als ontbijt wil. In Nederland is vuurwerk ook verboden — zeker het soort dat hier vaak wordt afgestoken, de knallen die de kracht van een granaat hebben. Je mag alleen van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 vuurwerk afsteken, maar ze doen het op veel plekken al weken, soms maanden, eerder. Waar ik nu woon, valt het gelukkig heel erg mee. Fijn 2020, Irene! En dank je wel voor je reacties hier, waardeer ik enorm. X

 6. Ik hou echt van Timberlands, ze lopen zo lekker! Enne, ik ben dat 1SE nu al vergeten, ik schrijf wel elke dag (al een jaar) trouw in mijn ‘One line a day’-boekje…

  1. Timberlands zijn hier ook echt favoriet! En Nikes Air Max 1 — die lopen ook fantastisch. Wil daar ook nog een paartje van scoren en dan ben ik voorlopig wel weer good to go, hoop ik. Hahaha, ja, ik heb de herinneringen aanstaan, want ben ook elke keer bang het te vergeten. Gelukkig is het me tot nu toe gelukt en anders kan ik achteraf altijd nog wat toevoegen. Is dat ‘one line a day’ vrij in te vullen of is dat met behulp van een format?

 7. Oliebollen..hmmm.. weet iemand waar ze nu nog te koop zijn in het oosten??? Net als de nieuwjaarsrolletjes (die in de doos, niet aan mijn lijf) zijn heerlijk en nu ook nog in huis hier…Gelukkig zijn de katten in ons hotel niet bang, er was ook geen vuurwerk in de buurt gelukkig! Ook onze eigen vier katten hadden geen last, maar mochten voor de zekerheid niet naar buiten..twee van de vier gaan wel eens namelijk… Onze drie honden (Sint Bernard en twee Duitse Herders) zijn gelukkig ook niet bang, loop gewoon tussen het vuurwerk door als het moet. Uiteraard erg sneu voor de diertjes die wel bang zijn, ik las zelfs dat er een hond en pony overleden waren… nog afgezien van de mensen uit Arnhem..Wat dat betreft ben ik ook zeker voor een verbod, al is het jammer dat slechts enkelen het weer kapot maken voor de grote meerderheid.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.