Zoek
Sluit dit zoekvak.

wat een verschil een jaar kan maken

Ik schreef het vorig jaar (aka vorige week) al: ik voel dat ik groei. 2017 was een heftig en een bijzonder jaar. Iets wat ik vandaag een jaar geleden nooit aan had zien komen. In terugblikken ben ik niet zo goed – eigenlijk gewoon bijzonder slecht -, wat bijvoorbeeld goed te merken is als ik een jaaroverzicht van NOS bekijk en bij letterlijk álles denk “oh, was dat dít jaar”? Toch wilde ik even mijn hersenen kraken en stilstaan bij wat er afgelopen jaar gebeurd is in mijn leven en wat dat met me doet.

Hersenpan
Hier trap ik maar mee af: ik begon aan een traject #bijdepsycholoog. Ik vond het doodeng om erheen te gaan en stiekem vond ik de drie maanden wachttijd ook niet zo heel erg. Ik ontkwam natuurlijk niet aan de eerste sessie — van tevoren had ik een huilbui van een uur en ik wilde het liefst wegrennen. Hetzelfde verhaal toen ik aan EMDR begon. Er is PTSS vastgesteld en ik ben nu hard aan het werk om daar afscheid van te nemen. Dit jaar staat dat dus voorop: de PTSS de das omdoen. Zin an. Over mijn psychotherapie ben ik heel enthousiast. Ik zal er wat meer over delen dit jaar, aangezien ik er veel vragen over krijg. Laat het vooral horen als je iets wil weten! Hier kan je lezen wat ik al schreef over naar de psycholoog gaan.

Tekstbureau freelennse
Ik investeerde meer in mijn eigen bedrijf. Voor als je het nog niet wist: ik ben freelance tekstschrijver. Ik kocht een gloednieuwe iMac, verdiepte me in vakliteratuur, begon met plannen in een Passion Planner, verdubbelde ruim mijn aantal likes op Facebook, nam een stagiair aan en kreeg er aardig wat mooie klanten bij. Ik corrigeerde boeken, waaronder Zes minuten wachten op geluk, maakte ondernemers blij met nieuwe teksten en bundelde mijn krachten met onder andere Studio Above.

Freelennse.nl
Dit jaar schreef ik een stuk minder blogposts, dan ik eigenlijk wilde. Ik nam voor het eerst in jaren écht vakantie, hield een pauze en toen was het ineens alweer 2018. Schrijven helpt me wel te ontspannen, dus ik wil dit jaar toch meer aan de tik. In 2017 begon ik met schrijven over ondernemen, daagde ik mezelf uit 30 boeken te lezen en te recenseren (en haalde dit niet) en ging ik leuke samenwerkingen aan, zoals met Brandfield, T-Mobile, Allianz en Naturaine Beauty Instituut.

Deze vijf blogposts werden in 2017 het best gelezen:

Judas
Waarom je als zelfstandig ondernemer nooit omlaag moet gaan met je prijs
Waar ik het afgelopen levensjaar niet eerlijk over was
Hoe je als freelance tekstschrijver opdrachten krijgt
Vaderdag zonder vader

Persoonlijk
Dit jaar leerde ik nieuwe mensen kennen waar ik echt héél blij mee ben, waaronder Madelaine van NIVEX. Mensen die me waarderen voor wie ik ben, mensen die ik in vertrouwen kan nemen en vice versa, mensen die ik liefheb. Ook kwamen er nieuwe mensen in mijn leven die dit jaar geboren werden. Met name één van deze mensjes is heel bijzonder voor me, omdat ik bij haar geboorte was. Ik ging ook voor het eerst in jaren weer naar de kapper, kocht een Audi, begon – zoals je net al kon lezen – aan een traject #bijdepsycholoog en verving bijna mijn hele garderobe. Ik besefte dat ik heel mooie levenslessen heb geleerd, dat het maken van een compliment werkelijk goud is en dat we dat veel vaker moeten doen en dat het krijgen van een compliment ook zeker niet verkeerd is.

Ook won ik in 2017 iets! Geen miljoenen, maar wel iets wat voor mij van heel veel waarde is: de training One Year of Focus & Success van Roanne van Voorst. Ik won de training bij Lindsay Vallen en heb er echt zó veel zin in!

Nu vs een jaar geleden
Het is voor het eerst sinds lang dat ik echt zin heb in een nieuw jaar. Dat ik vertrouwen heb. Dat ik weet dat wat er ook gebeurt, ik het heus wel aankan. Ik heb meer moed, onder andere om weg te lopen van dingen en mensen die eigenlijk puur vergif zijn. Het is een lange weg om te komen waar ik wil zijn, maar ik wandel al fluitend en bewonderend door. Als ik terugkijk op 2017, zie ik dat het een jaar van groei is. Ik ben eigenlijk écht heel trots op mezelf. Dat komt niet vaak voor, dus ik leg het maar vast en deel het met jullie. Ik ben een mooier mens dan vorig jaar rond deze tijd en ik heb ontzettend veel zin in 2018. Ik heb er vertrouwen in en heb goede hoop dat dit een heel bijzonder jaar wordt. ?

Hoe zie jij 2018 voor je? Heb je doelen? Voornemens? Hoop? Angst? Hoe dan ook: vertrouw op jou. Want je kan het. Wat dan ook.  

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Jeutje, wat zet jij een stappen! Trotse bloglezer hier! Ik heb precies hetzelfde gevoel over 2018 als jij hebt (#kijkonseensgaan); vol vertrouwen en trots. Ik heb eindelijk vaarwel gezegd tegen dingen die mij niet gelukkig maakten, maar waarvan ik het eng vond om het af te sluiten. Dit jaar is echt met een schone lei begonnen. Ik ging 2018 in met mijn lieve vrienden om me heen, en kocht op oudjaarsdag een prachtig mooie ring voor mezelf. Ik wil maar met één iemand een relatie dit jaar, en dat is met me, myself and I. Hoe cliché dat ook is, ik ben er nu achter gekomen dat ik mezelf WEL gelukkig kan maken (waar ik eerst dacht dat ik daar iemand voor nodig had). En dat ga ik doen! Ik wens jou al het goeds en fijns voor 2018, en alle kracht en moed die je nodig hebt om je PTSS inderdaad die das om te doen. Het is je zo gegund <3 Liefs!

    1. Ahhh, dit vind ik zo leuk en lief! Dank je wel. Wat goed dat je inziet welke dingen je niet gelukkig maken en dat je er nu afscheid van hebt genomen. Vind dit echt heel erg tof om te lezen. YOU ROCK! <3

  2. Duim omhoog voor de Oudi. Geen konijnenhok waar de rest van onze generatie in lijkt te rijden maar gewoon een Echte Auto.

    Ik zie dat het een quattro is; als er dan ook nog een V6 in ligt ga ik helemaal juichen ;)

    1. Hahaha, ja, hiervoor reed ik in een Punto. Don’t judge me. ;-) Ben hier heel erg blij mee. Vol gas!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.