Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: piemels, patat en planten

Voel me altijd zo’n veel te blije millennial als ik zeg dat ik een heerlijk weekje heb gehad, maarre… ik heb een heerlijk weekje gehad. Ik at, ik kwam (haaaaha, see what I did there) en overwon eigenlijk niets. Ik kocht veel te veel, ging naar de kapper en kreeg heel veel liefs over me heen. Ok, genoeg spanning gecreëerd, kiek maar effe.

ZONDAG
Dit keer ga ik niet zeggen dat ik weer heel vroeg wakker was, hoor. Was ik wel, maar toch. Het was hartstikke mooi weer en Vince had nul zin om te wandelen. Hij was zo traag als dikke kak door een trechter en ik besloot met hem mee te doen en samen te genieten van de zon.

Na het wandelen deed ik #saaiehuisvrouwdingen, zoals de was en het verschonen van mijn bed. En ik zette dit bakkerskastje in elkaar! Ik kocht het de dag hiervoor in Rotterdam bij Xenos. Nu moet ik alleen nog ‘even’  naar een tuincentrum om hier een mini-jungle van te maken. ZIN AN.

Hierna had ik honger als een paard, dus ik gooide croissants en pistoletjes in de oven en at een slag in de rondte. Eten maakt me zó blij.

Na het eten redigeerde ik twee pagina’s van een heel tof manuscript. Op proef, om te kijken of zowel de auteur als ik de samenwerking zien zitten. Ben benieuwd. Na mijn vakantie mag ik sowieso een ander heel tof boek redigeren en daar kijk ik heel erg naar uit! Het redigeren was zo gebeurd, dus daarna mocht ik Netflixen van mezelf. Ik begon aan de docuserie Lockup: First Timers.

Mood:


Twee afleveringen later was het tijd om Vince uit te laten. Vond ik dan, hij niet per se. Kijk hem nouuuu hierboven. Maar goed, daarna begon voetbal en dat keek ik onder het genot van Heel Veel Eten en bier. Best prima wel.

MAANDAG
Voor wakker worden nam ik vandaag ruim de tijd. Uiteraard lag ik alweer vroeg met opengesperde ogen in bed, dus ik besloot maar vast een begin te maken met dit weekoverzicht. Ik ben zo georganiseerd en gestructureerd these days.


De vakantie is bijna voorbij en ik wilde nog een paar dingen doen. Onder andere naar het tuincentrum voor planten die ik graag op mijn bakkerskast wilde zetten. Ook had ik nieuwe spijkerbroeken nodig (die ik uiteindelijk niet kocht) en had ik wel zin in een ontbijtje voor kampioenen in Utrecht. Maar voordat ik dit alles ging doen, wandelde ik weer een uur of twee met de dikke Duitser en besefte ik hoe gelukkig ik word van de natuur.


Ik begon mijn shopavontuur met een zak patat van Manneken Pis. Met dubbel mayo. Ongeschild, graag.

Uiteindelijk kocht ik Veel Te Veel bij Sissy-Boy. Ik ben er zo blij mee! (Shoplog, anyone?!) Eindelijk kan ik al die truien, jurken en andere dingen met gaten weggooien. :’) Toen ik praktisch blut was, ging ik nog wel heel even naar het tuincentrum. Ik wilde eigenlijk de Pilea peperomioides en de Monstera, maar die hadden ze niet. Nu heb ik een ander, gezellig plantje gekocht. Foto’s volgen…


Hierna ging ik naar huis, gooide ik een berg kleding weg, zodat mijn nieuwe kleding in de kast kon en zette ik mijn nieuwe plant op zijn plek. Ik ben een gelukkig mens.

De blogpost die vandaag online kwam: sorry zeggen is voor sukkels.

DINSDAG
De laatste vakantiedag. Een prima dag om naar de kapper te gaan en de rest van de dag de hele wereld te negeren. Al drie jaar(!!) was ik niet in een kapsalon geweest – ik heb ze alleen maar gegeten. Op een of andere manier heb ik er altijd moeite mee geld aan mezelf uit te geven, maar dat heb ik deze vakantie helemaal goed gemaakt. Maar goed, wat ik vooral wilde zeggen: laf me nieuwe hairies.

Ik kreeg een enorm lief berichtje, of eigenlijk twee. En dat deed me veel goeds, want ik had niet zo’n beste dag vandaag. (Gezien mijn voornemen eerlijker en opener te zijn, vermeld ik dit maar effe. Joe.)

Verder ruimde ik op, deed ik de dingen die ik al de hele vakantie uitstelde, at ik me suf aan suikerpinda’s én kocht ik een ticket om op 15 september 3 bakken gevuld met ijs van Tony Chocolonely te halen. I kid you not. Om kwart voor negen dacht ik dat het ook wel aardig was om nog wat avondeten naar binnen te werken, dus ik at voor twee personen aan kaasfondue.

WOENSDAG
Jaaa, terug naar kantoor! Ik mocht vandaag weer beginnen met werken en wist de weg naar Solvari nog te vinden. Het feit dat ik de codes niet meer wist om binnen te komen, gaf wel aan dat ik écht een goede vakantie heb gehad. Voor de gelegenheid trok ik mijn nieuwe blouse aan van Sissy-Boy en mijn nieuwe patta’s.


Na een dagje op kantoor wandelde ik met Vince. We werden allebei een beetje huiverig voor regen (ja eh, ik ben net naar de kapper geweest en heb nog geen zin om mijn haar te wassen), dus we namen een iets kortere route. Wat vooral psychologisch is, want qua aantal meters scheelt het volgens mij precies niets.


Verder had ik welgeteld nul zin om te koken, geen zin om eten te bestellen (want dan moet ik naar beneden om de deur open te doen en dus ook de trap weer op) en geen zin om naar de snackbar te lopen. Gelukkig ben ik een wijs mens en had ik dit al voorzien toen ik eerder deze week boodschappen deed. Ik nam bij Lidl (mijn nieuwe lievelingswinkel) een pasta met pikant vlees mee. Hoef je alleen maar een paar minuten in de magnetron te knikkeren en je hebt een heerlijk maaltje. #nospon Ik at dit op terwijl ik wederom Lockup: First Timers keek op Netflix.

De blogpost die vandaag online kwam, werd bizar goed gelezen: hoe je als freelance tekstschrijver opdrachten krijgt.

DONDERDAG
Een dag waarop ik allemaal dingen deed die totaal niet fotogeniek waren. En misschien vergat ik ook gewoon wat foto’s te maken. Het was een drukke kantoordag en in de avond at ik zuurkool. Wat ik helemaal niet lust, maar ik vond dat het tijd werd om hiermee mijn volwassenheid te tonen.
Zuurkool
Wat vandaag de grootste grijns op mijn gezicht toverde, was een e-mail van Thijs. Ik ga hier verder helemaal niets bij uitleggen, je moet het maar lezen om te snappen waarom dit me zo blij maakt. Komt ‘ie:
Compliment tekstschrijver


VRIJDAG

Een thuiswerkdag. Als freelance tekstschrijver heb ik niet meer nodig dan mijn iMac en mijn bakkie koffie. En Vince natuurlijk. Ik moest blogs schrijven voor een klant (weet jij trouwens al waarom je als ondernemer moet bloggen?) en ik ben bezig met het redigeren van een heel tof boek. Daar horen jullie binnenkort meer over!
Freelance tekstschrijver Nieuwegein

You had one job, of eigenlijk ik, en dat is het maken van knappe foto’s. Dat is in dit geval enorm mislukt, maar ik wilde jullie toch een met zijn kop tegen de muur slapende Vince niet onthouden. Heb echt geen idee waarom hij altijd ergens tegenaan ligt. Het is niet alsof hij ruimte tekort komt hier.
Slapende herdershond
Als pauze mocht ik de nieuwste vlog van MrsMartine bekijken. Superleuk mens en een inspirerende ondernemer. Een aanrader om haar te volgen. Overal. Behalve heel de tijd op straat. Dat zou raar zijn.
Vlog MrsMartine
Aan het eind van de middag stond ook de postbode nog eens voor de deur. Met een pakket met geweldige boekjes. Namelijk van De Groene Meisjes x On The Rocks. Er komt nog een blogpost over, maar hier kan je er al meer over lezen en ze bestellen.
Boekjes Merel Wildschut Groene Meisjes
Nadat ik me een uur heb zitten vergapen aan de boekjes, werd het ook tijd om de regen te trotseren. Met Vince wel, want in mijn up zou ik nooit vrijwillig door die natte bende denderen. Maar goed, zelfs in de regen zijn de moestuinen mooi. Misschien wel mooier dan ooit.
Moestuinen Vreeswijk

Lievelingsmoment van de dag: het avondeten. Ik maakte een enorme hoeveelheid ei met worst (die goddelijke dingen die ik kocht in de Markthal), spek, paprika, doperwten en kaas. Zit er nu nog vol van. At in mijn pyjama alles op de bank op. #chillings
Ei met vlees en groenten De rest van de avond brachten Vince en ik door op de bank. Joe.
Herdershond op bank

De blogpost die vandaag online kwam: lefbek.

ZATERDAG
Weekend! Regen! Woehoe! Toch ging ik naar buiten en dan niet alleen om Vince uit te laten. Ik deed boodschappen en had honger, dus nou ja, ik nam een bak patat. #breakfastforchampions Die op de foto net zo bleek lijken als ik in het echt ben.
PatatOnder boodschappen vond ik ook deze twee nieuwe broeken vallen. Ik denk dat ik nu bijna mijn hele garderobe heb vervangen. Ik kocht trouwens ook een te gekke deurmat bij Blokker, maar daar heb ik dan weer geen foto van.
Levi's broeken

Dit bier kocht ik ook.
Dikke lul drie bierNa gedane arbeid is het goed rusten. Met Fifty Shades Darker. In bed. Ja. Hier ga ik verder maar niks over zeggen.
Fifty Shades Darker
In de avond was het tijd voor BIER EN TIE… o nee, pizza. Netflix on the side en tegelijkertijd aan het werk voor een klant. Laf my job.
Pizza en bier
Gemist wat ik de week hiervoor allemaal deed? In door de lens: verkansie, veel vreten en Vince zie je het.
Fijne zondag!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Wat een lekkere volle dairy!
    Wat een ontzettend toffe mail kreeg je van Thijs, ik kan me heel goed voorstellen dat die glimlach die je daardoor kreeg niet meer weg te slaan was, haha! En Vince.. Ik ben helemaal niet zo van honden (liever katten) maar ik moet toegeven.. die Vince die heeft wat op foto’s! GE-WEL-DIG!

  2. Leuk overzicht! Waar had je die kreukelfriet vandaan?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.