Ik voel dat ik groei • freelennse
persoonlijk

ik voel dat ik groei

Haaa, en die titel heeft niet eens iets met kerst en kilo’s te maken. Hoewel ik natuurlijk wel weer lekker veel ben om van te houden, met die zesdubbele onderkin van me. Maar goed, ik had het eigenlijk over mentale groei. Want daar zat ik dan weer, #bijdepsycholoog. “Zullen we vandaag eens evalueren?” Ja, prima. Het is immers de tijd van het terugblikken, dus kom maar op. Inmiddels heb ik al een stuk of vijftien sessies gehad, waaronder twee sessies EMDR en één daarop voorbereidende sessie en gek genoeg sta ik er niet heel vaak bij stil hoe het me verandert. In positieve zin. Ik had een tijd het gevoel dat ik het allemaal niet meer wist, maar dat is gelukkig voorbij. Tenminste, ik weet nog steeds een hoop niet – zoals wat ik vanavond moet eten en waar ik over vijf jaar sta -, maar het onzekere gevoel dat daarmee gepaard ging, is weg. Misschien komt het nog terug, maar voor nu geniet ik vooral van de rust. Ik voel dat ik groei en dat is zó fijn. Grenzen herken ik beter, sneller en ik geef ze aan. Dankzij EMDR voel ik me minder gespannen en heb ik al stapjes richting een goed zelfbeeld gemaakt. Het lukt me beter een rotgevoel naast me neer te leggen en te zien wat het rotgevoel veroorzaakt. De psycholoog vroeg me hoe ik komend jaar zie. Voor het eerst sinds heel lang ben ik ervan overtuigd dat 2018 van mij wordt. No worries, ik deel gerust met jullie.

Ik denk (weet eigenlijk wel zeker) dat dit mijn laatste blogpost van 2017 is. Er komen nog heel wat boekrecensies aan, waaronder Voor Siri, maar ik spaar ze op voor volgend jaar. Houd me in de tussentijd in de gaten op Instagram en Twitter, want daar zie je sowieso voorbijkomen wat ik lees. Momenteel lees ik trouwens, lekker toepasselijk, De logica van geluk. Oh, en wil je meer weten over mijn traject #bijdepsycholoog? Dat kan. Mocht je suggesties hebben voor wat je komend jaar wil zien op freelennse.nl, dan hoor ik dat ook héél graag van je. Deze suggesties zijn al gegeven.

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe kijk jij terug op afgelopen jaar? Heb je zin in 2018? Ga je mooie dingen doen? Laat het me weten, want dat vind ik leuk. Geniet van deze dagen en ik wens je alvast een héél gelukkig nieuwjaar. Laten we er iets moois van maken. ♥️

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply Naomi 28/12/2017 at 07:20

  Kort maar prachtig! En fijn dat je 2018 met ons wilt delen. Had namelijk ook wel zin in dat jaar!

 • Reply Eva 29/12/2017 at 13:22

  Ach Lenneke wat fijn om te lezen <3 Zo goed dat je er zo bewust mee bezig bent en zo open en stilstaat bij de groei die je doormaakt! Let's kick 2018's ass!

 • Reply Zo simpel is dan geluk 30/12/2017 at 10:04

  Fijn om te lezen dat het traject bij de psycholoog je zo goed doet. :)

 • Reply Thirza 30/12/2017 at 11:41

  Ik hoop dat ik dit mag zeggen in 2018, dat ik groei. Ik zit nu middenin een (tweede) burn-out en start in januari met EMDR. Ik vind het spannend… Blij dat het met jou zo goed gaat. Je hebt er een nieuwe lezer bij.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.