Zoek
Sluit dit zoekvak.
Blije meid

door de lens: visite, vermelding, verliefd

Wat een lekker weekje was dit! Fijne klussen, een heerlijke temperatuur, genoeg tijd voor mezelf genomen, weinig stress, veel geluk. Ja, ik deed ook wel wat domme dingen, dus je kan jezelf ook nog wel een beetje verkneukelen bij dit weekoverzicht. Ik ben heel blij dat ik hier weer ben, maar ik ben vooral heel blij dat jíj hier weer bent! Ik hoop dat jouw week net zo fijn was en dank je wel voor je bezoek. ?

ZONDAG
Jaaaa, ik wilde per 1 augustus weer gaan bloggen en dat is gelukt! Op zaterdag schreef ik over je tarief bepalen als ondernemer en vandaag maakte ik een heus maandoverzicht. Ik was er best wel even mee bezig: alle foto’s uitzoeken en even bedenken hoe ik het vorm ging geven, want een overzicht per dag werd wel heel veel. Aardig wat geschrapt, maar het is alsnog een heel leuk overzicht geworden. Met onder andere mijn nieuwe (grote!) aankopen (spoiler: onder andere een auto — wel een auto zonder spoiler), leuke boekentips, ondernemers in het zonnetje en ik laat je zien waarom ik voor lul stond bij een monteur. Maar goed, over naar vandaag, want ik bakte weer eens iets. Dit keer niet eens voor mezelf, maar voor de buren waar ik op bezoek ging. ?
Props voor boterkoek
Ik kocht een nieuwe boterkoekvorm met mes en ik heb nog nooit zó’n perfecte koek gebakken. Hiervoor deed ik het in een simpele springvorm, maar toen ik ‘m een keer niet open kreeg, heb ik hem met grof geweld gebroken. ?
Boterkoek gebakken‘s Middags liet ik Vince uit en ik liep weer eens de andere kant uit, langs m’n parkeerplaatsen. Ik schrok me dood, want mijn auto was weg! ? En toen bedacht ik me ineens: oja, die staat bij de garage, slimmie.
Auto weg
Ik meldde me ook voor de derde keer aan voor de cursus over tarieven bepalen en geld verdienen van Charlotte van ‘t Wout. Vet veel zin in om deze laatste keer mee te pakken en weer nieuwe dingen te leren!
Meedoen cursus Charlotte van 't Wout

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: dit was mijn juli

MAANDAG
Ohhh, zo leuk. In mijn vorige weekoverzicht vertelde ik het al, maar als je het gemist hebt: ik ben nu affiliate van Charlotte van ‘t Wout. Dat betekent dat ik voor elke cursus die via mijn link(s) verkocht worden een bepaald percentage krijg. Lekker! Ik heb mezelf als doel gesteld om iedere maand €500 te verdienen aan passief inkomen en ik kan verklappen: dat is voor deze maand al gelukt. Zó leuk. Op Instagram geef ik regelmatig updates (met bedragen), dus volg me daar als je er benieuwd naar bent.

Ik heb te gekke volgers die me ook weleens een berichtje sturen als ze iets via Bol.com bestellen en mij willen supporten (BIG THANKS!), dus ik was niet heel bang dat niemand via mijn link een cursus van Charlotte wilde kopen. En toch koos ik ervoor om zelf ook iets weg te geven als bonus. Waarom? Omdat ik het te gek vind wat jullie doen en dan dus ook graag iets terugdoe. Nu had ik ervoor kunnen kiezen om in razend tempo een e-book(je) te maken, een korting te geven als je mij inhuurt als tekstschrijver of iets anders wat niet per se heel veel extra moeite kost. Ik koos ervoor om een minivariant van copy koffie weg te geven. Zo krijg jij als koper iets heel waardevols én ben ik blij dat jij kennismaakt met mijn concept. Wie weet ben jij wel zo enthousiast over copy koffie dat je er iets over deelt op Instagram of ben je zo blij met het voorproefje dat je een volledige sessie boekt. ?

Leestip: alles over passief inkomen
Leuke berichtjes nav cursus
In de ochtend schreef ik in mijn boekje waar ik dankbaar voor ben en ik besefte dat ik wel kan janken van dankbaarheid. Dat ik hier weer lekker aan het schrijven ben, dat mijn voornemen om meer geld te verdienen met mijn blog en Instagram al gewoon waarheid is en dat ik zulke lieve reacties krijg hier. Ik maakte deze foto en ik vind mezelf er zo rustig en blij uitzien. ??
Blije meid
‘Heyyy, zit je op een andere werkplek?’ Ja, nou ja, wel thuis, maar inderdaad in een andere ruimte. Ik zit nu bij de keuken, terwijl ik voorheen in de woonkamer zat. Maar aangezien het deze week weer viermiljoenmiljard graden wordt en het aan deze kant veel koeler is, heb ik het hele zwikkie omgegooid. Peentjes zweten kan altijd nog. ?
Spullen verhuisd
In de avond wilde ik nog fancy aardappels maken, maar ik was zó moe. Het werd dus patatje stoofvlees en zoetzure komkommer. Ook priem.
Patat met stoofvlees

Blogpost die vandaag online kwam → lullen met lenn: ik wil het even hebben over geld

DINSDAG
Zo leuk, Anne geeft op 18 augustus een online workshop over zingen! Daarin leer je dingen over ‘De Heilige Drie-eenheid’ (wat) en ontrafelt ze het mysterie over ademen door je buik. En hoe zit het eigenlijk met die kop- en borststem? Nou, ík heb geen idee, maar Anne weet alles over zingen (ik bedoel: ik zing hoogstens af en toe een toontje lager als ik weer eens te hard van stapel ben gelopen) en jij na het volgen van die workshop ook. Helemaal leuk. Aanmelden doe je hier voor maar zes piekies!

Also goed om te weten: als je dus een copy koffie bij mij boekt, krijg je er gratis een shoutout bij op Instagram en hier op mijn blog. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anne Ermens (@anneermens) op


Vandaag werkte ik aan twee voorstellen (als je benieuwd bent naar hoe ik mijn offertes maak en ook vaak goedgekeurd krijg, daar schreef ik al over), sprak ik feedback op de teksten door met Elles, plande ik blogposts in voor een klant, verbeterde ik een blogpost voor Frankwatching en schreef ik voor mijn eigen blog. Ik vind het ook zó fijn om hier weer te zijn. Heb het bloggen gemist.

In de avond maakte ik de aardappels die ik eigenlijk gisteren zou eten, pittige boontjes, een hamburger en ik at de zoetzure komkommer van gisteren op.
Avondeten dinsdag

Blogpost die vandaag online kwam → uitspreken wat je wil

WOENSDAG
Anne Ermens, je weet wel, die leuke zangeres waar ik in mijn vorige weekoverzicht en hierboven al over schreef, maakte ook een overzicht met favorieten. Niet alleen heel slim, omdat je daar passief inkomen uit kan halen, maar ook héél leuk. Ik sta er namelijk in! ?

Mijn favorieten vind je hier.
Favorieten Anne Ermens
Vandaag mocht ik ook eindelijk mijn auto weer ophalen. Er was iets mis met het alarm en aangezien mijn bolide me wel lief is, liet ik het toch maar maken. Ik zou ‘m eigenlijk maandag op kunnen halen, toen werd het dinsdag en uiteindelijk dus woensdag. Nou, ja, goed. Ik haalde ook meteen de nieuwe automatten op en heb me even flink staan vergapen aan al het moois…

(Jullie mogen raden wie er een paar dagen later met een plakkaat kauwgom onder de schoen op diezelfde automat stond.)
BMW-garage
Wat een snoet. En meer dan 500 pk. VERLIEFD. ??
Prachtige M4 Vince vindt het warme weer maar weinig aan. Aanschouw: één hete hond. Hete herder
Ik heb zelf altijd wat moeite met warm eten als het zo heet is, haha. Hebben jullie dat ook? Zin om écht te koken heb ik ook niet, dus ik bakte wat vissticks, kookte wortelen en gooide aardappelen in de oven. Simpel en toch heel lekker.
Vissticks wortelen en aardappelen
Blogpost die vandaag online kwam → jemig, moet jij wel zo veel van jezelf online laten zien?

DONDERDAG
Mijn favoriete manier van wakker worden: met uitzicht op de wilde dieren voor de deur. Wat een topaankoop is dit huis toch. ?
Schotse Hooglanders voor de deur

Wat een heerlijk dagje. Ik kreeg een fijne aanbeveling binnen van Julia — ik deed een tijdje terug een copy koffie met haar voor de website van fiKks. Een organisatie die ik een enorm warm hart toedraag, dus extra tof om eraan mee te mogen werken!
Review Julia copy koffie
Daarna had ik nog twee telefoontjes: eentje voor een nieuwe ‘over mij’-pagina (een klus die voortkwam uit een copy koffie) en een heel nieuwe website tikken voor een psychiater. Zin in! Daarna dook ik het bos in — in een poging om af te koelen. ?

Blogpost die vandaag online kwam → over dat we vaker met dingen zouden moeten stoppen

VRIJDAG
Oh, zo leuk! Sophie Carleen schreef twee weken geleden een stuk over hoe zij werd verleid door de online coaching-industrie en wat zij daarvan leerde. Ze gaf toen al aan dat er een vervolg op kwam, over of het ‘t waard is om een-op-een met een coach te werken. En daarin noemde ze mij en copy koffie! Zó leuk. Ben echt enorm dankbaar voor elke shoutout die ik krijg. ??✨Sophie Carleen werken met online coach
Verder werkte ik vandaag aan blogposts voor klanten en hield ik het op tijd voor gezien, want ik heb met deze warmte aan het eind van de dag wel écht een gefrituurd brein. ?

In de avond had ik nul zin om ook maar íets in een keuken te doen, dus ik haalde een pizza. In een recordtempo opgegeten. ?
Pizza gehaald

Blogpost die vandaag online kwam → de angel eruit

ZATERDAG
Voorheen haalde ik elke week een boodschappenpakket bij de boer, maar daar zijn ze helaas mee gestopt. Gelukkig geen paniek, want al het eten dat erin zat, is ook gewoon bij alle verschillende ondernemers los te koop. Sinds deze week heb ik nu een abonnement op een pakket bij De Groene Schuur. Elke week genoeg groenten en fruit in huis. En zúlke gepassioneerde ondernemers. Echt heel leuk.
Groenten en fruit halen
Daarna reed ik naar Nieuwegein in de cabrio (geen straf) om nieuwe voer- en drinkbakken voor Vince op te halen. Ik heb zo’n vet fancy ‘rek’ voor ‘m waar alleen specifieke, keramieken bakken in passen. Kwam ik daar, was de verkeerde maat besteld. Oké. ? Binnenkort maar voor een tweede poging.

Aangezien ik toch daar was, dan ook maar meteen naar mijn oude, vertrouwde Makro in Vianen. Daar was ik volgens mij al sinds de verhuizing niet meer geweest en ik was helemaal in de war van de winkelindeling, nu ik Duiven gewend ben. ? Gelukkig wist ik wel het restaurant nog te vinden.
Lunch bij Makro‘s Avonds maakte ik ijskoffie, waar ik speciaal nog voor naar de winkel was gegaan. Koffie laten afkoelen, alle ingrediënten in de blender, mixen maar en… Wat Er Toen Gebeurde, Zal Je Verbazen. ALLES KWAM ONDER DE BLENDER UIT. Man, ik was er zó chagrijnig door, dat ik zowel de ijskoffie die nog in de blender zat en de blender zelf heb weggegooid. Ik had er eigenlijk een foto van moeten maken, want nu kan ik er wel om lachen en dat gun ik jullie ook, maar ja. Ik was te geïrriteerd om iets anders te doen dan dat ding door de keuken te smijten. ?

Boeken die ik las:
Jan Geurtz - Verslaafd aan liefde Blondjes beleggen beter Liefdesbang

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘dit was mijn juli‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

 1. Lenneke! Wat een schat ben jij! Het is echt verrukkelijk wakker worden met zo’n blog waarin allerlei goeds over je wordt gezegd, dankjewel!

  Enne… Jouw uitzicht. Holy shit. Ik dacht eigenlijk dat het een schilderij was. Zo tof!

  1. Hahaha, heel goed! ? En nee, zeker geen schilderij, maar gewoon mijn voortuintje. Ik was al verliefd op dit huis voordat ik binnen was geweest, alleen al door dit uitzicht. Kon ook totaal niet meer hard to get doen bij de makelaar. ?

 2. Net overzicht. Mijn week was goed, maar ook te warm. Positief we hebben uitgebreid gelunched, warme maaltijd zoals in midden en zuid Europa normaal is, op een terrasje in de stad, en dan heb je toch echt vakantiegevoel. Een tip voor de hitte voor je hond, wij leggen voor onze poes een koelelement, gewoon een eenvoudie, tussen een handdoek, daar kan ze zich dan aan afkoele. Dat blijft een paar uur koel. Maar of dat ook voor een hond kan? Niet dat hjj er op gaat kauwen! Succes, en fijn dat je weer meer blogt.

  1. Ohhh, heerlijk! Kan me voorstellen dat je dan helemaal een vakantiegevoel hebt. Vincie vindt dat niks aan — ook koelmatten of natte handdoeken laat-ie gewoon links liggen… ? Maar bedankt voor je tip!

 3. Altijd weer leuk om jouw enthousiaste weekoverzicht te lezen! Gekookte worteltje vind ik trouwens niet echt lekker, dat is wel een minpunt. Mijn week was helaas niet heel top, maar het is niet anders, op naar een nieuwe week. :)

  1. Haha, dank je wel! Ik ben ook niet echt dol op gekookte wortelen, maar ach. Echt vies vind ik het ook weer niet. ? Ik hoop op een betere week voor je! Liefs!

 4. Yes, zo leuk weer! Mijn week was heel erg prima! Ik had verwacht meer last te hebben van de hitte, maar vooralsnog valt het mee. En ik had een supergoed TGTG-pakket met oa heerlijke boerenfriet die we in de oven hebben gedaan. ZO lekker.

  1. Yes, dank je wel! Blijft zo fijn om te horen. En wat heerlijk dat je week ook zo prima was. Waar haalde je dat pakket? Ik ben ook echt fan van TGTG!

   1. Bij de Sligro – hun groente- en fruit-afdeling, Smeding, biedt pakketten aan. Het is dus in het algemeen ook alleen groente en fruit (en aardappelproducten dus), maar we hebben ook al een paar keer chocoladedadels gehad, haha. Het is echt onze nieuwe favoriet qua aanbieders.

    1. Heyyy, ik ga eens kijken of ze dat hier ook doen! Hoewel ik nu die pakketten bij De Groene Schuur al heb, haha.

 5. Jouw uitzicht is toch werkelijk de hemel! En ik geloof niet eens in de hemel ;) Ik vind dat servies van de Hema zo leuk. Maar ik heb echt al te veel, hoewel kun je ooit genoeg mooi servies hebben? Mijn week was super kut, maar sinds het weekend gaat het iets beter en dat is heel fijn. Ik ben een goed boek aan het lezen, lach elke dag om iets liefs/leuks en eet lekkere frambozen :) X

  1. Hahaha, ja, hè? Altijd een cadeautje als de dieren ook daadwerkelijk voor de deur staan — soms zie ik ze niet als ze verder weg zijn in het natuurgebied. Oh, en ja, ik heb dus gewoon (nou ja, ‘gewoon’ ?) mijn hele servies vervangen. Ik kocht ooit zo’n pakket bij IKEA, maar ja, dat is het voor mij toch niet helemaal. Voldeed prima, maar nu was het tijd voor iets moois. En welnee, je kan nooit te veel mooi servies hebben. Doe niet zo mal. ? Heel fijn dat het sinds het weekend iets beter gaat! Lachen, lezen en eten helpt. Welk boek lees je? ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.