Zoek
Sluit dit zoekvak.
Lisa op visite

door de lens: dit was mijn juli

Zo, daar is dan ineens weer een heel vers weekoverzicht! Maar ik moet gelijk toegeven: het is geen weekoverzicht. Wel een maandoverzicht en dit keer dus ook in iets andere vorm, anders zit je hier nog wel even te scrollen en te lezen. ?♥️ Vanaf vandaag komt er weer elke zondag een heus weekoverzicht online. Dank je wel dat je hier weer bent!

WERK
Dat ik afgelopen maand weinig (niet ?) heb geblogd, verklapt wellicht een beetje dat ik het vrij druk had. Ik schreef meerdere websites, waaronder voor Elles. Elles is te gek en heeft een heel waardevol programma neergezet dat ze binnenkort lanceert. Ik ga jullie op de hoogte brengen, want bij álles in het programma zat ik heftig ja te knikken.

Verder kreeg ik de drukproef van een planner waar ik aan meewerkte en ook dat wordt zo gaaf. Sanna heeft een planner ontwikkeld die je helpt om bewust om te gaan met je tijd en je weet misschien hoe fan ik ben van de Passion Planner en Purpuz Planner… maar die gaan het veld ruimen. ?
Planner bijna gelanceerd
Ik werkte ook weer lekker door aan mijn #projectpassiefinkomen. Voor alle blogposts over passief inkomen: klik hier. Charlotte van ‘t Wout (@celinecharlotte) belde me op of ik haar eerste affiliate wilde zijn en dat wilde ik! Dus als je vandaag nog (2 augustus) een kaartje koopt voor #worthit, dan doe je jezelf en mij een lol! LET OP: het is je laatste kans om aan #worthit mee te doen!

Wil je nog veel meer leren over tarieven bepalen, je prijs communiceren en je mindset rondom geld verdienen? Charlotte van ‘t Wout geeft voor de laatste keer haar cursus #worthit. Ik deed ‘m twee keer, zo enthousiast was en ben ik erover. Mijn recensie lees je hier.

Kaartjes voor #worthit kosten €149 en de cursus start 3 augustus: voor de allerlaatste keer in deze vorm en voor deze prijs. Je koopt je kaartje hier. Alle andere cursussen van Charlotte vind je op decacademy.nl.

BONUS! Koop je via een link uit deze blogpost je kaartje? Dan krijg je van mij een mooie bonus: een mini-copy-koffie! Ik kijk een kwartier naar een door jou gekozen pagina van je website en je krijgt van mij een rapport met tekst- en conversietips. Heb je geen website? Dan kijk ik met liefde mee naar je bio op Instagram of naar je profiel op LinkedIn. Stuur je me een mail op info @ freelennse.nl als je je kaartje via een link in deze blogpost gekocht hebt? Dan regelen we dit! ?

Cursus tarieven bepalen Charlotte van 't WoutVerder mocht ik weer wat mooie offertes neerleggen en heb ik weer nieuwe klussen en klanten binnengehaald. Ik mag aan de slag voor onder andere verschillende merken dierenvoeding en een psychiater. Mocht je willen weten hoe ik dat allemaal doe met offertes — dát lees je hier: hoe ik mijn offertes maak (en goedgekeurd krijg).
Cadeautjes

COPY KOFFIE
Afgelopen maand had ik weer wat fijne sessies copy koffie staan! Het zijn stuk voor stuk heel leuke sessies en vooral ook heel leerzaam voor degenen die de sessie boekten. Iedereen zei daarna ook hoe veel zin ze hadden om lekker aan de eigen website te werken, dus dat is een heel goed teken.

Eén van de sessies was met Jennifer Leijendekkers. Jennifer inspireert, motiveert, verbindt en geniet door middel van dans, want het is heel veel meer dan beweging. Ze geeft ook een danscursus: ‘Wees jezelf‘. Al dansend helpt ze kinderen zichzelf te mogen zijn. Eigen keuzes te maken, kwetsbaar durven te zijn. Het is de enige danscursus in Nederland waarbij je actief werkt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Echt een heel fijn mens en superfijn om hier mijn steentje aan bij te mogen dragen!
Copy Koffie met Jennifer
Oh, en dit zei Jennifer trouwens over copy koffie:
Jennifer Leijendekkers over Copy Koffie
Een andere sessie was met Anne Ermens. Zó’n leuk en creatief mens. Anne geeft zanglessen en -workshops, schreef tijdens corona een e-book, treedt op als zangeres, zit met enige regelmaat in de gevangenis (oké, wel als actrice), maakte een kattenlied (en zelfs ík vind ‘m leuk, als hondenfan) en ze blogt ook nog eens.
Anne Ermens over copy koffie
Ook Kim Buining boekte copy koffie. Kim is auteur en community-expert en helpt jou bijvoorbeeld een succesvolle Facebookgroep op te zetten. Of, nou ja, die groep opzetten is nog niet zo moeilijk, maar zorg er maar eens voor dat mensen betrokken zijn en daadwerkelijk reageren.  Kim is ervan overtuigd dat een loyale fanbase het geheim van elke succesvolle ondernemer is en ze helpt je met liefde dit op te bouwen.

Suzanne Kol wilde ook wel graag een scherpe blik op haar website laten werpen. Nou, da’s dus helemaal mijn kopje the… koffie, dus dat deed ik. Suzanne is auteur en corrector, dus als je een tekst hebt die je graag wil laten corrigeren, dan bel je haar. Een heel lief mens met passie voor haar vak. Ze schrijft nu aan haar eigen boek en zoals je wellicht weet, is dat ook mijn grootste droom. Dus ik juich deze vrouw enorm toe. ✨ Oh, en dit is wat Suzanne over onze sessie schreef:
Suzanne Kol over Copy Koffie
De laatste sessie deed ik met fiKks! Een organisatie die ernaar streeft om heel Nederland schuldenvrij te maken. Als je geldzorgen hebt, klop je bij fiKks aan en mag je je eigen buddy kiezen. Een buddy is iemand die jou helpt met je geldzaken, zodat je je financiële leven zo snel mogelijk weer op de rit hebt. Ik ben dol op ondernemers en organisaties die de wereld een mooiere plek willen maken, dus ik vind het te gek dat ik hier mee mag helpen. ??

Wil jij nu ook een copy koffie boeken? Ik heb weer drie plekken voor €449 per sessie. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

LEZEN
Ik ben weer lekker aan het lezen geslagen. Ik ontving Licht in de tunnel van Marc de Hond van de uitgeverij en ik las ‘m in één adem uit. Wat een boek. Je leest hier de recensie van Licht in de tunnel.
Licht in de tunnel van Marc de Hond
Ik bestelde ook twee nieuwe boeken. Eentje heb ik er al binnen, op de ander moet ik nog even wachten tot het einde van deze maand. En misschien hebben jullie daar ook wel wat aan… ? Hold me in the holes! Mocht je niet kunnen wachten, volg Lisa dan vooral op Instagram. Dat gaat dus om dit boek:
Laat je horen - Lisa Jansen
Het boek dat ik al binnen heb, is een boek dat ik al heel vaak als aanrader voorbij heb zien komen. Het moet nog wel even wachten, want ik lees momenteel al vier boeken: Verslaafd aan liefde, Blondjes beleggen beter, Think and grow rich en Liefdesbang. ?
The Big LeapLEVEN
Ik zat heel effe niet zo lekker in mijn vel. Ik voelde aan alles dat ik keuzes moest gaan maken, dus dat heb ik gedaan. Ik heb gewerkt aan een nieuw ‘persoonlijk reglement’: een document waarin mijn positieve en negatieve waarden staan en waarin ik mijn leefregels heb opgeschreven. Er staan waarden in als vertrouwen, wijsheid, persoonlijke groei & leren, financiële onafhankelijkheid & vrijheid, dankbaarheid, sociale bijdrage, comfort, innerlijke rust en meer. Voorbeelden van mijn leefregels:
• ik leef mijn leven volgens mijn eigen regels
• ik besteed elke dag minimaal een kwartier aan zelfstudie
• ik bepaal wat ik doe, wanneer ik dat doe, waar ik dat doe en met wie ik dat doe
• ik neem verantwoordelijkheid voor wat ik doe en laat

Dit maak ik niet, omdat ik zo gek ben op volgens regeltjes leven. Maar het helpt me wel bij het maken van keuzes. Sta ik nu voor een keus, dan kijk ik naar mijn waarden. Past het erbij? You go, girl! Past het niet? Eh, dan moet ik misschien maar ergens anders voor gaan. Ik bewaar dat document in Google Drive, zodat ik er altijd en overal bij kan.

Mocht je trouwens meer willen lezen over wat je lichaam je vertelt, lees dan Van klacht naar kans. Of mijn recensie. Mag ook.
Leefregels opschrijven
Ik ben de afgelopen tijd nog meer dan ooit bezig met persoonlijke ontwikkeling, intuïtie en spiritualiteit. Ik bestelde dan ook een kit van Josie Boog en werd lid van haar astrologie-membership.
Kit besteld Josie Boog
Met de nieuwe maan deed ik een ritueel dat erbij hoorde. Zelf plakte ik daar een uitgebreide douche, een masker en een yogasessie voor.
Maanritueel
Maar… tijdens mijn yin yoga ben ik in slaap gevallen! ?
Maskertje opAfgelopen maand stond in het teken van goed voor mezelf zorgen, dus ik stond ook aardig wat in de keuken.Zondagen zijn voor koken
Bijvoorbeeld om from scratch een pizza in elkaar te draaien. Zo lekker. En zo leuk om te doen.
Zelf pizza bakken
Ratatouille. Moest heel de tijd alleen maar aan die film denken, maar vooruit.
Ratatouille maken
En omdat ik toch al buikkramp had, dacht ik dat een uiensoepie er ook wel bij kon.
Uiensoep maken
Ik besteedde ook tijd aan mijn money mindset. Ik heb het al een paar keer laten vallen: ik kocht de cursus Finance Friday van Ingèr Vierhout. Heel interessant en het heeft een heel tof project in gang gezet. Later meer!
Finance Friday Ingèr Vierhout
Over geld gesproken: daar gaf ik ook een en ander van uit. Ik kocht een nieuwe auto…
Cabrio gekocht
… een nieuwe MacBook…
Nieuwe MacBook gekocht
… spullen voor in huis…
Spullen gekocht voor in huis
… en nieuw servies. Dankzij het boek van Lianne ben ik bezig met mezelf nieuwe gewoontes aanleren en één ervan is dat ik niet meer achter mijn iMac snel mijn eten wil wegproppen.
Ontbijten met nieuw servies
Ik gaf ook geld uit aan een ‘moetje’: een nieuw rijbewijs. Dat betekent dat ik al tien jaar geleden met samengeknepen billen mijn rij-examen haalde. ? En ik moest weer zo lachen om mezelf. Ik heb een hekel aan pasfoto’s maken, maar ik dacht: ha, dit keer ga ik helemaal on fleek shinen op dat rijbewijs van me. Mezelf helemaal mooi gemaakt…
Klaar voor pasfoto's
… is dit alsnog het resultaat. ?
Resultaat pasfoto
Om maar even in autosferen te blijven: ik moest mijne wegbrengen om te laten fiksen. Toen vroeg de garagemeneer of ik stage wilde komen lopen en nu wil ik dat. Beetje zelf sleutelen en dus ook zelf mijn auto’s kunnen onderhouden. Zou toch top zijn? Sleutelen aan auto
Ik moet er ook gelijk bij zeggen dat het hebben van een cabrio erg leerzaam is. Zo is het slim om niet te erg op het randje te leven en je kap dicht te doen als je een bui ziet aankomen (ja, ik ben nat geworden) en parkeer je beter niet je auto met kap open naast een huis waar ze kozijnen gaan schuren. ? Also: er kunnen vogels in je bak kakken.
Vogel in cabrio gekaktVerder wandelde ik uiteraard met Vince, die liever gewoon bleef spelen…Vince speelt in het gras … stond ik voor lul bij een monteur…Monteur vergeten
… kwam mijn liefste Lisa als verrassing langs…
Lisa op visite en mocht ik na twee weken wachten weer een nieuwe Apple Watch ophalen! Vet blij dat ik dat ding weer terugheb, want hij maakt me echt een leuker mens en betere ondernemer.       Apple Watch weer terug

— Hoe was jouw maand?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘dierenziekenhuis, drama, dutje‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

 1. Blij te lezen, dat je er nog bent…. En vooral dat het Vince weer beter gaat. Ik had zo mijn bedenken. En dat je minder blogt omdat je meer werkt is goed en slecht. Maar ik wacht gewoon op de volgende post. En ja die nieuwe auto is mooi, alhoewel ik wel gehoord heb, dat een cabrio in de winter z’n nadelen heeft. Het dak is niet zo goed geisoleerd. Maar ach… wat maakt het uit. Hij ziet er goed uit. Succes met alles!

  1. Ja, Vincie is weer helemaal oké! Gelukkig wel, die ouwe brombeer. Ik heb weer wat blogposts gepland staan, dus dat komt helemaal goed. ? En ja, cabrio is in de winter niet top — klopt. Daarom is het alleen maar mijn mooi-weer-wagen. ?

 2. Ahhh je bent zo’n inspirerend mens! Lees met liefde al je blogs en volg de groei die jij maakt.

 3. Jaaaa, je bent er weer! Fijn om je maand te zien. Wat heb je veel gedaan. Ook goed om te lezen dat het met Vince weer goed gaat. Je hebt ook weer heerlijke dingen gegeten volgens mij. En wat tof die stage, ga je het doen? Lijkt me heel vet. Fijne nieuwe week alvast en hopelijk de komende week lekker veel met een open dak (zonder vogelpoep) rijden. X

  1. Hahaha, jaaaa, ik ben er weer helemaal! En gelukkig gaat het weer goed met Vincie, ja. Wat lief dat je dat zegt. Ik overweeg die stage wel serieus! Alleen even kijken hoe en wat, want het kost me natuurlijk wel een bak geld als ik een week niet voor mezelf kan werken, haha. Fijne week, fijn mens! Bedankt voor je lieve reacties altijd. ?

 4. Zo fijn dat je er weer bent! Zo te lezen heb je een topmaand gehad. Een cabrioooo, woehoe!

  1. Ahhh, ik vind het zo leuk als mensen dit zeggen! Dank je wel, ik vind het zelf ook heel fijn om er weer te zijn. En JA! ?

 5. Jeej! Ik had je al gemist :D Ben nu maar even tijd aan het nemen om je laatste posts te lezen.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.