Zoek
Sluit dit zoekvak.
Selfie zonder context

door de lens: verliefd, verwend, vertrouwen

Ligt het aan mij of gaan die weken steeds sneller? Voor  mijn gevoel was het vorige week nog oudejaarsdag. Nou, ja, goed, het is weer zondag en dat betekent dat er een kersvers weekoverzicht voor je klaarstaat. Een weekoverzicht waarin je ziet en snapt waarom ik verliefd ben geworden, waarin ik verwend word én het zelf doe en ik heb steeds meer vertrouwen in mezelf, waardoor ik meer en meer uitprobeer. Fijn dat je hier bent en fijne week weer! ✨

ZONDAG
Woensdag mijn huisie nog helemaal gepoetst, dus dat deed ik vandaag lekker met de Franse slag. In plaats van met mijn handen in wc-potten te zitten,  zat ik met mijn handen in het deeg (en in het haar). Oh, en ik luisterde weer een podcast — die vind je onderaan de blogpost!
Boterkoek makenIk besloot namelijk voor het eerst boterkoek te maken! Gisteren was ik bij Makro en kocht ik het halve bakgereischap leeg, want, nou ja, je kan het maar nodig hebben. Nu dit pareltje nog. Met de staafmixer probeerde ik de boter en suiker te mixen, maar ehhh, dat vloog dus door de hele keuken. Oké.Suiker overalUiteindelijk was ik oprecht heel tevreden over het resultaat! Ik volgde het boterkoekrecept van Laura’s Bakery.
Boterkoek resultaat
Hoewel ik de helft van het beslag al had opgegeten, had ik na het bakken en het compleet professioneel reinigen van de keuken honger. Ken je dat, dat je eigenlijk precies nergens zin in hebt? Ik moet altijd wel echt eten als ik honger heb, anders word ik helemaal gek. Uiteindelijk werd het een tosti met wat ketchup. Dat had ik echt al héél lang niet meer gegeten.
Tosti gebouwd
‘s Avonds het restant eten van Tante Wies, waar je in het vorige weekoverzicht al over las. Genieten, hoor. Meine Güte.
Tante Wies Indische tapas etenIk werkte vandaag ook mijn favorieten bij! Ik voegde een boek en twee muzieklijsten toe die ik graag gebruik tijdens het werken en lezen. Binnenkort deel ik ook mijn cursustips.

Leestip: mijn favorieten
MAANDAG
Dit was ik vorige week vergeten te delen, maar ik kreeg weer boeken binnen! Nou is dat niet zo uitzonderlijk, want vaak krijg ik recensie-exemplaren van uitgeverijen en ik bestel zelf ook geregeld een thriller of roman. Maar nu kreeg ik er eentje cadeau van Breg! Ik reageerde op haar blog dat De jachtpartij me grandioos leek en nu lag ‘ie ineens op mijn deurmat. Zo lief.
Boeken gekregenWeet je wat ik het allerfijnst vind aan ondernemen? Dat ik niet meer dat gevoel heb op zondagavond van ‘o, ik moet morgen weer’. Niet dat ik het bij mijn kantoorbaan niet leuk had — integendeel —, maar op een of andere manier keek ik toch altijd een tikkie op tegen de maandag. Nu sla ik op maandagmorgen met een zen gevoel m’n agenda open. En dan zie je dus zulks. Lekker wel. Dit is de Purpuz Planner, daar schreef ik al eerder over.
Liefde met jezelf
Vandaag maak ik allerlei klussen af, want ik merk dat ik dat nodig heb voor meer rust in mijn hoofd. Een van die klussen is het redigeren van interviews, dus ik pakte mijn koptelefoon erbij. Die vind je trouwens ook in mijn lijst met favorieten!
Interviews corrigeren
Weet je wat het tofste is van influencer zijn? (Misschien denk je nu: ‘haaaaha, influencer? je hebt nog geen 3.000 volgers op Instagram en bereikt maandelijks maar 10.000 unieke bezoekers met je blog’, maar hell yes, ik noem mezelf met trots influencer en dit is waarom.) Dat ik zulke reacties krijg. Dat ik mensen mag inspireren een voor jou lekker leven te leven. Is toch grandioos? ?? Het voelt alsof ik iemand ben die ik zelf vroeger zo gemist heb. En dat voelt heel goed. De reactie kwam trouwens binnen op de blogpost over dat je altijd mag terugkomen op keuzes.
Reacties op blogpostsIk liet het al eerder vallen: ik werk aan passief inkomen. (Bijvoorbeeld in de blogpost over mijn eerste jaar als ondernemer, waarin ik je ook vertel hoeveel ik verdiende.) Op Instagram deel ik daar meer over en daar vind je nu ook een highlight op mijn profiel. Zo liet ik onlangs zien hoeveel ik verdiende met het partnerprogramma van Bol en deelde ik vandaag dat ik advertenties draai op mijn blog. Ik doe dat via AdSense en zoals je ziet is het nog geen vetpot, maar ik ben wél heel benieuwd wat dit me gaat brengen. Mijn doel nu is €500 per maand aan passief inkomen genereren. ? Wil je daar alles van meekrijgen, volg me dan vooral op Instagram: @freelennse.

En om het even real te keepen: ik zag hier héél erg tegenop. Ik probeerde de advertenties al eerder een keer, maar toen verschenen ze overal en nergens en dat wilde ik helemaal niet. Stond er een enorme banner op mijn homepage — hou eens op. Ook zei ooit iemand tegen me dat het onprofessioneel overkomt, omdat het lijkt alsof je als copywriter niet genoeg verdient. En niet te vergeten dat ‘advertenties irritant kunnen zijn’. Het werd voor mij een enorme berg en ik ben blij dat ik ‘m nu aan het beklimmen ben. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, ik kan nog veel meer experimenteren en optimaliseren, maar ik ben alvast gaan wandelen. Als jij dit ook weleens voelt en blokkeert: je bent niet de enige. Maar onthoud: kleine stapjes zijn óók stapjes. ??
Inkomsten AdSense
Toen ik laatst in Ede was, stond er een tentje met erwtensoep. Daar kocht ik een bak van en dat at ik nu lekker op. Onder toeziend oog van Vincie. Kan die hond ook wel opvreten soms. ?❤️Fijn om even niet te koken, want door de afgeronde klussen heb ik weer een stoot energie en werk ik nog even door, haha! Mooi gebruik van maken als ik me zo voel.
Erwtensoep
Blogpost die vandaag online kwam → lullen met lenn: over tijd

DINSDAG
Zoals ik laatst al zei, ben ik bezig met het scheiden van mijn afval. Gaat oprecht heel goed! Vind het zelfs leuk om te doen, haha. En nu combineerde ik dat met mijn bewegingsdoel voor deze maand en bracht ik de volle bak naar de glasbak. Ik kan me trouwens herinneren dat je vroeger bakken had met verschillende gaten voor bruin, groen en wit glas, maar dat is (hier) helemaal niet zo?
Glas naar de glasbak brengenWeet je waar ik nou echt helemaal van aan ga? ? Mensen die zo ontzettend veel passie hebben voor wat ze doen. Zo iemand is Boudewijn, die ik heel graag volg op Twitter — wat vrij bijzonder is, want ik volg maar 44 mensen — omdat hij daar de mooiste verhalen vertelt over Italië, Florence. Vroeger als kleine Lenn leek het me wel wat om ergens in een dal te wonen in Italië, met heel veel diertjes en dus op een te gekke boerderij. Geen idee of dat een optie is, eigenlijk. Zou ook heel graag Italiaans willen spreken, maar waagde me ooit aan een beetje Spaans, omdat mijn zus toen in Barcelona woonde. Maaaar nu komt de aap uit de mouw: Boudewijn is docent bij te gekke taal- en cultuurreizen naar Florence. Hij dompelt je dan vier dagen onder in de stad, met een olijfolieproeverij, een interactieve puzzeltocht en een wijnproeverij. Zin om te boeken nu. ? Bekijk dit vooral even als je je afvraagt waarom ik in katzwijm ben:

Ik maakte lekker hamburgers en at ze met Vince in mijn kielzog op. Ouwe sloeber is het.
Hamburgers eten met VinceNiet alleen beweging krijgt deze maand extra aandacht — ontspanning ook. Lekker lezen bij kaarslicht, soms gewoon even helemaal niets doen, elke avond mijn ritueel, bewust zijn van het zonnetje op mijn snoet of mezelf eraan herinneren dat ik dan wel in de regen loop, maar straks thuiskom in een warm huis. Het leven is echt zo slecht nog niet. Ik ben nog steeds bezig in Alegría — fijn boek. #gekregen
Lezen bij kaarslicht‘s Avonds las ik dat iemand die ik kende is overleden. Het raakte me enorm — zo’n mooi mens, nog zo jong. Hij heeft de laatste jaren alles uit het leven gehaald en ik vond het altijd zo dapper om hem zo te zien. Tijdens het uitlaten van Vince heb ik even tegen hem en de sterren gepraat. Ik hoop maar dat ‘ie daarboven net zo geniet als dat hij hier deed. En het liet mij weer beseffen dat je er maar beter wat moois van kan maken zolang je hier bent, want je weet nooit hoeveel tijd je hebt. Omdat ik bang was dat ik slecht zou slapen door dit nieuws, maakte ik er maar het beste van: kruikje in bed, lezen en mediteren.
Say hello to my little friend
Blogpost die vandaag online kwam → lief voor mijn lijf

WOENSDAG
Gisteren was qua werk een topdag: twee offertes verstuurd waar meteen een akkoord op kwam en een derde akkoord op een offerte die ik een paar dagen eerder verstuurde. Lekker voor me. ??‍♀️Vandaag was weer andere koek: ik had een langlopende klus die niet heel soepel verliep. Soms laat ik me dan zó op mijn kop zitten… Daar had ik vandaag geen zin in, dus ik ben lekker gaan douchen bij kaarslicht.
Douchen met kaarslichtLifehack: al ben je volwassen, het is nog steeds heel chill om je pyjama op de verwarming te leggen. Dan is ‘ie zo heerlijk warm als je het aantrekt na het douchen.Lekker pyjama op de verwarmingOm nog naar even in de Italiaanse sferen te blijven en mezelf te troosten omdat ik nog nooit een taalreis geboekt heb, maakte ik risotto. Met heel veel paddenstoelen. ?
Risotto gemaaktJaaa, het was Wereld Nutelladag. En daar mocht ik een lekker lijstje voor maken. 

DONDERDAG
Op donderdag werken Carmen en ik samen, dus zo ook vandaag. Dit keer geen foto van mijn computerscherm, maar een van haar Instagramposts. Carmen is illustrator (als je nu nog niet weet dat ze mij eerder liet huilen van geluk, dan weet ik het echt niet meer) en heeft superfijne kaartjes voor 14 februari gemaakt. Verkrijgbaar in haar shop!


Ik maakte vandaag ook een selfie zonder context want nou ja daar heb ik dus geen reden voor.
Selfie zonder contextDonderdag is patatdag. Was hier ook zo aan toe. Had geen zin om te koken — wilde gewoon chillen met patatjes.
Patat en kipkorn
VRIJDAG
‘hallooooo gaan we nou waarom treuzel je altijd zo ik wil snuffelen en koek schooien en op duiven jagen’ 
Herdershond wil wandelenNa het wandelen met Vince maakte ik me klaar om naar Debby te gaan. Lekker een stukje rijden weer, daar had ik ook al zin in. Ik schrijf teksten voor deze topfotograaf en het is altijd zo fijn bij haar te zijn. Echt een leuk mens. ✨
Debby van Cleef fotograafOp de radio in de auto hoorde ik hier iets over en Toen Gebeurde Dit.

‘s Middags regelde ik een hoop dingen, maar daar heb ik geen foto’s van.

Blogpost die vandaag online kwam → boos

ZATERDAG
Ik kreeg het weer helemaal op mijn heupen, dus ik liep naar de supermarkt en kocht alle spullen die ik nodig had. Heb veel in huis, maar heb dan weer geen verloren kilo aan appels rondslingeren.
Spullen om appeltaart te bakkenIk had nog een appeltje met je te schillen, hehehe.
Appeltje schillenDeeg maken.
Deeg voor appeltaart makenAlles in de springvorm mikken.
Appeltaart in wordingIn de oven.
Appeltaart klaar om de oven in te gaan Klaar.
Bakken is echt in alle opzichten wel een goede leerschool voor me. Ik raakte bijvoorbeeld knap geïrriteerd doordat het deeg voor bovenop aan mijn plank en mes bleef plakken en ben dan uiteindelijk in staat om die hele taart door het raam te gooien. (Er waren lui bezig in de tuin van de buren, dus die waren misschien wel blij geweest.) Het helpt me geduld te kweken en ik mag mezelf er weer aan herinneren dat het niet allemaal perfect hoeft te zijn. Goed genoeg is goed genoeg.
Appeltaart klaarMood: weekend. Deze foto deelde ik op Instagram, omdat ik graag iets wilde zeggen over weekenden ‘en hoe die horen’. Mijn weekenden bestaan het vaakst uit bakken, schoonmaken, koken, lezen, schrijven, podcasts luisteren, wandelen met de bolle hieronder en nou ja, weinig ‘bijzonders’. Vroeger kreeg ik nog weleens te horen ‘dat ik nog zo jong ben en van het leven moet genieten’, maar da’s precies wat ik doe. Dit is mijn manier van genieten. Tot een tijd geleden kon ik het idee hebben dat ik me hiervoor moest schamen. Maar, hé: het is jouw leven en jij mag het inrichten zoals je het wil. Je bent goed genoeg, ook als je niet elke week met honderd vrienden bier staat te tanken in een bruine kroeg. (Ben je nou net als ik introvert, dan is Ik moet nog even kijken of ik kan een topboek. Hier vind je mijn recensie.)

Leestip: ik hou van alleen zijn

Luie herdershondHad zin in taart, maar mijne moest nog afkoelen. Dan dit maar als tussendoortje. ?
Taartje eten tijdens afkoelen
Podcastaflevering die ik luisterde:
Boeken die je voorbij zag komen:

De planner die ik gebruik:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘gunnen, grenzen, gesprekken‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

21 reacties

 1. Ik keek iets te snel en dacht (héél) even dat het rijstrecept bij het woord ‘Nutella’ hoorde – oeps! ;) Klinkt als een fijne week! En tof dat je veel met passieve inkomsten bezig bent! De eerste stap over de drempel (of op de berg) is altijd de lastigste. Tof dat je dat punt nu al mooi voorbij bent :)

  1. Hahaha, misschien is risotto met Nutella ook wel heel lekker. Ja, zin om lekker door te wandelen op deze berg!

 2. Dat tripje naar Florence klinkt wel echt zalig, ik ben er al 3 keer geweest en het blijft een indrukwekkende stad.
  En ik heb net zo’n passieve weekends als jij hoor, niks mis mee als je er zelf voor kiest.

  1. Jaaaa, Florence is nu mijn droom. Lijkt me ook te gek om zo’n reis te boeken en de taal te leren. Ooit. <3

 3. Ah wat heerlijk al dat bakken! En ik moest echt even lachen om de KaraJoke grap. Mooi ook trouwens dat je je avontuur rondom je inkomen zo met ons deelt.

  1. Hahaha, YES! Ja, ik vind het ook heel leuk om #projectpassiefinkomen te delen, dus fijn dat het bevalt :-)

 4. Die baksel van jou zien er wel erg lekker uit. Heel goed dat je begonnen bent met passief inkomen. Ooit bij stil gestaan om eenmalige, informatieve websites te bouwen en deze vol te gooien met Google Adsense en Affiliatie marketing?

  Zelf heb ik talloze website over bijvoorbeeld het parkeerbeleid in een stad in NL of wasvoorschriften. Deze website bouw je eenmalig, zet je eenmalig teksten in en zet Adsense aan en later affiliatie marketing.

  Dit levert mij gemiddeld zo’n €5,- tot €25,- per maand per website op. Op mijn twee blogs schrijf ik er geregeld over.

  1. Hahaha, ja, weer honger nu. Heb nu zin om een grote pan stoofvlees te maken, maar wil niet door de storm. Best first world problems dit, jawel. Ja, bij stilgestaan en zelfs wat domeinnamen gekocht ooit, maar nooit iets mee gedaan. Weet ook niet of het echt iets is wat ik zo wil doen — in ieder geval ga ik nu m’n tijd besteden aan Bol en AdSense voor hier op freelennse.nl. :-) Wel bedankt voor je tip!

 5. Zeker voor de eerste baksels geldt: als het maar beter smaakt dan het eruitziet. In je maag hangen toch geen schilderijtjes, zegt mijn moeder altijd.

 6. Wauw Lenneke! Ik voel me echt meer dan vereerd! Grazie tanto ?

 7. Hier hebben de glasbakken wel aparte openingen voor groen en bruin glas en zo! Wat ik wel grappig vond om te zien, was dat jouw keukenblad echt zo’n perfecte achtergrond is voor foodfoto’s. Ik heb van dat spiegelende zwart, dus ik heb een paar foto-backdrops moeten maken – waarvan eentje toevallig best wel lijkt op jouw keukenblad, haha. Keep up the baking – en koop vooral veel lekkere fijne spullen voor jezelf. Ik heb dit weekend trouwens voor het eerst een brood gebakken en dat was heel lekker!

  1. Ja, is toch gek dat het hier niet zo is? Neem aan dat ze het nu ook niet meer gaan scheiden, nu alles op een grote hoop is geknikkerd. Hahaha — ben ook fototechnisch gezien erg blij met mijn keuken, ja! Hoewel ik spiegelend zwart ook erg mooi vind, maar inderdaad niet erg handig voor foto’s. En op dit blad zie je ook vlekken niet zo snel. Ideaal. Wat voor brood heb je gebakken?

   1. Er zat een meergranenbroodmix in mijn Too Good To Go-pakket. Ik heb er een vloerbrood van gevormd. Mijn volgende brood maak ik from scratch, nu al zin in. Die geur van vers gebakken brood in huis is echt hemels.

 8. Leuk om te zien! Met Adsense verdien ik echt geen drol (ik denk dat ik in 2022 misschien een keer dat minimale bedrag om uit te keren haal) maar ik blog dan ook veel minder frequent. Tegelijkertijd heb ik er ook geen omkijken naar dus ach. En nu heb ik zin in tosti!

  1. Ja, het tikt niet écht aan, hè? Ik zit nu hoogstens op 2 euro per dag en ga er nog mee experimenteren en optimaliseren, want heb toch wel het idee dat er meer in zit. Ook met minder frequent bloggen. Het liefst zet ik elke dag een blogpost online, maar dat red ik echt niet momenteel. En wat je zegt: je hebt er geen omkijken naar, dus elke euro is mooi meegenomen!

 9. Italiaans… wat een lastige taal maar wat is ie mooi! We zijn nu drie maanden bezig met de duolingo app en het begint ergens op te lijken!
  Eind sept naar puglia om twee weken zo’n ‘dompel-je-onder-in-de-Italiaanse-taal-en-cultuur’ cursus te doen… zin an!

  Enne… die Carmen verkoopt haar kaartjes veel te goedkoop hoor! Het hoeven heus geen Hallmark (bah) prijzen te zijn maar een beetje kaart kost toch al gauw een boel meer dan een eurootje…
  leuke kaartjes, ik ga ze vast voor volgend jaar bestellen!

  Xxx

  1. Jaaa! Ik vind Spaans ook zo mooi. Heb dat een tijdje gedaan met Duolingo, maar da’s allemaal grotendeels uit mijn brein verdwenen, haha. Zo leuk dat je de kaarten van Carmen hebt gekocht! Heb je feedback aan haar doorgegeven. ?❤️

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.