Zoek
Sluit dit zoekvak.
Liesbeth Smit - Ik moet nog even kijken of ik kan - recensie

ik moet nog even kijken of ik kan

Ik volgde een tijd terug de cursus van Charlotte van ‘t Wout voor introverte mensen: #introvertlikeaboss. Eigenlijk dacht ik altijd dat ik extravert was: ik lach ontzettend veel en hard, ik ben enorm uitbundig (in het juiste gezelschap) en met een best leuk grapje sta ik weleens in het middelpunt van de belangstelling. Wist ik veel dat dat niets met introversie of extraversie te maken heeft. Ik ontdekte dat ik wel heel introvert ben en kwam dit boek tegen op Twitter — met lovende reacties. Ik moet nog even kijken of ik kan verdween in mijn digitale winkelmandje. Als huismusserige introvert had ik dit natuurlijk zo uit, dat begrijp je. Maar wat vind ik ervan?

Ik moet nog even kijken of ik kan rekent af met het idee dat introversie saai of zielig is

De laatste tijd komt introversie steeds meer naar voren. Fijn, want de mensheid bestaat voor minstens een derde uit introverte mensen. Het is voor velen onbekend, dus het is goed dat we serieus kennisnemen van deze ‘soort’. Wat is introversie precies? Wat is het niet? Waaraan herken je een rasechte introvert? Wat is voor de innies herkenbaar? Wat introversie in ieder geval niet is: saai en zielig. Liesbeth Smit rekent in Ik moet nog even kijken of ik kan helemaal af met dit hardnekkige idee. Ze belicht de verschillende kanten van introvert zijn, wat handig is als je meer wil weten over introversie op de werkvloer of als je kind introvert is.

Liesbeth Smit - Ik moet nog even kijken of ik kan - recensie

Wat een héérlijk boek!

Ik heb zo hard gelachen tijdens het lezen van dit boek. Liesbeth Smit geeft je heel veel informatie over introversie — op een scherpe en humoristische manier. Ik moet nog even kijken of ik kan is heel informatief en voor mij een feest der herkenning! Maar ik houd niet van feessies, dus ik noem het liever een bankhangsessie der herkenning. Het leest enorm lekker weg, het is mooi vormgegeven en het bestaat uit veel praktische voorbeelden. Dit boek bevestigt mijn gevoel dat het gewoon hartstikke oké is om alleen te zijn. Om lekker niet naar een borrel te gaan. Om geen schuldgevoel te hebben. Ik vind dat Liesbeth je heel praktische tips geeft om jezelf niet telkens voorbij te lopen. Ze legt uit hoe je duidelijk — maar niet onaardig — een uitnodiging weigert, zonder daarna een schuldgevoel te hebben van Lloret tot en met. Hoe je ervoor zorgt dat je niet ondergesneeuwd raakt op je werk, door die ene extraverte collega die wél alle credits opeist en krijgt. Hoe je de kantoortuin overleeft en hoe je niet al wekenlang opziet tegen een teamuitje. Ik moet nog even kijken of ik kan is zo’n boek dat ik eens in de zoveel tijd weer uit de kast trek — gewoon, voor de herkenning, voor de humor om te lachen en de bevestiging.

Dit boek sterkt mijn idee dat je goed bent zoals je bent. Alleen al daarom zou ik elke introvert dit boek aanraden. (Eigenlijk ook elke extravert.)

♥ Waardering: 9.

Liesbeth Smit – Ik moet nog even kijken of ik kan
Nijgh & Van Ditmar / 2017 / 9789038804262
Ik moet nog even kijken of ik kan is bij Bol.com te koop voor €20,99.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Ik heb ‘m al een tijdje op mijn bibliotheeklijstje staan (ook door Shirley). Ben nl erg benieuwd naar dit boek en of ik wel een ‘echte’ introvert ben of geworden door omstandigheden…

    1. Volgens mij zit introversie wel echt in je DNA, zeg maar. Al heb ik het idee dat ik sinds ik verhuisd ben en steeds meer bezig ben met wie ik écht ben, dat ik introverter ben geworden en meer ‘last’ heb van mijn HSP… Ben benieuwd wat je van het boek vindt!

  2. Oooh ik vond het ook zo’n herkenbaar en geweldig boek! Heb er eigenlijk veel aan gehad om mezelf meer te waarden en om meer op te komen voor mezelf.

    1. Ik laat het je weten maar eerst nog een paar geleende boeken uitlezen.
      Leuk om weer een weekoverzicht can je te lezen. Succes en plezier de komende week, groetjes

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.