Zoek
Sluit dit zoekvak.
BMW 5-serie

door de lens: krant, kinderboeken, keuring

Deze week was op alle vlakken stormachtig: ik bracht op stel en sprong mijn auto weg, omdat ik voor de zoveelste keer de keuring vergat, toen moest ik met pijn in mijn hart mijn #baemw achterlaten, was ik op date en at ik veganistisch, zag ik op Valentijnsdag mijn grootste liefde weer terug én stond ik in de krant. Oh, en jullie krijgen ook nog een primeur. Fijne week, fijn mens!

ZONDAG
Hahaha, ja, de storm begon vandaag! Vincie vindt er niks aan als het zo hard waait. Nu is ‘ie sowieso liever lui dan moe, maar dat tegen de wind in sjokken is een hele kluif voor het jochie.

Die appeltaart die ik gisteren maakte, smaakt héél goed. Dus ik besluit er ook lekker mee te ontbijten. Prima manier om meer fruit binnen te krijgen. ?
Ontbijten met appeltaartZondag betekent altijd twee dingen: een vers weekoverzicht én het poetsen van mijn huis. Ik nam zelfs alle kasten af, maakte m’n slaapkamer helemaal schoon en genoot weer even van dit tafereeltje op mijn kledingkamer. Komt niet echt tot zijn recht op de foto, maar dat doet niks af aan mijn fijne vibes hier. ? Oh, het boek Op je lijf geschreven van Mayra Louise is een fijne! Ik schreef er een recensie over.

Ik luisterde uiteraard ook weer een podcastaflevering. Ik krijg weleens de vraag hoe ik dat doe en hoe ik mijn aandacht erbij houd, dus bij dezen: eigenlijk luister ik alleen naar podcasts als ik schoonmaak. Simpel werk waar ik niet bij na hoef te denken, waardoor ik alle aandacht heb voor de podcast. Ik luister ze altijd via Spotify en met mijn noisecancelling koptelefoon op mijn oren. De poetspodcast, zoals ik ze liefkozend noem, deel ik altijd in mijn stories op Instagram en je vindt ze onderaan mijn weekoverzichten.
Huis poetsen en fijn plekjeIk voel me altijd héél volwassen als ik bloemkool eet. En dan ook nog eens vrijwillig én in het weekend. ? Dit was een recept van zo’n kaartje van Lidl en moet zeggen: was heerlijk.
Bloemkool etenTijd om Alegría uit te lezen! Recensie komt eraan. Mocht je in de tussentijd andere boeken willen ontdekken: hier staan er al heel veel voor je op een rij.
Alegria uitgelezenLaatst schreef ik toch dat ik in februari meer wilde bewegen en dus iedere dag mijn activiteitsringen vol zou maken? Dat lukt me tot nu toe elke dag. Echt heel fijn. Wellicht dat ik in maart mijn bewegingsdoel omhoog zet, want dit kost nog niet eens per se heel veel moeite (of tijd).
Beweging in februari
Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: verliefd, verwend, vertrouwen

MAANDAG
Een dag waarop ik volop aan de tik was, dus ik maakte pas weer foto’s toen ik ging koken met Vincie stond te schooien. Soms denk ik ‘ah, echt gezellig dat hij lekker bij me komt zitten’ (altijd met zijn kont ergens tegenaan, want hij snapt niet hoe hij gewoon moet zitten), maar dat doet hij natuurlijk alleen maar omdat hij hoopt dat er allerlei lekkers valt. Ik moest hem teleurstellen, alles bleef in de pan en op het bord.

Wat ik trouwens deed vandaag: een lijstje maken voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten (als je die niet wil missen, volg me dan op Facebook, want daar plaats ik ze door), Instagramteksten schrijven voor een coach en https://freelennse.nl/wp-content/uploads/2022/07/kaboompics_Young-Asian-Woman-At-Office.jpegistratie. Aan het einde van de middag had ik ook nog een heel leuk belletje: een kennismakingsgesprek met een nieuwe klant. Ze is trouwambtenaar en ze wil graag een ijzersterke ‘over mij’-pagina. Gaan we doen! Ik heb haar alle vragen gestuurd voor de intake en daarna kunnen we samen aan de slag. Vet veel zin in. Trouwens, als je benieuwd bent naar wat ik allemaal doe: op de pagina ‘samenwerken‘ vind je een aantal voorgekauwde opties, maar er is veel meer mogelijk. ? Primeur: ik bied tegenwoordig ook sessies ‘Huur mijn hersenen’ aan. Dat betekent dat jij een uur lang mijn hersenen tot je beschikking hebt: je mag álles vragen over copywriting, mijn socialemediagebruik, ondernemen, mijn hond, hoe ik aan klanten kom en meer. Voor €100 exclusief btw doen we een digitaal bakkie (of had ik ‘copy’ moeten schrijven?) koffie en ben jij weer een stap verder. Da’s lekker. Als je dit wil, mail me dan even op info@freelennse.nl, dan boeken we een sessie.
Koken met VinceUiteindelijk mocht ‘ie wel een stukje vlees. En ik at er pita bij en een halve bak tzatziki. ??Spiezen met varkenshaas en ui

DINSDAG
De storm was hier goed aanwezig. De kades overstroomden en bomen braken af…
Geknakte boomGelukkig weegt Vince 45 kilo en veranderde hij niet in een vlieger. We hebben een tijdje staan kijken naar hoe mooi het buiten was. De paarden die voor ons stonden. Zo fijn.Prima voortuinDaarna even lekker bikken en ‘o ja, als jij nog effe lekker gaat werken, dan blijf ik hier wel gewoon liggen, oké?’ Is goed, liefje. 
Knappe kop Vince
Hoe je weet dat ik heel druk ben? Dan verzamel ik gewoon alle troep die ik de gedurende de dag om me heen, ik prop koek naar binnen, omdat ik mezelf de tijd niet gun om een fatsoenlijke lunch te maken en nou ja, zo dus.
Hoe je ziet dat ik druk benVandaag deed ik bijna de hele dag redactiewerk: vanuit het Duits vertaalde hotelteksten controleren en verbeteren. Heel leuk om te doen (al heb ik al bijna vier vakanties geboekt door alle verleidelijke teksten) en ik moest hier zo om lachen:

WOENSDAG
Goed, ik was dus voor het tweede jaar op rij vergeten mijn auto te laten keuren (volgend jaar taart!), dus dat ging ik vandaag maar even regelen. Ik sprak ook af met Carmen, want a) leuk mens, b) ik was nu niet vierhonderd lichtjaren van haar verwijderd omdat ik in Utrecht was en c) zij kon nu mijn MacBook lenen. We aten een broodje ‘hamburger’ (maar dan veganistisch) bij LEON op Hoog Catharijne. Niet per se een enorme aanrader, vond ik. Het was absoluut niet vies, maar ik likte er ook niet mijn vingers bij af. Vegan burger bij Leon UtrechtI FEEL OFFENDED. Mocht je mij in willen huren: bij mij is allebei belangrijk. ?
Spelling is niet belangrijkCarmen is illustrator voor onder andere (kinder)boeken en ik ben een bibliophile, dus het kan niet anders dan wat we in Broese belandden. Daar viel mijn oog ineens op deze poster. Die hing altijd bij mijn opa in het trapgat en aangezien hij al sinds mijn dertiende niet meer leeft, heb ik die poster dus ook al jaren niet meer gezien. Blijf dol op dit versje. En op mijn opa. Zo zonde dat die man er niet meer is.
HeppieBij Broese hebben ze ook een Harry Potter-kelder gemaakt! TE GEK DIT. Ik ging ooit al naar de expositie van Harry Potter en dit is mijn grootste droom, maar hier kan ik ook enorm van genieten. Uiteindelijk kocht ik niks van mijn homeboy, maar wel een ander boek: 999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt. Kennelijk kunnen vissen zeeziek worden en is een regenboog áltijd even groot?!?! Mocht je daar meer over willen weten: in mijn stories op Instagram ga ik er geregeld eentje delen in quiz-vorm. En dan krijg je daarna de uitleg erbij. Je vindt het eerste feitje al in mijn highlights op mijn profiel! (Hetzelfde geldt voor #projectpassiefinkomen.)
Kelder Harry Potter Broese UtrechtWe kwamen ook het boek tegen dat Merel van De Groene Meisjes vertaald heeft: Kiki & Jax, opgeruimd staat netjes. Ik vind het zo te gek om te zien dat die fijne mensen om me heen zo lekker gaan. Zulke mooie dingen doen. Maatschappelijk betrokken zijn. De wereld een stukje mooier maken door te zijn wie ze zijn en te doen wat ze goed kunnen. ?
Met Carmen boeken lezen
Oja… en mijn auto? Die moest achterblijven, want hij kon nog niet goedgekeurd worden.

DONDERDAG
Hahaha, kennelijk heb ik zo wild (wel oprecht heerlijk) geslapen, dat mijn dekbed ondersteboven lag. Ook prima. Klaar voor een nieuwe dag. En ik hoorde de regen al tegen mijn dakraam slaan, dus Vincie en ik werden zeik- en zeiknat. ☔️
Wild geslapenDaarna waagde ik me nog een keer naar buiten, want ik wilde het NRC halen waar ik in sta. Verkopen ze alleen De Telegraaf bij mijn supermarkt. ? Weer naar huis zonder krant dan maar… in ieder geval weer goed voor mijn bewegingsdoel voor de dag. Toen dacht ik: weet je wat, ik pak de auto naar het tankstation en dan… o nee, mijn auto staat nog bij de garage. ? Het stukkie in de krant lees je ook online.
NRC halenOver toffe mensen die toffe dingen maken gesproken: Lianne Keemink brengt een tweede boek uit! Ik las haar eerste boek al (en liet jullie natuurlijk weten wat ik ervan vind in een recensie) en dan kan het tweede natuurlijk niet uitblijven. Ik heb ‘m alvast besteld, want een boek met veel pre-orders geeft aan dat het gewild is, waardoor je wellicht ook meer in boekhandels te verkrijgen bent en er meer exemplaren worden ingekocht. Zoals je wellicht weet juich ik ondernemers graag toe, dus schrijf ik recensies, doe ik donaties, zet ik mensen in mijn weekoverzichten in het digitale zonnetje en pre-order ik dus boeken. Zulke kleine dingen kunnen voor een ander heel groot zijn. ??

Eindelijk was het tijd om mijn taartje te eten dat ik in Utrecht kocht. Ik zei toch dat ik mezelf geen tijd gun om lunch te maken? Wil echt gaan mealpreppen ofzo, om dit soort eeuwige snacks te voorkomen. Of nou ja, niet élke dag taart te eten.
Taartje eten uit Utrecht‘s Avonds maakte ik de ‘gezonde’ variant van een kapsalon: een kipsalon. Kip kruiden en bakken, aardappeltjes bakken, kaas eroverheen en in de oven maar. Was weer heel lekker.
Kipsalon gemaakt
VRIJDAG
Vandaag kon ik mijn eigen auto weer ophalen, dus het was tijd om deze 5-serie om te ruilen. Wat een plaatje is dit toch ook. Vince vond er het zijne van. Ik vond het een prima Valentijnsdag om met m’n baby herenigd te worden.
HoBMW 5-serieOver Valentijnsdag gesproken: ik maakte weer een lekker lijssie.


ZATERDAG
Lekker koken. ??‍? Ik deed gisteren vast mijn boodschappen, want werken werd ‘m toch niet met het ophalen van mijn auto en zulks. Ik begon met pittige satéstoof ‘met één teentje knoflook’ en daarna maakte ik nasi voor achtenveertig families. Lekker voor me. Echt mijn favo lifehack: eten in extra grote porties maken, zodat je lekker je vriezer vol kan proppen en niet hoeft te koken als je daar geen zin in hebt.
Pittige satéstoofHet begint met een ‘n’ en eindigt op ‘euken’, hehehehehe. Het antwoord vind je onderaan de blogpost.
Nasi gemaaktHonger, dus even een taartje eten tussendoor. Kan gewoon. Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de taart eten.
Taartje tussendoorIk maakte de satéstoof voor het eerst en het was zó lekker! Duurt effe, maar dan heb je ook wat. Ik wilde dit eigenlijk helemaal niet eten vanavond, want ik had de rijst oorspronkelijk voor de nasi gekookt. Was alleen vergeten de bouillon erbij te doen, dus toen heb ik nieuwe rijst gekocht en de ‘oude’ bewaard voor nu. Ook goed.
Pittige satéstoof met rijst en zuur
Podcastaflevering die ik luisterde:

Boeken die je voorbij zag komen:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘verliefd, verwend, vertrouwen‘.

* nasi uit eigen keuken

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Ik word altijd heel hongerig van je posts, haha! En ik ben benieuwd naar het volgende boek van Lianne!

 2. Jouw weekoverzichten zijn toch wel mijn lievelings hoor. Lekker eten, fijne inzichten, Vince en gewoon jouw schrijfstijl <3 Fijne nieuwe week alvast!

 3. Die Heppie-poster hing bij ons in het Engels-lokaal! Blijf het een briljant gedicht vinden. Ik heb het daarom met plezier ‘gejat’ en destijds in het poesiealbum van mijn kleine nichtje gepend. (Wat heet klein: ze is inmiddels 26, ach ja.)

  Ik kan me slechtere leenauto’s voorstellen dan een E39 5-serie, trouwens!

  1. Het is ook echt briljant. Beetje spijt dat ik ‘m niet heb gekocht. Hahaha, ja, dikkie, hè? Moet eerlijk toegeven dat ik heel even twijfelde om mijn 1-serie om te ruilen.

 4. Tof overzichtje weer! Ik krijg echt zin in zoetigheid en taartjes door jou trouwens. Ik wens je alvast een fijne week toe vanaf morgen :-)

 5. Ooo, die Harry Potter-kelder! Moet ik heen. En die Heppie-poster hing bij mij op school in het Nederlands-lokaal. Ik vond ‘m toen al tof.

 6. Wat een schattige bakjes heb je voor de nasi :) En leuk, jouw commentaar op ASMR. Ik heb zelf nog nooit naar een ASMR filmpje gekeken haha.

  1. Ja! Ik was ‘m ook echt totaal vergeten en zag ‘m ineens vanuit mijn ooghoek. Opa zei vast even ‘hoi’. ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.