Zoek
Sluit dit zoekvak.
Manen geknipt

door de lens: gunnen, grenzen, gesprekken

Deze week gunde ik mezelf na twee jaar weer iets waar ik al maanden naar uitkeek, luisterde ik een heel interessante podcast over grenzen en besefte ik weer even hoe belangrijk die zijn en voerde ik een hoop gesprekken. Met een mogelijke partner, een te gekke illustrator en met een klant om passief inkomen te genereren. Lekker weekie wel. ??

ZONDAG
Ik voelde me niet zo top, dus ik besloot niet mijn hele huis te poetsen, maar gewoon lekker de keuken in te duiken. Ik maakte wederom een marmercake. En besefte dat ik meer vrienden moet maken om al mijn eten aan kwijt te kunnen. ?
Over eten gesproken, de allerliefste mevrouw van de snackbar had ragout voor me, dus dat heb ik lekker opgegeten. Beetje champignons bakken met ketjap en knoflook en peper…
Na het avondeten kroop ik lekker op de bank voor mijn selfcare sunday-deluxe. Met zelfgemaakte cake, Van klacht naar kans en chocomel. Kan hier zo van genieten.
Indrukwekkend stukje uit het boek. Inmiddels staat de recensie ook online, want in bed las ik dit boek uit.
Doordat ik afgelopen week zo slecht sliep, besloot ik mijn avondroutine weer hardcore op te pakken (en te delen op Instagram). Dat wil zeggen: gezicht reinigen, tanden poetsen, rondje met het hondje, thuis zijn snackie geven en kroelen, in mijn slaapkamer al mijn spieren losgooien. In bed doe ik ademhalingsoefeningen met mijn Apple Watch (dat ding is goud!), in een Google Doc opschrijven waar ik dankbaar voor ben, heel bewust mijn kaken en lichaam ontspannen en meestal ook nog even lezen. Wil jij trouwens ook meer lezen? Ik gaf tips om meer te lezen en ik deel al mijn gelezen boeken met je.

MAANDAG
Even rustig opstarten. Een nieuwe week, een nieuw boek. Heb er weer zin in. Wil je niet elke keer wachten op mijn weekoverzicht: op Instagram deel ik de boeken die ik lees en je ziet het in de balk rechts op mijn blogoverzicht. ✨
Francesc Miralles & Alex Rovira - Alegria
Ik was lekker aan het werk en toen was het ineens tijd voor lunch. Dus ik bakte tartaartjes en broodjes en maakte m’n innerlijke mens blij. Oh, en als je ooit in Duitsland bent: ga naar een supermarkt en koop ketchup van Kraft. Wat ik onder andere deed: een vacature schrijven voor Stichting Westelijke Tuinsteden, factureren, mails wegwerken, de recensie van Van klacht naar kans schrijven en de foto’s maken.
Broodjes tartaarIk was ineens helemaal op, dus ik besloot niet te koken en de hutspot naar morgen te verschuiven. Het werd patat. ‘s Avonds trok ik me terug in mijn slaapkamer, waar ik een cursus van Charlotte van ‘t Wout afrondde: Unlimited Me. (Ik deed trouwens meer cursussen van Charlotte en ze zijn stuk voor stuk fantastisch.)

Cursus Unlimited Me Charlotte van 't Wout afronden
DINSDAG
De cursus Unlimited Me die ik gisterenavond afrondde, zette weer wat in beweging. (Wel meer dan wat, maar dat lees je binnenkort dus.) Ik besloot dat het klaar is met mezelf dingen niet gunnen en voegde de daad bij het woord: ik belde eindelijk de kapper of er plek was. “Ja, kan je nu?” Reken maar. Na een jaar of twee heb ik eindelijk mijn fijne manen weer terug. 
Naar de kapper
Achhh, mijn pup ligt zo lekker te slapen op de bank. Soms kijk ik naar hem en vraag ik me af waarom ik zo nodig mens moest zijn.
Lekker op de bank slapenIk besloot nog meer geld uit te geven: ik deed de kwartaalaangifte. Ik hik hier altijd een beetje tegenaan, want ik vind het zo niet leuk om te doen. Die gedachten probeer ik dus om te buigen, want:
• weer even in de cijfers van mijn bedrijf duiken en zien dat het hartstikke goed gaat
• dankbaar zijn dat ik zo veel geld naar de Belastingdienst mag overmaken, want dat betekent ook dat ik ze verdiend heb
• het duurt werkelijk nog geen half uur

Lees ook: mijn eerste jaar als ondernemer — belangrijkste les, wat ik heb verdiend en meer
Belastingaangifte Q4Die hutspot van gisteren, maakte en at ik dus vandaag. Met de laatste ballen uit de vriezer. Nu maar weer zorgen dat de nieuwe ballen net zo lekker worden, want ik doe altijd maar wat en onthoud dat dus niet. ?‍?
Hutspot met gehaktOhhh — zo blij met m’n manen. Minder met die wallen, maar dat komt vast weer goed. Het is absurd hoeveel effect dit heeft op mijn hele zijn. Ik zit meteen lekkerder in mijn vel.
Manen gekniptSoms geef ik mezelf te weinig ontspanning als ik zo druk ben, terwijl het juist dan zo nodig is. Dus ik deed weer even een sessie yin yoga. Ik vind dat de fijnste yoga (denk ik, want heel veel andere soorten heb ik nog niet geprobeerd), omdat je lang in eenzelfde houding blijft. Met mijn hernia voelt het alsof ik mijn lichaam ook echt meer ruimte geef — da’s fijn. Dit keer deed ik het lekker halfbakken op mijn bed, want ik wil graag een nieuw matje bestellen.
Yin yoga thuis
WOENSDAG
Omdat ik me afgelopen zondag niet lekker voelde, poetste ik mijn huis niet. Dat deed ik vandaag, want er kwam ook visite. Niet dat ik nou iemand ben die het hele huis aan kant maakt als er iemand langskomt, maar het was wel een mooie aanleiding om het nu wel even te doen. Uiteraard deed ik dat weer met een podcast op mijn oren. Dit keer luisterde ik weer naar een aflevering van Lisa (@bigvegansister), dit keer met Eveline Druncks (@evelinedruncks). Het gaat over grenzen stellen, waar ik altijd veel moeite mee heb gehad. Ik voelde ze niet en als ik dat per ongeluk wel een keer deed, had ik geen idee hoe ik ze moest aangeven. Heel leerzame aflevering!

In die aflevering vertelt Lisa ook dat ze een lijstje heeft met dingen om te doen als ze zich rot voelt. Dat deed me denken aan het lijstje dat ik ooit maakte om te lezen als ik me kut voel, dus dat deel ik ook even met jullie.

Lees ook: dit ga ik telkens lezen als ik me rot voel
Badkamer schoonmakenKan zo genieten van mijn fijne huis en dito badkamers. Nu nog een bad. ?
Schone badkamerTussen het werken door maakte ik een start met de online training van Sharona Bolander — een training waarin je leert adverteren en ontdekt hoe je jezelf in 8 weken prominent op de digitale kaart zet. Ben heel benieuwd naar de Advertising Impact Academy! Ik heb dus nog geen euro uitgegeven aan ads of acquisitie in het algemeen. Dat is natuurlijk te gek, maarrrr aangezien ik plannen heb voor e-books, wil ik die straks wél goed kunnen promoten.

Programma leren adverteren Sharona BolanderMijn werkdag sloot ik af met een call met Svea van Bureau Sans Sel. Wat een leuuuuk mens! We ‘kennen’ elkaar van het bloggen — al is Svea daar al een tijd mee gestopt. Mijn schrijven is haar altijd bijgebleven en nu wil ze dat ik partner word van haar communicatiebureau. ?❤️
Afspraak met Sans SelIk had weer geen zin om te koken en besloot dat het ook niet hoefde. Ik haalde een pizza. Quattro formaggi met extra kaas en verse knoflook, alstublieft.
Pizza gehaald

DONDERDAG
Het is donderdag en dat betekent samenwerken-met-Carmen-dag! Carmen is die te gekke illustrator die me aan het huilen maakte, zakelijke illu’s voor mijn blog maakte en lekkere dansjes doet op Instagram. Fijn mens waar ik altijd zo veel positieve energie van krijg. Ze is ook te boeken voor zulke sessies, dus hit her up als je zin hebt in positive vibes.
Samenwerken met Carmen Groenefelt
Na een paar uur had ik honger en ik had aardappels over, omdat ik niet kookte, maar pizza haalde. Snijden en bakken maar.
Lunch gemaakt Ook vet leuk: de auteur van Van klacht naar kans deelde mijn boekrecensie. Lekker voor me. ??

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Recensie van Freelennse.nl over Van Klacht naar Kans. Zijn jullie al in het boek begonnen en zo ja, wat vinden jullie van het boek? . . “Oef, hallo, dit is mijn nieuwe bijbel. Ik was in eerste instantie wat huiverig, want ik ben met dit soort onderwerpen (en dan ook nog eens geschreven voor een huisarts) altijd wat bang voor een schrijfstijl die droger is dan een hap kaneel. Gelukkig is dat totaal niet zo: het leest héérlijk weg! Juriaan geeft fijne voorbeelden, duidelijke uitleg en aan elk einde van een hoofdstuk, geeft ‘ie je nog eens de kernboodschap én een opdracht. Eerlijk is eerlijk, ik heb nog niet alle opdrachten gedaan, maar ga dat wel oprecht doen. Ook deed ik wat langer over dit boek dan dat ik normaal doe over nog geen 300 pagina’s, wat in dit geval een heel goed teken is. Op sommige boodschappen moest ik even kauwen, sommige opdrachten zetten me dusdanig aan het denken dat er nog geen ruimte was voor nieuwe informatie. Ik vind de benadering van Juriaan heel fijn. Eerst dacht ik nog dat ‘ie ergens zou schrijven dat het je eigen schuld is als je ziek bent of wordt, maar dat tackelt hij godzijdank al heel snel. Hij kijkt met een open blik naar alles wat hij ziet en neemt jou daarin mee. Je leert dichter bij jezelf te komen en te zijn, te ontdekken dat ongemak er ook mag zijn. Dit is voor mij een belangrijk boek — en een aanrader voor iedereen.” (@freelennse )

Een bericht gedeeld door Dokter Juriaan (@dokterjuriaan) op


Vandaag kookte ik wél. Zo fijn weer even. Ik maakte noedels met kip (marineren in ketjap, sambal en knoflook), sugarsnaps, wortel en sjalotten. Was lekker.
Noedels gemaakt
VRIJDAG
Een grote hond betekent vaak ook grote drollen en ik moet er niet aan denken om dat warme geval met een boterhamzakje op te pakken. (Past ook niet, dus ah, nee, laat maar.) Ik bestelde dus weer mijn favoriete zakjes waarmee je ‘t handig van de grond kan scheppen. Zakjes zijn ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar én gemaakt van gerecycled materiaal. Ik bestel mijn zakjes altijd hier. ?
Poepzakjes besteld
De hele dag aan het werk achter de iMac geeft weinig boeiend beeld. Ik belde ook nog met een klant om een affiliatedeal te maken — interessante vorm van passief inkomen genereren, dacht ik zo. Dus ik ging hartstikke akkoord. Moet toch wat doen om die anderhalve ton binnen te harken dit jaar. ? ‘s Avonds werkte ik nog even voor DIWMOTZ.
Werken voor DIWMOTZTerwijl Vince sliep, maakte ik een lijstje over The Voice of Holland.

ZATERDAG
Weet je wat ik nou zo te gek vind aan de wereld waarin we leven? Dat er zo gruwelijk veel mogelijk is. Terwijl ik m’n boodschappen ging doen (die je ook gewoon zou kunnen bestellen), stond de glazenwasser mijn ramen te lappen. Tijdens de boodschappen stapte ik het restaurant binnen om eten voor me te laten maken en daarna werd mijn auto gewoon gewassen. Hoe fantastisch is dit?
Angus burgerGrote wasjes, kleine wasjes. Vind wel dat de makelaar op Funda had mogen zetten dat je bij dit huis ook verplicht een abo op de wasstraat moet nemen, want wonen aan een natuurgebied is leuk, maar die vogels kakken wel heel je auto onder. En ja, ik heb m’n baemw lief, dus ik wil niet dat het in de lak trekt.
Auto wassenIk wilde al heel lang eten halen bij Tante Wies en vandaag was het eindelijk zo ver! Ik koos de Indische tapas, want dan had ik van bijna alles wat. ZO LEKKER. Ik wil weer.
Indische tapas van Tante WiesOmdat ik zo blij werd van het eten, besloot ik meteen een recensie achter te laten op Facebook. Dit kan voor een ondernemer echt een goudmijn zijn, dus ik doe het graag. Het helpt als mensen weten dat je eten fantastisch lekker is.
Aanbeveling Tante WiesOf dat je copywriting-skills on point zijn. Want ik kreeg zelf ook weer een fijne aanbeveling binnen op LinkedIn! Ik doe elke keer weer een happy dance. Oprecht. Heleen helpt organisaties vrijwilligers werven als The Happy Volunteer. Nu is ze voor Jet-Net & TechNet op zoek naar techniekcoaches die inspiratielessen én inspiratieworkshops willen geven. Ben zelf oprecht enthousiast door die vacatures. ✨
Aanbeveling copywriter Lenneke Manschot
Boeken die ik besprak:

Podcastaflevering die ik luisterde:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘boerenkool, bloed, bashen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Ik kende je blog nog niet zo goed, volg ‘m wel al een tijd op Bloglovin. Maar ik vind je weekoverzichtjes zo leuk! Daarna bladerde ik eens door de titels van je blog en het lijkt me allemaal zo inspirerend! Je hebt er een nieuwe volger bij op je blog :-)

  2. Wat tof, die call! Goed bezig, hoor! En je e-bookplannen klinken nu al goed. Dat kan haast niet anders dan een onwijs tof e-book worden. Maar nog veel belangrijker dan dat alles: wat goed dat je jezelf een aantal fijne dingen gunde. Soms is iets puur voor jezelf doen even precies wat je nodig hebt, zo ontdekte ik toen ik me vandaag ook weer eens in huis “opsloot” met wat hobbyspullen en een leuke serie.

    1. Dat stralen dat ik als mijn woord voor 2020 noemde lukt aardig, ja. ? En mezelf meer gunnen is daar onderdeel van. Heel blij dat het lukt. Welke serie heb je gekeken?

    1. Ja, vind ik altijd heel leuk! Krijg ook vet veel energie van Carmen, dus daarna kan ik als een razende aan de slag met mijn ‘superdoel’. ✨ Oeh, ja, doen! Die ketchup is zo ontzettend veel lekkerder dan die van bijvoorbeeld Heinz. ?

  3. Je bent lekker bezig! Tof ook dat je bent gevraagd als partner van het commnicatiebureau, ben benieuwd wat het je gaat brengen.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.