Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meer bewegen in februari

lief voor mijn lijf

Dat great minds alike thinken is wel weer bewezen. Merel van De Groene Meisjes schreef een paar dagen geleden op haar blog over meer lichaamsbeweging in februari. En voor januari heeft ze een te gekke zelfzorg-kalender gemaakt, met allerlei kleine en grotere opdrachten om goed voor jezelf te zorgen. Het zijn eenendertig ideeën die je natuurlijk in élke maand kan gebruiken. Maar goed, terug naar die great minds en de beweging dus. Ik deelde het laatst al op Instagram en in mijn weekoverzicht: als ik druk ben, geef ik mezelf te weinig ontspanning en beweging. Ik wandel natuurlijk wel met mijn hond, maar meer beweging zit er dan ook niet in.

Toen ik in loondienst was, liep ik bijna elke dag nog even naar de supermarkt of ik ging even een luchtje scheppen tijdens het werken door. Nu ik voor mezelf werk, doe ik dat niet meer. Mijn lunch heb ik gewoon in huis en anders struikel ik vanuit mijn woonkamer zo bij de bakker binnen. En een groot voordeel van zelfstandig ondernemer zijn: je kan altijd werken. En da’s ook meteen het nadeel, want dat doe je dan ook vaak. ‘s Avonds nog even een mailtje beantwoorden, toch nog even die feedback verwerken zodat je morgen met een schone lei kan beginnen of nog even een offerte en factuur maken. Allemaal prima, maar dat betekent wel dat ik niet op mijn yogamat kruip. Mijn hoofd zit dan vol, ik heb last van mijn hernia, ik voel dat ik mijn spieren aanspan en heb een soort van spierpijn en nou ja, het is niet om over naar huis te schrijven. Wel op mijn blog, dus dat voordeel pak ik maar mooi weer even mee.

Ik wil liever zijn voor mijn lijf. Mijn gestel. Misschien heb je het al meegekregen: ik kocht een tijd geleden een Apple Watch (en dit vind ik ervan). Dit handige apparaat helpt me herinneren dat ik af en toe even rustig moet ademhalen, dat ik elk uur even minimaal een minuut moet lopen en dat ik genoeg beweeg. Dat genoeg bewegen — dat schiet er dus weleens bij in. Dat doe ik vanaf 1 februari anders.
Meer bewegen in februariVanaf nu ga ik elke dag mijn rondjes volmaken in de Activiteiten-app van de Apple Watch. Dat betekent minimaal 30 minuten écht bewegen, minimaal 1 minuut per uur lopen en minimaal 450 ‘actieve’ calorieën verbranden. Ik doe dit niet om af te vallen (hier schreef ik nog een ‘fuck you’ aan de dieetcultuur), maar omdat ik denk dat ik er meer energie van krijg en nóg beter in mijn vel ga zitten. Laatst sliep ik een week lang heel erg slecht en op een of andere manier zegt mijn onderbuikgevoel dat het met mijn beweging (of dus gebrek eraan) te maken had.

Bewegen in februariIk overweeg oprecht een personal trainer in te huren, maar daar ben ik nog niet aan toe. Voor nu is het gewoon extra rondjes lopen door huis en op die manier ook eens pauze nemen, langere routes met Vince lopen (en me daar niet opgejaagd door voelen, ook al ligt er werk op me te wachten), vaker yogaën (en mezelf fijne kleding en een matje cadeau doen) en wat simpele krachtoefeningen.

En ik heb er nog zin in ook! Het is me tot nu toe al de hele maand (?) gelukt, dus ik heb er alle vertrouwen in. Ik ben de laatste tijd enorm bezig met doen wat goed voor me is — wat niet per se badderen is met een maskertje op. Al is het maar omdat ik geen bad heb. (Dreams.) Zo stel ik geen klusjes meer uit, voor meer ruimte in mijn hoofd. Ik probeer ook elke keer gehoor te geven aan het seintje van mijn Apple Watch om even een minuut een ademhalingsoefening te doen en… ik ga binnenkort een week veganistisch eten. ? Ik hou nu al zo van 2020. Voelt helemaal als mijn jaar. Het woord ‘stralen’ is hartstikke goed gekozen, denk ik zomaar.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

  1. Lekker bezig jij! Het gaat je vast lukken. (trouwens, bij het stukje over de Apple Watch mist nog een linkje naar je artikel daarover?)

  2. Dat is wel chil dat je zo’n handig overzicht krijgt! Zelf heb ik ook een apple watch, maar ik merk dat ik die toch niet altijd standaard om heb!

  3. Wat goed en het gaat je zeker lukken! Ik heb een Fitbit en die motiveert mij echt om meer te bewegen :)

    1. Nee, makkelijk is het niet. Het is dat ik Vince heb, maar anders zou ik aan maximaal tien stappen per dag komen, denk ik.

  4. Wat een goed voornemen! Ik merk dat gezond eten en voldoende bewegen ook echt net dat beetje extra kunnen geven. En als je -net als ik- veel op een laptop werkt, is investeren in een laptopsteun (en losse muis en toetsenbord) een hele goede om nek/rugpijn te voorkomen, omdat je dan ik een gezondere houding zit.

  5. Ik beweeg vrij veel tijdens mijn job, ik werk in een supermarkt. Zowel kassa als de winkel zelf. Dan loop je soms de benen van onder je lijf bij wijze van spreken. Ik stond bijna een jaar geleden op het randje van een burn-out en dat heeft me pijnlijk duidelijk gemaakt dat ik af en toe echt wat meer aan mezelf moet denken. Maar we leren met vallen en opstaan!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.