Zoek
Sluit dit zoekvak.
Purpuz Planner 2020

ik verruilde de passion planner voor de purpuz planner

Alweer een tijdje geleden kreeg ik de Purpuz Planner opgestuurd. Blij mee, want ik plan het liefst alles met pen en papier en niet digitaal. Ze noemen me niet voor niets Yung Granny. ? Hiervoor gebruikte ik al een paar jaar de Passion Planner, die ik downloadde, liet printen en inbinden. Daar schreef ik natuurlijk ook al een keer over. Maar het is tijd om iets nieuws te proberen — de Purpuz Planner dus.

De Purpuz Planner is de parel van Clen Verkleij. Hij dacht zijn droombaan te hebben gevonden als rechterhand van een directeur. Maar toen verdwaalde hij in zijn eigen stad, totaal opgebrand. Met een coach maakte hij een overzicht van zijn leven. Als organisatiesocioloog specialiseerde Clen zich in het vergroten van arbeidsgeluk. Voor zichzelf bleek dit een hele kluif. Hij kreeg de behoefte om de tools van zijn coach in een overzichtelijk document samen te vatten. En zo werd de Purpuz Planner geboren.Purpuz Planner 2020Ik denk dat veel mensen benieuwd zijn naar een vergelijk tussen de Purpuz Planner en de Passion Planner. Wat ik fijn vind aan de Passion Planner is dat ‘ie lekker groot is. Mijn handschrift is énorm, dus ik snapte vroeger al nooit hoe mensen in zo’n minuscule zakagenda konden schrijven. De Purpuz Planner is iets kleiner, maar gelukkig wel nog steeds groot genoeg.
Inhoud Purpuz Planner 2020De Purpuz Planner bestaat uit 9 stappen:
• maak een Purpuz map om je dromen te visualiseren
• vul de Purpuz matrix in om je dromen te ordenen
• kies je eerste doel
• maak een Purpuz plan en deel je doel op in stappen
• maak een Purpuz pad en voeg tijd en volgorde toe
• bepaal je deadline
• maak een maandplanning
• maak een weekplanning
• maak een dagplanning

In de planner vind je ook nog tips om te plannen, zoals werken met kleur. Dit doe ik al met markers: geel is privé, groen is doen is en roze is afspraak (als in bellen of bezoek) of deadline.Quote Purpuz PlannerWaarom ik zulke planners zo fijn vind: de maandoverzichten. Ik schrijf hier al mijn afspraken en deadlines op — naast dat ik het op de dag zelf schrijf. Zo weet ik in één oogopslag waar ik rekening mee moet houden (wat varieert van tanken tot een kaartje kopen voor een verjaardag en daadwerkelijk op de bus doen), waar ik tijd heb om een keer naar de kapper te gaan (if ever, haaaaaha) en of ik een nieuwe tekstklus aan kan nemen. Ook hier markeer ik alles met dezelfde kleuren. Overzicht, yay. ??
Maandoverzicht Purpuz PlannerZowel per maand als per week heb je ‘check-ins’. Zo help je jezelf naar je doel, bedenk je met wie je wil afspreken, waar je heen wil, waar je mee wil experimenteren en hoe je jezelf beloont. Het lijkt wat op de Passion Planner, met eronder ook maanddoelen en creatieve ruimte. Op die creatieve ruimte wil ik weer iets bijzonders van die maand schrijven. Iemand die iets heel liefs zei, een leuke klant, een bijzondere ontmoeting — mag alles zijn. Als ik aan het eind van het jaar maar kan terugbladeren en zulke dingetjes kan lezen. Dat vind ik elke december weer zo leuk. Wat extra handig is ten opzichte van de Passion Planner: alles is lekker Nederlands. Dat betekent dat je ook de Nederlandse vakanties en feestdagen in je overzichten hebt staan. Handuuug.
Maand check-in Purpuz PlannerDe weekoverzichten zijn ook fijn. Van 9 tot 5 heb je twee lijntjes per uur, dus genoeg ruimte om wat op te schrijven. Per dag kan je je dagdoel opschrijven en wat ik écht te gek vind: je groei en je overwinning. Dit is bij de Passion Planner niet en zorgt er echt voor dat ik nog meer gebrand ben op het vieren van successen en een op groei gerichte mindset. Je hebt per week ook een fijne quote en een opdracht, zoals ‘schrijf elke dag van de week een reden op waarom je van jezelf houdt’. Yaaaas! ?
Weekoverzicht Purpuz PlannerNa elke maand is het tijd voor reflectie en stel je vragen aan jezelf. Dat vind ik heel leuk en leerzaam om te doen, dus ik heb al bedacht dat dat vanaf 1 januari weer strak gedaan wordt. Ik wil sowieso elke zondagmorgen even lekker plannen, terugkijken, bedenken wat er beter kan, successen vieren en meer.

Eigenlijk ben ik dus gewoon vet blij met de Purpuz Planner! Het is een mooi boek met zo’n fijn lint. De pagina’s drukken niet door, ik vind de vormgeving heel erg mooi, de quotes zijn fijn en hoera: het is een Nederlands bedrijf. Ik hou van Nederlandse ondernemers steunen.

Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik het stellen van de doelen niet heb gedaan op de voorgeschreven manier. Ik vond dat wat ingewikkeld en werk daarnaast gewoon graag intuïtief en op mijn gevoel. In de Purpuz map heb ik gewoon wat van mijn doelen opgeschreven: 10.000 volgers op Instagram, 20.000 unieke bezoekers per maand op freelennse.nl, een reisje naar Cuba, een keertje naar New York, het noorderlicht zien, mijn motorrijbewijs halen, twee nieuwe verdienmodellen bedenken en implementeren, een Mustang kopen, mijn boek schrijven en in de winkels zien liggen en lekker freelancen voor tijdschriften als &C, Happinez en Flow. Ik ga er mooi vanuit dat 2020 fantastische dingen gaat brengen, jongens. Maar goed — hier was ik dus effe lekker eigenwijs. Dat is het enige wat ik fijner vind in de Passion Planner: je doelen simpelweg opschrijven en onderverdelen in drie maanden, een jaar, drie jaar en levenslang.

Al met al: topplanner. Volgend jaar weer. ??

Ik heb de Purpuz Planner gekregen.
De Purpuz Planner is bij Bol.com te koop vanaf €34,99.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

13 reacties

 1. Ziet er goed uit! Inderdaad wel handig dat hij Nederlands is in verband met de feestdagen. Ik ben net begonnen in een planner van Muji, maar daar zit verder niet echt een verhaal of doel omheen. Scheelt wel veel tijd ten opzichte van het bijhouden van een bullet journal ;).

  1. Muji kende ik niet. Even opgezocht — ziet er ook wel heel mooi uit! En een bullet journal wil ik al heel lang heel graag, maar ik denk dat ik me erbij moet neerleggen dat ik daar niet per se het geduld en het talent voor heb…

 2. Ik gebruik zelf altijd mijn bullet journal, maar deze planner ziet er ook wel echt heel erg fijn uit! Beetje vergelijkbaar ook met hoe ik mijn bullet journal opbouw, haha.

  1. Ja, is echt een fijne! Ik ben altijd een beetje huiverig om een winning team te changen, maar dat pakte in dit geval heel goed uit. Hoe kom jij aan al het geduld voor een bullet journal? ?

 3. Oh die ziet er mooi uit zeg! Ik heb zelf ook de Passion Planner maar ik mis er toch wat in.

 4. Hé die heb ik laatst in de winkel zien liggen. Zag er mooi uit, leuk om er nu hier over te lezen :) En wat een fijne doelen heb je! Het noorderlicht zien staat ook op die van mij, ik hoop dat het in 2020 gaat gebeuren. New York heb ik van mijn lijstje kunnen strepen, hoewel ik er nog een keer naar toe wil dus het (of hij? of hoe zeg je dat) staat er eigenlijk nog steeds op!

   1. Hahaha daar kan ik heeeeeel veel over vertellen. Wat wil je weten? Want anders typ ik tien pagina’s vol en denk je ‘die is gek!’ ;) X

 5. Looks good! Ik heb sinds kort de Structuurjunkie planner en die vind ik ook heel fijn werken. Denk alleen dat de Purpuz door die vraagjes en reflecties me wel nog wat verder zou kunnen helpen.

  1. Oh, ja, daar heb ik ook veel over gezien! Is dat ook met zulke maandoverzichten en ruimte weekoverzichten?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.