Zoek
Sluit dit zoekvak.
Wachten voor mijn oude huis

door de lens: racisme, reading, racen

Wat een bewogen week. Een week waarin ik besefte dat ik niet langer stil kán zijn. Dat ik strijd voor een betere wereld en dat ik dat niet alleen kan doen als het mij uitkomt, maar het ook wil doen als het me ongemak geeft. Verder had ik een hoop te regelen, kreeg ik een heel bijzondere reading waar ik enorm door moest huilen, moest ik vet racen met de auto om ongelukken te voorkomen en was mijn hond aan de race. ? Al met al was het een bijzondere week. En ik hoop dat jij oké bent. Dank je wel dat je hier weer bent.

ZONDAG
Normaal bak en kook ik allerlei dingen, maar daar had ik vandaag geen zin in. Dus ik heb lekker op mijn gemak ontbeten, heb mijn vorige weekoverzicht in elkaar gedraaid en ben daarna de hort op gegaan. Lekker naar buiten, mijn dagelijkse rondje van vijf kilometer. ? Vandaag extra veel zin in, want de Apple Watch geeft je elke maand een uitdaging. Voor mei was het voor mij 250,9 kilometer wandelen. Omdat ik niet elke dag trouw de 10 kilometer aantikte (hoera voor hoofdpijn), liep ik wat achter op schema. Een paar dagen geleden dacht ik nog dat ik het toch niet ging halen, maar ik besloot er wel voor te gaan. Dus vandaag kwam ik ruim over de 250,9 kilometer heen. Yay!
Wandelen wandelen
Het was een beetje een gekke dag, omdat het vandaag precies een jaar geleden was dat een dierbare een hartaanval kreeg — in mijn bijzijn. Dus naast wandelen, schoonmaken en chillen, las en schreef ik een beetje. Ik lees hier Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz.
Verslaafd aan liefde - Jan Geurtz
Och, wat voel ik me verdrietig en ongemakkelijk door wat er nu in de wereld gebeurt. Hoe je nu op het nieuws hoort dat een agent “George Floyd arresteerde”, terwijl de werkelijkheid is dat deze witte man hem vermoord heeft. Goed — in juridische termen zal je misschien blijven hangen op doodslag, maar négen minuten je knie in iemands nek houden? Weigeren hem los te laten als ‘ie geen polsslag meer heeft? Black lives matter. En mijn ongemak over mijn witte privileges, dingen die ik fout deed en doe en racisme — dat doet er niet toe. Black lives matter. We’re all human. ✊?✊?✊?✊?✊?♥️
Black Lives Matter
Ik had weer geen zin om te koken, dus ik haalde weer eten af. Ja, je moet de lokale ondernemer toch een beetje door deze gekke periode heen helpen. ?
Frietje doner

MAANDAG
Een nieuwe maand die op maandag begint. Daar ga ik wel lekker op, hoor. En een nieuwe maand betekent ook een nieuwe uitdaging! Afgelopen week was ik weer helemaal back on track met mijn 10 kilometer per dag — ik kwam vaker zelfs uit op 12 of 13 kilometer. Dat betekent automatisch dat ik vrij veel actieve calorieën verbrandde. Ik stel mijn bewegingsdoel al weken in op 500 actieve calorieën per dag (en ging daar ruim overheen) en nu moet ik dus elke dag 653 aantikken. Nou, goed, dat gaan we dan maar eens doen. (Het gaat mij trouwens totaal niet om het aantal calorieën — die tel ik ook niet als ik eet. Ik wil mezelf graag blijven uitdagen op het gebied van beweging en dat is de ene maand op aantal gelopen kilometers, de andere op het aantal trainingsminuten. Dit is voor mij een fijne manier om elke dag te bewegen (eigenlijk vooral wandelen en yin yoga) en een stok achter de deur te hebben. Ik wil een fit lijf, wat inhoudt dat ik genoeg energie heb om te kunnen doen wat ik wil en weinig tot geen last te hebben van mijn hernia.)
Uitdaging voor juni

Zoals elke andere vrije dag, ben ik ook deze een tikkie vergeten. Ik wilde eigenlijk een dagje vrij nemen, maar besloot door de hoeveelheid werk toch maar aan het werk te gaan. Geen straf, want ik werk aan een adviesrapport voor een sessie copy koffie — dit keer met een andere copywriter! Het voordeel van zelfstandig ondernemer zijn is dat je kan werken waar en wanneer je wil, het nadeel is dat je dat ook doet. ?  Maar zoals elke dag neem ik tijd voor mijn ontbijt. Op maandag is de bakker tegenover mijn huis altijd dicht, dus ik eet jammer genoeg geen vers tijgerbrood. Als dat je enige zorg in het leven is, dan doe je het best goed, toch? Oja, omdat ik vaak de vraag krijg welke koptelefoon ik gebruik: dat is deze noisecancelling Sony. En als je dan benieuwd bent naar wat ik dan luister tijdens het werken: in mijn favorieten vind je de afspeellijsten en mijn favoriete video’s.Ontbijten
Jaaaa, het is 1 juno! Wat een feest voor de horeca en de andere sectoren die afgelopen maanden zo getroffen zijn. ? Ik zie mezelf nog niet neerploffen op een terras — al heb ik daar wel héél veel zin in. Ik ben en blijf voorzichtig, bewaar afstand waar me dat lukt en heb nog steeds ontzettende huidhonger. Maar goed, alles komt goed.
Ruimte scheidt de lichamen
Eenmaal achter mijn iMac voel ik dat ik eerst iets anders moet doen. Het doden van George Floyd houdt me enorm bezig. Hoe de wereld in de brand staat. Ik kan niet langer toekijken, ik moet er wel iets over kwijt. Dus ik besluit te schrijven, want dat is toch wel mijn krachtigste wapen in deze strijd. Ik schrijf over mijn witte privileges, mijn ongemak en hoe dat oncomfortabele gevoel geen reden mag zijn om te zwijgen.

Ik ben er best wel even mee bezig, krijg er veel reacties op en beantwoord ze. Daarna is het tijd voor lunch en eet ik nog een toetje. Is dat eigenlijk een ding bij lunch? Nou, ja, ik kocht dus ijs op de boerderij en ja, ik ga het weer zeggen: het is zó lekker! Vorige keer kocht ik wat kleine bakjes om te proeven en nu ben ik maar gewoon voor the real deal gegaan met grote bakken. Dit is gewoon echt bevroren tiramisu met echte lange vingers erin. ?♥️
IJs als toetje na de lunch
Voor de adviesrapporten voor copy koffie begin ik vaak op papier. Gewoon een A4 en daarop krabbelen. Dingen die me opvallen, steekwoorden voor de uitgebreide antwoorden op de vragen, dingen die ik héél leuk vind (wat die benoem ik natuurlijk ook!), vragen die ik zelf heb en wat dus te vertalen is naar een verbetering. Ik schrijf ze per punt op en uiteindelijk had ik voor- en achterkant volgeschreven. Twintig punten verder. ? Tussendoor eet ik druiven die ik kocht bij de boer, ga ik bij het raam staan om naar de vogels te luisteren en ga ik in de vensterbank zitten om even ergens langer over na te denken, terwijl ik naar de wilde paarden en Schotse hooglanders tuur.

Ik laat geregeld wat van dit proces zien op Instagram, dus houd vooral mijn stories in de gaten als je dat leuk vindt.
Werken aan copy koffie

Blogpost die vandaag online kwam → over mijn witte privileges

DINSDAG
Mijn werkdag begon met een sessie copy koffie! Helaas werkte de techniek van Carolijn, waar ik de sessie mee deed, niet mee en hebben we het uiteindelijk telefonisch gedaan. Geen probleem, werkt net zo goed. Fijn om te horen dat ze heel blij was, dat het zo concreet was dat ze er meteen mee aan de slag kon en dat ze het adviesrapport zo volledig en helder vond, dat ze geen aanvullende vragen had. ??
Copy koffie met copywriter
Ik schreef ook weer eens een versje. Ik heb echt periodes waarin dit zomaar uit mijn vingers rolt en dit is er zo eentje. Vaak deel ik mijn versjes op mijn Instagramaccount, maar wil je écht niks missen, volg dan @louterliefde.
steun en toe verlaat

Daarna besloot ik me aan te melden voor een webinar over racisme. Of liever gezegd: anti-racisme. Ik wil graag weten wat ik persoonlijk kan doen tegen racisme en Chanel Lodik (ook wel bekend als @marketingvrouw op Instagram) vertelt daar alles over.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wat kan ik als wit persoon doen tegen racisme? De afgelopen dagen heb ik veel gedeeld over de moord op #GeorgeFloyd en de valse beschuldiging van #AmyCooper. Dit hebben jullie massaal gedeeld met jullie eigen volgers. Samen hebben we een groter bereik, maar wat bereiken we daarmee? Wat verandert er aan de situatie door het delen? Awareness is op dit punt niet genoeg voor mij. Ik wil. Nee, ik MOET meer doen. Ik wil ervoor zorgen dat jullie, witte mensen, meer gaan doen. En als ik mijn DM’s mag geloven, willen jullie dat zelf ook. Ik krijg soms letterlijk de vraag “wat kan ik tegen racisme doen” in mijn DM. En dan bekijk ik het per situatie en geef ik antwoord. Het antwoord verschilt per situatie, maar er zijn gemene delers en vergelijkbare situaties. Hoe klein het racisme ook is (microagressions), er is altijd iets wat je kan doen. Als jij echt wat wilt doen tegen racisme, is het volgen van mijn webinar hierover een begin. Vrijdag 5 juni om 10 u in de ochtend heb ik hier 3 kwartier voor ingepland. Tijdens de webinar geef ik antwoord op de volgende vragen: Wat is racisme? En dan niet de woordenboekdefinitie. Wat zijn de verschillende niveaus van racisme? Van microagressie tot lynchen. Hoe voorkom ik dat ik onbewust racistische uitingen en gedrag vertoon? Hoe reageer ik als iemand in mijn omgeving zich racistisch uitlaat? Aanmelden kan via de link in mijn bio. Een ticket is 29,99. Wat kan jij doen tegen racisme? Step up. Meld je aan en tag mensen die dit ook moeten volgen. #racisme #discriminatie #hallowittemensen

Een bericht gedeeld door Chanel Lodik (@marketingvrouw) op

In een vorig weekoverzicht legde ik mijn prijsstrategie al uit, maar de heel korte versie: ik ben copy koffie met een extreem lage prijs begonnen en zit nog steeds (ver!) onder de prijs waar ik heen wil. Dat is niet erg, want ik betaal nu simpelweg leergeld. De sessies zijn laag geprijsd, zodat ik kan leren, oefenen en ontdekken, zonder enige druk te voelen. Doel is natuurlijk ook om nu veel klanten te krijgen die recensies willen schrijven. En, jawel, ik kreeg er vandaag weer eentje binnen. ?
Copy koffie recensie

Vince heeft al een paar weken af en aan diarree. Hij lijkt niet echt ergens last van te hebben, maar ja, vervelend is het wel — voor hem en voor mij. Het haalt me telkens uit mijn concentratie als hij me komt halen om naar buiten te gaan en ik wil hem natuurlijk ook niet laten wachten. Toch maar weer even pillen halen bij de dierenarts voor het jochie. Een voordeel van veel buiten is wel dit. Bloemen zien.
Bloemen
Omdat ik morgen een dag op pad ben, maak ik vandaag alvast een start met de nieuwe adviesrapporten voor twee te gekke ondernemers die een copy koffie bij me boekten. Ik lever de adviesrapporten voor de sessie aan, zodat je dan nog tijd hebt om alles goed door te lezen en aanvullende vragen te stellen. Wederom: op papier.Adviesrapporten copy koffie maken
Ik keek trouwens ook nog de nieuwe video van Jennie. Jennie kocht een boshuisje en ik vind het zó tof hoe ze haar droom waar heeft gemaakt en ze lekker haar eigen ding doet. En natuurlijk ben ik fan van haar hond Cody. ?

Blogpost die vandaag online kwam → lullen met lenn: een jaar na de hartaanval

WOENSDAG
Ik had een spoedafspraak bij de tandarts, want het bitje (?) dat ik ‘s nachts draag, is weer kapot. Ik klem enorm met mijn kaken en knarsetand, dus het was voor de zoveelste keer tijd voor een nieuwe. Ik moest een scan laten maken van mijn gebit, zodat ze het plaatje met een 3D-printer kunnen maken. Was ik natuurlijk weer vet enthousiast over. De tandarts zei dat ik een gespierde kaak heb en toen kon ik een puberaal lachje toch niet onderdrukken. ?
TandartsbezoekAlso: alles was heel netjes corona-proof. Handen ontsmetten voordat je binnenkwam, geen wachtruimte meer en ik mocht niet naar de wc. Mag jij raden wat ik moest. ?
Wachtkamer tandarts
Daarna reed (racete) ik naar een afspraak  (PLASSEN!) om vervolgens naar mijn oude stadsjie te rijden. Ik had afgesproken met een vriendin en ik zat in de auto voor mijn oude huis te wachten. Ineens ging ik een soort van trip down memorylane in mijn hoofd. Het was een fijn huis, een fijne tijd. Jaren waarin ik enorm veranderd en gegroeid ben. Zo gek dat ik ineens besefte dat mijn hele leven hier was en dat ik alles achterliet.
Wachten voor mijn oude huis
Gelukkig was mijn vriendin er snel, want ik moest natuurlijk nog steeds plassen, haha. Daarna samen een broodje gehaald en aan het water opgegeten. En nee, dit is weer geen broodje Mario. Wel zoiets. ?
Broodje eten in Vreeswijk
Het blijft een mooie plek. Het was fijn om er te zijn. ? Om weer mensen te zien. Om terrassen te zien waar ook daadwerkelijk mensen zaten. De wereld gaat weer een beetje open — mijn hart ook.
Vreeswijk

Blogpost die vandaag online kwam → steun

DONDERDAG
Ik keek deze video over white privilege en och, de tranen liepen over mijn wangen. We kunnen toch wel beter dan dit, jongens?

Ik kwam dit plaatje tegen en ik vind ‘m zo sterk. “But if I change my mind now, doesn’t that make me a hypocrite?” “No, it means that you’re growing as a person.” Als Rutte voor miljoenen mensen durft toe te geven dat hij anders is gaan denken over Zwarte Piet, dan kan iedereen het zeggen. Het is wellicht wat laat, maar het is wél een stap in de goede richting. Het is makkelijker om vast te houden aan het oude en niet naar je eigen verantwoordelijkheden te kijken, maar laten we doen wat juist is. Laat andere mensen in hun waarden als ze durven zeggen dat ze fout zaten. Be the change you want to see in the world. ✊?✊?✊?✊?✊?♥️

Black Lives Matter

Blogpost die vandaag online kwam → wat ik heb geleerd van 9 jaar bloggen

VRIJDAG
Ik liep al om 5 uur ‘s ochtends buiten rond te sjouwen met dit bolletje pretvet. Hij is nog steeds niet fit, dus toch maar overleggen met de dierenarts. Voor nu denk ik dat het aan de varkensoren ligt die hij kreeg — dus ik heb nu weer andere gehaald.
Vince ziek
Ik volgde het webinar waar ik eerder al over schreef. Een enorme aanrader en het is nog een paar dagen terug te luisteren. Kost maar dertig euro en is helemaal de moeite en elke euro waard. Sowieso is Chanel een volgtip op Instagram.
Webinar over racisme van Chanel Lodik
Daarna heb ik een copy koffie met Laurie van BusGordijn. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik altijd al roep ik de Volkswagen-busjes te gek vind! En onder andere voor die busjes (en Mercedes) maakt Laurie gordijnen. Hoef je zelf niet moeilijk te doen met boren en rails en gedoe. Heel leuk mens, heel leuk bedrijf. 
Copy koffie met Laurie van BusGordijn
Laurie vond het gelukkig ook heel leuk! De nieuwe ronde was al uitverkocht voordat ik de promotie kon doen, dus als je er bij de volgende ronde bij wil zitten — let me know. Alle informatie over copy koffie vind je hier. Let op: de volgende 3 plekken zijn €299 exclusief btw, daarna gaat de prijs weer omhoog!

BusGordijn over copy koffie

Pupper wil niet meer bij me weg. Nawh.
Vince onder mijn stoel
Ik had na zo’n drukke, lange en bewogen dag (m’n hart breekt als Vince zo ziek is) echt nul zin om te koken. Gelukkig had ik de Marokkaanse stoofpot uit de vriezer gehaald en hoefde ik alleen de couscous te fiksen. Was weer zo lekker.
Marokkaanse stoof met couscous
Het was vandaag volle maan en de dag dat ik een maanreading kreeg van Marielle, de Sterrenvrouw. Het was allemaal zo raak, zo puur, zo intens. Ik moest enorm huilen en het ook echt even laten bezinken. Nog steeds. Ik weet nog niet precies in hoeverre ik wil delen wat Marielle me zei, maar ik ga er zeker op Instagram nog iets over zeggen. Voor nu: Marielle stuurde me een foto van ‘mijn’ kaarten en ik kreeg heel duidelijk audiobestanden. Ze is héél fijn om naar te luisteren: heldere stem, duidelijke uitleg, heel empatisch en hoog in haar energie.  Ze checkt van tevoren hoe je je voelt en een dag later deed ze dit bij mij ook. Een heel betrokken en liefdevolle vrouw. Wil je een reading bij haar boeken? Stuur haar dan een dm op Instagram.
Volle maan

Blogpost die vandaag online kwam → nooit genoeg

ZATERDAG
Boodschappendag! Ik ga bijna niet meer naar supermarkten, maar haal alles bij lokale ondernemers. Hier sta ik weer fruit uit te zoeken. Durf bijna niet meer te zeggen hoe lekker ik het vind. ?
Groenten en fruit kopen
Ik bestelde ook weer een boodschappenpakket. Zo veel lekkers, jongens. Ik ga morgen weer bakken en koken, woehoe!
Boodschappenpakket gekocht
Dit bestelde ik bij het pakket: pulled pork, 12 uur gerookt en geïnjecteerd met whiskey, appelsap en kruiden. Och. Foodgasm!

Blogpost die vandaag online kwam → hoe ik mijn offertes maak (en goedgekeurd krijg)

Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boeken die ik las:

Gadgets die ik gebruik en énorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘verbrand, verandering, visite‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

7 reacties

  1. Ja, hij is nog steeds niet helemaal de oude. Toch even in de gaten houden en anders maar weer naar de dierendok. Die reading was zó te gek — ik wil er zeker meer over delen. Wat leverde het jou op? ?

 1. Goed overzicht. Denk bij VInce er ook aan, dat hij een parasiet kan hebben opgelopen. (dat was bij onze poes) en dat is met een ontlastingstest snel bekend. Dus neem iets mee naar de dierenarts. En wacht niet te lang. Veel dingen gaan niet vanzelf over, maar worden alleen maar erger. Je ziet, een bezorgde dierenbezitster. Succes.

  1. Ja, we kijken het nu na overleg even aan. Kan ook zijn dat het kwam door ‘verkeerde’ varkensoren, want Vince heeft een gevoeligere maag dan wie dan ook, haha. Dank je wel voor je bezorgdheid! Lief! ?

   1. Onze dierenarts (in Zürich) geeft tegenwoordig “proplan Fortiflora” (in katten en hondenvariant) mee, om diaree te behandelen, ook bij antibiotikakuren etc. Fortiflora is vergelijkbaar met Bioflorin (ook zwitsers) en bestaat uit bakterien die de darmflora helpen herstellen, en bij Fortiflora zitten ook nog mineralstoffen bij. Je gooit de poeder op of door het eten. En onze poes ruikt het niet! Wij hebben hele goede ervaringen er mee. Of het in Nederland ook verkrijgbaar is, weet ik niet. Ik zelf vind het belangelijk om ook voor onze poes een paar noodval-medicijnen ze hebben (net als voor ons), en dit vond de dierenarts totaal ok. Dus hebben we extra gekregen. Is niet duur. Theoretisch kun je ook de Bioflorin erdoor gooien, maar dat is niet speciaal voor dieren.

 2. Die reading klinkt echt mega interessant. Heeft ze ook een website? Ik heb geen Instagram. Ik ga haar even opzoeken via Google, bovenstaande vraag kan ik dan vast zelf beantwoorden :)
  Ik vond de webinar ook heel goed!
  Zo leuk en goed dat je boodschappen bij de boer doet. Mijn moeder stuurde vorige week ook al een foto van een pakket bij hun uit de buurt.
  Hopelijk gaat het snel beter met Vince! X

  1. Nee, website is in de maak en komt als het goed is komende week online. Je kan haar wel een berichtje sturen via Facebook: https://www.facebook.com/marielledeleeuw.nl/ Ja, leuk, hè? Denk dat ik het komende week gewoon weer doe. Zo lekker allemaal. Vandaag weer naar de dierendok en hij heeft nu pillen die wel aan lijken te slaan! ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.