Zoek
Sluit dit zoekvak.
Afspraken copy koffie inplannen

door de lens: verbrand, verandering, visite

Wat een lekker weekje weer, jongens. Ik werd overladen met fijne feedback, zag eindelijk weer wat fijne mensen, ging voor verandering, overwon mijn eigen angsten en onzekerheden en genoot van alles om me heen. Vooral van natuur en eten, maar ja, dat had jij ook al wel op je klompen aan kunnen voelen. Dank je wel dat je er weer bent! Ik hoop dat jouw week net zo fijn was als de mijne én dat je weer een mooie tegemoet gaat.

ZONDAG
Zondag is boterkoekbakdag. Ik heb echt van die fases waarin ik bepaalde dingen héél lekker vind en de boterkoekfase duurt inmiddels al maanden, haha. Elke keer weer lachen om dat erbij het recept staat dat ‘ie voor 12 personen is. Wie deelt er nou een boterkoek? Ik gebruik trouwens altijd dit recept. Tip van Flip: gebruik geen staafmixer (tenzij je overal suiker, bloem en zooi wil), maar kneed gewoon met je handen. Heb je daarna ook zat om af te likken. (Ja, ik ben er zo een.)
Boterkoek in wording
Ik kreeg zo’n honger toen ik de boterkoek maakte, dat ik besloot mijn zelfgemaakte pizza (from scratch, ja, nog steeds trots op) uit de vriezer te halen. Even de oven in en och, mondgasm again. Ik kreeg ‘m jammer genoeg niet helemaal op, dus ik heb toch een paar stukjes weggegooid. Tegenwoordig eet ik niet meer op karakter door als ik iets heel lekker vind, maar stiekem al vol zit. Zodra ik genoeg gegeten heb, stop ik. En als ik dan daarna weer zin heb in iets anders, pak ik dat. ?
Pauze met pizza
Also: schoonmaakdag! Ik kwam vet laat op gang, want ik werd weer wakker met enorme hoofdpijn. Ik ben geen fan van pijnstillers en neem ze alleen als het niet anders kan. Nu nam ik ze, wandelde ik met Vince en ging ik daarna maar even chillen op de bank. Na een paar uur waagde ik me aan het schoonmaken. Met Franse slag — zo is het dan ook wel weer. Podcast op mijn oren en poetsen. ?
Poetsen met podcast op
Oh, jongens, kijk hoe leuk. Dit is precies waar copy koffie voor bedoeld is! Dat je een nieuwe energieboost krijgt en zo veel concrete handvatten, oefeningen, tips en input krijgt, dat je meteen aan de slag kan met het verbeteren van je website. Tot nu toe is iedereen die zo’n sessie met me boekte meteen aan de slag gegaan. Zo tof. Ook een copy koffie boeken? Er is nog maar één plek voor €199!
Story Ellen over copy koffie
Eén van de redenen om een lage prijs te vragen in het begin, is dat ik hoopte dat dit zou gebeuren. Niet alleen reviews op LinkedIn en voor op de landingspagina over copy koffie, maar ook mensen die zo enthousiast zijn, dat ze er stories over plaatsen. Dit is toch te gek? ?♥️ 
Loes blij met adviesrapportReactie op Copy Koffie van Loes
Ik kreeg ook weer een nieuwe beoordeling binnen op LinkedIn. Zo fijn om te zien hoe blij je mensen kan maken. 
Review Marianne
Verder deed ik niet veel, behalve een beetje lezen, luieren en hapjes eten. Het was, ondanks de hoofdpijn, echt een heel fijn weekend. ? Oja, wel nog een heel leuke tip voor als je van bij mensen naar binnen gluren houdt. Jiaro, de liefste vriend die me ooit het domein freelennse.nl cadeau deed, heeft een nieuw huis gekocht en deelt de verbouwing op een blog! Het was een huisartsenpraktijk en het is nu het droomhuis van Jiaro en Kees in wording. Echt heel tof! Je volgt de verbouwing op spoorstraat5.nl.

MAANDAG
Ik begin met het maken van mijn weekoverzicht van vorige week. Normaal doe ik elke dag de dag zelf, want dan verdeel je de tijd (deze posts kosten met gemak 2 uur) en heb ik nog vers in mijn hoofd wat ik precies deed en wat ik wil delen. Eigenlijk wilde ik het gisteren doen, maar door de hoofdpijn schoof ik ‘m een dagje door. Ik kreeg al wat berichtjes over of ik geen weekoverzichten meer plaatste, dus hierbij je antwoord: zeker wel! Vorige week sloeg ik ‘m over en nu ben ik weer helemaal terug, haha. Na het in elkaar fietsen van het weekoverzicht, zag ik het bericht dat de moeder van Rutte overleden is. Ik had al diep respect voor die man, want ik vind het al bijzonder knap hoe hij ons land door deze crisis loodst. In al zijn rust en menselijkheid, terwijl hij van veel kanten aangevallen wordt. Moet je nagaan dat je dit ook gewoon kan én doet als je je moeder — die je al maanden niet hebt mogen zien door de maatregelen — verliest. Jeetje. Diep respect. ?❤️

Nou, ja, uiteindelijk was het alweer tijd om te lunchen, dus ik pakte een en ander uit de koelkast en at dat even achter mijn iMac op. Dan kan ik ondertussen wat lezen en nadenken over de volgende klus. Normaal heb ik dit trouwens niet in huis, maar ik wilde dit weekend hapjes eten op de bank en daar kocht ik dit voor. Natuurlijk weer veel te veel, zoals altijd. ?
Lunch
Oja, omdat ik vaak vragen krijg over de muismat, link ik er eentje die erop lijkt:

Het voordeel van altijd meer koken is dat je op drukke dagen gewoon een prakkie uit je vriezer kan vissen. Dit was pasta met paksoi, waar ik nog extra broccoli bij heb gedaan. Zo lekker.
Pasta opgewarmd
Ik plaatste een post op Instagram over mezelf copy-koppie-coach noemen. Ik dacht er al langer over na, maar ja, die belemmerende overtuigingen… Het was tijd om daar iets over te zeggen. Om mijn plek op te eisen. Om mijn hart te volgen. ?♥️

Keuzes durven maken. Ergens voor gaan. Je ruimte durven innemen. Zomaar wat dingen die we allemaal weleens eng vinden. Ik vond het zo spannend om copy koffie te lanceren en tóch deed ik het. Het gaf me meer zelfvertrouwen, een stoot energie van Lloret tot en met (zo kom je nog eens ergens, “in tijden van corona”) en de bevestiging dat ik dit te gek vind.⁣

Het is durven kiezen. Durven profileren. Met heus wel belemmerende gedachten, want… ⁣
• de tijd die ik besteed aan het schrijven van adviesrapporten en de sessies copy koffie, kan ik niet steken in schrijven voor opdrachtgevers⁣
• misschien wil niemand me inhuren⁣
• is dit wel coaching te noemen en oh, ja, maar tegenwoordig is íedereen coach⁣

Ja. En toch ga ik het doen, mezelf jouw copy-koppie-coach noemen. Met alle twijfels en onzekerheid. Want ondernemen is niet zonder angst — het is dingen tóch doen terwijl je er bang voor bent. Dus ik heb mijn bio aangepast en ga dit knap vermarkten. Want van mij krijg je feedback op je website in de vorm van antwoord op de vragen die je hebt, maar ook groeipunten die mij opvallen. Ik ga je niet vertellen dat je zo lekker in je kracht staat of dat je je anders voor moet doen om meer klanten te krijgen. Je ontdekt waar het niet zo goed gaat, wat de fix is en hoe je dat voor elkaar krijgt. En daarnaast geef ik je zo’n stoot energie, dat je meteen aan de slag wil met de uitgeschreven tekstopzetjes, praktische tips die je meteen kan toepassen om je conversiepercentage omhoog te gooien en tools die jou helpen je website te verbeteren.⁣

Ik laat je zien waar je kansen laat liggen en hoe je ze dan wel pakt, hoe je website betrouwbaarder overkomt, hoe je het voor elkaar krijgt om bloglezers de telefoon te laten pakken om jou om hulp te vragen, wat je doet om meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief te krijgen en meer. Copy koffie klinkt dan misschien wel heel gezellig, maar dat is het niet altijd. Soms doet zo’n rapport ook even zeer, maar beschouw dat vooral als groeipijn. ?♥️⁣

Dit is dan misschien wel linke soep, maar wel eentje die ik toevallig héél lekker vind.⁣

Dus. Copy koffie, iemand?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lenneke ~ copy-koppie-coach (@freelennse) op

Ik wilde ook weer even loskomen van de sociale media, dus ik wandelde mijn dagelijkse rondje van vijf kilometer. Dit is echt genieten. Zonder podcast, met muziek, dit keer. Misschien moet ik eens een wandel-playlist maken en met jullie delen. ?
Carvium Novum

DINSDAG
Ik begon mijn werkdag met het inplannen van de afspraken voor copy koffie. Ik word hier toch zo ongelofelijk blij van, dat is niet te doen. En toen zag ik deze quote bij de week waarin ik weer 3 sessies heb staan — glunderen geblazen. Ben zo blij dat ik van comfortabel ongelukkig naar heel gelukkig ben gegaan. Dit is trouwens de Purpuz planner, waar ik eerder al een review over schreef en de Purpuz Planner vergeleek met  de Passion Planner.
Afspraken copy koffie inplannen
Ah, pupper. ? Ik weet niet waar deze jongen last van heeft de laatste tijd, maar hij is nu écht áltijd dichtbij. Op de bank, op mijn lip, half om mijn bureaustoel gevouwen zoals je zelf weleens na een nachtje stappen rondom je wc wakker bent geworden… nou ja, het is ook wel heel gezellig. Behalve als ik per ongeluk over zijn tenen rijd en ik me de rest van de dag vreselijk schuldig voel.
Beste voetensteun ooit
Halverwege de dag was ik mijn mojo kwijt. Het schrijven ging niet meer zo soepel en ik kakte in. Wat ik inmiddels geleerd heb, is dat blijven zitten en mezelf pijnigen geen zin heeft. Tenzij ik natuurlijk over een uur een deadline heb, dan is het een kwestie van tanden op elkaar en gaan. Nu had en gaf ik mezelf de ruimte om even naar buiten te gaan. Schoenen aan en de natuur in. Ik wilde de 5 kilometer sowieso weer pakken vandaag, dus ach, dan maar net zo goed nu. En elke keer kom ik langs deze stoel en verzin ik er hele verhalen bij. Doen jullie dat ook weleens? ? Vooral in de winter vind ik dat leuk — als je dan langs verlichte huizen loopt, terwijl het buiten donker is. Al die taferelen die je dan door het raam ziet, dat zijn net tv’tjes of reclamefilmpjes. Elk huisje een eigen verhaal.
Chillen op een stoel
Wat is de natuur mooi, hè? Deze vrolijke vriendin staat in mijn tuin en ik ben dol op mijn stekkie. Also: ik kreeg toen ik naar dit pareltje stond te kijken een mailtje dat de offerte die ik gisterenmiddag stuurde is goedgekeurd. Een heel leuke klus voor een nieuw likeurmerk. Kan ook niet missen voor iemand die ‘zonder gin wordt het tonics’ als slagzin heeft. ? Heel veel zin in om zo’n merk mede (tekstueel) op te mogen tuigen. 
Roos
Toen ik terugkwam, ging ik weer even aan het werk. Om 4 uur had ik een telefonische afspraak met een potentiële klant — dit keer in de politieke sferen. Vet leuk! Ze gaf aan dat ze niet goed wist wat ze nu wil met content, alleen ‘dat ze iets wil’. Ook daar is copy koffie in combinatie met de inspiratiesessies huur mijn hersenen natuurlijk ideaal voor!

Na werk even tanken bij de buurtjes. Mondkappie mee en gas erop. Ik heb woensdag al vroeg op de dag een afspraak in Utrecht (en daarna in Vianen en Vreeswijk), dus ik bereid me dan graag alvast goed voor. Geen gehaast of gedoe, want daar ben ik niet dol op.
Tanken

WOENSDAG
Vandaag mocht mijn zomerset weer onder m’n auto! Vet fijn om weer even mijn andere velgen eronder te hebben, haha. Twijfel alleen wel of ik zomer- en winterbanden blijf rijden, of dat ik toch een keer voor vierseizoenenbanden ga. Nou, ja, daar maakte ik geen foto van, maar zo ziet mijn waggie er weer uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lenneke ~ copy-koppie-coach (@freelennse) op

Toen ik daar was, vroeg de vrouw van m’n garage of ik haar even wilde helpen. Ze heeft nog allemaal restleer van de hondenriemen die ze maakt (en die ik altijd koop voor Vince) en wilde dat te koop aanbieden. Top, want dan hoefde ik niet verder te helpen met het verwisselen van mijn banden. Was twee seconden binnen en mijn handen waren alweer zwart. ? Leer op de foto zetten
Na de garage ging ik langs bij een vriendin en haar dochtertjes. Aangezien ik toch al het grootste gedeelte van de dag kwijt ben als ik naar Utrecht ga, maak ik daar meestal maar een vrije dag van. Ik was al heel lang niet bij haar geweest, dus fijn om ze weer te zien. Geen foto’s gemaakt, maar neem van me aan: het was gezellig. ?  Toen ik thuiskwam, zag ik dit súperlieve berichtje van Lianne. Een aanrader om te volgen via Instagram en om haar in te huren als coach als je graag meer wil leren voelen.
Lief berichtje van Lianne

DONDERDAG
Hahaha, zet mij een middag in de zon en ik ben on fiiiiiire. ? Hier lijkt het nog mee te vallen, maar in het echt was ik echt een knalrood. ?  De huid staat nog steeds helemaal strak, nu ik dit tik. Mijn gezicht smeer ik elke dag netjes in — de rest vergeet ik vaak. Toch beter opletten, want echt gezond is dit niet.
Verbrand
Helemaal zin om te trouwen met deze meneer, want zonder gin wordt het tonics. ?
Trouwen met gin
Tijd voor mijn dagelijkse vijf kilometer. Het is hier zó mooi. En eerlijk is eerlijk: het wandelen klinkt soms als een hele opgave, maar als ik me bedenk dat 50 minuten op de bank liggen scrollen ook zo voorbij zijn, trek ik toch maar weer mijn gympies aan. Liever de natuur in, uitwaaien, muziek luisteren.
Park in Lobith

VRIJDAG
Vandaag zat weer vol leuke klussen: een andere copywriter vroeg me of ik feedback wilde geven op teksten die zijn bureau voor een klant schreef. Naast zelf schrijven vind ik dit dus ook héél leuk. En mensen blij maken, dat blijft toch wel mijn ding. ?
Mail over feedback
Verder werkte ik aan een aantal verschillende klussen: feedback op een interview verwerken, een artikel voor én over een wagenparkbeheerder aanvullen met de nieuwe input en meer. Daarna had ik geen zin meer om te koken, dus ik haalde een pizza. Met zó veel verse knoflook erop dat je het de dag erna nog proeft. ?
Pizza bikken
Ja, zijn jullie de natuurfoto’s al zat? ? ? ? ? Ik heb gewoon een saaie hobby, sorry not sorry.
Wandelen

ZATERDAG
Zo’n dag dat je half Nederland weer ziet. Even wat ophalen in Driebergen, waar ik dit snoetje zag. Zal ik mijn BMW upgraden of blijf ik toch bij mijn Mustang-droom? 
Snoetje
Door naar Sligro, waar ik dit bord zag en moest lachen. Alsof ze mij beschreven. ?
Altijd wild
Ik koop alleen nog dingen in de winkel die je niet bij de boeren of in speciaalzaken koopt. Voor groenten reed ik naar De Groene Schuur. De eigenaar, Ferdinand, is zó leuk! Hij liet me de kookstudio zien, kruiden proeven en vertelde zo vol passie over zijn werk. Ik hou ervan. En met heel veel fruit en groenten vertrok ik weer, haha.
Kookstudio
Ik wilde ook nog graag wat ijs halen, dus ik reed naar Hof Zum Walde. Drie grote bekers ijs gingen weer met me mee. Zó lekker. En ik vind het zo leuk om bij al die stekjes te komen. Overal honden, leuke mensen en oprecht heel goed en lekker eten. Dol op.
Hof Zum Walde
Nou, ja, ik had weer geen zin om te koken en ik had zin in Indisch, dus ik haalde eten bij Tante Wies. Mocht je in de buurt van Zevenaar wonen of zijn: haal daar een keer eten. Zó lekker, je krijgt er sowieso geen spijt van. Ze hebben ook vega(n) eten!
Eten van Tante Wies

Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boeken die ik las:

Gadgets die ik gebruik en énorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘pijn, politie, prijsstrategie‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

    1. Hahaha, terecht, wel. Helaas gisteren helemaal niks gebakken, dus, ja, ik wilde zeggen dat ik nu met de gebakken peren zit, maar zelfs dát niet.

  1. Je linkje naar het boterkoekrecept mist? Ik moet hem eigenlijk ook gewoon eens maken! Enne: beslag en deeg opeten is natuurlijk het beste ooit.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.