Zoek
Sluit dit zoekvak.
Soepeler leven

door de lens: zon, zaad, zlogans

Ja, jongens, ik weet heus dat ‘slogans’ niet met een ‘z’ is, maar als je al mijn weekoverzichten bekijkt, dan zie je dat ik dol ben op alliteratie, dus we doen het er maar even mee. De zelfisolatie heeft mijn brein nog niet aangetast. Sterker nog: ik besteed juist extra aandacht aan mijn mentale gezondheid en daar schreef ik ook een blogpost over. Deze week was ik on fire (ja, echt), geef ik een boek weg (ook al geen grap) en probeerde iemand mijn auto en/of huisraad te jatten. Al met al een prima week wel. Hoe was jouwe? Fijn dat je hier weer bent!

ZONDAG
Heel eerlijk gezegd heb ik helemaal niets met Pasen. Eigenlijk met geen enkele feestdag, maar dat klinkt altijd zo ongezellig. Ik doe dan weer wel altijd een paasontbijt, want nou ja, elke reden om flink uit te pakken met eten is er eentje. (Niet dat je een reden nodig hebt. Eten is gewoon goud.) Zie ook nu pas hoe gezellig die prullenbak op de foto staat. We doen het er maar mee.
Ontbijten met Pasen
Heyyyy, mag ik oooook?
Hallo geef eten
Pasen of niet, tijd om schoon te maken! Ik word me daar toch een partijtje zen van. Vandaag luisterde ik geen podcast, maar een lijst met allemaal oude en foute liedjes. Heerlijk. Lekker dansen tijdens het poetsen. (Ja, daar stond bewegend beeld van tussen mijn Instagram stories. ?)
Lekker schoonmaken
Ik heb een tijd getwijfeld om deze unit te kopen: de Dyson V10 Absolute. Hiervoor had ik een Bosch, maar die was al binnen twee weken(!) kapot. Totdat ik deze kocht, heb ik dus gestofzuigd met zo’n doodnormaal bakbeest. Mijn huis is zo groot dat ik achtenveertig keer van stopcontact moet wisselen, het duurde láng en ik vond het gewoon zwaar (irritant) en onhandig om dat ding de hele tijd achter me aan te sjouwen. Sinds ik de Dyson heb, besef ik echt hoe waardevol ik het vind om te investeren in een makkelijker en soepeler leven. Nu stofzuig ik bijna elke dag, zonder enige moeite. Met twintig minuutjes is de hele benedenverdieping gedaan en ben ik weer helemaal blij.

Lees ook: hoe ik mijn leven makkelijker maak
Je leven makkelijker maken
Na het schoonmaken trok ik die lange broek maar uit, want het was heerlijk weer! Tijd om met het boekie van Lianne in de tuin te gaan zitten. Mijn witte benen wisten niet wat ze overkwam.
Dingen anders doen lezen in de tuin
We gingen voor het eerst in korte broek naar buiten — woohoo! Dit is altijd mijn favoriete moment van het jaar. Oké, op een gedeelde eerste plek met voor het eerst met zonder jas.
Voor het eerst met blote benen naar buiten
Dit uitzicht blijft mijn favoriet. Ook met een dreigende lucht.
Dreigende lucht ineens
Ik bestelde vorige week boodschappen bij de lokale ondernemers en ik vinkte ook het aspergepakket aan. Had ik zelf nog nooit klaargemaakt, maar gelukkig was daar mijn goede vriend Google. Was heerlijk! Alleen het botersausje staat niet op de foto.
Asperges gemaakt

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: coronahulp, cadeaus, commissie

MAANDAG
OMG, toen ik beneden kwam, dacht ik ‘huh, wat is het licht?’. En toen besefte ik dat Vince het rolgordijn compleet had gesloopt. Hij heeft letterlijk nog nóóit iets kapot gemaakt (oké, mijn uGGs), dus ik vrees dat iemand snode plannen had met mijn #baemw of om m’n huis binnen te komen… Good boy ?♥️ Uiteindelijk heb ik gewoon een stuk van het rolgordijn geknipt om ‘m weer ‘recht’ te maken, hahaha. #klussenmetlenn
Vince rolgordijn gescheurd
Oeps, geen foto van gemaakt, maar zeker wel gedaan: videobellen met Carmen! We werken in principe een keer in de week samen — superfijn om te doen. En zeker in deze tijd, als je al minder contact hebt met anderen. Daarna reed ik naar De Meern om iets op te halen en daarna reed ik even door mijn oude woonplaats. Ik kwam langs het nieuwe huis van een vriendin, stuurde haar een appje en uiteindelijk ging ik even op anderhalve-meter-afstand-bezoek. Vond het oprecht véél moeilijker dan ik van tevoren dacht. Wilde zó graag knuffelen.
Lies en Mees
Goed, na bijna heel Nederland te hebben gezien weer lekker thuis. Tijd voor kip, patat en geen appelmoes.
Kip, patat en geen appelmoes
Door het boek van Lianne ben ik bezig met gewoonteverandering. Als je dit weekoverzicht leest op zondag 19 april, dan kan je vandaag nog meedoen aan de winactie! ‘s Avonds lees ik een stukje uit De Cambridge happiness-profiler en ik ga weer lekker op tijd slapen.
Nieuw avondritueeltje

Blogpost die vandaag online kwam → dingen anders doen (met winactie!)

DINSDAG
Elke dag haal ik een vers broodje bij de bakker tegenover mijn huis. Ik at eigenlijk nooit brood, maar sinds ik dit ooit geproefd heb, wil ik niet anders meer. Zo lekker. Als ze me voorbij zien lopen met mijn hond, zetten ze het brood al voor me klaar, haha. Love in een durp wonen.
Elke ochtend vers brood halen
Daarna lekker croissantjes maken (want ik heb natuurlijk weer veel te veel ingekocht voor Pasen) en koffie drinken met verse melk van de boer hier. Nou, ja, niet van de boer zelf — wel van zijn dieren. Ik heb me door het boek van Lianne voorgenomen niet meer achter mijn iMac te ontbijten, zodat het duidelijk is dat ik aan het werk ga als ik wél achter dat bakbeest plaatsneem. Werkt fijn.
Ontbijten met croissantjes Pakketje! Bezig met de tuin opknappen en ik wil een miljoenmiljard wilde bloemen. Dus Kim aka Moesmeisje stuurde me een envelop vol zaad. (Hehehe.)
Zaadjes
Kim attendeerde me ook op een actie om bijen te steunen. De bijen in Nederland moeten gered worden, dus ik zette mijn digitale handtekening en vroeg een zakje zaadjes aan. Meer bijen is meer beter en ik heb heel veel vierkante meters om in te zaaien. Wil jij ook? Je vindt de petitie hier.
Bijenpetitie
Ik was wat eerder klaar met een klus doordat ik on fire ben de laatste dagen. Ik besluit niet door te buffelen, maar mijn hersenen wat rust te gunnen en courgettesoep te maken. Ik gebruikte dit supersimpele recept van Lekker & Simpel.
Courgettesoep maken
Het begint al ergens op te lijken… Ik had nog nooit courgettesoep gegeten, laat staan gemaakt. Het maken is écht vet simpel. Proeven doe ik morgen.
Courgettesoep in wording
Nog een soort van experiment: andijvietaart. In het pakket met boodschappen van de boeren hier, zat een enorme krop (noem je dat zo?) andijvie. Ik ben niet zo’n fan van de meeste oerhollandse recepten, dus ik besloot er iets anders mee te doen.
Andijvietaart maken
Wat werd ik kwaaaaaad. Die plakjes bladerdeeg wilden geen fatsoenlijk randje maken, al het vloeibare stroomde er net zo hard weer uit en ik was in staat om de taart met oven en al naar buiten te knikkeren. Tot zover mijn geduld. ? Aangezien ik wel al honderd jaar bezig was om die taart in elkaar te draaien, heb ik ‘m toch maar zijn tijd in de oven laten uitzingen en kwam dit gedrocht eruit.
Soort van mislukte andijvietaart
En wat was ik blij. Het was VET LEKKER. Volgende keer maak ik ‘m met spinazie en feta en laat ik de cashewnoten weg. Ik gebruikte dit recept van Allerhande voor de andijvietaart.
Lekkere andijvietaart
Oja! Op Instagram blijkt het een hit: het delen van mijn tekstvondsten. Vorige week deelde ik deze: “We beantwoorden alle vragen rapper dan Snelle.” Voor deze week is het:
“Meer verkopen zonder te adverteren? Sowie-seo!” ?

Blogpost die vandaag online kwam → zelfisolatie en mijn mentale gezondheid

WOENSDAG
Vet leuk! Manon interviewde me voor een nieuwe serie op haar website. In deze serie komen verschillende ondernemers aan het woord die hun sociale media met succes inzetten. Ik trapte af. Het interview lees je hier.Samenvatting-social-succes-interview-lenneke

Lees ook: 1 jaar fulltime ondernemen: belangrijkste les, wat ik heb verdiend en meer
Ik ga nog steeds hartstikke goed met het niet achter mijn iMac ontbijten! En ook met wat meer fruit eten. ?
Niet meer achter iMac ontbijten
Ik lunch wel even achter mijn computer, want ik wilde graag een video over focus kijken. Ik weet dat het niet de beste pauze voor je hersenen is, maar soit. Wil je meer weten over focus, lees dan vooral Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar of lees eerst de allerbeste tips die ik uit dat boek deelde.

Hier proefde ik de courgettesoep en ik vind het héél lekker. Echt geen combi wat ik eet: die soep, een warm broodje met hagelslag en een broodje met filet americain. Wel van genoten.
Lunch wel even achter de iMac
De groenten uit het pakket van de boeren waren nog niet op. De aardappels ook niet. Dus, aardappels schillen, koken en opbakken maar. Alle groenten snijden, bij elkaar in een wok, achttien tenen knoflook erbij, een beetje sojasaus, een beetje ketjap, een lik hete sambal en oh, smullen.
Prut gemaakt

Blogpost die vandaag online kwam → “maar ik heb er toch geen last van?”

DONDERDAG
Ja, je kan wel merken dat ik écht lekker aan het werk ben en dat ik gewoontes aan het veranderen ben door dat boekie van Lianne. Ik deelde daar al een en ander over op Instagram in mijn stories. Zo houd ik in een boekje bij wanneer ik niet achter mijn iMac eet, door simpelweg te turven. Ik wil de reeks niet verbreken, dus ik houd me er netjes aan. (Hetzelfde geldt voor het bewegen sinds ik mijn Apple Watch heb.) Mijn iPhone ligt tegenwoordig in de kast als ik werk, dus ja, dan valt er weinig te fotograferen. Voor lunch at ik de overgebleven prut van gisteren. Was nog steeds heerlijk.
Lunchen met restjes
Mijn #projectpassiefinkomen gaat ook nog steeds hartstikke lekker! De blogposts over passief inkomen genereren zijn ook vet goed gelezen, dus ik blijf jullie op de hoogte houden. Ik kreeg afgelopen week meerdere van dit soort berichtjes en dit is zó lief. (Ik deel berichtjes alleen met toestemming.) Thanks! Als je via mijn affiliatelink iets bestelt, dan kan ik straks gaan beleggen en ook dat weer delen. (Leestip: Blondjes beleggen beter.)
Passief inkomen dankzij lieve volgers
Kijk hoe lekker het gaat. Een tientje verdienen door niks te doen. Dankzij jullie. ♥️ Ik deel hier actiever over op Instagram, mocht je het willen volgen.
Overzicht commissie

Blogpost die vandaag online kwam → 5 dingen die me inspireren

VRIJDAG
Zo’n dag waarop je terugkijkt op een fijne week en dan ook nog eens mag afsluiten met een lekker dagje. Mijn werkdag begon — oké, ja, na het wandelen met Vince — met een belletje met een klant om een klus uit te breiden. Dat is altijd lekker. ? Dat superfijne werken komt door een paar simpele gewoonteveranderingen en ik heb zo’n zin om daar de blogpost over te schrijven. Ben heel benieuwd hoe dit over iets-minder-dan-30-dagen is.
Soepeler leven
Mijn telefoon lag dus in de kast, maar ik viste ‘m er even uit voor een belletje. (Dat is dus het handige aan de Apple Watch: ik mis nóóit meer een telefoontje. Dat ding maakt me echt een betere ondernemer.) Ik werd gebeld met de vraag of ik een slogan wilde verzinnen. Dat was al de tweede deze week. En ik mag ook nog op een bedrijfsnaam kauwen. Lekker voor me. ✨
Sloganverzoek
Ik weet niet wat het is, jongens, maar ik heb zo ontzettend veel honger de laatste tijd. Ik ga toch eens in de gaten houden of dat iets te maken heeft met mijn cyclus ofzo, want het is bijna absurd wat ik nu allemaal naar binnen prop. Ik hou van eten, ik hou van lekker eten en ik hou van veel eten, maar elke keer honger blijven houden lijkt me niet top. Nou ja, totdat ik ontdekt heb waar m’n lintworm zit, eet ik maar even door. Dit doet me denken aan de tijd dat ik in loondienst was — daar at ik dit ook vaak, haha.
HONGER alweer‘s Avonds een bak zelfgemaakte kippensoep en een broodje. Ik had ook helemaal geen zin meer om te koken, dus dat ik dit alleen maar op hoefde te warmen was top.  Avondeten met soep en brood

Blogpost die vandaag online kwam → is het écht verkeerd?

ZATERDAG
Ugh, ik zie zo op tegen boodschappen doen tegenwoordig. Ik ga nu maar naar Makro elke keer, want daar is het tenminste allemaal ruim opgezet en moet ik niet acht keer de hele winkel rond om terug te komen bij mijn karretje. En ik wilde een sportmatje kopen dat daar in de aanbieding was, maar ja, uitverkocht. Iedereen sport nu natuurlijk thuis, haha. Het matje dat ik nu heb stinkt en is niet zo fijn, maar we doen het er maar mee. Wil onder andere deze video proberen! (Dank je wel, San, voor de tip!)

Toen ik terugkwam, had ik honger. De horeca is dicht, dus nou ja, dan thuis maar een bitterbal in de oven knallen. Even snel geïnhaleerd en weer aan het werk, want de plicht riep nog even. Daarna was het tijd voor weekend. ♥️
Bitterballen in de oven

Ojaaa, vandaag kwam ook nog het derde slogan-verzoek binnen deze week! Ik mag Kim helpen met de slogan voor haar nieuwe bedrijf. Zó leuk. Krijg hier helemaal kriebels van in mijn buik. ?

Blogpost die vandaag online kwam → mijn grootste fuck-ups als ondernemer (en wat ze me gekost hebben)

Boeken die ik deze week las:

Gadgets die ik gebruik en énorm aanbeveel:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘coronahulp, cadeaus, commissie‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Lekker courgettesoep en als je het lust ook met verkruimelde (zachte) geitenkaas en beetje peper uit de molen.

  2. Wij hebben ook een Dyson en dat is voor mij toch ook wel een van de beste aankopen ever. Gewoon even uit de kast pakken en hup, al het hondenhaar is weg. Vroeger stofzuigden we eigenlijk alleen maar als het echt niet anders meer kon omdat het altijd zo’n gedoe was met de stekker en verslepen.
    Je kippensoepje ziet er lekker uit!

    1. Jaaa, had dit jaren eerder moeten doen. Zeker met die hondenharen — ik blijf bezig. Nu is bijna elke dag stofzuigen bijna een feestje. Oh, en ja, hè? Lekker rood door de peper, hahaha.

  3. Leuk om weer te lezen! Je badkamer is echt prachtig overigens, ziet er zo heerlijk rustig en schoon en chic uit!

    1. Ah, dank je wel! Ja, ik vind deze ook heel mooi — ik gebruik ‘m alleen nooit, haha. Ik douche altijd in de badkamer boven en die kan echt wel een ‘kleine’ verbouwing gebruiken. ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.