Zoek
Sluit dit zoekvak.
Lenneke Manschot tekstschrijver Gelderland Lobith

5 dingen die me inspireren

Ik hoop dat het je niet ontgaan is, want dat betekent dat je me best trouw volgt en hier vaker bent. En dat vind ik Te Gek. Ik heb deze maand elke dag een nieuwe blogpost online gezet en die blogposts komen niet echt uit de lucht vallen. De laatste tijd voel ik me weer lekker geïnspireerd en lukt het me om niet alleen voor te gekke opdrachtgevers te schrijven, maar ook voor mezelf. En ik weet dat sommigen zich afvragen waar ik mijn inspiratie vandaan haal, dus ik deel het vandaag!

Instagram

Toch wel mijn favoriete sociale medium: Instagram. Ik volg hier niet heel veel mensen, maar wel mensen die me inspireren. En natuurlijk de mensen die mij volgen! Dankzij verzoekjes of vragen in de dm, heb ik ook vaak weer nieuwe onderwerpen om over te schrijven. Of als ik bijvoorbeeld zie dat #projectpassiefinkomen lekker aanslaat — dan blog ik daar ook graag over.

Mijn favoriete accounts:
@bigvegansister
@celinecharlotte
@liannekeemink
@merelwildschut
@ikbenirisniet
@sophie.carleen
@mayralouise
@ingervierhout

Leestip → waarom ik Instagram wél fantastisch vind

Lezen

Nou, ja, dit kan je niet ontgaan: ik lees graag. Heel graag. En dan van fictie tot een roman en van een goed zelfhulpboek tot zelfs studieboeken. Voor mijn lol, ja. Omdat lezen me altijd wel iets leert: beter schrijven, een uitgebreidere woordenschat of een berg informatie over een onderwerp dat ik interessant vind. Oh, en doordat ik vaak boekrecensies schrijf, heb ik ook meteen weer blogvoer. Dit is winning to the max.

Een paar van mijn favoriete boeken die me inspireren:
Lianne Keemink — Dingen anders doen
Juriaan Galavazi — Van klacht naar kans
Jen Sincero — You are a badass
Elizabeth Gilbert — Big magic
Marie Forleo — Alles is uitvogelbaar

Klik op de titel om naar mijn recensie te gaan.

Leestip → tips om meer te lezen

Podcasts

Als je me volgt op Instagram, zie je het op Instagram op zondagen voorbijkomen: de poetspodcast! Ik zet mijn noisecancelling koptelefoon op, steek mijn handen in het sop en uit de mouwen en luister met veel plezier naar één van deze podcasts. Altijd weer een bron van inspiratie.

Blogs

Ik denk dat ik van ‘de oude stempel’ ben (#yunggranny), want ik houd echt meer van lezen dan van video’s kijken. Het mapje met blogs in mijn bookmarks is veel langer dan dit, maar dit zijn toch wel dé blogs die ik het liefst lees én waar ik inspiratie van krijg. Ik lees bijvoorbeeld Shirley ook heel graag, maar omdat zij met name over kindgerelateerde onderwerpen blogt en ik moeder ben van nul kinderen, haal ik daar voor mezelf minder inspiratie uit.

Jennie from the Blog
De Groene Meisjes
Cynthia
Femke Kamps
Last Days of Spring
Tussen Mars en Jupiter

Dingen in mijn omgeving

Mijn vloek en mijn zegen tegelijkertijd: ik ben niet zo best in dingen filteren. Dus als ik op straat loop, in een winkel ben, in een eettentje zit (och, the good ol’ days) of me op een andere manier tussen de mensen begeef: ik hoor vaak hun gesprekken, heb het door als mensen ruzie hebben of juist een leuk onderonsje. Ik zie het als iets (bijna) misgaat, zoals een kind dat buiten de tram staat, terwijl moeder nog binnen is en de deuren bijna gesloten zijn. Ik heb oog voor detail, kan hele verhalen bedenken als ik met de hond langs huizen loop en door een raam naar binnen gluur. Elk huisje heeft zijn filmpje, schreef ik ooit. Zelfs gewoon even buiten zijn — met of zonder mijn hond — levert soms al gouden ideeën op.

Tegenwoordig schrijf ik in een boekje al voor twee weken onderwerpen voor op mijn blog op. Ik zet er alvast dagen bij (al weet ik dat ik op vrijdag fictie publiceer, het de dag erna zakelijke zaterdag is en de zondag is gereserveerd voor mijn weekoverzichten) en kan dan altijd nog schuiven als het even niet lekker uitkomt. Dat ga ik vanavond maar weer eens bedenken voor de komende twee weken. Zijn er nog verzoekjes? ?

— Heb jij favorieten om aan dit nu al mooie lijstje toe te voegen?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

 1. OMG Lenneke (ik klink als een puber maar ik voel me ook even zo, haha), ik voel mij echt mega vereerd dat mijn blog er tussen staat. Echt waar! Geeft me toch even een fijne boost zeg, dankjewel! <3 (Geheel wederzijds trouwens ;) ).
  Qua verzoekjes ben ik eigenlijk wel eens benieuwd naar je favoriete recepten of waar je zelf receptinspiratie vandaan haalt. Ik ben compleet inspiratieloos in deze vreemde tijd om lekker en gezond te koken en ik zie in jouw weekoverzichtjes toch altijd de lekkerste dingen voorbij komen.

  1. Ahhh, ik vind jou altijd zo lief! En superleuk dat je er een fijne boost van krijgt — daar krijg ik dan weer een goed gevoel van. ? Oh, leuk, ik kan weleens een Lekker met Lenn maken en dan met mijn favoriete recepten. Dank je voor het idee!

 2. Wat ontzettend leuk dat je mijn blog noemt en leest :) Vind dat altijd leuk om te horen. Jij inspireert mij! Ik word altijd blij van jouw vrolijkheid en heb een artikel over momenten die mijn leven veranderden in de planning staan!

  1. Ah, jaaa! Ik vind jou en de jongens zo leuk. ? En ben heel benieuwd naar jouw momenten! Supertof dat ‘ie zo opgepikt wordt ook.

 3. Zo fijn is dat hè, als je vol met inspiratie zit en hele blogs vooruit kunt schrijven. Echt heerlijk.

  Fijn lijstje ook! Voor mij persoonlijk zou fotografie er ook nog bij horen, daar krijg ik altijd heel veel inspiratie van voor alles; het schrijven, fotograferen maar ook anderen dingen.

  1. Ja, echt heel blij mee! Heb nu weer voor twee weken de ideeën neergepend, dus ik kan weer vooruit. En ik heb ook weer heel veel zin om te fotograferen. Toch gewoon die camera maar weer eens oppakken en gewoon gaan. Plan jij ver vooruit op je blog?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.