elk huisje heeft zijn filmpje
hersenscheten

elk huisje heeft zijn filmpje

Na mijn werk en een flinke tramrit loop ik door een paar gezellige woonwijken naar huis. Heel asociaal gluur ik dan bij alle woningen naar binnen. Dat kan nu zo lekker, als het binnen verlicht is en de gordijnen nog open. Een beetje het concept ‘vanaf een terras gluren naar voorbijgangers met een donkere zonnebril op’. Bij elk huis zie ik andere dingen. Een ouder echtpaar dat fotoalbums doorbladert. Een jong gezin dat met man en macht de spinazie naar binnen probeert te werken bij de kroost. Een bejaarde vrouw, alleen, maar toch samen met haar breinaalden en bolletjes wol. Een volledige familie op visite, compleet met goed humeur en glaasjes wijn. Elke dag als ik langsloop, glimlach ik naar ze, al zien ze mij niet zo goed als ik hen. Bij elk huis verzin ik zelf een mini-filmpje, gebaseerd op wat ik in gauwe voorbijgaan zag.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Lauradenkt 22/12/2011 at 10:34

  Ik vind het stiekem ook leuk om bij mensen naar binnen te kijken, ben te nieuwsgierig!

 • Reply Naomi 22/12/2011 at 11:32

  Ik doe het ook altijd. En mensen doen het ook vaak bij mij. Alleen maar leuk, zo’n filmpje kijken van iemand die een filmpje kijkt.

 • Reply Ariska 22/12/2011 at 23:00

  Herkenbaar! Als ik naar school loop, loop ik ook altijd langs een bejaardenhuis, en dan knik ik altijd even goedendag, en die oudjes vinden dat zo leuk.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.