Zoek
Sluit dit zoekvak.
Lekker teksten schrijven

door de lens: theater, typen, tarieven

Een weekoverzicht waarin ik het weer over geld heb, ik jullie meeneem naar mijn favoriete theatershow en ik laat zien waar ik deze week allemaal aan werkte. Van passief inkomen tot tarievenpagina’s en van uitstelgedrag de das omdoen tot heel veel cadeautjes uitpakken. Het was een drukke en fijne week die ik heerlijk afsloot. Dank je wel dat je er weer bent — hopelijk was jouw week ook zo goed. Fijne zondag!

ZONDAG
Zondag, kookdag! Vandaag waagde ik me voor het eerst aan draadjesvlees — dat had ik nog nooit zelf gemaakt. Sjalotjes snijden, tomaatje, rode wijn, runderbouillon en vlees in de pan. Ruikt het de hele dag lekker in je huis. En ik word zo lekker zen van snijden. ?
Groenten snijden voor de draadjesvleesLekker met Lenn. ??‍?Nu ik dit schrijf, heb ik natuurlijk allang geproefd en oef. ?
Draadjesvlees makenNa het koken had ik nog geen zin om meteen schoon te maken en op Twitter zag ik dat Jennie haar eerste video op YouTube had geüpload. Gelijk kijken, want die bosbabe heeft me helemaal geïnflulennst om ooit een boshuis te kopen. Het is niet voor niets dat ik voor mijn 36e miljonair wil zijn. ? De video:

Ik vind Jennie (en haar hond) altijd heel erg leuk — echt een aanrader om haar blogposts te lezen en haar te volgen op Instagram! Maar wat ook een tip is: haar e-book over Instagram. Want het zal je niet ontgaan zijn: ik vind Instagram fantastisch en daar schreef ik ook al eens over.

Ik was vergeten dat ik vanavond nasi (die ik gisteren maakte) wilde eten met kip. Dus toch nog even terug de keuken in: kip marineren. “Eén teentje knoflook” (één is vier, dat weten we allemaal), flinke lik sambal van Tante Wies, bruine suiker, ketjap, citroensap en wat olijfolie.
Kip marineren met knoflookDan krijg je dit. In de koelkast schuiven en dan heb je gegarandeerd heerlijke kip.
Kip gemarineerdZondag is ook nog steeds poetsdag én dus podcastdag. Ik luisterde een aflevering van Bedrock — je ziet ‘m onderaan deze blogpost —, net als vorige week.
Schoonmaken ritueelIk deel de podcasts altijd in mijn stories (en dus een week later hier) en besloot er een highlight van te maken op Instagram. Heeeeendig. Net zoals dat ik geregeld feitjes ga delen uit dit fantastische boek én jullie op de hoogte houd van mijn #projectpassiefinkomen.
Highlights op profiel InstagramTijd voor de zelfgemaakte nasi en de gemarineerde kip! Ik vind het zó heerlijk dat ik mezelf tegenwoordig de tijd gun en de energie heb om te koken. Echt blij mee.
Nasi met kip

MAANDAG
Hallo en welkom bij de grote theatershow van Vince vom Streek. Hij wil dus alleen nog maar samen eten en anders vertikt hij het. En dat is alleen ‘s ochtends, omdat hij weet dat ik erna ga ontbijten en hij om brood komt schooien. ‘s Middags eet hij zijn bakkie binnen een mum van tijd leeg. Prima, dan eten we samen. Wat jij wil, ouwe.
Herdershond wil alleen samen eten
Vincie zoekt het enige stukje zon op in huis en ik ga aan het werk. Ik heb Heel Veel te doen: blogposts voor auto.nl, interviews uitwerken en feedback verwerken. En och, ik was on fiiiiiire. Zulke dagen zijn echt goud waard. ?
Vincie chillen in de zon
Tijd om te eten. Het draadjesvlees dat ik gisteren maakte (was héél goed gelukt, hier viel echt uit elkaar als je ernaar keek en de smaak was perfect), klöße (een bal van aardappeldeeg) en wortelen. Hoera voor praktisch in Duitsland wonen. 
Klöse met draadjesvlees en wortelen

DINSDAG
Weer dezelfde theatershow. Ben er maar bij gaan liggen. Vindt ‘ie ook best.
Samen etenZo’n dag als gisteren wilde ik weer: hop, tikken maar. Ik heb een nieuwe manier om mijn uitstelgedrag te killen. Tegenwoordig houd ik bij wat ik op een dag verdien. Dus als ik 3 blogposts schrijf van €300 per stuk, dan heb ik dus mooi 900 piek in mijn zak. Als ik een uur treuzel, dan weet ik dus wat het me kost en eerlijk, dat vind ik gewoon zonde.
Lekker teksten schrijvenVoel me zo volwassen als ik zuurkool eet. En dat at ik. Met zelfgemaakte aardappelpuree, spekkies, worst en tomatenpuree.
Zuurkoolschotel met worst
WOENSDAG
Dingen die ik niet snap: dat Apple de Magic Mouse zo ontworpen heeft dat je ‘m niet kan gebruiken als hij oplaadt. De vorige generatie werkte gewoon op batterijen en hoefde niet aan een snoertje. Maar goed, dit is wel beter, snap ik ammaal wel, maarre, ja. Gelukkig heb ik ook nog een trackpad, maar sommige dingen vind ik gewoon fijner werken met de muis. Nou ja, dan maar effe een pauzetje. 
Lekker je muis opladen

Verder deed ik niks noemenswaardigs en at ik vieze champignonnensoep uit een blik, dus die foto bespaar ik jou (en mezelf daarmee de herinnering, brr).

DONDERDAG
Heyyy, nieuwe boekenpost! Ik kreeg dit boek van de uitgeverij (bedankt, A.W. Bruna!) en ben er heel erg benieuwd naar. Het gaat over mentale gezondheidsproblemen (over mijn eigen ben ik altijd heel erg open geweest, maar ja, eh, ik ben geen man) en het lijkt me heel erg interessant. Ga er snel in beginnen en een recensie schrijven! How to not kill yourself verschijnt op 25 februari. 
How Not To Kill Yourself - David Mangene
Oef, je ziet aan het aantal foto’s wel echt hoe druk ik ben, haha. Als ik een fotogeniek beroep had willen hebben, zou ik geen copywriter moeten zijn. Maar goed. Wat ik vandaag onder andere deed: iemand helpen met de communicatie rondom haar coaching. De tarievenpagina aanpassen, waar ik de hele opzet voor tekende. Eén van de tips die ik gaf is niet simpelweg prijzen neerplempen, maar laten zien wat iemand daarvoor krijgt. Dus niet: een consult van een uur is €100, maar vertellen wat je in dat uur voor je klant doet. Bijvoorbeeld:
“Consult van 1 uur: €100

• Op een door jou gekozen locatie, reiskosten altijd inbegrepen
• Telefonische intake van 15 minuten
• Minimaal 10 vragen die jij vooraf aanlevert beantwoord
• Na afloop een uitgebreid adviesrapport

Perfect voor startende ondernemers. Bel je vandaag nog voor een afspraak? Dan ben je volgende week al aan de beurt!”
Tarievenpagina tekenenVoor de oplettende kijker: normaal werk ik op donderdag altijd samen met Carmen. Deze week niet, want ik heb het zo druk, dat ik even door wilde buffelen. Wat ook maar goed was, want ik werd in de ochtend gebeld door iemand die al meteen zei dat ze een langdurige samenwerking met me aan willen gaan voor het schrijven van teksten. Daar zeg ik geen nee tegen. ? (Dat is trouwens niet altijd waar, want ik zeg vaak zat ‘nee’ zoals ik hier uitleg.) Binnenkort ga ik even bij ze buurten.

VRIJDAG
Zo is het even stil qua boeken en nu kreeg ik er weer eentje binnen. Of nou ja, twee exemplaren van hetzelfde boek. Foutje, gok ik. Da’s goed nieuws voor jullie, want één van de twee ga ik dus weggeven! Ga ‘m wel eerst even lezen, dus nog even geduld. Over liefhebben en loslaten is al verkrijgbaar.Rachel Brathen - Over liefhebben en loslatenOja, nog even over #projectpassiefinkomen: vandaag deelde ik weer wat nieuwe informatie op Instagram.  Ik gaf jullie weer een kijkje in mijn inkomsten door dit te laten zien. Met één boekrecensie verdiende ik aan het boek waar het over gaat al €11,83. Het totaalbedrag zie je dus in mijn highlights, mocht je daar benieuwd naar zijn.
Affiliatemarketing via Bol.com

Ik deelde ook het antwoord op de vraag — in het kader van #feitjesmetfreelennse — of je hart links of rechts zit. En Het Antwoord Zal Je Verbazen. (Geen grap.) Wederom te zien in mijn highlights! Ideaal voor de saaie kringverjaardag of als je jezelf wil redden van de ondergang, omdat je net zo zuigt in small talk als ik.

Lekker lezen. Deze week was druk en ik kom altijd tot rust met boeken. Dit is How to not kill yourself.
How to not kill yourself van David MangeneOja, en in het kader van carnaval maakte ik nog een lijstje om te lachen:

ZATERDAG
Ik probeer mezelf een nieuw ritme aan te leren, want ik wil graag wat vroeger opstaan. En dan is dit toch wel een heus cadeautje. ?
Mooie ochtendlucht
Ik had sowieso een heel goede reden om vroeg op te staan: de bakker maakte vandaag weer van die heerlijke oliebollen. YES.
Ontbijten met een oliebolToen ik thuiskwam met Vincie, lag er een boek op me te wachten. Alweer, yay! ? De uitgeverij stuurde me het boek Lekker laten lullen op en ik ga er gelijk eerlijk bij vertellen dat ik het in één dag heb uitgelezen. Recensie volgt!
Lekker laten lullen van Lianne SandersNormaal doe ik op zaterdag boodschappen, maar vanwege carnaval en het voorspelde weer, ging ik gisteren even gauw. Dus vandaag was ik lekker de hele dag thuis en maakte ik friet van zoete aardappel voor de lunch. Dankzij Merel en Jennie wist ik dat ze wél knapperig worden met zonnebloemolie in plaats van olijfolie, dus dat had ik bij de boodschappen meegenomen. Beetje uienpoeder, knoflookpoeder en cajunkruiden eroverheen en 30 minuutjes in de oven.
ZoeteaardappelpatatPerrrrrfect.
Frietjes gemaakt van zoete aardappelhallo vrouw smeer jij een toastje voor me of zal ik het zelf doen??
Vince schooitZo. Een drukke week was het, maar wel een heel fijne. Komende week weer minstens zo druk, dus ik ga dit weekend even zo zen worden dat ik mezelf omdoop tot Zenneke. ??‍♀️

Podcastaflevering die ik luisterde:

Boeken die je voorbij zag komen:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘verliefd, verwend, vertrouwen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

20 reacties

 1. Wat slim om per dag bij te houden hoeveel die dag werken je heeft opgeleverd. Die ga ik onthouden! Sowieso een fijne motivatieboost, denk ik!
  Die zoete-aardappelfrietjes zien er heerlijk uit trouwens. Net als de oliebol trouwens. Dat is het vroege opstaan wel waard.

  1. Ja, het werkt als een tiet voor me, haha. Wil sowieso minder uitstellen (dus ook niet denken ‘dat ik dat straks wel opruim’ of ‘over vijf minuten opschrijven’, maar gewoon nu). En de frietjes waren ook echt heerlijk! Heb er weer een nieuwe favo lunch bij. En de oliebol als ontbijt en tussendoortje. Perfect.

 2. Ik heb let go and love laatst gelezen en ik vond het zo een fijn en inspirerend boek! Ik zou hem iedereen willen aanraden!

 3. Fijne blog weer Lenneke, lekker bezig! Ik vierde weer carnaval voor het eerst in 15 jaar en stopte met het eten van suiker deze week. Nogal heftig allemaal, dus ga straks eens even goed zitten voor een nieuwe blogpost :)

  Wist je overigens dat er Damn-Honey-podcast-clubs zijn? Die podcast luisterde je ook, meen ik me te herinneren. Er zit er ook een in Arnhem!

  Liefs,
  Anne

  1. Wow, ik weet niet wat ik heftiger vind: geen suiker eten of carnavallen. Hahaha. Ben heel benieuwd hoe het je vergaat! Nee, ik had geen idee van die clubs. Ga er eens naar kijken — leuk! Dank je wel!

 4. Lekker Laten Lullen is zo’n leuk boek! Ben ook benieuwd naar de andere twee boeken in je post :).

 5. Ik ga vanavond ook weer zoete aardappelfrietjes maken, nu al zin in. Affiliate-inkomsten vind ik ook altijd superchill, al gaat het bij mij nog niet zo heel hard.

  1. Ah, lekker! Hoe maak jij ze? (Altijd op zoek naar eet-inspiratie, hahaha.) Ja, ik heb echt lol in #projectpassiefinkomen. Da’s pas écht slapend rijk worden. ?

   1. Ik vind het lekker om er heel weinig mee te doen. Ik heb ooit gelezen dat ze helemaal zonder olie juist ook knapperig worden, dus dat doe ik meestal. Qua kruiden hou ik het ook graag simpel: beetje paprikapoeder en wat peper, dat is het eigenlijk wel.

 6. Hier ook haat aan die stekker in muis… startte vandaag weer op werk, muis natuurlijk leeg. Kon ik eerste 30 min nog niet fatsoenlijk werken omdat ik met de touchpad in de laptop moest werken en dat is ruk… Waarom niet gewoon een aansluiting voor stekkertje aan de voorkant van de muis? Kan je gewoon blijven muizen.

  1. Ik snap dat ook echt niet. Maar goed, gelukkig heb ik dus een los trackpad bij mijn iMac, maar sommige dingen vind ik makkelijker met mijn gewone muis. Goed, nou ja, blijft een luxeprobleem, maar wel een irritant luxeprobleem. ?

 7. Heerlijk, van die dagen waarop je zó veel gedaan krijgt! ? En uhm, bedankt voor de craving naar zoete aardappelfriet, haha.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.