Zoek
Sluit dit zoekvak.
Salontafel gebroken verhuizing

Dit is hoe mijn verhuizing (mis) ging

Mijn motoriek is niet al te best. Nooit geweest. Arm een paar keer gebroken, me vol op mijn neus laten vallen, trappen veranderen spontaan in ijsbanen als ik erop loop en in de tijd dat ik nog weleens op een fiets klom, viel ik er gemiddeld één keer per week vanaf. Mijn lichaam zit vol littekens, vetverplaatsingen (geen grap — en dan ook niet eens op een plek waarvan je denkt ‘oh, priem, nu valt het niet meer op dat mijn linkerborst kleiner was’, maar gewoon op mijn dijbeen) en blauwe plekken. Prima ook. Mag er allemaal zijn. Wat minder prima is, is dat ik met deze gestoorde gesteldheid dus moest verhuizen. En er ging Een Hoop Mis. Aangezien leedvermaak ook vermaak is, besluit ik deze ellende maar met jullie te delen. (En is natuurlijk ook leuk voor mezelf om terug te lezen als ik later groot ben.)

Handremmen zijn handig, mits je ze gebruikt
Ik ben zo iemand die eigenlijk nooit de handrem gebruikt. Mijn #baemw staat altijd in de eerste versnelling. Tenzij ik op een heuvel sta, ja. Maar goed, mocht je dus een vrachtwagen huren en zes ton aan eigen risico hebben, denk dan aan Lenns Wijze Woorden: gebruik de handrem. Mocht je namelijk de laadklep omhoog doen, dan kan het nog weleens voorkomen dat de vrachtwagen wegrijdt. Nog niet per se heel veel aan de hand…

De wasmachine viel van de laadklep
… tenzij je je wasmachine nog op de laadklep hebt staan. En dan is het kiezen of delen: de wasmachine laten stuiteren of met je vrachtwagen bij de buren naar binnen rijden. Ik koos voor het eerste. Niemand behalve de wasmachine raakte hierbij gewond. (Kwam er na vier dagen achter dat er een kleppie in de laadklep zit om te voorkomen dat je spullen eraf knallen. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.)

Vrachtwagen past niet in parkeergarage
Vrachtwagens zijn hoger dan #baemws. Past heus niet in elke parkeergarage. Dus als je ineens iets hard tegen je dak hoort kletteren, dan is dat waarschijnlijk zo’n balk die de hoogte aangeeft. Ben serieus nog nooit zo dankbaar geweest voor een stuk plastic. Of welk materiaal het dan ook is.

Wet van Newton geldt in Lobith ook
Mijn oprit loopt scheef. En niet een beetje scheef zoals ikzelf als ik dronken ben, maar gewoon een graad of negentig. In principe is het dan wel handig als je daar rekening mee houdt met het uitladen van je spullen. En dat je dus niet een deel van je boekenkast (a.k.a mijn Grote Trots) om laat vallen en laat sneuvelen.

Aan het eind van de verhuizing ben je gebroken
Net als mijn salontafel, trouwens. Maar goed, hoe ik het ook wend of keer: ik ben verhuisd. Het kost pijn en moeite, maar dan hebbie ook wat. De klussen laat ik over aan vakmannen, dus daar kan ik weinig verkeerd doen. De nieuwe keuken is al ontworpen en ohhh, ben in katzwijm. Verder zit ik nog vooral met mijn handen in het haar in plaats van in de verf (niet dat ik dat zelf ga doen, haha, ben je mal), want ik heb geen idee welke kleuren er op de muur moeten en op welke muur dan. Goed. To be continued.
Salontafel gebroken verhuizing

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt. Ik zou het leuk vinden als je je op mij abonneert, dat is helemaal gratis en dan ben je als eerste op de hoogte van alle Reuzegoeie Tips die ik geef. Dank je wel en tot snel, Nel.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

 1. hahaha heerlijk verhuisleedvermaak… :) dank je voor het delen. Over 6 weken hoop ik te verhuizen en neem al je tips mee. Succes met de verdere klussen.

 2. Wat erg maar toch ook grappig (jaja leedvermaak) om te lezen. Daarom heb ik verhuisjongens het verhuizen laten doen en heb ik dan wel zelf (met hulp van vrienden ;)) weer geklust en geverfd. Te leuk om kleuren etc uit te zoeken.
  Ben erg benieuwd hoe je huis gaat worden…

  1. Ja, ik wilde het ook uitbesteden, maar dat was ruim 1.000 euro duurder dan zelf een vrachtwagen huren. En ik heb mezelf natuurlijk weer énorm overschat. Hoewel… het is toch maar mooi gelukt. Ik ben ook heel benieuwd hoe mijn huis straks is! Ga het zeker delen op mijn blog en op sociale media, dus eh… beware. ?

 3. Haha grappig dit maar ik zou het ook hebben als ik al m’n prullen zou moeten verhuizen. Gelukkig trokken wij in ons huis toen we nog allebei bij onze ouders woonden en we dus bitter weinig spullen hadden om te verhuizen. Daarentegen wel veel Ikeaspul dat in elkaar moest gezet worden, waar ik dus ook al niet handig in ben. Thank god voor een lief met een beetje inzicht.
  Ben heel benieuwd naar je nieuwe keuken en welke kleurtjes je gaat kiezen!

  1. Hahaha, thanks. Verhuizen is beter als je weinig spullen hebt! De keer voor deze verhuizing had ik praktisch alleen mijn bed en mijn kleding. Dat was ook zo gedaan. ? Meubels van IKEA in elkaar kunnen zetten is volgens mij ook oprecht een gave. Eentje waar ik ook niet mee gezegend ben. En ik ga jullie allemaal op de hoogte houden van de veranderingen in mijn huis. ?

 4. Schrale troost maar voor heel veel mensen, en voor mij ook, is ‘doe-het-zelf’ synoniem aan ‘bedrijfsongevallen onvermijdelijk’. Ik kon een verweesde wasmachine overnemen, moest hem uiteraard wel zelf vervoeren. Het kreng kwam uit net zo’n huis als het mijne, dus uit het badkamertje omdat daar de aansluitingen zitten. Trap af, busje in, busje uit, trap op. Fijn dat die ouwe Mieles zo lang meegaan maar ze zijn ook ontiegelijk zwaar (en je kunt zo’n onding nergens vastpakken).

  Eenmaal in huis lukte het niet om hem boven te krijgen. Gelukkig moest de bezorgdienst van mijn nieuwe fornuis nog komen. “Geef je die toch een tientje”, zegt m’n pa. En warempel: de bezorger zag mijn wasmachine in de woonkamer staan en wist meteen hoe laat het was. “Als je me een tientje geeft, breng ik hem voor je boven.” Wikkelt een dik touw erom, tilt hem op z’n rug en loopt zo naar boven. Een fascinerende en tegelijkertijd ontluisterende ervaring… waarom kan ik zoiets niet?

  Tot een paar jaar geleden deed ik zelf nog wel eens onderhoud aan mijn auto. Wat een bezoeking. Ik was wel heel goed in omgekeerd bidden, aldus mijn klusmaten ;)

  1. Soms is het zó fijn om ergens niet de enige in te zijn! Ik zie dus ook echt helemaal voor me hoe dit gaat en ik vóel de frustratie. Zo’n wasmachine gewoon op je rug gooien en naar boven lopen… da’s toch wel echt #goals. Heb niet de illusie dat dat me ooit gaat lukken. Omgekeerd bidden daarentegen, daar ben ik meester in.

 5. Mijn God, bij mij is het ook altijd zo erg. Ik ben geloof ik een keer of acht verhuisd in mijn leven (toch best een prestatie met mijn 22 jaar) en je zou denken dat ik er zo onderhand wel goed in zou zijn. Nou, niks is minder waar. You’re not alone!

  1. High five! Ik denk ook niet dat ik er ooit goed in word. En voorlopig verhuis ik gewoon lekker niet meer. Misschien wel nooit meer. Laf me leef nogal hiero! ?

 6. Waar kan ik mij abonneren?! Geef je je meteen een like!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.