Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vincie op het balkon

door de lens: boete, bestolen, balkon

Jaaa, hallo! Wat een weekie, hè? Lekker zweten en genieten van het zonnetje. ?  Afgelopen week opende ik tóch maar het balkon — waar een zeker iemand wel héél blij mee is —, vond ik een bekeuring op mijn deurmat (en je raadt nooit hoe duur-ie was) en werd ik bestolen. Verder werkte ik, trakteerde ik mezelf op van alles en nog iets en voelde ik me heel rustig. Zo fijn. Toch overwegen mijn naam te veranderen in ‘Zenneke’. ??‍♀️ Dank je wel wat je hier weer bent! ✨

ZONDAG
Vroeger ontbeet ik nooit — ik kwam uit bed, wandelde anderhalf uur met Vince, smeerde als het uitkwam wat make-up op mijn gezicht, reed naar kantoor en propte daar een broodje naar binnen. Een van de te gekke dingen aan ondernemen, vind ik dat je alles op je eigen moment kan doen. Lange tijd genoot ik daar eigenlijk te weinig van, want ik at vaak nog steeds achter mijn iMac en had gehaaste ochtenden. Niet meer, sinds ik het boek van Lianne las over dingen anders doen. Nu is het dan een zondag en werkte ik niet, maar het is toch een ritueel dat ik elke dag doe. Zo fijn. ?

Daarna was het tijd voor een andere gewoonte: mijn huis poetsen. Vandaag wederom met twee podcastafleveringen — je vindt ze onderaan dit weekoverzicht.
Ontbijten op zondag
Goed, zaterdag probeerde ik dit dus ook en toen liep het uit op een kleine ramp. Dit keer ging het wel goed en ik moet zeggen: heerlijke ijskoffie! Voor als je het ook wil maken, dit is het recept voor 2 van zulke grote glazen:
• 2 grote bollen roomijs
• 2 kleine bollen karamelijs of duo-chocolade-ijs
• 250 milliliter espresso
• een halve eetlepel suiker
• 50 milliliter melk
• beetje kaneel

Je laat de koffie afkoelen (in de koelkast), schenkt het daarna in de blender. Je doet het ijs erbij en de suiker. Even blenderen, daarna melk en kaneel erbij en nog even die knop indrukken. Vervolgens doe je alles in een glas, schep je er nog ijs bij en prik je er een rietje in. Geniet! ?☀️
IJskoffie gemaakt
Het was een heerlijk weekend en ik vind het nog lekkerder om mijn nieuwe week letterlijk en figuurlijk met een schone lei te beginnen. Dus ook maar even fijn afsluiten met het branden van palo santo. Dit heilige hout ruikt heel lekker, reinigt ruimtes van negatieve energie en schijnt een goede invloed te hebben op je lichaam. Ik word er heerlijk rustig van. En de muggen blijven ook nog eens lekker weg. ?
Palo Santo

Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: visite, vermelding, verliefd

MAANDAG
Ik begon mijn dag zoals altijd met een wandeling met Vince. De laatste dagen nog vroeger dan normaal, want we willen graag voor de hitte thuis zijn. Daardoor had ik nu mooi tijd om de meditatie van Willemijn Welten mee te doen: moneyfesteren.
Moneyfesteren Willemijn Welten
In de middag was het eindelijk zo ver: de ventilator van Dyson kwam binnen! Je kan wel zien wie meteen de beste plek claimde. ? Het is deze ventilator en ik ben er héél blij mee. In mijn favorieten vertel ik er meer over — of-ie echt die €400 waard is.
Vince voor de ventilator
Mijn huid is zó extreem droog door het zweten, dat zweten nu ook gewoon pijn doet. En, nou ja, ik zweet toch wel echt met 464 graden. Ik deed dit masker op en het hielp niet echt tegen de droogte, maar het was wel lekker verkoelend. Kennelijk heb ik ook een rare gezichtsvorm, want het paste voor geen meter.
Ik heb een masker opgezet
Ik ga eigenlijk bijna nooit meer naar de Chinees, maar maak mijn bami en nasi zelf. Dit keer met eiermie en het is weer heerlijk gelukt. Al was het eerder de vraag of ik het zou overleven met die hitte dan of de bami lekker zou worden. ?
Lekker bami maken met 400 graden
Blogpost die vandaag online kwam → onze beperkende overtuigingen over geld (en dat het gelul is)

DINSDAG
Oja! Ik kreeg weer een paar leuke berichtjes en wat Instagrammers deelden een story over dat ze een eigen linkpagina hebben gemaakt. Ik maakte een vet handig stappenplan: je eigen ‘Linktree-pagina’ maken in WordPress voor meerdere links in je Instagram-bio. En met ‘vet handig’ bedoel ik: je hebt er nul technische kennis voor nodig. Met tien minuten tijd en WordPress kom je al een heel eind.

Verder maakte ik weinig foto’s vandaag. Ik verwerkte feedback op teksten en was dankzij de Dyson de hele dag lekker aan het werk. Also: ik wil met dit weer eigenlijk alleen maar friet en fruit eten.
Fruit eten

Blogpost die vandaag online kwam → waarom ik graag gewaagde dingen doe

WOENSDAG
Mijn balkon is nog steeds niet echt begaanbaar, want het hout is rot en aan de rechterkant liggen de planken los. Het laten fiksen kost een paar duizend, dus dat is nog even sparen. Maar toen ik de deur opendeed, wilde Vince zo graag naar buiten, dat ik het slechte deel heb afgezet en hij op het goede deel toch lekker kan chillen.
Vincie op het balkon
Ik werkte aan teksten voor een nieuw likeur (echt héél leuk!) en begon aan de miniversies van copy koffie die ik weggaf als je via mij een cursus kocht van Charlotte van ‘t Wout.
IJskoffie
‘s Avonds kookte ik toch maar, maar ik zorgde ervoor dat ik niet te lang achter het fornuis hoefde te staan. Ik kookte wat rijst, marineerde kip met knoflook, ketjap, beetje honing, laos, witte peper en een berg sambal en maakte hete boontjes met ook wat ketjap, nog veel meer knoflook en een overdaad aan sambal. Lekker. ?
Rijst met kip en bonen

Blogpost die vandaag online kwam → dat zelfzorg echt niet altijd een feestje is

DONDERDAG
Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach en vind daarna een bekeuring op je deurmat. Het goede nieuws is dat je wel maar €10 betaalt voor een overschrijding van 8 kilometer. Nou, daar teken ik voor, jongens. (Ja, ja, feit blijft dat ik niet te hard moet rijden — ik weet het.)
Boete DuitslandIk vind echt niet al het eten lekker met dit hete weer, maar een broodje in de oven met salami en kaas en daarna plakjes augurk erop… ?Lunchen met warme broodjes
VRIJDAG
Oh, ik zie nu op deze foto hoe goor mijn toetsenbord is, haha. Ik was de hele dag aan het werk en ben echt zó blij met de Dyson. In die hitte zat ik me echt alsnog kapot te zweten, ondanks de verhuizing naar een andere ruimte. En dat maakt me nou niet bepaald productiever… Met die ventilator aan is het echt heel goed te doen. 
Snackie fruit
Ik was een tikkie gefrustreerd, doordat ik de update van WordPress uitvoerde en ik ineens geen links meer kon toevoegen in mijn blogposts. Daar was ik even zoet mee, maar uiteindelijk heb ik toch de plug-in voor de klassieke editor uitgezet en werk ik nu met een heel ander WordPress dan ik gewend ben. Nou, ja, het moest er een keer van komen. ‘s Avonds ging ik toch maar weer even de keuken in. Ik had rijst over van woensdag — dat warmde ik op. In de middag marineerde ik mijn biefstuk alvast: ketjap, honing, citroensap, 5 tenen knoflook, laos en twee soorten sambal. Spitskool even wokken in een beetje olie en daarna oestersaus erover. Succes gegarandeerd. ??
Hete biefstuk en spitskool

ZATERDAG
Vince heeft in al die jaren één keer iets gepikt (leverworst die ik op de bank had laten liggen), dus ik dacht er niet echt bij na toen ik mijn zak leegde en alle hondenkoekjes op de tafel legde. Toen ik weer beneden kwam, dacht ik: nou, wat gek dat ik het maar zo half heb opgeruimd. En toen zag ik overal kwijl en haren en een schuldbewuste hond. Hahaha. Zomaar bestolen.
Vince heeft koekjes gepikt
Tijd om naar de kaasboerderij te rijden (en te kroelen met de hond daar), boodschappen te doen en daarna te lunchen in Emmerich. Lekker op de promenade volproppen. Genieten.
Schnitzel in Emmerich
Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boeken die ik las:
Jan Geurtz - Verslaafd aan liefde Blondjes beleggen beter Liefdesbang

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘visite, vermelding, verliefd‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

16 reacties

 1. Poeh, ben altijd onder de indruk van jouw kookkunsten! En dat met dit weer! Ik ben al trots als ik een ei bak!

  1. Hahaha. Vroeger vond ik koken ook echt niks aan: laat thuis van kantoor, eerst wandelen met de hond en dan omvallen van de honger en nog achter het fornuis moeten staan. Nu heb ik veel meer tijd en kan ik in alle rust lekker kokkerellen. Moet ook zeggen dat het helpt dat ik hiervoor boodschappenpakketten bij de boer kocht (waar recepten bij zaten) en dat ik nu groentepakketten koop bij een teler. Dan eet je toch ook dingen die je normaal niet snel koopt — laat staan eet. Vanavond risotto met palmkool. ?

 2. Ja, ook ik ben onder de indruk van die kookkunsten, dat vrijdag gerecht, bedoel ik dan. Zelf zou ik ook zo graag goed indisch willen koken, maar het lukt me niet, of ik neem er de tijd niet voor. Net hoe je het uitlegt. Verder moest ik lachen om die boete. Hier in Zwitserland is er een regel, dat een boete (of heffing) nooit minder mag opleveren als het kosten voor de politie, douane of zo veroorzaakt. Dus alles onder een bepaaald bedrag (25 sfr?) is verboden. Goede regel, vind ik. Anders betaalt vooral de belastingbetaler voor de boete.

  1. Hahaha, wat lief, dank je wel. Jaaa, de parkeerboetes kosten hier ook precies niets. Niet dat ik die ook al gekregen heb, maar ik was te nieuwsgierig toen ik zag dat iemand anders ‘m had. Was ook iets van tien of vijftien euro… Lijkt mij inderdaad ook een prima regel!

 3. Ik ben door jou geinfluenced om ook dat mooie servies van Hema te gaan kopen (wel een ander kleurtje). Het staat nu nog in de kast om het mee te verhuizen naar mijn nieuwe huis over een aantal maanden, want nu geen plek in de keuken. Maar ik kijk er wel al naar uit om het te gaan gebruiken.

 4. Even over die bami: heb je ergens een recept of tips & tricks?
  Ik wil dit ook heel graag beter leren maken. Ik vind de mijne tot nu toe vooral heel erg medium.

  1. Ja! Voor vier personen heb je dit nodig: 500 gram mie (ik gebruikte dit keer eiermie), 2 kippenbouillonblokjes (ik gebruik die met minder zout en meer kruiden), een bosje lente-ui, 2 sjalotten (meer mag ook), 200 gram ham en 5 eieren. Ik gebruik ook nog peper, knoflookpoeder en een klein beetje laos. Eerst kook je de mie zoals op de verpakking staat (ik doe dat meestal in twee keer) en je spoelt het af met koud water en giet er een beetje olijfolie overheen. Daarna maak je een soort van roerei in de pan. Als dat klaar is, gooi je de sjalotten, lente-ui en gesneden ham erbij. Meteen de bouillonblokjes erboven verkruimelen, opwarmen en daarna kan de mie erbij. Dan strooi ik er nog wat knoflookpoeder en laos over en kan je eten zodra de mie weer warm is. ?

 5. Geniaal, die Duitse boetes! Ik woon ook dicht bij de grens, maar heb helaas alleen pas Nederlandse gehad, haha.

 6. Ik vind jouw weekoverzichten altijd zo leuk om te lezen! En ja, ook ik ben onder de indruk van je bami-kunsten. Ik bak er letterlijk niets van ;-)

  1. Ah, dank je wel! Fijn om te horen. En mocht je de bami ook willen maken: hierboven staat het recept! ?

 7. Bij ons is een boete voor 6km per uur te veel standaard 50 euro denk ik! Toen ik een tiental jaar geleden net mijn rijbewijs had heb ik eens twee boetes meteen na elkaar gekregen (reed toen met zo’n sportief autootje – hoe luider je de muziek zet hoe harder je voet op het gaspedaal duwt blijkbaar), sindsdien nooit meer :p
  En oh je inspireert me helemaal om vleesjes te marineren. Ik ga deze week nog kip eten. Misschien dat ik mijn standaard kipkruiden eens inruil voor een lekkere marinade.

  1. Hahaha, ja, in Nederland is het ook iets van een tientje per kilometer… maar goed, hoe dan ook is het zonde van je geld, haha. En, oh, leuk en lekker! Misschien moet ik toch maar foodfluencer worden. ?

 8. Op een of andere manier krijg ik altijd trek van jouw weekoverzichten! ;)
  Leuk om te lezen weer wat jou deze week heeft beziggehouden. Of nou ja, inmiddels bijna vorige week.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.