Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: leren, lezen, leven

Een week vol leuk werk, goede cadeautjes aan mezelf, lekker leren, nog meer lezen en lekker eten. Ben helemaal in mijn sas, deed weer eens iets waardoor ik altijd écht voel dat ik leef en voelde me een tikkeltje ongemakkelijk tussen allerlei mannen in pak. Ja, het wordt een cliché, maar het was wederom een lekker weekie. Dank je wel dat je hier weer bent!

ZONDAG
Zondag is altijd mijn poetsdag. Meestal doe ik dat met een podcast op, zo ook deze keer. Ik luisterde naar een aflevering van Jennie — over een stel dat de banen opzegde, het huis verkocht en nu woont in een tiny house. Ik vind het echt te gek als mensen zo hun dromen najagen en ‘gewoon’ dóen. Al zegt iedereen om je heen dat je knotsknettergek bent: je hart volgen kan volgens mij nooit verkeerd zijn.

Ik deelde erover op Instagram, want het is ook een deel van mijn leven. Ik zegde eind 2018 mijn baan in loondienst op en kocht een huis aan de andere kant van het land. Als ik had geweten dat het zó’n verschil zou maken om van een stad naar een dorp — in de natuur — te verhuizen, had ik het jaren eerder al gewild. Ik zou niet zeggen dat ik het al jaren eerder zou hebben gedaan, want ik denk dat ik er nu pas klaar voor was (na alle therapieën) om dit te kunnen doen en mijn bedrijf te runnen. Maar hoe dan ook: het was een verdomd goede keus. De podcastaflevering zie je onderaan dit weekoverzicht.

Serieus: ik heb zo veel zin in fruit. Ik eet hier wel achter mijn iMac — wat ik eigenlijk niet meer wilde doen met ontbijt —, maar ach. Het was een fijn dagje en ik had zin om te werken, dus wie maakt mij wat. ?

Daarna was het tijd voor een roadtrip door Duitsland. Lekker culinair bikken bij Burger King en even goed het gas erop. Er zijn weinig momenten waarop ik meer voel dat ik leef dan wanneer ik met 200 kilometer per uur met de wind door mijn haren over de snelweg zoef. Ik hou ervan.

MAANDAG
Ojaaa, helemaal vergeten mee te nemen in vorig weekoverzicht, dus nu alsnog — want het is zó leuk. Annelies stuurde mij een dm op Twitter: of ze mij mocht noemen op haar koffiehoek-pagina. Nou, daar zeg ik geen nee tegen. Zo lief dat ze dit doet (serieus, het helpt en ik waardeer het enorm!) en wat ze schrijft.

Verder werkte ik vandaag gewoon de hele dag voor klanten. Ik heb het vrij druk, dus dan maak ik ook echt minder foto’s, haha.

Eigenlijk wilde ik gisterenavond risotto met palmkool maken, maar ik had zó geen zin meer in wat dan ook, dat ik naar de friettent liep voor hetzelfde recept als altijd: een doorgebakken patat en een kipkorn met mayo. (Bestellen jullie ook áltijd hetzelfde of ben ik gewoon een kneus? ?) Precies in een hoosbui met windstoten van 198 kilometer per uur liep ik terug en ik was in die twee minuten compleet doorweekt. Nu maakte ik de risotto wel en ohhh, lekker.

DINSDAG
Yessss, ik had cadeautjes voor mezelf besteld en vandaag kon ik ze ophalen! Liep alleen niet zo gesmeerd als ik dacht. Maar ja, meteen weer teruglopen natuurlijk, want zo veel geduld heb ik nou ook weer niet…

Ik kocht een yogamat van Superyoga.nl, deze om precies te zijn. Echt een fijn ding. De vorige mat die ik had is veel te dun, stinkt naar een tennisbaan en is lelijk. Deze mat is dik en ligt lekker te shinen in mijn kledingkamer. Want voor de looks hoef je ‘m niet op te bergen!

Ook bestelde ik The Artist’s Way van Julia Cameron. Ik had het als recensie-exemplaar aangevraagd bij de uitgeverij, maar ik kreeg nooit antwoord — ook niet na herhaaldelijk mailen. Daar kan ik dus enorm van balen, omdat ik me dan ongezien voel. Na meerdere mails dacht ik: ja, joe, ik heb ook helemaal geen zin om afhankelijk te zijn, ik koop het boek wel gewoon. Geen spijt van, want hoewel ik nog niet ver ben, vind ik het nu al een topboek. ✨

‘s Avonds at ik de bami die ik vorige week zelf maakte. Mocht je willen weten hoe en wat: in de reacties vind je mijn recept.

WOENSDAG
Ik voelde me een tijdje terug dus ongezien (niet alleen door dat boek, hoor) en ik zat wat laag in mijn energie. Daar werd ik alleen maar naarder van, dus ik ben blij dat ik nu weer mijn vibe te pakken heb. Het hoort er natuurlijk allemaal bij, dus het is ook prima om je even minder goed te voelen. Ik merk wel altijd dat als ik uit zo’n fase kom, dat ik héél veel zin heb om weer meer te leren. Ik kocht dus een cursus moneyfesteren van Willemijn Welten.

Wil jij de cursus ook volgen? Het begint 24 augustus, maar je hebt eeuwig toegang en kan het dus helemaal op je eigen tempo volgen. Boek je via mijn affiliatelink, dan krijg je van mij een mini copy koffie cadeau! Dat betekent dat ik een kwartier naar een door jou gekozen pagina op je website kijk en je vragen beantwoord en/of aangeef wat mij allemaal opvalt. Je krijgt van mij een adviesrapport met daarin conversie- en teksttips en degenen die dit al kregen, zijn vet blij.

Je koopt de cursus hier.

Moneyfesteren-WIllemijn-Welten

Ik boekte ook een massage bij mijn lievelingsmasseuse in Utrecht. Ik heb haar al een tijdje niet gezien en ze reageerde zo lief. Ze heeft een uur extra geboekt, zodat we thee kunnen drinken en bij kunnen kletsen. ?
Verder lunchte ik vandaag achter mijn iMac, want ik wilde tegelijkertijd even een filmpje kijken. (Ja, da’s een verkeerde manier van pauze houden, weet ik. Weet jij dat nog niet en wil je werken aan je focus, lees dan Focus AAN/UIT.)

Ik kreeg ook nog post! Liselotte Delwel stuurde me een dm op Instagram: of ik haar boek wilde lezen. Nou, dat wil ik wel. Dus ik kreeg een exemplaar van Lichter leven van haar en daar lezen jullie dan binnenkort weer meer over. Mooi, hoe dat gaat.


DONDERDAG
Ik kreeg een appje van Mariët: ze is bezig met een boek en er is geld nodig. Jullie weten inmiddels wel hoe fan ik ben van boeken, dus ik kan dit alleen maar toejuichen. Samen met Kitty werkt ze aan Sofie en de sterren. In dit boek ontdekt Sofie dat sterren veel meer zijn dan lichtpuntjes aan de hemel. Alles wat nodig is om een ster te maken, herkent Sofie als lichtjes die in haarzelf kunnen stralen.

Wil je meehelpen dit fantastische boek bij mensen op de boekenplanken te krijgen? Doneren kan hier. Liever eerst meer weten over Sofie en de sterren? Bekijk dan de website van ‘t boek.

Ik had nog venkel liggen die op moest, dus ik maakte een stoofpot met heel veel groenten en wat vis. Niet om vandaag op te eten, maar morgen. Heerlijk om op sommige dagen zo je eigen maaltje op te kunnen warmen en goed te kunnen eten.

VRIJDAG
Vandaag was ik alweer heel vroeg aan het werk, want zoals ik zei: ik heb het vrij druk. En stiekem is het ook heerlijk om al aan de slag te zijn als de halve wereld nog slaapt. Niemand stoort je, er is geen afleiding, want wie plaatst er om 6 uur ‘s ochtends stories op Instagram en leuke tweetjes en ik kan gewoon écht goed focussen. Kaarsje aan, Vincie erbij — all good.

Op vrijdag haal ik dus altijd mijn groentenpakket op en het zijn zulke gepassioneerde mensen. Echt leuk. Ze hebben ook echt prachtige producten, dus ik kijk elke keer weer mijn ogen uit en leer telkens wat nieuws.

Ik werkte onder andere aan teksten voor twee coaches die heel tof werk doen. Zodra de website in de lucht is, deel ik er meer over. Vince lag ondertussen te chillen op het balkon en ik at een koffiebroodje dat ik haalde bij de bakker tegenover mijn huis.

ZATERDAG
Boodschappendag! Meestal hoef ik niet gek veel te halen als ik het groentenpakket al heb, dus dat is ideaal. Wel haalde ik zelfgemaakte sambal bij Tante Wies, want oh, lekker. En ik kook heel veel met sambal, haha. Zoals altijd — ik leer het ook nooit – had ik weer honger en plofte ik neer bij Van der Valk. Een tikkeltje underdressed in mijn strakke sportlegging tussen alle mannen in pak, maar ach. De herderpup die er ineens was, zorgde ervoor dat ik me nog gelukkig had gevoeld in mijn blote kont. Also: het eten was héél goed.

En ondertussen kreeg ik een mailtje dat er weer een pakketje voor mij klaar lag bij het ophaalpunt. Woooohooo, het boek van Lisa is eindelijk uit! En ik kan al verklappen: Laat je horen is een aanrader.

Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boeken die ik las:
Jan Geurtz - Verslaafd aan liefde Blondjes beleggen beter Liefdesbang

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘boete, bestolen, balkon‘.


Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

13 reacties

 1. Ik vond die podcast ook echt zo megatof! En Ginny (en haar man) wonen dus ook echt superdicht bij mij, blijkbaar. Ik heb een paar frietkraam-opties die ik afwissel trouwens, haha. Echt veel variatie zit er in elk geval niet in!

  1. Ja, hè? Zo vet om zo te wonen. Ik woon dan wel écht groot nu, maar ooit zo klein wonen — of in ieder geval minimalistisch, hoewel ik dat nu ook al best wel doe —, lijkt me top. Beetje zelf mijn groenten verbouwen enzo, top. Grappig dat het zo dichtbij jou is! Lijkt me leuk om een keertje binnen te spieken (met toestemming natuurlijk, haha). Ohhh en wat eet jij bij de friettent? Misschien inspireer je me wel. ?

   1. Een frietkraam in de buurt heeft een variostick waar dan een paar stukjes frikandel op zitten, een stukje viandel, een stukje kipkorn en nog iets gehaktachtigs. Vind ik echt geniaal bedacht, zo’n mixje. Als ik weet dat een plek goede bitterballen heeft, dan bestel ik die ook. En soms heb ik echt heel erge zin in kipvingers.

 2. Wat een fijne week en fijne tips! Moest ook erg lachen om ‘De herderpup die er ineens was, zorgde ervoor dat ik me nog gelukkig had gevoeld in mijn blote kont.’ Herkenbaar :D Ben trouwens wel benieuwd naar de naam van jouw lievelingsmasseur in Utrecht, klinkt goed!

 3. Leuk overzicht, en een behoorlijk gevarieerde week, ondanks al het werk wat je hebt gedaan. En weer een geld cursus? Waar is het probleem?

  1. Dank je wel! Ja, lekker weekie was het. Er is niet per se een probleem, meer een uitdaging om mezelf al het geld van de wereld te gunnen. Bij wijze van, dan. En ik leer graag, zeker ook op intuïtief en spiritueel vlak, dus dit lijkt me een geweldige cursus voor mij op dit moment.

 4. Als je The Artist’s Way interessant vindt, dan heb ik misschien nog een goede tip voor je: de cursussen van Hade (theartistswayonline op Instagram). Vond haar cursus tijdens corona heel prettig en ze biedt er verschillende aan rond persoonlijke groei. Ik lees haar heel graag!

  1. Hey, wat leuk! Ik ben nog niet ver, maar tot nu toe heel interessant. Net begonnen met de morning pages — benieuwd wat het me gaat brengen. Doe jij dat ook? Ik ga eens kijken naar Hade. Dank je wel voor je tip!

   1. Ja, ik schrijf al jaren morning pages (overigens niet elke dag, maar wanneer het kan) en raad het vaak ook anderen aan. Zo fijn om alles uit je hoofd te krijgen voor je aan je dag begint. Ik ben elke keer weer verbaasd wat voor parels er soms bovenkomen, inzichten waar ik vaak de hele dag iets aan heb. En de kunstenaarsuitjes vind ik ook heel fijn – elke week een paar uur eropuit met jezelf. Ben benieuwd naar jouw ervaringen straks!

 5. Ik bestel ook altijd hetzelfde bij de frituur. Never change a winning team denk ik altijd!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.