Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: fit, financiën, falen

Deze week is weer voorbij gevlogen. Ik moest serieus even het hele weekoverzicht doorbladeren om te weten wat ik ook alweer allemaal gedaan heb. Nou, ik deed weer een investering in mijn bedrijf en mezelf, las twee boeken uit, interviewde een heel bijzondere man, begon aan een nieuwe, best wel uitdagende challenge (die je waarschijnlijk verrast!) en ik blijk in een crimineel circuit terecht te zijn gekomen. Zo. Nu jij weer. ? Dank je wel dat je hier weer bent!

ZONDAG
Voor het eerst sinds een tijd hoefde ik niet te werken en was ik dat ook heel erg niet van plan. Ik heb wel mijn vorige weekoverzicht in elkaar gedraaid, maar daar heb je dan ook alles mee gezegd. Daarna dook ik lekker de keuken in om de kip alvast te marineren voor ‘s avonds. Omdat ik uit het boodschappenpakket van de lokale ondernemers ook nog twee komkommers over had, maakte ik daar ook iets lekkers mee. De kip is heel lekker: ketjap, bruine suiker, beetje citroensap, peper, twee grote tenen knoflook en soms snijd ik er nog een rode peper doorheen. In de koelkast schuiven en ‘s avonds (of de volgende dag) in de pan mikken.
Kip marineren
En, oooh, zo leuk! Ik stond te koken met een podcast op mijn oren en ik luisterde dit keer naar de Gave Wijven Podcast, waarin Lianne (die van die boeken, ja) te gast is. Ze heeft het onder andere over wat vrouwen wel wat meer mogen doen: uitspreken wat ze willen. En toen hoorde ik ineens mijn naam, omdat ze het tof vind dat ik grote omzetdoelen heb en die ook uitspreek. Héél leuk! Mocht je ook willen luisteren — je vindt de aflevering onderaan dit weekoverzicht. Vanaf ongeveer 27:30 gaat het over mij. ?

Met die komkommer maakte ik zoetzure komkommer voor bij de zelfgemaakte nasi. Ik gebruikte een recept van Foodaholic — hoewel recept echt een heel groot woord is. Je snijdt de komkommer in plakjes, die snij je doormidden. Je gooit een eetlepel suiker, een halve peper of wat chilivlokken, een snuf zout en 60 ml azijn in een pannetje, warmt het op totdat de suiker is opgenomen en daarna doe je alles in een kom. Erg lekker! Volgende keer ga ik nog wel wat experimenteren met extra kruiden erbij.Zure komkommer makenOh, en zó’n joekel van een kom hoef je nou ook weer niet te gebruiken. Hahaha.Komkommer in wording
Ik krijg altijd honger van koken, dus broodjes in de oven, tonijnsalade maken met ui en augurk en mayonaise en bikken maar. ?
Lunchen met broodjes tonijn
Zondag is poetsdag, zelfs al had ik er niet echt zin in. Toch maar even een natte lap door mi casa. Ik luisterde ook nu weer een podcast. Dit keer de 100% Inspiratie Podcast van Thijs Lindhout, met Patrick van Hees. Gaat over geluk, net zoals het boek dat ik nu van Patrick aan het lezen ben. Aanrader! Ook deze aflevering vind je onderaan dit weekoverzicht.
SchoonmakenAls je denkt dat een groot deel van mijn leven uit eten bestaat, dan klopt dat wel. Zelfgemaakte nasi, kip en komkommer. Heerlijk.Avondeten met nasi
De rest van de tijd slijt ik met een boek op de bank. Dit is dus dat boek van Patrick van Hees: De Cambridge happiness-profiler. Ik kreeg op Instagram al een berg dm’s en já, het is een aanrader. Als je meer aanraders wil: ik maak een lijst van boeken die ik lees en de cijfers die ik ze geef.
Stukje uit De Cambridge happiness-profiler
Blogpost die vandaag online kwam → door de lens: zon, zaad, zlogans

MAANDAG
Toen ik terugkwam van het wandelen met die bolle, kreeg ik deze melding. Ik besloot in februari om élke dag mijn rondjes vol te maken in de Activiteiten-app van mijn Apple Watch. (Dat ding maakt me echt een beter mens. Lees maar.) Ik hou dit dus al heel lang vol — al 79 dagen als ik dit typ. En terwijl ik dit tik, besluit ik mijn bewegingsdoel naar 500 actieve calorieën op een dag te zetten. Slik.
Beweging volgehouden
Over meldingen gesproken: ik kreeg ook een melding over mijn schermtijd. Flink gedaald! Ik heb besloten geen tijd te hangen aan hoeveel ik mijn iPhone per dag wil gebruiken, want soms kijk ik interessante video’s of ben ik aan het beeldbellen via WhatsApp. Ik heb met mezelf afgesproken dat ‘ie tijdens het werk in de kast ligt, dat ik hem ‘s avonds niet naast me op de bank heb liggen om ‘het pakken uit gewoonte’ te voorkomen en dit werkt voor mij. Zolang ik niet in de verleiding kom om dat ding om de twee minuten op te pakken, vind ik het prima. Want ik kan alles weerstaan, behalve verleiding. ?
Schermtijd teruggedrongen
Kijk, ik doe dus meer met gewoonteveranderingen. Allemaal door het boek van Lianne — de recensie van Dingen anders doen lees je hier, als je het boek nu ook wil. Er komt meer bij en er komt een blogpost over, maar ik ben hier allemaal al heel blij mee. Ik ben iemand die reeksen niet graag verbreekt, dus dit helpt me. Daarom houd ik dat bewegen ook vol, omdat mijn Apple Watch elke dag zegt hoeveel dagen ik dat al doe. ??‍♀️Kleine gewoonteveranderingenDaarna even ontbijten. Ik doe dat niet meer achter mijn iMac, want ik ben bezig met mijn soepelere leven. Als ik al achter mijn iMac ga zitten om even te eten en te lanterfanten, heb ik geen duidelijk signaal om aan het werk te gaan. Ik heb geen tijd om uit te stellen (weet je wat dat kóst? ?), dus let’s goooo. Maar ik zit nog niet of er springt iemand bij me. Dit doet hij bijna nooit (en tussen jou en mij: hij mág helemaal niet op de bank, eigenlijk), dus ik kijk hem even vreemd aan. Nou ja, dat probeerde ik, want hij doet overduidelijk hard to get.
Ineens Vince op de bank
Eigenlijk wel heel gezellig zo. ?
Ontbijten met Vince op de bank
Jaaa, ik gaf een exemplaar van Dingen anders doen weg! Thank the Lord voor van die namewheels, want er deden 70 mensen mee. Echt heel leuk dat jullie zo enthousiast zijn. Bedankt!
Vince heeft zichzelf op de kaart gezet. (Ik denk dat ‘ie stiekem een kat is. Wáárom gaat hij altijd liggen op dat wat ik net neerleg? Hij heeft hier serieus ook een paar uur op liggen slapen.)
Vince op de kaart
Bijna tien kilometer gewandeld vandaag: tijd voor een bakkie buffelyoghurt. Da’s ideaal voor als je honger hebt als een, eh, paard. Ook dit zat in het boodschappenpakket van de lokale ondernemers. Had het nog nooit gegeten en wist ook niet of ik het lekker zou vinden, maar ik kan je verzekeren: héérlijk was het.
Buffelyoghurt met muesli

Oja, wellicht handig om hier ook even te delen. In Google Analytics zag ik dat er weer veel gezocht wordt naar hoe je als freelance tekstschrijver aan klanten komt. Ik schreef daar ooit een blogpost over: hoe je als freelance tekstschrijver opdrachten krijgt. Geldt eigenlijk ook voor andere creatieven.

Blogpost die vandaag online kwam → weten waar je je energie aan wil besteden

DINSDAG
Zo’n dag waarbij je hele ‘planning’ in de soep loopt door belletjes en zulks. Geeft niet — ik vind alsnog tijd om even wat stories te maken over onzekerheid. Als je ze nog wil zien: dat kan in mijn highlights. Ik krijg er steeds meer lol in, in dat maken van video’s! 
Stories opnemen over onzekerheid
Voor een klant schrijf ik een aantal webpagina’s. De nieuwe website gaat bijna live en ze wilden toch nog wat extra’s. Regelen we! Ik kreeg diezelfde middag nog feedback en stuurde gelijk daarna de tweede versie op. Zo snel kan het gaan. ? Ik bel trouwens vaak met mijn noisecancelling koptelefoon. Ideaal, want dan heb ik mijn handen vrij en kan ik meteen meetikken.
Feedback van klant en direct tweede versie aanleveren
Wat trouwens altijd helpt als je je favoriete ondernemer dat je haar of hem te gek vindt: een recensie delen. Dat geldt trouwens ook voor boeken op Bol en zulks. Mensen zijn dol op recensies, dus dat kan zomaar betekenen dat iemand door jouw stukkie iemand inhuurt of een product koopt. En geloof me — ondernemers doen een vreugdedansje bij elke goedgekeurde offerte of verkoop. Recensie schrijven voor ondernemers

Aan het eind van de dag doe ik nog even boeken op de post, waaronder Dingen anders doen — die gaat naar de winnaar van de winactie. ?
Boeken op de post doen
Een bonenprutje uit de vriezer opwarmen en weer zoetzure komkommer maken. Ik deed er dit keer nog extra zwarte peper bij en wat knoflookchilipoeder. Nóg lekkerder. 
Bonenzooi met komkommer
Ohhhh, die Jacky!  Zo lief dit. Ik probeer met mijn blogposts en mijn posts en stories op Instagram echt bij te dragen aan een lekker leven leven. En als je dan zulke tags ziet, is dat fantastisch. Goed om te weten: zulke dingen helpen ondernemers ook echt. Het levert je meer bezoekers op (en je hoopt natuurlijk dat die blijven plakken) en nieuwe volgers. Nog even doorsparen tot die 10.000, want ik wil zó graag die omhoogveegfunctie. Maakt het een stuk makkelijker voor mijn volgers om mijn stukken te lezen of andere interessante dingen die ik deel te bekijken. Nou, ja, wat ik wilde zeggen: dit is te gek en ik ben hier zo dankbaar voor. ??
Blije Jacky

Blogpost die vandaag online kwam → 5 dingen aan mezelf die ik wil verbeteren

WOENSDAG
Ik faalde vandaag: ik ging toch ontbijten achter mijn iMac. Ik wilde snel aan de slag, had geen zin om in de keuken te zitten en wilde geen apfelstrudel eten op de bank, want onhandig. Dus ik mocht dit van mezelf. En vind het wel zo eerlijk om dit te delen. ?
Ontbijten met apfelstrudel
Weet je trouwens nog dat ik op berenjacht ging voor een opdrachtgever? Ik vind het altijd leuk om iets extra te doen, dus ik zocht zelf zo’n beer om een eigen foto te maken én ik benaderde twee specialisten voor een blogpost. Ik schreef voor fiKks, een organisatie die je helpt bij het oplossen van je geldzorgen. Een buddy helpt jou om weer grip te krijgen op je geld en samen werken jullie toe naar een financieel zorgeloze toekomst. Is helemaal gratis. Voor fiKks schreef ik een blogpost voor gezinnen die weinig geld hebben, over leuke én goedkope dingen doen met je kinderen. Ik vroeg Moesmeisje om een video te maken over heel goedkoop je eigen tomaten kweken en kinder-, slaap- en opvoedcoach Aisha gaf tips om het thuiswerken en thuisscholing te combineren.


Leestips → de hele dag thuis met je kinderen: leuke en goedkope dingen om te doen & minder inkomen door corona: hoe blijf je als mens — én financieel — gezond?

BerenjachtOver blije klanten gesproken, dit soort mails krijgen is heerlijk. Zo snel mogelijk de feedback verwerken en weer terugsturen — dan is iedereen blij. Blije klant
Een vriendin stuurde me een héél oude foto van mijn Instagramaccount, omdat ze het schattig vond dat er tijden waren waarin ik maar één like op een foto kreeg. Ik moest lachen en vroeg waarom ze heel mijn account doorgegaan was. “Ik was op zoek naar een foto van je met je korte haar.” Ik zocht wat foto’s voor haar op en kwam deze weer tegen. Ha. Toch wel weer echt blij met mijn lange lokken.


Kort haar
Voor Instagram maakte ik die reeks stories over onzekerheid en de reacties bestonden deels uit ‘dank je wel voor dit’ en het andere deel was ‘goed haar’. Hahaha. Thanks!

Ik zag in de middag al heel wat politie voorbijkomen, maar was het eigenlijk alweer helemaal vergeten toen ik de hond ging uitlaten. Ik liep door een straat waar ik normaal bijna nooit kom en zag ineens deze flinke poster hangen. Aha. Vandaar. Ging ik weg uit Vreeswijk door de bommen en granaten die om je oren vlogen, beland ik hier tussen de pretplanten. ?Hennepkwekerij ontmanteld
Het was heerlijk weer en Vincie wilde met het water spelen. Doen we.
Spelen met water

Blogpost die vandaag online kwam → over onzekerheid en wat mij heeft geholpen

DONDERDAG
Weer lekker sparren met Carmen! Altijd fijn om te doen. We hebben het over onze doelen, onze dromen, wat we aankomende week gaan doen om dichterbij ons doel te komen en meer.

Ben jij als ondernemer (in wording) op zoek naar opdrachten, wil je weten wat ik allemaal heb gedaan of heb je andere vragen die je graag aan mij wil stellen? Ik bied sessies ‘Huur mijn hersenen’ aan, waarin jij een uur lang via Skype ál je vragen op me af mag vuren. Je investering is €100 exclusief btw. Afspraak maken? Leuk! Mail me dan op info@freelennse.nl.

Sparren met CarmenWoensdagavond las ik dit boek uit, vroeg ik op Instagram wat jullie erover wilden weten (aangezien jullie massaal reageerden met ‘ik ben zo benieuwd naar dit boek!’) en schreef meteen de recensieRecensie schrijven De Cambridge happiness-profiler
Heyyyy, eindelijk is ‘ie binnen: mijn code voor AdSense. Je hebt een uitbetalingsdrempel en voordat je betaald kan krijgen, moet je deze code ingevoerd hebben. Ik kreeg hem telkens niet binnen, maar nu is ‘ie er.
Pincode AdSense binnen
AdSense is voor mij onderdeel van mijn #projectpassiefinkomen. Ik vind het zo te gek dat ik al een aantal van jullie aan het passief inkomen verdienen heb geholpen! ? Ik schreef al blogposts over passief inkomen en in mijn highlights op Instagram vind je nog meer informatie en updates (inclusief bedragen).

In de middag eet ik wel achter mijn iMac en kijk ik een video van Marijn. Ik vind haar zo leuk!
Lunchen met een video

Blogpost die vandaag online kwam → de Cambridge happiness-profiler

VRIJDAG
Vandaag staan er onder andere twee interviews op het menu. Het eerste interview is met een man uit Syrië. Hij is 6 jaar in Nederland en ik was (en ben nog steeds) zo onder de indruk van hem. Zo dankbaar, zo ambitieus, zo gedreven iets van zijn leven te maken. Precies dit is waarom ik zo van interviewen houd. Mensen en hun verhalen leren kennen, je laten inspireren, dingen van een andere kant bekijken. Ja. Wauw.Interviewen
Na de interviews neem ik even een korte pauze op de bank. Lekker uitzichtje wel.
Chillen
Ik lees een half uurtje in de zon in Think and grow rich en kleed me daarna om. Ik ben begonnen aan een nieuwe challenge: elke dag 10 kilometer lopen. Vanaf 22 april doe ik dit en ik heb het tot nu toe elke dag gered.
Fit worden
We moeten dat fit worden ook niet overdrijven, natuurlijk. Kom maar door met je pizza. ?
Pizza eten

Blogpost die vandaag online kwam → tijd om los te laten

ZATERDAG
Waarom is dit áltijd een leugen? Dit duurde zeker een uur. Gevoelsmatig, in ieder geval.
iMac updaten
Zoals je wel weet ben ik niet goor van geld. Ik ben alleen wel opgegroeid met een héél ander idee van geld dan dat ik nu heb, dus er is nog wat werk aan de moneymindsetwinkel. No biggie, Ingèr Vierhout to the rescue. Ik kocht haar programma met werkboek vol praktische opdrachten, haar persoonlijke verhalen en een online masterclass. 
Finance Friday van Ingèr Vierhout
Ik besloot mijn boodschappen weer bij de boeren te kopen. Nu heb ik wéér allemaal nieuwe dingen om te proeven! ? Het leuke vind ik ook dat ik nu dingen eet die ik normaal niet zo snel koop. Er zaten sinaasappelen bij, paksoi, verse knakworsten, allerlei soorten kaas en meer. Ik hoop echt dat ze dit ook na corona blijven doen.Boodschappen bij de boer
Hahaha, dit is zó geen internetwaardige foto, maar ik had te veel honger om hier ook nog maar één seconde aan te besteden. Een héérlijk vers broodje met net zulke lekkere worsten. Gek op. ?
Verse knakworsten
OMG. Ik wilde de hele avond lekker lezen met mijn verse munttheetje van de boer, maar ik was hier al vrij snel doorheen. WAT EEN BOEK. Dit boek fuckt aan een stuk door met je hersenen. Fitzek is écht een briljante schrijver, mijn God. Nou, ja, ik moest dit even verwerken en ik kon dus nog even niet aan een nieuw boek beginnen. Dan maar even tv kijken. ?
De Patiënt Fitzek uitgelezen

Podcastafleveringen die ik luisterde:

Boeken die je voorbij zag komen:

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘zon, zaad, zlogans‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

 1. Ik vind het tof dat je overzichtjes altijd zo uitgebreid zijn! Ben super benieuwd naar De patiënt. Ik zet ‘m op mijn lijstje voor als ik terug wat leesvoer nodig heb :) Ik vind komkommer echt niet lekker trouwens maar hoe jij dat hier beschrijft ben ik zowaar geneigd om het een kans te geven, haha :D

  1. Fijn om te horen! :-) Jaaa, heb je de recensie inmiddels ook al gezien? Het boek is zó goed. Wow. Haha, ja, als je van een beetje pittig en zuur houdt — doen!

 2. Ik word steeds zo blij van je weekoverzicht. Altijd leuk om te lezen en inspiratie op te doen voor leuke boeken en andere zaken. Wat ziet je boekenkast er toch heerlijk uit!

 3. Al tijden had ik een affiliate-account bij Bol, maar telkens nog geen aandacht aan geschonken. Dit weekend heb ik de eerste stappen gezet, mede dankzij jouw blogs. Bedankt voor de aanmoediging! AdSense gebruik ik al heel lang en dat loopt heel lekker bij mij :) Al levert het in coronatijd wel minder op dan daarbuiten.

  1. Heyyy, wat goed! Vind het zo leuk dat mensen er daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Graag gedaan! AdSense loopt bij mij nog niet storm, dus zal eens kijken hoe ik daar kan optimaliseren. ?

 4. Oh ja, Adsense, dat heb ik ook nog. De laatste jaren helemaal niks mee gedaan, maar er draait nog ergens een advertentie. En die heeft toch een paar euro opgeleverd! Hoe weinig dat ook is, het is gewoon tof om passief inkomen te verdienen :)

  Het kriebelt echt om er meer mee te doen… Nu nog zin maken om naast mijn fulltime baan nóg meer uren achter de computer te besteden :p

  1. Ik vind het idee ook zo cool: geld verdienen terwijl je niet per se voor die euro’s aan het werk bent. Als iemand iets koopt terwijl jij ligt te tukken, ben je dus écht slapend rijker aan het worden. ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.